Vizitați Muzeul din Marrakech: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați splendidul oraș Marrakech, din Maroc? Dacă doriți să aflați mai multe despre cultura locală, mergeți la fascinantul Muzeu din Marrakech!

Situat într-o clădire splendidă, care a fost cândva un palat și o școală de fete, Muzeul din Marrakech există din 1995 și este unul dintre cele mai interesante locuri de descoperit atunci când te plimbi pe străzile înguste din Marrakech! De fapt, puteți admira colecții splendide: aici sunt expuse ceramică, arme, tapiserii tipice sau obiecte tradiționale marocane. Dar multe alte surprize interesante îl așteaptă pe vizitatorul care dorește să descopere Muzeul Marrakech, cum ar fi un hammam tradițional!

Dacă doriți să vizitați Muzeul din Marrakech în timpul șederii dumneavoastră în Maroc, am alcătuit un ghid de călătorie scurt și practic, care cuprinde toate informațiile practice necesare: un scurt istoric al locului, principalele atracții și colecții care pot fi descoperite în acest spațiu cultural unic, precum și cele mai bune căi de acces, orele de deschidere și prețurile pentru o escală bine meritată.

Istoria Muzeului din Marrakech

Istoria Muzeului din Marrakech

Credit foto: De Mitzo / Shutterstock.com

Palatul care găzduiește acum Muzeul Marrakech a fost construit de Mehdi Mnebhi la sfârșitul secolului al XIX-lea. A fost ministrul apărării al Sultanul Moulay Abdelaziz și a fost chiar promovat în funcția de ambasador în Germania și Anglia. Cu puțin timp înainte de a muri, acest demnitar și-a cedat riyad-ul (termen care desemnează o casă marocană cu curte interioară) ginerelui său Thami El Glaoui, pașa de Marrakech.

Apoi, când Marocul a devenit independent, în 1956, palatul a devenit proprietate de stat și a găzduit prima școală de fete din Marrakesh, iar starea de conservare s-a deteriorat treptat și a fost închis în cele din urmă pentru mai mulți ani.

Ulterior a fost restaurat și transformat în muzeu de către Omar Benjelloun a fost un mare colecționar de artă și patron al artelor din Maroc, care a dat numele său fundației care administrează acum Muzeul din Marrakech. Din 1995, fundația organizează expoziții temporare de artă contemporană și de patrimoniu artistic marocan și deține o serie de colecții foarte interesante pe care vi le prezentăm mai jos.

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul din Marrakech?

De fapt, înființarea Muzeului din Marrakech în cadrul riyadului a afectat profund amenajarea locului: dintre cele două intrări principale, prima a fost condamnată pentru ca cea de-a doua să servească drept intrare principală pentru numeroșii turiști care doreau să viziteze Muzeul din Marrakech. Terasă Patio, care a fost folosit ca grajd la începuturile muzeului, găzduiește acum casa de bilete, cafeneaua unde puteți citi una dintre numeroasele cărți disponibile în librăria de lângă palat la un delicios ceai de mentă, precum și birourile administrative și diferitele puncte de informare pentru muzeu. De asemenea, curtea centrală este destinată să găzduiască numeroase evenimente artistice, cum ar fi conferințe, spectacole și concerte.

Saloanele, la care se poate ajunge direct din terasă, sunt folosite pentru a prezenta expoziții și colecții, atât temporare, cât și de altă natură. Există numeroase comori arheologice, cum ar fi splendidele monede islamice descoperite în Maroc între secolele al VIII-lea și al XX-lea.

Partea cea mai uimitoare și mai interesantă din punct de vedere istoric a Muzeului Marrakesh este cea a diferitelor piese etnografice Colecția este împărțită în două categorii principale: ceramică, inclusiv faimoasa ceramică de Fez, care constituie cea mai mare parte a colecției, cu peste două sute de piese, și ceramică Safi, care dezvăluie know-how-ul marilor maeștri ceramiști ai orașului, precum și ceramică -O colecție superbă de obiecte de teracotă, în special din Rif până în munții Anti-Atlas, splendidele bijuterii, care fac parte integrantă din folclorul local și reprezintă un element esențial al podoabei tradiționale, realizate în principal din argint și încrustate cu pietre prețioase și/sau semiprețioase, ale căror diferențe pot fi admirate în funcție de regiunea de proveniență, bijuteriile costume frumoase Colecția este împărțită în caftane și, respectiv, burnous din Fez și arme tradiționale – înfricoșătoarele pumnale cu lama curbată, kumiya, și pumnale cu lama dreaptă, numite sboula; apoi săbii cu lama ușor curbată și teacă de argint, și puști din nordul țării, după cum reiese din cizmele lor groase.

O colecție foarte interesantă prezintă incredibile documente istorice Acestea includ caligrafii splendide și gravuri originale, nu neapărat realizate de artiști locali, și atestă schimburile dintre artiști din întreaga lume și unii dintre cei mai buni graficieni locali.

În cele din urmă, va fi uimit să descopere multe obiecte din Cultul evreiesc Perechi de ornamente pentru sulurile Torei, vase și vase tipice comunității evreiești marocane, stropitori… Da! Marocul rămâne un exemplu de amestec reușit de comunități diverse, atât de diferite și totuși atât de apropiate unele de altele. Toate acestea se integrează perfect într-un mobilier arhitectural tipic marocan, a cărui cultură transpare prin ușile și grinzile din lemn provenind din diferite regiuni ale Atlasului.

Vechiul bucătării de palat Bucătăriile palatului, douiria, sunt de dimensiuni mai modeste și oferă un stil mai minimalist: aici, la Muzeul din Marrakech, se găsesc expoziții dedicate artei marocane contemporane, care reunesc numeroase lucrări orientaliste, demonstrând priceperea artiștilor locali – Benallal, Bennani, Belkahia, Chaibia, Lakhdar… și mulți alții – de a-și însuși modernismul european și de a-l adapta la cultura magrebină!

The hammam De asemenea, hammamul a fost transformat în spațiu de expoziție, adesea orientat spre acest tip de spațiu și dezvăluind un anumit atașament al marocanilor față de aceste locuri de adunare, veselie și bună dispoziție pitorească. Acesta din urmă, cu cupolele sale superbe care îl ridică la rangul de operă arhitecturală, este accesat prin salonul principal, deoarece femeile, la vremea când a fost proiectat palatul, ieșeau rar din apartamentele lor, așa că nu deranja pe nimeni!

În cele din urmă, un lounge, Această sală, aflată la primul etaj, este în stil hispano-maur, cu un superb mobilier din cedru brut, și prezintă, de asemenea, diverse colecții temporare pe care călătorul va fi încântat să le admire atunci când va vizita Muzeul din Marrakech!

Pentru a vizita Muzeul din Marrakech, este foarte simplu: situat în inima orașului, trebuie doar să mergeți la Medersa Ben YoussefAcesta se află la aproximativ 100 de metri și este ușor accesibil cu un taxi. Vă recomandăm să alegeți acest mijloc de transport, care este mai accesibil și mai ușor de folosit decât autobuzele, mai ales vara, și mai ales practic dacă vreți să evitați să conduceți în acest oraș cu un trafic, să zicem, haotic! În plus, vă va permite să evitați să căutați un loc de parcare în acest oraș, unde acestea sunt rare.

Dacă ați ajuns deja acolo și sunteți pe jos, trebuie să știți că Muzeul Marrakech se află la mai puțin de 500 de metri de Souk din Marrakech și aproape de toate facilitățile practice.

Orarul și prețurile pentru Muzeul Marrakech

CALENDAR

Muzeul este deschis în fiecare zi, de la ora 9.00 la 16.45.cu excepția zilei de marți, când se închide.

TARIFE

  • Adult 50 dirhams (5€)
  • Copilul : Gratuit

Consiliul Atenție: în timpul sezonului estival, care este și sezonul turistic, mulți vizitatori ar putea fi tentați să vă imite, venind și ei să admire colecțiile prezente! Alegeți o vizită dimineața, în timpul orelor de deschidere, pentru a vă bucura de o vizită mai liniștită.

TravelMax.ro