Vizitați Muzeul Metropolitan de Artă (MET) din New York: bilete, prețuri, ore de funcționare

Vizitați Big Apple? Nu uitați să vizitați Metropolitan Museum of Art din New York, unul dintre cele mai mari muzee din lume!

Ați ajuns în faimosul Big Apple, unde nu vă veți plictisi! Între o plimbare în Central Park, o vizită la Statuia Libertății, admirarea priveliștii din vârful Empire State Building sau cumpărături pe Fifth Avenue, veți avea de unde alege pentru a vă umple sejurul. Dar o vizită la New York înseamnă, în primul rând, o vizită la unul sau mai multe dintre numeroasele sale muzee.

Muzeul Metropolitan de Artă, cunoscut sub denumirea prescurtată de MET, este un loc de vizitat obligatoriu în timpul unei vizite la New York. Este, într-adevăr, unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume, comparabil cu Louvre din Paris.

În inima Manhattan-ului, MET reunește 5.000 de ani de cultură (din preistorie până în prezent) și 250.000 de opere de artă expuse. Este cea mai bogată colecție din lume de artă americană, artă egipteană antică și una dintre cele mai importante colecții de picturi și sculpturi europene. Toate acestea sunt expuse într-o muzeografie de excepție. Nu este de mirare că peste 5 milioane de vizitatori se adună la muzeu în fiecare an. Două anexe sunt atașate la clădirea principală și se află, de asemenea, în Manhattan: Met Breuer și Met Cloisters.

Așadar, pentru a vă ajuta să vizitați Metropolitan Museum of Art din New York, am pregătit un mini-ghid cu toate informațiile importante pe care trebuie să le știți.

Istoria Muzeului Metropolitan de Artă

Istoria MET, New York

Credit foto: Pexels

Metropolitan Museum of Art din New York este unul dintre cele mai mari muzee din lume. A fost deschis publicului la 20 februarie 1872, în clădirea Academiei de Dans Dodsworth de pe Fifth Avenue nr. 681. Fondat de americani bogați, scopul principal al acestuia a fost de a concura cu muzeele europene și de a face arta accesibilă newyorkezilor.

În urma unui acord cu administrația orașului, MET a fost mutat în locația sa actuală, la marginea Central Park. Construcția sa a fost condusă în parte de arhitectul Richard Morris Hunt. Clădirea originală neogotică din cărămidă roșie datează de la începutul secolului XX. Între 1911 și 1926 au fost construite mai multe extinderi, în stil Beaux Arts, iar între 1971 și 1991 au fost construite unele mai moderne.

În total, 280 de săli, care se întind pe o suprafață de 180.000 m2, găzduiesc acum colecțiile de artă și milioane de vizitatori. MET deține comori culturale care trebuie neapărat vizitate în timpul unei călătorii în Big Apple.

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Metropolitan de Artă din New York?

Ce să vezi și ce să faci la Metropolitan Museum of Art, New York

Credit foto: Pexels

După cum puteți vedea, este imposibil să vedeți totul într-o singură vizită. Cei care vizitează pentru prima dată un muzeu petrec între 3 și 4 ore. Prin urmare, este mai bine să vă pregătiți vizita în avans și să vă orientați spre ceea ce doriți să vedeți în funcție de interesele dumneavoastră.

The 250.000 de lucrări sunt prezentate în 17 părți diferite (denumite și departamente), repartizate pe 3 niveluri. În cele 280 de camere, MET oferă o multitudine de descoperiri și surprize neobișnuite, cum ar fi Curtea Charles Engelhard. Această fațadă neoclasică impresionantă sub un acoperiș de sticlă imens vă va uimi cu frumusețea sa. De asemenea, nu trebuie ratată nici colecția fenomenală de Antichități egiptenesituate în camerele 100-138. Acestea din urmă sunt prezentate în ordine cronologică, printre mumii, bijuterii și obiecte de tot felul. De asemenea, este imposibil să nu observi Templul din Dendurcare este dedicată zeului Osiris și a fost donată de Egipt în 1968.

Un alt obiectiv de neratat în timpul vizitei la Muzeul Metropolitan de Artă este Departamentul de Pictură Europeană. Prezintă una dintre cele mai bogate colecții din lume de lucrări din școlile flamandă, franceză, olandeză, italiană și spaniolă. De neratat este opera lui Rembrandt, cumpărată în 1961 cu 2,3 milioane de euro: “Aristotel contemplând bustul lui Homer”.

Vom fi interesați și de somptuosul covoare din Iran în departamentul de artă islamică, costume ceremoniale japoneze, arme și armuri din Evul Mediu și o colecție superbă de instrumente muzicale din întreaga lume.

Dar MET este și un program de conferințe și proiecții de filme de scurt metraj. Programul acestor proiecții poate fi consultat pe site-ul oficial al muzeului. În plus, la parterul clădirii se află numeroase săli de lectură și o librărie (acces gratuit).

Pentru cei care doresc să facă o scurtă pauză în timpul vizitei, la etajul cinci se află Cafeneaua Roof Garden Cafe (deschis numai din mai până în octombrie).

În cele din urmă, trebuie să știți că biletul de intrare la MET vă permite să vizitați și cele 2 anexe. The MET Breuer oferă lucrări de artă modernă și contemporană, în timp ce MET Cloistere vă va duce într-o călătorie în inima unei mănăstiri medievale europene.

Hartă Muzeul Metropolitan de Artă, New York

Credit foto: MET

Înainte de a vizita Muzeul Metropolitan de Artă, ridicați cartea Harta muzeului pentru a evita să vă rătăciți. De asemenea, solicitați și programul zileiÎn acest program veți găsi lista evenimentelor și a expozițiilor temporare.

Puteți opta pentru un ghid audio, în franceză sau engleză, și să vă lăsați ghidat de vocea narativă. Sau pur și simplu vă puteți pierde în labirintul de camere.

The Met Fifth Avenue

Pentru a vizita MET, va trebui să mergeți în Manhattan, la 1000 Fifth Avenue La est de Central Park, la intersecția dintre Fifth Avenue și 82nd Street.

În apropierea muzeului nu există nicio stație de metrou. Cel mai apropiat este linia verde 4, 5 și 6sau linia galbenă Q, care vă va duce pe strada 86. Apoi va trebui să vă plimbați timp de 10 până la 15 minute înUpper East Side pentru a ajunge la muzeu.

Ca să ajungi la The Met Fifth Avenue cu Autobuz, poți să iei linia M86 spre Fifth Avenue.

MET Breuer

De la Met Fifth Avenue, puteți merge pe jos până la Met Breuer. Pentru a face acest lucru, pur și simplu luați Madison Avenue și mergeți pe jos până la 75th (aproximativ 9 minute).

Partea de est a Manhattan-ului Cu metroul, luați linia 6 până la stația 77 Madison Avenue și mergeți pe jos până la stația 75. Cu autobuzul, liniile M1, M2, M3 sau M4 deservesc 75th Madison Avenue de pe Fifth Avenue sau Madison Avenue.
Partea de vest a Manhattan-ului Luați linia 1 de metrou până la 79th Street și apoi autobuzul M79 până la Crosstown.
De la Met Cloisters Luați autobuzul M4 direct până la 75th Madison Avenue.

The Cloisters Met

Luați linia de metrou A până la 190th Street. Ieșiți și mergeți pe Margaret Corbin Drive până la autobuzul M4.

Muzeul Metropolitan de Artă – ore de funcționare și taxe

Orarul și tarifele de la MET, New York

Credit foto: Pexels

Muzeul Metropolitan de Artă din New York este deschis în fiecare zicu excepția Zilei Recunoștinței, a zilei de 25 decembrie, a zilei de 1 ianuarie și a primei luni din luna mai.

ORAR MET

  • De duminică până joi: 10:00-17:30
  • Vineri și sâmbătă: de la 10:00 la 21:00

ORELE DE DESCHIDERE ALE MET BREUER

  • De marți până joi și duminică: de la 10:00 la 17:30
  • Vineri și sâmbătă: de la 10:00 la 21:00

ORARUL MET CLOISTERS (deschis în fiecare zi)

  • Martie – octombrie: 10:00 – 17:15
  • Noiembrie – februarie: de la 10:00 la 16:45

Tarife

Începând cu luna martie 2018, Muzeul Metropolitan de Artă a introdus un bilet de intrare obligatoriu pentru toți vizitatorii care nu sunt rezidenți în New York (gratuit pentru rezidenți). Biletul de intrare este valabil pentru toate cele 3 clădiri și rămâne valabil timp de 3 zile consecutive.

  • Adulți intrare 25$ / tur audio (franceză și engleză): +7$.
  • 65+ ani : 17 $
  • Studenți : 12 $
  • -12 ani gratuit / vizită audio (franceză și engleză): +$5

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Posibilitatea de a vizita MET în VIP înainte de ora de deschidere: Empty Met. Turul se organizează dimineața devreme, în grupuri mici. O experiență unică care poate fi rezervată direct pe site-ul muzeului.
– Vă rugăm să rețineți prieteni falși! “Primul etaj” este parterul, iar “al doilea etaj” este primul etaj.
– În cazul în care fotografii sunt permise fără bliț.
– În cazul în care alimente nu este permisă în incinta muzeului, cu excepția sticlelor de apă din plastic.
– Unele cărucioare și scaune cu rotile sunt disponibile în vestiar.
– Gențile și rucsacurile trebuie să fie așezate în vestiar.

TravelMax.ro