Vizitați Muzeul Moco din Amsterdam: bilete, prețuri, ore de deschidere

Aveți în vedere o vizită la Muzeul Moco din Amsterdam? Află tot ce trebuie să știi despre cel mai tare muzeu din capitala Olandei!

Muzeul Moco din Amsterdam este un muzeu privat de artă modernă și contemporană situat în capitala Țărilor de Jos. Aceasta prezintă lucrări exclusive sau emblematice ale unora dintre cele mai mari nume din arta modernă și contemporană, precum Warhol, Dali sau Banksy.

O vizită la Muzeul Moco din Amsterdam înseamnă acces la lucrări inspirate, neașteptate și ușor subversive ale unor artiști de renume internațional. O alegere înțeleaptă pentru a atrage toți iubitorii de artă modernă și contemporană, în special pe cei mai tineri. Proprietarii muzeului, Kim și Lionel Logchies, și-au propus să pună la dispoziția publicului larg lucrări de calitate, care oferă o perspectivă diferită asupra societății noastre de astăzi.

Află tot ce trebuie să știi înainte de a vizita Muzeul Moco din Amsterdam, acest nou must-see din capitală!

Istoria Muzeului Moco

Este imposibil să vorbești despre istoria Muzeului Moco din Amsterdam fără să menționezi casa în care este găzduit, Vila Alsberg. Această casă veche a fost proiectată în 1904 de către arhitectul Eduard Cuypers a fost nepotul lui Pierre Cuypers, care a fost responsabil pentru proiectarea a două dintre reperele Amsterdamului, Gara Centrală și Rijksmuseum.

Această casă fermecătoare și elegantă a fost renovată pentru această ocazie de către studioul de arhitectură Piet Boon și face parte integrantă din experiența unei vizite la Muzeul Moco din Amsterdam.

Spre deosebire de zidurile sale, muzeul în sine este destul de nou, deschizându-și porțile abia în aprilie 2016. Pentru inaugurarea sa, Muzeul Moco din Amsterdam a anunțat culoarea expoziției, oferind două expoziții de înaltă calitate: Râdeți acumconstând în lucrări de artist de stradă misterios și revendicativ Banksy și Royal care a evidențiat lucrările maestrului Pop Art Andy Warhol.

Kim și Lionel Logchies, care lucrează în domeniul artei de mai mulți ani și dețin deja  Galeria Lionel se află în spatele proiectului. Cuplul a avut relații foarte bune în mediu, și în special cu anumite “rockstars de artă contemporană”, care au fost de acord să le ofere acces la lucrări private pentru a le expune la Muzeul Moco.

Ce să faci și ce să vezi la Muzeul Moco din Amsterdam?

Muzeul Moco

Credit foto: Flickr – Sergio

Pentru a explora întregul Muzeu Moco, vă puteți baza pe una până la două oreÎn funcție de interesul pe care îl aveți față de aceste opere și de faptul că ascultați sau nu un ghid audio.

Ce să vezi la Muzeul Moco din Amsterdam? The colecția permanentă este dedicată acestor artiști care au devenit icoane ale artei moderne și contemporane. În această expoziție veți găsi lucrări de Andy Warhol, Jean Michel Basquiat Keith Haring, Jeff Koons sau Damien Hirst. Fanii lui Roy Lichtenstein, sau simplii vizitatori curioși, vor avea plăcerea de a se cufunda în universul desenat al artistului datorită instalației 3D care îi este dedicată.

Există, de asemenea, și expoziții temporare. Yayoi Kusama Daniel Arsham, Banksy (colecție inedită) sau Roy Lichtenstein se numără printre artiștii care au fost sau sunt încă expuși temporar în Muzeul Moco. Aceste colecții reprezintă o ocazie excelentă de a descoperi sau redescoperi creațiile unor artiști contemporani talentați.

Vizita continuă în grădina unde sunt expuse de obicei lucrări de mari dimensiuni. Ai poftă de mâncare? Vă puteți încheia vizita la muzeu cu un răsfăț în restaurant vegetarian.

Dar asta nu e tot! Plănuiți să vizitați Moco cu copii? Transformați această vizită într-o experiență distractivă și jucăușă cu Moco Play ! Această aplicație de realitate augmentată vă permite să aduceți la viață unele dintre operele muzeului, pur și simplu îndreptându-vă camera spre ele.

Pentru a vizita Muzeul Moco din Amsterdam, mergeți între Rijksmuseum și Muzeul Van Gogh, pe Museumplein (piața muzeelor), în inima capitalei olandeze. Muzeul este ușor accesibil:

 • Cu tramvaiul până la stația Rijksmuseum:

– De la Centraal Station, luați linia 2 (până la Nieuw Sloten) sau linia 12 (până la Amstelstation).
– De la Amstelstation, luați linia 12 (până la Centraal Station).
– De la stația Zuid, luați linia 5 (spre Van Hallstraat).

 • Cu autobuzul: ia linia 288 sau 397 până la stația Rijksmuseum
 • Cu metroul : ia linia 52 până la stația Vijzelgracht
 • Cu bicicleta sau pe jos: puteți opta și pentru ciclism, cel mai popular mijloc de transport din Amsterdam, sau pur și simplu să mergeți pe jos dacă vă aflați în apropiere de Museumplein
 • Cu mașina: Dacă ați optat pentru a inchiria o masina sau dacă ați venit cu mașina personală, cea mai apropiată parcare de muzeu este Q-Park (contra cost), situată la câțiva pași de Moco, sub Museumplein.

Orele de deschidere și prețurile de la Muzeul Moco din Amsterdam

Muzeul Moco

Credit foto: Flickr – bertknot

SCHEDULE

Vara și iarna, muzeul este deschis de luni până duminică, de la ora 9 la 19.
Vă rugăm să rețineți că aceste ore pot varia în zilele de sărbători legale!

TARIFE

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a muzeului la aceste prețuri:

 • 14.50 pentru adulți
 • 12€ pentru tinerii de 16-17 ani
 • 9,50€ pentru copii de 10-15 ani
 • Gratuit pentru copiii cu vârsta sub 10 ani
 • 12€ cu un card de student, un card de tineret CJP sau un Stadspas

Sau online: pentru a evita cozile de la intrare și pentru a economisi 1 euro la toate biletele, luați în considerare rezervarea direct pe site-ul Muzeului Moco!

Vă rugăm să rețineți că la intrare va fi necesară o dovadă a vârstei sau a statutului pentru toți cei care beneficiază de un tarif special (copil, student sau deținător de card de reducere), indiferent dacă ați cumpărat biletele de la casa de bilete sau online.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vă pregăti pentru următoarea vizită la Muzeul Moco din Amsterdam, iată câteva informații suplimentare:

 • Dacă doriți să primiți explicații în timpul vizitei dumneavoastră, există ghiduri audio în limbile olandeză, engleză, germană, franceză, spaniolă sau italiană sunt disponibile pentru un supliment de 2,50 EUR.
 • Puteți evita aglomerația și puteți beneficia de un tarif pentru adulți de 12,50 euro dacă alegeți să vizitați muzeul. înainte de ora 11.00 sau după ora 17.00. Vă rugăm să rețineți că acest tarif este disponibil doar online!
 • The fotografii fără bliț sunt permise în întregul muzeu
 • Din păcate, Moco nu este echipat pentru a găzdui persoane cu mobilitate redusă (mulți pași, fără lifturi…)
 • The animale nu sunt permise în interiorul muzeului

Lasă un comentariu

TravelMax.ro