Vizitați Museo di San Marco din Florența: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plănuiți să vizitați Florența și comorile sale culturale? Descoperiți apoi ghidul nostru pentru a vizita Museo di San Marco din Florența!

Situat în Piazza San Marco, nu departe de faimosul Duomo din Florența, Museo di San Marco este partea muzeală a complexului cu același nume.

Acesta din urmă include muzeul, mănăstirea și diverse grădini, precum și bazilica, care are vedere spre Piazza San Marco. Muzeul este una dintre atracțiile care trebuie neapărat vizitate în Florența. Acesta găzduiește cea mai mare colecție de picturi de Fra Angelico, un renumit călugăr și pictor renascentist italian, ale cărui fresce împodobesc pereții acestei foste mănăstiri dominicane.

Dar ce veți vedea în acest magnific Muzeu di San Marco din Florența? De la istoria sa la informații practice, inclusiv orele de deschidere și prețurile, vă dezvăluim tot ce trebuie să știți pentru a vă pregăti vizita la acest muzeu de neratat!

Prezentarea și istoricul Muzeului San Marco

Biserica San Marco

Credit foto: De la Dan74 / Shutterstock.com

Museo di San Marco a fost inițial o mănăstire, construită în secolul al XIII-lea și ocupată inițial de călugări. vallombrosans În 1436 a fost cedat dominicanilor, care doreau să aibă o mănăstire în inima Florenței. În același timp, s-au întreprins lucrări majore de reconstrucție, sub impulsul generoșilor patroni Cosimo și Lorenzo de’ Medici. Celebrul arhitect florentin, Michelozzo a fost însărcinat cu acest proiect.

În timpul acestei perioade de renovări importante, călugării dominicani au decis să decoreze diferite părți ale mănăstirii cu fresce cu valoare simbolică. În 1438, călugărul dominican Giovanni da Fiesole, cunoscut astăzi ca Fra Angelico de către francezi și Beato Angelico de către italieni, a început să picteze aceste fresce, care au fost finalizate în 1445. La acea dată, Fra Angelico a părăsit mănăstirea San Domenico din Fiesole pentru a se alătura mănăstirii San Marco și pentru a-și termina lucrarea, ajutat de asistenții săi.

Trebuie remarcat faptul că Bazilica, construită în aceeași perioadă, a fost realizată de sculptorul Giambologna și arhitectul Michelozzo. Fațada a fost modificată de mai multe ori și este în special în stil neoclasic, datând din 1778.

Monumentul a rămas apoi o mănăstire până în 1869, când clădirea a fost dedicată în cele din urmă Muzeului Fra Angelico. În acel an, mănăstirea a fost declarată și “monument național”. De atunci, Museo di San Marco primește vizitatori care doresc să descopere operele celebrului artist dominican și această mănăstire sublimă, proiectată de celebrul arhitect Michelozzo. Atât clădirea, cât și frescele reprezintă perfect rafinamentul artistic atins în timpul Renașterii italiene.

Ce să vezi și ce să faci la Museo di San Marco din Florența?

Museo di San Marco este astăzi unul dintre cele mai importante muzee din oraș. În această mănăstire din San Marco, o capodoperă arhitecturală realizată de Michelozzo, veți descoperi o colecție de opere de artă majore ale pictorului dominican Fra Angelico, toate răspândite prin camerele, coridoarele și celulele călugărilor.

Intrarea în muzeu se face pe o ușă din stânga Bazilicii San Marco. Veți ajunge apoi în marele claustrul din San Antonino apoi în Sala Hospice. După cum sugerează fresca pictată de Fra Angelico deasupra celei de-a doua uși, care îl înfățișează pe Hristos pelerin întâmpinat de dominicani, această încăpere trebuie să fi fost un ospiciu pentru pelerini în acea perioadă.

În această încăpere sunt adunate toate operele pe panouri ale lui Fra Angelico, uneori în afara mănăstirii, deoarece acestea pot fi mutate (pe panouri), cum ar fi :

  • Pala di San Marco Este vorba de “Pala di San Marco”, care o reprezintă pe Fecioara în Majestate, adică pe Fecioara cu Pruncul, care tronează pe tron, înconjurată de figuri sfinte.
  • Coborârea de pe cruce “, pe care istoricul de artă și pictorul Giorgio Vasari îl considera “pictat de un sfânt sau de un înger”!
  • Impresionantul tablou ” Judecata de Apoi “.
  • Cele patru relicvarii ale Maicii Domnuluicomandată pentru biserica Santa Maria Novella.
  • Și multe alte tablouri excepționale ale acestui ilustru pictor.

Înainte sau după ce intrați în ospiciu, puteți zăbovi în diversele cloistere, în special în cel de la intrare: cloisterul Sfântului Antoninus, care conține cele mai vechi fresce ale lui Fra Angelico pictate în cinci dintre luntre.

Restul vizitei vă va purta prin coridorul cloisterelor, prin casa capitularăunde se află fresca monumentală “Răstignirea și sfinții”, apoi în camera de lavoarmici și mari refectoriupe lapidarium. Toate aceste încăperi conțin lucrări ale lui Fra Angelico, dar și ale altor artiști dominicani sau pictori renumiți.

În cele din urmă, veți ajunge la primul etaj al mănăstirii San Marco, unde se află celule ale fraților dominicanitoate decorate cu o frescă de Fra Angelico. Puteți admira mai mult decât 44 de fresce în acest spațiu vast al Muzeului San Marco.

Pentru a încheia vizita, veți avea șansa de a descoperi Biblioteca Michelozzo. Aceasta este una dintre cele mai prestigioase biblioteci ale Renașterii italiene, construită de savantul Niccolò Niccoli unul dintre consilierii lui Cosimo cel Bătrân de Medici.

Pentru a vizita Museo di San Marco din Florența, trebuie să mergeți în piața cu același nume, în Piața cu același nume. Piața San Marco.

Se poate ajunge în Florența cu mijloacele de transport în comun. Mai multe autobuz pleacă în direcția Piazza San Marco, la fel ca și cele de la liniile 1, 6, 14 sau 52 de la gara din Florența (Firenze S.M.N.). Există, de asemenea, numeroase linii care ajung la muzeu de la periferia centrului istoric al orașului.

Cu toate acestea, fie că vă aflați la gară, fie că vă aflați deja în centrul istoric al orașului, Museo di San Marco este ușor accesibil. pe jos în aproximativ zece minute. Piazza San Marco se află la doar 7 minute de mers pe jos de Domul din Florența. Mergeți până la Via Camillo Cavour spre Piazza San Marco. Pentru a vă organiza transferurile pe jos sau cu autobuzul, puteți folosi hărțile orașului disponibile în articolul nostru “Hărți și planuri detaliate ale Florenței”.

Orarul și prețurile la Museo di San Marco din Florența

Muzeul San Marco

Credit foto: Instagram – 020lim

Cum să rezervați un bilet pentru a vizita Museo di San Marco din Florența?

CALENDAR

Muzeul este deschis publicului în fiecare zi, cu excepția anumitor zile*:

  • De luni până vineri de la 8.15 la 13.50 (ultima intrare: 13.20)
  • Sâmbăta, duminica și sărbătorile legale de la 8.15 la 16.50 (ultima intrare: 16.20)

Puteți rezerva un bilet online înainte de vizită sau îl puteți cumpăra direct de la casa de bilete de la fața locului (care se închide odată cu ultima intrare).

*Vă rugăm să rețineți că Museo di San Marco este închis în prima, a treia, a cincea duminică și a doua și a patra luni din fiecare lună, precum și pe 25 decembrie și 1 ianuarie.

TARIFE

Iată care sunt tarifele pentru vizitarea Muzeului San Marco din Florența:

  • Prețul întreg : 8 €
  • Tarif redus : 2 €

Reducerile pot fi obținute în conformitate cu legea pentru muzeele de stat. De exemplu, sunt eligibile pentru rată redusă Tarif redus: cetățeni UE cu vârsta sub 18 ani sau persoane cu handicap, împreună cu un membru al familiei sau cu o persoană însoțitoare.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Dacă veniți să vizitați Museo di San Marco din Florența, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți:

– Cele mai aglomerate perioade sunt de la 10:00 la 12:00 în fiecare zi. Cel mai bine este să vă planificați vizita la deschiderea sau înainte de închiderea sitului.
– Vă puteți rezerva biletul în avans, rezervând un bilet pentru a evita cozile de așteptare.
– În cazul în care muzeul este relativ mic, trebuie să vă așteptați la cel puțin 1 oră pentru a vizita situl și bucurați-vă de frescele sale magnifice.
– Pentru persoane cu mobilitate redusă sau pentru persoanele cu dizabilități: în ciuda unei trepte la intrare, accesul în interiorul muzeului a fost facilitat de rampe.
– Zona din jurul muzeului și a Bazilicii San Marco este plină de mici minuni pe care le puteți descoperi după vizită: Galleria dell’Accademia din Florența, care adăpostește David al lui Michelangelo, Cloister of the Scalzo și Cenacolo di Sant’Apollonia.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro