Vizitați Muzeul Hundertwasser din Viena: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Viena și nenumăratele sale muzee și monumente? Vizitați Muzeul Hundertwasser și descoperiți una dintre cele mai vizitate clădiri din Austria.

Când vizitați fosta capitală a monarhiei Hasburg, veți descoperi un oraș cu o mie de contraste. Cu o istorie extrem de bogată, Viena și-a păstrat un patrimoniu somptuos, dintre care Palatul Schönbrunn este, fără îndoială, unul dintre cele mai faimoase exemple. Cu centrul său istoric inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Viena este unul dintre orașele pe care trebuie să le vizitați în Europa. Dar Viena nu este un oraș al trecutului. A evoluat cu îndrăzneală într-un oraș dinamic și modern, atrăgând artiști din întreaga lume.

Dacă sunteți în căutarea unui loc original de vizitat în Viena, nu ratați Muzeul Hundertwasser, primul muzeu verde din Austria. Situat în Kunst HausMuzeul, situat nu departe de Dunăre, este un omagiu adus valorilor lui Friedensreich Hundertwasser, un mare artist austriac care s-a născut în 1928 și a murit în 2000. Un artist angajat și revoluționar, a lăsat o amprentă puternică asupra orașului Viena prin ideile sale avangardiste.

Doriți să vizitați Muzeul Hundertwasser din Viena? Iată tot ce trebuie să știți despre una dintre cele mai vizitate cinci atracții turistice din capitala austriacă.

Istoria Muzeului Hundertwasser din Viena

Istoria Muzeului Hundertwasser din Viena

Credit foto: Shutterstock / Marina Litvinova

După doi ani de construcție, Muzeul Hundertwasser a fost inaugurat la Viena la 9 aprilie 1991, într-o clădire construită de Friedensreich Hundertwasser în persoană, la câteva blocuri de la Hundertwasser Hausîn apropierea canalului Dunării. Clădirea originală datează de fapt din 1892.

În 2007, muzeul a devenit parte a unui grup cultural care include, printre altele, Casa Mozart și Muzeul Evreiesc din Viena. În prezent, acest centru cultural atrage în jur de trei milioane și jumătate de vizitatori în fiecare an. Câțiva ani mai târziu, în 2011, muzeul a fost distins cu Premiul Muzeului Austriac de către Ministerul Federal al Educației, Artelor și Culturii pentru conservarea clădirii originale și pentru toate lucrările create de Friedensreich Hundertwasser care sunt expuse aici.

În 2015, muzeul a fost desemnat ca fiind Primul muzeu verde din Austria. Eticheta este o recunoaștere a ideilor ecologice inovatoare ale lui Hundertwasser, dar și a politicii muzeului de promovare a conservării mediului prin diverse acțiuni și decizii. De exemplu, muzeul preferă reparațiile în locul achiziționării de echipamente noi, încurajând astfel conservarea resurselor. În plus, atunci când muzeul face achiziții, sunt întotdeauna preferate produsele cu etichetă ecologică. Pentru înregistrare, logo-ul Muzeul Verde a fost proiectat de Friedensreich Hundertwasser însuși.

Din 1991, pe lângă lucrările lui Hundertwasser, muzeul a prezentat nouăzeci de expoziții temporare ale unor fotografi internaționali precum René Burri sau Henry Cartier-Bresson. În ultimii ani, expozițiile temporare s-au axat mai mult pe fotografia contemporană.

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Hundertwasser din Viena?

Arhitectura Muzeului Hundertwasser din Viena

O vizită la Muzeul Hundertwasser din Viena înseamnă că vă veți cufunda în gândurile și angajamentele lui Friedensreich Hundertwasser. De exemplu, probabil că nu veți rămâne impasibili în fațaarhitectură neobișnuită și bizară a clădirii, imaginată și realizată de artistul însuși. Aceasta este expresia legăturii puternice dintre artist, mediu și angajamentele sale ecologice. Veți aprecia loggia cu arcade, galeriile, grădinile suspendate și arborii, statuile și bulbii care împodobesc fațada. Fațada reflectă imaginea naturii așa cum o vedea Hundertwasser: colorată, abundentă și liberă.

Clădirea Muzeului Hundertwasser este o operă de artă în sine și trebuie neapărat vizitată. Ca fapt divers, artistul însuși a locuit la ultimul etaj al acestei clădiri.

Sălile de expoziție

O vizită la Muzeul Hundertwasser din Viena este ca o vizită într-o lume dincolo de obișnuit.

Primele două etaje ale muzeului sunt dedicate în întregime muzeului. expoziții permanente din lucrările lui Hundertwasser. Acestea prezintă o imagine de ansamblu completă a operei artistului austriac. Veți descoperi picturile, tapiseriile și litografiile sale într-un univers colorat și clar angajat. Protecția mediului se află într-adevăr în centrul creațiilor artistului, considerat la acea vreme un vizionar.

În subsol, niște expoziții temporare sunt propuse. Tot pe tema ecologiei, diverși artiști își expun lucrările.

În cele din urmă, etajele superioare sunt dedicate fotografieMuzeul Hundertwasser este, de asemenea, considerat cel mai important centru de fotografie contemporană din Viena, cu expoziții temporare care se schimbă în mod regulat. Muzeul Hundertwasser este, de asemenea, considerat cel mai important centru expozițional de fotografie contemporană din Viena.

Activități

Muzeul oferă numeroase tururi ghidate, activități și ateliere de lucru Tot felul de activități și ateliere de lucru pentru tineri și vârstnici. Fie că este vorba de un tur de descoperire, de un tur ecologic sau de un atelier de fotografie, o vizită la Muzeul Hundertwasser din Viena vă va oferi o mai bună înțelegere a lumii unui vizionar extraordinar și vă va ajuta să vă descoperiți artistul interior. Se apropie ziua de naștere a copilului dvs. în timpul șederii dvs.? Organizați o petrecere aniversară la muzeu sau înscrieți-i la un program de vacanță. Se vor distra de minune. Pentru mai multe informații, consultați site-ul web al muzeului.

Cafeneaua bistro

Căutați un pic de relaxare? Situată într-o curte interioară fermecătoare, cafeneaua bistrot este ideală pentru o pauză după vizita dumneavoastră. Vă puteți bucura de mâncăruri vegetariene și gustați un bucătărie tradiționalăgustoase și modernizate.

Magazinul Muzeului

Este imposibil să vizitezi Muzeul Hundertwasser din Viena fără să te oprești la magazinul muzeului. Magazinul oferă multe articole de înaltă calitate. Puteți cumpăra o ilustrație, un calendar și chiar o umbrelă. O multitudine de mici cadouri, toate cu referire la Hundertwasser. Magazinul are, de asemenea, un număr mare de produse ecologice care reflectă angajamentul artistului față de conservarea planetei. De asemenea, sunt disponibile numeroase cărți și cataloage care acoperă diversele expoziții permanente și temporare. Iar pentru cei care au uitat să viziteze magazinul, majoritatea obiectelor pot fi comandate online pe site-ul muzeului.

Muzeul este situat pe Untere Weissgerberberstrassela doar două minute de Radetzkyplatz și la 10 minute de Praterstern. Dacă veniți din Rochusgasse sau SchwedenplatzTheEste nevoie de aproximativ 12 minute pentru a ajunge acolo. Dacă veniți de la o distanță mai mare pentru a vizita Muzeul Hundertwasser din Viena, cel mai bine este să folosiți transportul public.

Prin subteran

  • U4 stația Wien-Mitte sau Schwedenplatz
  • U3 stația Wien-Mitte sau Rochusgasse
  • U1 Stația Schwedenplatz sau Praterstern
  • U2 Stația Praterstern

Cu tramvaiul

  • Linia 1 oprire Radetzkyplatz
  • Linia O oprire Radetzkyplatz

Orarul și prețurile Muzeului Hundertwasser

Orarul și prețurile la Muzeul Hundertwasser din Viena

Credit foto: Shutterstock / TasfotoNL

CALENDAR

Muzeul este deschis în fiecare zi între orele 10 și 18.

A tur ghidat are loc în fiecare marți, la ora 15.00. Aceasta durează aproximativ o oră și poate găzdui până la treizeci de persoane.

TARIFE

  • Adult 11€ (12€ cu expoziția actuală).
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani : 5 €.
  • Gratuit pentru copiii cu vârsta sub 10 ani.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Pentru a afla despre expozițiile temporare, consultați agenda muzeului pe site-ul oficial.
– Ghidurile audio sunt disponibile în limbile engleză și germană, la un cost suplimentar de trei euro.
– Luați-vă pantofi confortabili. Podeaua muzeului este surprinzător de ondulată.
– Muzeul este complet accesibil pentru persoanele cu mobilitate redusă. Puteți intra în muzeu sunând din clopotul de la intrarea din stânga intrării principale de la parter. Toate etajele sunt accesibile cu liftul, iar personalul este de mare ajutor în caz de nevoie. De asemenea, la parterul clădirii, în cafenea și în magazin, sunt disponibile toalete pentru persoane cu handicap. Vizita este gratuită pentru persoanele însoțitoare. Pentru tururi ghidate, vă rugăm să informați muzeul în prealabil.
– În muzeu este permis accesul câinilor-ghid.
– Dacă doriți să vedeți mai multe din arhitectura lui Hundertwasser, vizitați Fernwärme (uzina de incinerare din Viena), satul balnear Blumau sau Hundertwasser Hausîn apropiere.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro