Vizitați Munții Albaștri din Australia: rezervare și prețuri

Aveți de gând să descoperiți Australia? Profitați de ocazia de a vizita Blue Mountains, unul dintre cele mai frumoase lanțuri muntoase din lume!

Situat la doar două ore de Sydney, parcul Blue Mountains oferă o serie de oportunități de drumeții, canioane și cascade uluitoare. Munții Albaștri sunt incluși în Patrimoniul Mondial și reprezintă un loc minunat pentru a explora frumusețea naturală a regiunii. Veți putea vedea pădurile de eucalipt care se întind cât vezi cu ochii.

O vizită în Munții Albaștri este o gură de aer proaspăt pentru pasionații de viața sălbatică. Bucurați-vă de frumusețea tufișurilor virgine, admirați formațiunile stâncoase impresionante și explorați peșterile subterane într-o vacanță în sălbăticie de-a lungul a 140 de kilometri de trasee de drumeție.

Istoria Munților Albaștri

Observarea stâncilor, Blue Mountains, Australia

Credit foto: Shutterstock / RugliG

Munții Albaștri au atras întotdeauna oamenii cu frumusețea și bogăția lor. Primii care au fost captivați de acești munți au fost coloniștii australieni care au sosit la Sydney în 1788, odată cu prima flotă. Considerat impracticabil, acest pământ australian a fost locuit doar de aborigeni timp de peste 14.000 de ani.

De-a lungul anilor, mulți exploratori au fost intrigați de misterele acestui parc. Pe lângă frumusețea peisajului, scopul a fost acela de a profita la maximum de natura abundentă. La mijlocul secolului al XIX-lea, goana după aur din zona Bathurst și Mudgee a accelerat extinderea rețelei rutiere și feroviare. Ulterior, oamenii au continuat să extindă zona urbană pentru a construi hoteluri de lux, pensiuni, cabane etc., pentru a satisface mai bine dorința de vacanță a turiștilor.

Pentru mica anecdotă: În centrul Munților Albaștri se află stânca Three Sisters Rock. În spatele ei se află o legendă. Inițial, în cultura aborigenă, aceste trei stânci erau cândva femei aborigene. Când au vrut să se căsătorească cu bărbați dintr-un trib opus și din cauza diferențelor de opinie, a izbucnit un război. Așa că, pentru a le proteja, un șaman le transformă în piatră. Din păcate, șamanul moare în luptă, lăsându-le pe cele trei surori neatinse. Astăzi, este încă o emblemă a parcului.

Sfaturile noastre pentru vizitarea Munților Albaștri

apus de soare munții albaștri australia

Credit foto: Shutterstock / Marco Arevalo

Cele mai bune perioade

Atunci când vă alegeți data plecării, nu uitați că sezoanele din Australia și Europa sunt inversate. Vara europeană corespunde cu inima iernii australiene.

Pentru a vizita Munții Albaștri, vă recomandăm să mergeți la sfârșitul anului, din octombrie până în ianuarie. Decembrie este luna ideală, deoarece, datorită climatului oceanic cald, fără anotimp uscat, temperatura medie în Blue Mountains depășește adesea 12 grade. Cu toate acestea, trebuie amintit că, chiar și în cea mai secetoasă lună, plouă din belșug.

Durata de ședere

Contați pe un minim de 3 zile întregi pentru a vizita Munții Albaștri. Cu toate acestea, se recomandă să rămâneți o săptămână pentru a vă bucura de diversele excursii în jurul canionilor, cascadelor și munților.

Pentru a lua în rucsac

 • Pantofi buni pentru mersul pe jos.
 • Apă pentru a vă menține hidratat.
 • Hărți pentru a vă găsi drumul.

Ce să vezi și să faci în Munții Albaștri

Peisaj Skyrail Rainforest Cableway în Blue Mountains, Australia

Credit foto: Shutterstock / VarnaK

Parcul Blue Mountains este plin de diverse trasee, drumuri și poteci de drumeție. Pe măsură ce trec zilele, în timpul zilei sau seara, nu vă veți plictisi. Iată care sunt lucrurile de văzut și de făcut în Parcul Blue Mountains.

Cele mai fermecătoare sate

 • Katoomba : Principala oprire pentru turiști, veți găsi un punct de informare, precum și operatori de turism care oferă activități plătite sau echipamente de închiriat. Dacă aveți ceva timp la dispoziție, nu ezitați să admirați Street-Art Walk.
 • Leura: Un sat pitoresc din Munții Albaștri, plin de magazine și de mici pasaje care te duc la artizani locali.

Cele mai bune trasee

Admirați cursurile de apă, cascadele, văile împădurite și stâncile din Munții Albaștri urmând unul dintre numeroasele trasee de mers pe jos bine marcate. Iată care sunt traseele noastre recomandate pentru a vizita Munții Albaștri:

 • Pista Overcliff-Undercliff: această urmă de 3.5km este situat în cadrul pitoresc al cascadei Wenworth Falls.
 • Drumul național de trecere: Construit în partea laterală a stâncii, oferă priveliști spectaculoase de neegalat asupra numeroaselor minuni naturale, inclusiv Valea Apelor.
 • Plimbarea celor trei surori: Deoarece este o plimbare lungă, drumeția dumneavoastră va dura cel puțin trei ore. Cu toate acestea, peisajul uluitor contrabalansează acest lucru. Veți putea vedea întregul parc.
 • Grand Canyon Track : Cu o lungime de 6.3kmAceasta este o modalitate excelentă de a vedea valea de sub Evans Lookout și Munții Albaștri.

Sfat: Dacă v-ați săturat să mergeți pe jos, puteți vizita Munții Albaștri luând telecabina Scenic Skyway (situată la Scenic World din Katoomba) și zburați deasupra Văii Jamison. Veți avea vedere spre întregul parc și veți vedea Three Sisters, Mount Solitary și cascadele Katoomba. Dacă nu vă simțiți confortabil în aer, nu intrați în panică! La Scenic World, urcați-vă pe Scenic Railway, cea mai abruptă cale ferată din lume, la 310 metri. Pe tot parcursul călătoriei, puteți contempla valea și defileele.

Cele mai frumoase locuri

 • Wenworth Falls: Acesta este un loc minunat pentru un picnic și chiar pentru o baie răcoritoare în râu.
 • Three Sisters și Echo Point Lookout: Este de neconceput să vizitezi Blue Mountains fără să treci pe lângă acest punct de belvedere! În fața dumneavoastră se află o panoramă magnifică, cu cele Trei Surori ca atracție principală.
 • Lincoln’s Rock: Această stâncă imensă și plată se întinde peste gol și oferă cel mai bun loc posibil pentru un apus de soare peste Munții Albaștri. Încă nu este foarte popular și cu siguranță veți găsi un loc bun, cu o priveliște minunată asupra văii.
 • Grădina Botanică: Cu mii de plante, Grădina Botanică din Munții Albaștri din Mount Tomah este o destinație obligatorie pentru iubitorii de natură. Această grădină unică este situată la 1.000 de metri deasupra nivelului mării și oferă o priveliște uluitoare asupra regiunii.
 • Peșterile Jenolan Peșterile Jenolan: cele mai vechi peșteri din lume, cu râuri subterane și formațiuni impresionante, sunt printre cele mai vechi și mai frumoase sisteme de peșteri din lume. Cei mai norocoși pot vedea canguri, wombat sau celebrul ornitorinc.

Cât costă un bilet pentru Blue Mountains?

Intrarea în Parcul Național este gratuită, cu excepția atracțiilor din zona Glenbrook, unde se plătește taxe de intrare (taxe de participare) în valoare de 8$ (5€) pe zi și pe vehicul, sunt în vigoare.

Deși puteți vizita Munții Albaștri pe cont propriu, vă recomandăm să participați la un tur cu ghid dacă nu sunteți familiarizat cu zona și condițiile meteorologice. Autentică și plină de satisfacții, o plimbare cu ghid vă va permite să explorați în detaliu Parcul Blue Mountains.

Cascada Blue Mountains, Australia

Credit foto: Shutterstock / CoolR

Vă puteți rezerva cu ușurință o vizită în Blue Mountains pe site-ul oficial al parcului. De asemenea, este posibil să cumpărați un tur de pe un site terț și să beneficiați de reduceri sau tururi speciale.

Blue Mountains Park Orar

Blue Mountains, pădure australia

Credit foto: Shutterstock / Nadezda Zavitaeva

Parcul este deschis în fiecare zi, 24 de ore pe zi.

Cu toate acestea, din cauza riscului de incendiu, este posibil ca parcul să se închidă brusc. Dacă doriți să vizitați Blue Mountains, vă rugăm să verificați programul de deschidere pe site-ul oficial înainte de a pleca.

Munții Greater Blue Mountains, incluși în Patrimoniul Mondial, se află la două ore de mers cu mașina la vest de Sydney. Deși este posibil să ajungeți acolo cu trenul, autobuzul sau mașina, vă recomandăm să inchiriati o masina și sa vizitați Blue Mountains în ritmul dumneavoastră.

Cu mașina

Șofatul este în continuare cea mai bună modalitate de a vizita Munții Albaștri în mod liber. Durata călătoriei este relativ scurtă de la Sydney, deoarece aveți nevoie doar de 1h30Este nevoie de aproximativ 1,5 ore pentru a ajunge la Katoomba pe autostradă și, astfel, la parcul național.

Cu toate acestea, sunt posibile și alte opțiuni, este cel mai accesibil parc din jurul Sydney!

Cu autobuzul

Acesta este cel mai ieftin mijloc de transport, dar și cel mai lung. Într-adevăr, pentru suma de 5€Autobuzul te duce la Blue Mountains în puțin peste 2 ore.

Vă rugăm să rețineți că, pentru excursii, biletul de autobuz este inclus în costul vizitei.

Cu trenul

Alții preferă să fie conduși și transportați de trenurile Intercity NSW TrainLink. Cu toate acestea, nu este deloc ușor să te orientezi pe peronul Gării Centrale. Aveți răbdare și citiți cu atenție semnele. Plecând din oră în oră sau cam așa ceva, un tren te duce la Katoomba în 2h oprindu-se la fiecare dintre stațiile parcului. Tarifele sunt în jur dezece euro.

Odată ajunși în Katoomba, puteți continua pe jos sau puteți lua unul dintre autobuzele publice din Katoomba.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro