Vizitați Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg: bilete, prețuri, ore de deschidere

Veți ajunge în curând la Sankt Petersburg și doriți să vizitați Muzeul Ermitaj? Iată de ce trebuie să vă pregătiți.

O vizită la Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg este obligatorie în acest oraș cu un farmec extraordinar, inspirat de orașe precum Paris și Veneția. Al doilea oraș ca mărime din Rusia a cunoscut epocile mărețe ale țarilor, dar și zilele mai întunecate ale Revoluției Ruse. Un trecut bogat care i-a hrănit istoria.

O vizită la Muzeul Ermitaj vă permite să retrăiți o parte din această istorie, precum și un număr bun de capodopere internaționale și uneori rare… Urmăriți ghidul!

Istoria Muzeului Ermitaj

Palatul de Iarnă, Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg, Rusia

Credit foto: Shutterstock / Valeri Potapova

Muzeul Ermitaj se întinde pe mai multe clădiri din Sankt Petersburg. Toți sunt adunați în jurul Palatului de Iarnă, cel mai important dintre ei. Înainte de a deveni muzeu, a fost o reședință imperială ale cărei origini datează de la începutul secolului al XVIII-lea. O renovare finalizată în 1762 l-a lăsat așa cum îl cunoaștem astăzi: maiestuos, cu o arhitectură remarcabilă, lux și rafinament. Însă muzeul a luat naștere datorită împărătesei Ecaterina a II-a. De fapt, în 1764, iubitoare de artă cum era, a decis să depoziteze și să expună toate colecțiile pe care le cumpărase din întreaga Europă. Acesta a fost începutul unei lungi și bogate acumulări.

În prezent, Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg găzduiește peste 3 milioane de lucrări și expune 60.000 dintre ele. Acest lucru îl face unul dintre cele mai importante și fascinante muzee din lume.

Sfaturile noastre pentru vizitarea Muzeului Ermitaj

Scara iordaniană din Palatul de Iarnă

Credit foto: Shutterstock / LEOCHEN66

Vizitarea Muzeului Ermitaj vă oferă, de asemenea, ocazia de a descoperi interiorul clădirilor, ale căror decorațiuni merită, de unele singure, o vizită.

Să ne luăm timp pentru a zăbovi

Muzeul este găzduit într-o serie de clădiri, fiecare mai prestigioasă decât cealaltă, în special Palatul de Iarnă. Prin urmare, vă recomandăm să vă faceți timp să vă uitați la arhitectura în sine, precum și la lucrările expuse. O adevărată bijuterie a Imperiului, care vă rezervă câteva surprize plăcute: Scara Iordanului, mulaje, aurituri, Sala Pavilionului etc.

Cu toate acestea, merită vizitate și celelalte clădiri care alcătuiesc Ermitajul, dacă aveți timp. Intrarea acestora este inclusă în bilet. Clădirea Statului Major General, Palatul Menchikov sau Muzeul Porțelanului expun alte tipuri de lucrări, obiecte sau expoziții. Vizitarea Muzeului Ermitaj vă permite să explorați fiecare colț al Palatului.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita muzeul?

Muzeul Ermitaj este un must-see în Sankt Petersburg, așa că ar fi bine să știi că există momente de evitat. De exemplu, nu recomandăm diminețile Marea majoritate a grupurilor de turiști au tendința de a veni dimineața. Ziua de marți este una foarte aglomerată, fiind ziua de ziua de închidere este luni și alte două muzee importante din oraș sunt închise.

În concluzie, cele mai bune momente pentru a vizita muzeul sunt în zilele de Miercuri după-amiază, joi și vineri. Evident, în sezonul de vârf, între mai și septembrie, acest lucru fluctuează foarte mult.

Este bine de știut: vă sfătuim să vă supravegheați atent bunurile. În ultimii ani, au existat tot mai multe plângeri cu privire la hoții de buzunare din muzeu. Mulțimile le facilitează acest lucru.

Ce trebuie să vedeți când vizitați Muzeul Ermitaj?

Muzeul Ermitaj

Credit foto: Shutterstock / vserg48

Să vizitezi Muzeul Ermitaj înseamnă să descoperi un sanctuar artistic fără egal. Franța, Italia, Egipt, Japonia, multe naționalități sunt reprezentate. Bineînțeles, puteți descoperi și o colecție de obiecte imperiale de o frumusețe izbitoare.

Aceste obiecte, picturi sau sculpturi, au aparținut familiei imperiale și sunt acum expuse pentru plăcerea noastră. Arhitectura muzeului este, de asemenea, diferită: sălile, camerele și scările vă dau impresia că ați călătorit în timp.

Având în vedere numărul mare de camere, intrări și coridoare, este posibil să vă rătăciți dacă nu sunteți ghidat. Nu vă faceți griji, peste tot există personal vorbitor de limba engleză care vă va ajuta să vă orientați!

Cât costă un bilet la Ermitaj?

Muzeul Ermitaj de Stat, interior.

Credit foto: Shutterstock / Piith Hant

Există mai multe sisteme de bilete pentru a vizita Muzeul Ermitaj. Puteți alege să vizitați doar clădirea principală (Palatul de Iarnă), Palatul Menchikov sau Muzeul Porțelanului.

AtențieCasa de bilete se închide cu o oră înainte de închiderea muzeului <

 • Intrarea într-o clădire : 300 de ruble (aproximativ 4,40 euro)
 • Complex total : 700 de ruble (aproximativ 10 €)
 • Studenți și sub 18 ani : gratuit

Este bine de știut: În fiecare a treia zi de joi a lunii, intrarea la muzeu este gratuită. Acest lucru atrage, evident, o mulțime de oameni…

Casele de bilete ale muzeelor sau aparatele automate de vânzare a biletelor (ticket cutters)

Pentru a evita ca cozile să devină prea lungi, muzeul a instalat terminale automate. Acestea vă permit să evitați timpii de așteptare uneori foarte lungi. Dezavantajul este că nu veți putea beneficia de gratuitate (studenți, persoane sub 18 ani), deoarece nu veți putea prezenta dovada vârstei.

Rezervarea online este o modalitate de a evita cozile pentru cumpărarea biletului. Aveți posibilitatea de a cumpăra un bilet pentru una sau două zile. Biletul de două zile vă permite să vizitați toate clădirile muzeului, în timp ce biletul de o zi vă permite să vizitați doar Palatul de Iarnă și Statul Major General. Plata se face online, în dolari.

 • Bilet pentru o zi : 17,95 (aproximativ 16 euro)
 • Bilet pentru 2 zile : 23,95 (aproximativ 21,50 euro)

Există tururi ghidate ale muzeului?

Interiorul Ermitajului de Stat

Credit foto: Shutterstock / cesc_assawin

Există tururi ghidate ale muzeului, în limba franceză, dar este imperios necesar să le faceți. carte. Vizitele ghidate durează în medie 3 până la 4 ore.

 • În franceză, ca grup : de la 45 € pe persoană
 • În franceză, privat : de la 100 € pe persoană

Există tururi combinate cu alte monumente din Sankt Petersburg?

Există servicii care oferă un tur combinat al muzeului cu alte monumente. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că aceste tururi pot fi foarte scurte.

 • cu o vizită la Muzeul Ermitaj și la Palatul Peterhof: de la 200 de euro de persoană. Durata: 2 zile.
 • Turul Muzeului Ermitaj și al Bisericii Sângelui vărsat: de la 60 de euro de persoană. Durata: 3 ore.
 • Croazieră și tur ghidat al Muzeului Hermitage, al Muzeului Fabergé și al orașului Sankt Petersburg: de la 255 € de persoană. Durata: 2 zile.
 • în Sankt Petersburg, în grup: tur ghidat al punctelor de atracție ale orașului, inclusiv al Muzeului Ermitaj: de la 108 euro de persoană. Durata: 8 ore.

Ore de deschidere

Palatul de Iarnă. interior. galerie de artă

Credit foto: Shutterstock / tovovan

Muzeul Ermitaj este închis în zilele de luni, 1 ianuarie și 9 mai (Ziua Victoriei). Iată orele de funcționare în celelalte zile, cu excepția cazului în care se indică altfel:

 • Marți, joi, sâmbătă și duminică: între orele 10.30 și 18.00.
 • Miercuri și vineri: de la ora 10.30 la 21.30

Sankt-Petersburg este un oraș foarte turistic, cu legături bune de transport, astfel încât este foarte ușor să te deplasezi. Biletele de transport nu sunt excesiv de scumpe: între 40 de ruble (0,59 euro) și 45 de ruble (0,66 euro) pe bilet.

Întrucât Muzeul Ermitaj este situat în centrul istoric, există numeroase mijloace de transport disponibile: metrou, tramvaie, autobuze și troleibuze. Pentru a ajunge la Palatul de Iarnă :

 • Metro : linia 2 stația Nevsky Prospekt, linia 3 stația Gostiny Dvor și linia 5 stația Admiralteyskaya
 • Troleibuz : liniile 1, 5, 7, 10 și 11 opresc Piața Dvortsovaya
 • Autobuz : liniile 3, 22 și 27, stația Bolshaya Konyushennaya sau liniile 7, 10, 24 și 191, stația Piața Dvortsovaya.
 • Taxi Tarifele sunt de aproximativ 50 de ruble (0,73 euro) pe kilometru. Dacă contactați o companie oficială.

Unde să parchezi lângă Muzeul Ermitaj?

Transport în apropiere de Ermitaj din Sankt Petersburg

Credit foto: Shutterstock / Yarygin

În Sankt Petersburg este foarte posibil să conduceți și să parcați pe stradă. Puteți cu ușurință sa inchiriati o masina. Atenție însă la starea unor drumuri și mai ales la șoferi, care nu sunt cunoscuți pentru prudența lor.

Dacă sunteți în căutarea unei parcări în St Petersburg, există câteva, dar nu sunt regulate. Prețurile sunt în jur de 150 de ruble pe oră (aproximativ 2,20 euro). În apropierea Muzeului Ermitaj, există șase hoteluri pe o rază de 3 km.

În apropiere de Alexander Gardens

 • Avto Stoyanka Kooperativa: 1,5 km
 • Parkovka Isakiyevskaya: 1,5 km
 • Zashchitnik Ochestva: 1,6 km
 • Kreditnyy Potrebi Tel’skiy: 2,1 km

Districtul Vasileostrovskiy

 • Parcare auto La Rostral Columns 2,1 km

Districtul Petrogradsky

 • Gorodskoy Tsentr: 2,9 km
TravelMax.ro