Vizitați Muzeul Bode din Berlin: bilete, prețuri, ore de deschidere

Sunteți pe cale să descoperiți capitala germană? Opriți-vă la Muzeul Bode din Berlin și explorați aproape 2.000 de ani de istorie! Bilete, prețuri, ore de deschidere… Urmăriți ghidul!

Muzeul Bode este situat în extremitatea nordică a splendidului MuseumsinselInsula Muzeelor din Berlin, o colecție de cinci muzee situate pe malul râului Spree. Peste podul Monbijou puteți intra în această somptuoasă clădire barocă, care găzduiește o gamă de 2.000 de lucrări în trei colecții: o galerie de sculptură care acoperă din Evul Mediu până în perioada clasică, Muzeul de Artă Bizantină și o colecție de monede și medalii. Cum sună asta?

Istoria muzeului, vizita, prețuri, ore de deschidere… Descoperiți în acest articol tot ce trebuie să știți pentru a vizita Muzeul Bode din Berlin!

Istoria Muzeului Bode din Berlin

Istoria Muzeului Bode din Berlin Istoria Muzeului Bode a început în 1871, în inima Imperiului German, când Curtea Imperială a Prusiei și-a exprimat dorința de a deschide un muzeu de artă pe insulă pentru a găzdui colecții din diferite epoci creștine. Cu toate acestea, abia între 1897 și 1904 a fost construită clădirea, o adevărată capodoperă neobarocă. A fost gândit ca un omagiu adus împăratului Friedrich al III-lea și de aceea a fost numit Muzeul Kaiser Friedrich. Arhitectul său, Ernst von Ihne, a proiectat locul în raport cu împrejurimile sale: pare să iasă din apa râului Spree. El a înzestrat muzeul cu o somptuoasă cupolă de cupru, care a fost grav avariată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muzeul Bode, ca și întreaga Insulă a Muzeelor, aparținea la acea vreme Germaniei de Est (RDG). Muzeul a căzut victimă bombardamentelor masive care au devastat capitala germană, dar a fost renovat și redeschis în 1956. Apoi a primit numele actual, Muzeul Bode, în onoarea primului director și curator al muzeului, Wilhelm von Bode. Într-adevăr, acest ilustru istoric și eminent muzeograf este considerat astăzi ca fiind unul dintre fondatorii muzeografiei actuale! El a fost cel care a lucrat la organizarea muzeului, o organizare care a rupt cu tradițiile vremii.

Între anii 2000 și 2005, Muzeul Bode a fost supus unor noi lucrări de renovare, permițând vizitatorilor să se bucure de o amenajare modernă și spațioasă.

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Bode?

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Bode din Berlin

Credit foto: Shutterstock / s4svisuals

Vizitarea Muzeului Bode este o ocazie de a admira arhitectura clădirii. Cu o cupolă magnifică de aproape 40 de metri înălțime, adăpostește numeroase încăperi care merită o vizită în sine: podele de marmură, plafoane somptuoase cu lambriuri de lemn, scări impunătoare… Nu ratați statuia ecvestră a regelui Friedrich al III-lea de la parter!

Dar nu vii să vizitezi Muzeul Bode pentru arhitectura sa, nu-i așa? Iată care sunt cele trei colecții principale ale muzeului:

Galeria de Sculptură

Vizitarea Muzeului Bode din Berlin vă oferă acces la una dintre cele mai importante colecții de sculpturi din lume. Scopul acestei colecții a fost de a prezenta istoria sculpturii europene din Evul Mediu până în perioada clasică. Acesta include lucrări de mare importanță pentru istoria artei germane, cum ar fi operele lui Tilman Riemenschneider unul dintre cei mai prolifici sculptori ai Evului Mediu. În plus, Muzeul Bode găzduiește adevărate capodopere ale Renașterii italiene, printre care se numără Madonna Pazzi de Donatello sau ” Dansatorul cu țambale “de Antonio Canova.

Muzeul de Artă Bizantină

Muzeul de Artă Bizantină găzduiește numeroase opere de artă antice datând de la sfârșitul secolului al III-lea până în secolul al XV-lea d.Hr. Acestea reprezintă în principal arta din regiunea mediteraneană, dar originile lor rămân diverse: Africa de Nord, Grecia, Bizanț, Balcani, Rusia, Orientul Apropiat, Egipt, Italia etc. În special, vizitatorii vor putea admira sarcofage pre-creștine și creștine din Roma, sculpturi figurative și ornamentale din Imperiul Roman, precum și obiecte religioase și de uz cotidian din perioada romană din Egipt.

Cabinetul de monede și medalii

Colecția de monede și medalii, sau Münzkabineteste una dintre cele mai mari colecții numismatice din lume. Acesta conține aproximativ 500.000 de monede ! Muzeul expune aproape 4.000 de monede, repartizate în patru vitrine care urmăresc istoria banilor și, în sens mai larg, a omului și a metalului. O vizită la Muzeul Bode vă va cufunda în această lume evocatoare, de la începuturile banilor în secolul al VII-lea î.Hr. până în zilele noastre. O vizită obligatorie pentru cei interesați de numismatică – studiul monedelor și medaliilor.

Muzeul Bode organizează, de asemenea, expoziții temporare, uneori cu artă africană, alteori cu operele lui Rembrandt, alteori cu o colecție de picturi renascentiste… Pentru a afla ce expoziții temporare au loc în timpul vizitei dumneavoastră la Berlin, vizitați site-ul oficial al muzeului.

Doriți să vizitați Muzeul Bode din Berlin? Iată care sunt diferitele opțiuni pentru vizita dumneavoastră:

 • Tur autoghidat al muzeului;
 • Vizită gratuită a muzeului cu ghid audio;
 • Tur ghidat al muzeului pentru grupuri;
 • Tururi ghidate pe teme pentru adulți și familii;
 • Ateliere de lucru pentru copii.

Așteptați câteva ore Muzeul este vast! Cu toate acestea, puțini oameni se aventurează înăuntru și, prin urmare, atmosfera este calmă și plăcută.

Pentru a vizita Muzeul Bode din Berlin, trebuie să mergeți la capătul nordic al Insulei Muzeelor. Aveți posibilitatea de a alege între mai multe mijloace de transport:

Metroul

 • U-Bahn U6, stație Friedrichstraße ;
 • S-Bahn S1, S2, S25, S26, oprire Friedrichstraße ;
 • S-Bahn S3, S5, S7, S9, oprire Hackescher Markt.

Autobuzul

 • TXL, stop Staatsoper ;
 • 100, 200, stop Lustgarten ;
 • 147, hotărârea Friedrichstraße.

Tramvaiul

 • M1, 12, oprire Am Kupfergraben ;
 • M4, M5, M6, stop Hackescher Markt.

Trenul

Gara din Berlin Friedrichstraße se află la zece minute de mers pe jos de muzeu.

Orarul și prețurile Muzeului Bode

Orarul și tarifele de intrare la Muzeul Bode din Berlin

Credit foto: Shutterstock / De LucVi

CALENDAR

Programul de funcționare al Muzeului Bode din Berlin este următorul:

 • Luni închisă
 • Marți, miercuri, vineri 10 am / 6 pm
 • Joi 10 am / 8 pm
 • Sâmbătă și duminică 11 am / 6 pm

The sărbători legaleOrele se pot modifica: vizitați site-ul web al Muzeului Bode pentru a vă planifica vizita.

Vă rugăm să rețineți Accesul la muzeu nu este permis cu 30 de minute înainte de închidere.

TARIFE

 • Adult : 12 €
 • Student : 6 €
 • Insula Muzeului și toate expozițiile : 18€
 • Copiii (0-17 ani) și deținătorii de Berlin Visit Pass gratuit
 • Ghid audio : gratuit
 • Tur ghidat (o oră): 90 de euro

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ce limbi sunt disponibile în muzeu?

Vizitele ghidate sunt disponibile în limbile germană și engleză, dar puteți închiria un ghid audio în limba franceză.

O vizită la muzeu este inclusă în abonament?

Muzeul Bode poate fi vizitat cu diferite permise turistice:

 • 3 zile Museum Pass Berlin: 29 € de persoană, 14,50 € tarif redus;
 • Berlin pass (3 zile): 99 EUR pentru adulți, 74 EUR pentru copii. Include vizite la peste 50 de obiective turistice din capitală.

Ce servicii suplimentare oferă muzeul?

Muzeul are toalete, vestiar și o cafenea.

Cui sunt destinate ratele reduse?

Tarifele reduse sunt destinate studenților, șomerilor și persoanelor cu handicap grav (50% sau mai mult), pe bază de dovadă. În plus, persoanele cu vârsta sub 18 ani, însoțitorii persoanelor cu handicap și grupurile școlare au acces gratuit la muzeu.

TravelMax.ro