Vizitați Muzeul Guggenheim din New York: bilete, prețuri, ore de deschidere

Doriți să descoperiți Marele Măr? Apoi, nu uitați să vizitați Muzeul Guggenheim din New York!

Cunoscut și sub numele de Muzeul Solomon R. Guggenheim sau, mai frecvent, Guggenheim, acesta este unul dintre cele mai importante muzee din New York. Situată pe Fifth Avenue, în Upper East Side, este dedicată artei moderne și contemporane. În interior, veți găsi multe colecții și expoziții bine organizate și interesante. Nici exteriorul Guggenheim-ului nu este de negăsit! Are o formă rotunjită și o arhitectură cu adevărat atipică.

Ați dori să vizitați Muzeul Guggenheim din New York? În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a descoperi acest templu al artei moderne. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și ore de deschidere, veți afla tot ce trebuie să știți pentru a vă planifica vizita și a profita la maximum de ea!

Istoria Muzeului Guggenheim din New York

Fațada Muzeului Guggenheim

Credit foto: Shutterstock – travelview

Există mai multe muzee Guggenheim în întreaga lume. Fundația Solomon R. Guggenheim, creată în 1937 de industriașul și patronul Solomon R. Guggenheim și de artista Hilla Rebay, a deschis trei expoziții: una la Bilbao, una la Veneția și una la New York. Celebrul arhitect Frank Lloyd Wright l-a proiectat pe acesta din urmă. A început să lucreze la proiect în 1943, dar mai multe evenimente au făcut ca lucrările să înceapă abia în 1956! Muzeul a fost deschis în cele din urmă la 21 octombrie 1959, la șase luni după moartea arhitectului său și la zece ani după moartea lui Solomon R. Guggenheim.

Muzeul a fost renovat de mai multe ori în anii 1990 pentru a permite accesul publicului la toate etajele proiectate de Wright. În 2015, această clădire uimitoare a fost declarată de UNESCO ca fiind inclusă în Patrimoniul Mondial. Muzeul în sine este deja o operă de artă. Vederea exteriorului muzeului este începutul vizitei la Guggenheim din New York!

Sfaturile noastre pentru vizitarea Muzeului Guggenheim din New York

Vedere de sub cupola Guggenheim New York

Credit foto: Shutterstock – ItzaVU

Veți ajunge în curând la New York și doriți să vă organizați descoperirile? Vă înțelegem perfect, timpul este prețios! Pentru a vă ajuta să descoperiți acest muzeu de neratat, iată câteva sfaturi și informații care să vă ajute să îl vizitați:

Cel mai bun moment pentru a vizita Muzeul Guggenheim

Muzeul Guggenheim este foarte aglomerat în zilele de sâmbătă. Prin urmare, vă recomandăm să vizitați în timpul săptămânii. De asemenea, muzeul oferă un tur ghidat la ora 14.00. Dacă doriți să aflați mai multe despre operele expuse, vă recomandăm acest tur. Cu toate acestea, planificați-vă să veniți din timp pentru a fi siguri că aveți un loc și, mai ales, alegeți o zi în timpul săptămânii!

Câteva informații practice

Iată câteva informații practice pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a vizita Muzeul Guggenheim din New York:

 • Există un dulap gratuit pentru bagaje (maxim 56x36x23 cm), cărucioare și umbrele. Aceste articole nu sunt permise în interiorul muzeului pentru gențile mari. Vă rugăm să vă planificați să le lăsați la cazare.
 • Puteți faceți poze în Guggenheimdar nu trebuie să folosiți un trepied.
  Muzeul oferă o conexiune Wi-Fi gratuită. Pentru a profita de ea, trebuie să descărcați aplicația (Google Play sau iOS) a muzeului pe telefonul dumneavoastră. De asemenea, vă permite să aflați mai multe despre lucrările expuse.
 • Acesta este interzis să arunci monede monede în fântână.
 • În muzeu nu sunt permise băuturile, mâncarea și biberoanele pentru copii.
 • Muzeul Guggenheim este perfect accesibile persoanelor cu handicap.
  Muzeul acceptă câini ghizi în incinta sa.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați Guggenheim înainte de vizită.

Ce să faci când vizitezi Muzeul Guggenheim din New York?

Intrarea în muzeu

Credit foto: Shutterstock – Felix Lipov

Înainte de a vizita muzeul, ar trebui să vă lăsați obiectele personale în vestiarul gratuit. Operele de artă sunt expuse în rotondă și în holuri. Expozițiile temporare sunt amplasate în ambele blocuri ale muzeului.

Vizitatorii sunt apoi liberi să aleagă direcția în care vor vizita Muzeul Guggenheim. Fiecare vizitator poate avea propria sa experiență în această instituție neconvențională, care prezintă arta într-un spațiu continuu și deschis. De exemplu, vă puteți începe vizita urcând pe rampa ușor înclinată care se întinde de-a lungul rotondei.

De asemenea, este posibil să ajungeți direct la ultimul etaj cu liftul și apoi să coborâți prin rotondă! De-a lungul drumului, veți putea vedea picturi ale diferiților artiști. Aceste lucrări excepționale sunt expuse pe pereții rotundei și în mici încăperi care pot părea un labirint. Poți trece de la turn la rotonda pe parcursul expozițiilor fără să observi neapărat!

Colecțiile

Trebuie remarcat faptul că Fundația Solomon R. Guggenheim a început să expună lucrări la Muzeul de Pictură Non-Obiectivă în 1939. Această instituție a prefigurat actualul Muzeu Guggenheim. În spatele termenului “pictură non-obiectivă” se află o tendință în arta modernă și contemporană care a apărut la începutul anilor 1940. Lucrările expuse datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din secolul al XX-lea.

Veți găsi Colecția Guggenheim la nivelul 3. Acesta prezintă lucrări ale unor mari artiști, precum Marc Chagall și Piet Mondrian. La nivelul 2, puteți admira Colecția Thannhauser. Această colecție expune lucrări ale unor mari artiști precum Picasso, Cézanne și alții. De asemenea, puteți descoperi Colecția Kandinsky. Aceasta prezintă peste 150 de tablouri ale acestui celebru pictor rus.

Muzeul găzduiește, de asemenea, expoziții temporare. Vă rugăm să consultați calendarul de pe site-ul oficial al muzeului pentru a afla mai multe despre acestea. Acesta vă va spune ce expoziții sunt planificate și dacă vreuna dintre ele vă interesează!

După vizită

În turn veți găsi o cafenea, Café 3, care oferă sandvișuri, produse de patiserie și băuturi calde. Forma sa rotunjită oferă o priveliște frumoasă asupra Central Park.

La parterul rotondei, puteți lua prânzul la restaurantul The Wrightun bistro american fermecător, proiectat de Andre Kikoski. Există, de asemenea, două magazine de suveniruri, unul la parter și unul la nivelul 5 al turnului.

Cât costă un bilet la Muzeul Guggenheim din New York?

 • Adulți: $25 (22,37€)
 • Studenți și seniori (65+): $18 (16,11€)
 • Juniori (sub 12 ani) : gratuit
 • Persoanele cu handicap : 18 euro (16,11 euro) și gratuit pentru persoana însoțitoare

Bun plan: Sâmbăta, între orele 17.45 și 19.45, este posibil să plătiți pentru intrarea pe care o doriți. Intrarea nu este însă gratuită, trebuie doar să dați suma pe care o doriți, de obicei recomandăm 10 dolari. Pentru a profita de acest lucru, planificați să veniți mai devreme, de exemplu, în jurul orei 17.15. Ultima intrare este tot la ora 19.15.

Vă puteți rezerva biletul pentru vizitarea Muzeului Guggenheim din New York direct pe site-ul oficial al muzeului. Dar înainte de a-l cumpăra, trebuie să știți că intrarea la Muzeul Guggenheim este inclusă în mai multe abonamente pentru New York.

Muzeul Guggenheim poate fi vizitat gratuit cu New York Explorer Pass, New York Pass și New York City Pass. Aceste trei abonamente sunt o modalitate excelentă de a economisi la prețul de intrare la muzeu. De asemenea, oferă un sistem de economisire a cozilor de așteptare. Astfel, puteți evita cozile lungi de la intrare. Aceste abonamente vă vor economisi timp și bani! Desigur, le puteți cumpăra înainte de călătoria la New York și online.

Există tururi ghidate la Muzeul Guggenheim?

Muzeul oferă tururi ghidate gratuite în fiecare zi, la ora 14.00.

Există tururi combinate cu alte monumente?

Nu există tururi combinate cu alte monumente sau muzee. Cu toate acestea, cu permisul dvs. puteți accesa multe dintre celelalte locuri de neratat din New York. Acestea vă oferă acces la între zece și o sută de activități și monumente.

Orarul de funcționare al Muzeului Guggenheim din New York

Muzeul Guggenheim este deschis :

 • În fiecare zi de la 10.00 la 17.30
 • Sâmbătă și marți, se deschide până la ora 20:00

Muzeul este închis pe 25 decembrie. Acesta are un program special de funcționare pentru perioada sărbătorilor:

 • 24 decembrie : De la 10.00 la 16.00
 • 26 decembrie : De la 10.00 la 20.00
 • 1 ianuarie : De la 11.00 la 18.00

Muzeul este situat pe Fifth Avenue. Adresa completă este 1071 5th Avenue, New York, NY 10128. Pentru a ajunge la ea, puteți lua:

  • În subteran, Luați trenul 4, 5 sau 6 până la stația 86th Street. De la această stație, mergeți pe East 86th Street până la Central Park și virați la dreapta. Muzeul este situat între străzile 88 și 89 și este un loc de neratat.
  • Autobuzul, cu autobuzele M1, M2, M3 sau M4 până la stațiile Madison sau Fifth Avenue

Unde să parchezi lângă Muzeul Guggenheim?

În apropierea Muzeului Guggenheim există mai multe parcări. Cu toate acestea, această opțiune este destul de costisitoare. Costă minimum 29 de dolari pentru o oră de parcare. Există, de asemenea, opțiuni de o jumătate de zi în Parcare Icon pentru 69 de dolari în medie (rezervați online).

Unde să stați în apropiere de Muzeul Guggenheim din New York?

Muzeul Guggenheim este situat în partea de nord aUpper East SideUpper East Side este una dintre cele mai bune zone de cazare din Manhattan. Învecinat cu Central Park și foarte popular printre newyorkezi, va face deliciul iubitorilor de cultură, muzee și galerii de artă, deoarece este plin de ele! Acest cartier elegant este perfect pentru un sejur în New York. Bine situat, nu vă veți plictisi aici. Cu toate acestea, prețurile de aici sunt foarte mari. Așteptați-vă să plătiți între 100 și 200 de euro pe noapte pentru cazare. Airbnb și cel puțin 200 € pentru o noapte la hotel.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro