Vizitați Muzeele Capitoline din Roma: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Roma? Nu ratați numeroasele opere de artă din Muzeele Capitoline!

Muzeele Capitoline din Roma sunt cele mai importante muzee de vizitat după Vatican. Într-adevăr, doar ele păstrează memoria Romei antice. De asemenea, acestea sunt considerate cele mai vechi muzee din lume.

Situat pe faimosul Piazza del Campidoglio (Piazza del Campidoglio), în vârful uneia dintre cele șapte coline pe care a fost fondată Roma, acestea atrag mii de vizitatori în fiecare an. În jurul copiei bronzului ecvestru al lui Marcus Aurelius se află trei palate elegante, dintre care două au fost transformate în muzee, adăpostind colecții antice superbe încă din 1471.

Palazzo dei Conservatori și Palazzo Nuovo, situate de o parte și de alta a pieței și conectate printr-o galerie subterană, găzduiesc numeroase opere de artă. Cel de-al treilea palat (Palazzo Senatorio) a devenit sediul Consiliului Municipal al Romei.

Pentru a vă ajuta să profitați la maximum de vizita dumneavoastră, iată tot ce trebuie să știți despre Muzeele Capitoline din Roma. Urmați ghidul!

Istoria Muzeelor Capitoline din Roma.

Muzeele Capitoline

Credit foto: De Di Di Gregorio Giulio / Shutterstock.com

Muzeele Capitoline din Roma (Musei Capitolini) au fost create inițial atunci când statuile de bronz au fost donate orașului de către Papa Sixtus al IV-lea în 1471. De-a lungul anilor, această colecție a fost mărită prin donații de la papi succesivi, în special Paolo III și Pio V care nu mai dorea ca sculpturile păgâne să se afle în Vatican.

În 1537, Papa Paul al III-lea i-a cerut lui Michelangelo să reproiecteze Piața Capitoliului. La început, exista doar Palazzo dei Conservatori, dar în 1654 a fost construit Palazzo Nuovo pentru a găzdui o colecție mai mare de opere de artă.

Apoi, în 1734, a apărut Papa Clement al XII-lea a decis să deschidă porțile Muzeelor Capitoline pentru publicul larg. Aceasta a fost o premieră mondială, deoarece au devenit primele muzee din lume care au primit vizitatori. Mai târziu, Benedict al XIV-lea a inaugurat Pinacoteca del Capitol cu colecțiile private ale familiilor Sacchetti și Pio de Savoia.

Astăzi, Muzeele Capitoline sunt un obiectiv obligatoriu atunci când vizitați orașul. Așa că nu poți pleca din Roma fără să le vizitezi!

Ce să vezi și ce să faci la Muzeele Capitoline din Roma?

Muzeele Capitoline

Credit foto: De Chanclos / Shutterstock.com

Cele două palate care alcătuiesc Muzeele Capitoline conțin o colecție impresionantă de picturi și Sculpturi romane. Ele sunt atât de vaste încât este necesar să se numere 3 ore pentru a le vizita.

Intrarea se face prin Palatul Conservatorilor prin vreo douăzeci de camere bogat mobilate pe două etaje. În curtea interioară a Palatului, este imposibil să nu observi fragmentele unui statuie colosală de marmură (12 metri înălțime) a lui Constantin. Cea mai cunoscută dintre aceste lucrări este sculptura lui Lupul de la Capitoliu. Un bronz înfățișând o lupoaică care alăptează Romulus și Remus. Vezi și statuia ecvestră originală a împăratului Marcus Aurelius O copie a acesteia se află în Piața Capitoliului. La etajul al doilea se află Pinacoteca care include lucrări ale celor mai străluciți maeștri ai picturii, cum ar fi Caravaggio și Rubens.

A galeria subterană care trece pe sub piață, duce la Palais Neuf. De asemenea, vă permite să vizitați Tabularium (sala de arhivă a Romei Antice) și bucurați-vă de o panoramă superbă a Forumului Roman.

The Palais Neuf construit în secolul al XVII-lea, conține capodopere ale sculpturii romane clasice pe două etaje și 12 camere. Un mozaic excepțional din Vila Adriana din Tivoli, reprezentând porumbei care beau.

Este bine de știut: Puteți opta pentru o vizită pe cont propriu sau cu ghiduri video disponibil în italiană, engleză, franceză, germană, spaniolă sau rusă, la un cost suplimentar de 6 €.

Muzeele Capitoline se află în Piazza del Campidoglio. Pentru a ajunge acolo, luați autobuz la Piazza Venezia, aflată la doar câteva minute de mers pe jos. Vă recomandăm să urcați pe Cordonata, o scară grațioasă care urcă din Piazza d’Arcoeli și oferă o priveliște excepțională. Intrarea în cele două muzee se face apoi prin Palazzo dei Conservatori.

Multe linii de autobuz deservesc Piazza Venezia. Așadar, nu uitați să vă verificați itinerariul pentru a afla care este cel mai accesibil în funcție de locul în care vă aflați. Pentru a vă orienta în Roma și cu mijloacele de transport în comun, nu ezitați să consultați articolul nostru “Hărți și planuri detaliate ale Romei”.

Orar și prețuri la Muzeele Capitoline din Roma

SCHEDULE

Muzeele Capitoline sunt deschise în fiecare zi între orele 9.30 și 19.30cu excepția zilelor de 24 și 31 decembrie, când ușile se închid la ora 14.00, și a zilelor de 1 ianuarie, 1 mai și 25 decembrie, când muzeele sunt închise. Este important de reținut că la casa de bilete nu se mai vând bilete cu o oră înainte de închidere.

TARIFE

Începând cu 7 iunie 2019, puteți alege un bilet combinat pentru expoziția “L’Arte Ritrovata” și Muzeele Capitoline:

  • Tarif general : 15€
  • Tarif redus pentru cetățenii cu domiciliul în Roma și cetățenii UE cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani: 13 euro

În lipsa unei expoziții :

  • Tarif general : 11,5€
  • Tarif redus pentru cetățenii cu domiciliul în Roma și cetățenii UE cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani: 9,5 € Pentru cetățenii cu domiciliul în Roma (la prezentarea dovezii de ședere)

Accesul este gratuit pentru copii sub 6 ani, grupuri de elevi din școlile primare, vizitatori cu dizabilități și însoțitorii acestora.

Nu uitați să rezervați online în avans! Cel mai bine este să vă cumpărați biletele în avans și să obțineți un bilet de reducere a cozii pentru a evita o așteptare lungă la casa de bilete.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vizita Muzeele Capitoline în cele mai bune condiții, iată câteva puncte importante:

– Acesta este interzis să bea, să mănânce și să fumeze în incinta muzeelor.
– Intrarea la Muzeele Capitoline este gratuit în prima duminică din fiecare lună.
– Fă-ți timp să savurezi o prăjitură sau o cafea la Terrazza Caffarelli la etajul al doilea al Palazzo dei Conservatori. De asemenea, vă veți bucura de o priveliște excepțională asupra Forumului Roman.
– În cazul în care vestiar este gratuită pentru genți, rucsacuri, cărucioare și umbrele.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro