Vizitați Muzeul Britanic din Londra: bilete, prețuri, ore de deschidere

Pe urmele istoriei și culturii umane, British Museum este unul dintre cele mai bogate muzee din lume. În niciun caz nu ar trebui să părăsiți Anglia fără să vizitați British Museum și minunile sale.

În apropiere de agitata Oxford Street, în inima Bloomsbury, se află unul dintre cele mai faimoase muzee: British Museum. Acest muzeu londonez, care a fost martor al istoriei omenirii, găzduiește unele dintre cele mai importante colecții din lume: peste șapte milioane de obiecte de pe toate continentele. În fiecare an, British Museum primește peste șase milioane de vizitatori, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din Marea Britanie. Este un pariu bun că nu veți face excepție în timpul șederii dumneavoastră la Londra.

Pentru a vizita British Museum, urmați mini-ghidul nostru despre istoria și organizarea acestuia.

Istoria Muzeului Britanic

Istoria Muzeului Britanic din Londra

British Museum a fost înființat în 1753, printr-o decizie a Parlamentului britanic. Inițial, a fost înființată pentru a găzdui colecțiile medicului și omului de știință Sir Hans Sloane și ale Oxford Account. Când și-a deschis porțile pentru public, în 1759, British Museum conținea optzeci de mii de obiecte.

Acest patrimoniu a fost îmbogățit într-un ritm rapid de colecțiile unor oameni iluștri precum căpitanul Cook, arheologul William Hamilton și ambasadorul la Constantinopol. Când Napoleon a fost înfrânt în Egipt, British Museum a recuperat multe comori egiptene. De asemenea, muzeul a achiziționat multe dintre obiectele regale ale Marii Britanii, cum ar fi cărți, manuscrise și monede.

O vizită la British Museum este o promisiune de întoarcere în timp, în zilele de glorie ale Imperiului Britanic. Din nefericire, în primele decenii, multe obiecte neprețuite au ajuns la British Museum ca urmare a jafurilor din coloniile britanice. Cu toate acestea, fiți siguri că majoritatea artefactelor și obiectelor antice sunt rezultatul unor donații și achiziții etice.

În 188O, din cauza lipsei de spațiu, toate colecțiile secției de istorie naturală au fost transferate la Muzeul de Istorie Naturală.

În anul 2000, celebrul arhitect Norman Foster a extins și renovat intrarea în British Museum: Curtea Mare. De îndată ce începeți să vizitați British Museum, veți fi uimiți de această incredibilă rotondă centrală, realizată din sticlă și oțel în formă de fagure de miere.

Printre cele mai emblematice și influente colecții temporare din istoria British Museum se numără Armata de teracotă a primului împărat chinez (2007) și faraonul Tutankhamon (1972). Aceste două expoziții au depășit toate recordurile de vânzări și de prezență ale muzeului.

Ce să vezi și ce să faci la British Museum din Londra?

Vrei să vizitezi British Museum, dar te întrebi ce vei vedea și ce vei face acolo? Noi vă spunem totul – sau aproape totul – despre minunile care vă așteaptă.

British Museum este imens, așa că nu veți putea vedea totul în doar câteva ore. Mai ales dacă scopul dvs. este de a învăța cu adevărat despre civilizațiile prezentate. Prin urmare, vă sfătuim să preselectați colecții care vă interesează pentru a aprecia bogăția colecțiilor. Pe site-ul British Museum puteți descărca o hartă a muzeului. De asemenea, ar putea fi util să folosiți un ghid audio. Dacă vă decideți să vizitați British Museum, iată câteva dintre colecțiile pe care le puteți întâlni fără să mai lungim vorba:

Colecțiile britanice, europene și preistorice

Din preistorie până în zilele noastre, această colecție este o enciclopedie incredibilă a continentului european. Mergeți pe urmele strămoșilor noștri care au tăiat piatra, bronzul și fierul, în timp ce aflați despre uneltele, arta și modul lor de viață. Călătoriți apoi prin Evul Mediu și Renaștere până în epoca modernă.

Colecțiile grecești și romane

Acest sector este cel mai mare din British Museum. Colecțiile greco-romane din antichitate sunt monumentale și conțin istoria unei perioade vaste. Artefactele sunt răspândite în 24 de camere. Dacă doriți să vizitați British Museum și secțiunea sa greco-romană, nu ratați reproducerea uluitoare a Templului Nereidelor și amețitorul Partenon.

Colecțiile asiatice

De la porțelan chinezesc și sculptură indiană la capodoperele lui Buddha și artă din Tibet și Coreea, secțiunea asiatică a British Museum este plină de lucrări din întreaga Asie. O călătorie care vă invită să înțelegeți și să vă cufundați în modul de viață și credințele asiatice.

Colecțiile egiptene

Galeriile egiptene ale British Museum sunt cele mai spectaculoase după cele din Cairo. Obiectele expuse provin din toate perioadele și din numeroase situri ale Egiptului antic. Hieroglife, decorațiuni faraonice, sicrie și mumii, bijuterii, statui și Piatra Rosetta: veți fi literalmente scufundați în inima acestei civilizații fascinante. Indiana Jones va avea parte de o surpriză.

Colecțiile din Africa, Oceania și America

Din Africa subsahariană până în insulele Pacificului, de la cultura Maori din Noua Zeelandă la arta aborigenă din Australia și obiectele de cult ale popoarelor din America, British Museum vă oferă un mare tur al lumii. Dacă doriți să vizitați British Museum și acest vast departament, trebuie să vă organizați.

Nu ratați rămășițele din Insula Paștelui, artefactele vechilor locuitori ai insulelor din Pacific, artefactele regale din Africa și culoarele care trasează istoria mayașilor, incașilor, aztecilor și a piramidelor din Mexic. Din nou, există o aluzie la Indiana Jones pe măsură ce treceți pe lângă misterioasele și frumoasele cranii de cristal.

Colecțiile din Orientul Mijlociu

Bogat în antichități mesopotamiene și opere de artă islamică, Departamentul Orientul Mijlociu se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase și mai cuprinzătoare colecții din lume. Stelae, basoreliefuri, obeliscuri, statui, sculpturi, ceramică, picturi și sticlărie – British Museum vă invită să descoperiți realizările artistice și culturale ale Orientului Mijlociu.

Muzeul Britanic este situat în : Great Russell Street, Bloomsbury, Londra WC1B 3DG.

Pentru a vizita British Museum, puteți lua metroul. Cele mai apropiate stații de muzeu sunt : Tottenham Court Road, Holborn, Piața Russell și Strada Goodge.

O altă opțiune convenabilă de transport public pentru a ajunge la British Museum este autobuzul. Alegeți între oprirea pe Strada New Oxfort (liniile 1, 8, 19, 25, 25, 38, 55, 98, 242), se Tottenham Court Road sau Strada Gower în funcție de direcția de deplasare (liniile 10, 14, 24, 29, 73, 134, 390) și de oprire Southampton Row (liniile 59, 68, X68, 91, 168, 188).

Într-un stil mai prietenos cu mediul, British Museum dispune de numeroase locuri de parcare pentru biciclete. Centrul Londrei este bine deservit de piste de biciclete.

Orele de deschidere și prețurile de la British Museum

Orarul și tarifele de la British Museum, Londra

CALENDAR

Descoperirea British Museum nu este deloc o problemă pentru buget! Admiterea este gratuitcu excepția expozițiilor temporare.

Pentru cei care doresc să meargă mai departe și să învețe mai mult decât doar imagini, există tururi ghidate în limba engleză, în care istoria muzeului și a operelor sale este explicată în detaliu. Pentru a profita de aceste tururi, va trebui să plătiți în medie 20 de euro pentru o vizită de 3 ore.

TARIFE

  • De luni până sâmbătă 10:00 am – 5:30 pm
  • Vineri 10am-8.30pm
  • Închideri excepționale 24-26 decembrie și 1 ianuarie

E BINE SĂ ȘTIȚI

– British Museum este prietenos pentru copii Cărți de activități, jocuri interactive, ghiduri multimedia, trasee de familie, pungi de activități, totul pentru a face această vizită plăcută și distractivă pentru cei mici.

– Muzeul Britanic are un vestiar cu taxă. Din motive de securitate, în muzeu nu sunt permise bagajele voluminoase și valizele.

– Nu este permis să să consume alimente sau băuturi în interiorul muzeului, cu excepția zonelor desemnate, cum ar fi restaurantul și cafenelele sau Curtea Mare.

– La sfârșit de săptămână și în timpul vacanțelor școlare, se Centrul Ford este transformată într-o zonă de picnic pentru familii.

– Muzeul Britanic permite camere digitale sau camere video în majoritatea galeriilor.

– În cazul în care animalele nu vor fi permise în muzeu fără excepție, cu excepția cazurilor de handicap, caz în care puteți fi însoțit de un ghid, de un asistent sau de un animal ghid.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro