Vizitați Muntele Palatin din Roma: bilete, prețuri, orare

Vizitați Roma? Nu ratați o vizită la Muntele Palatin, un loc de neratat în Orașul Etern!

Muntele Palatin este una dintre cele șapte coline ale orașului Roma. Se află la 70 de metri deasupra Forumului Roman, fiind astfel în centrul Romei antice. Este una dintre cele mai vechi părți ale orașului.

În timpul Imperiului Roman, Palatinul a fost ocupat de reședințe impunătoare construite pentru împărați, inclusiv pentru primul împărat roman, Augustus (Palatinul a dat naștere cuvântului “palat”). Ruinele acestor reședințe ocupă încă o parte din oraș, care a devenit un uriaș muzeu în aer liber. Este, de asemenea, un loc în care este bine să vii și să te plimbi printre pietrele vechi, la umbra pinilor umbrelă. Când vizitați capitala romană, nu ratați o vizită la Muntele Palatin și descoperiți originile orașului etern!

Istoria Muntelui Palatin

Palatinul din Roma

Credit foto: Flickr – Rog01

Istoria Muntelui Palatin este foarte bogată și pe bună dreptate, locul fiind considerat leagănul capitalei italiene, deoarece se spune că dealul său (care înglobează cele 7 coline ale Romei) ar fi fost locuit încă din anul 1000 î.Hr. Conform mitologiei romane, a fost locul în care Romulus și Remus au fost găzduiți de o lupoaică care le-a salvat viața. Mai târziu, Romulus a fondat acolo orașul Roma.

Muntele Palatin a fost apoi locuit de nobili și de romani bogați, atrași de poziția strategică a locului. Au construit vile și numeroase palate, precum cele ale împăraților Augustus, Tiberius și Domitian. În Evul Mediu, au fost construite fortificații și au fost amenajate grădini, cum ar fi superba Grădinile Farnese au fost așezate acolo. Vizibile și astăzi, ele sunt o mărturie a unei anumite frumuseți eterne.

În prezent, Muntele Palatin este un obiectiv obligatoriu în orice călătorie la Roma și oferă vizitatorilor săi o pauză istorică într-un cadru încântător. De la ruinele sale mai degrabă discrete, la grota lupului, despre care se spune că i-ar fi adăpostit pe împărați, până la panorama spectaculoasă a orașului, situl găzduiește o bogăție de cultură și patrimoniu care vă invită la călătorie.

Ce să vezi și ce să faci pe Muntele Palatin?

Vizitarea Muntelui Palatin este ca o adevărată lecție de istorie în mărime naturală! Puteți descoperi o multitudine de vestigii care stau mărturie a construcțiilor impunătoare din cele mai vechi timpuri. Este o adevărată imersiune în trecut, care este oferită vizitatorilor. Unele locuri merită vizitate în mod deosebit.

În timp ce vă plimbați sau în timpul unui tur ghidat, lăsați-vă purtați până la casa lui Augustus. Construită pe două etaje, reședința împăratului păstrează încă o mare parte din culorile vii și strălucitoare care îi decorau pereții la acea vreme. Aici puteți descoperi și vila Casa Liviei : reședința soției împăratului Augustus, construită în secolul I î.Hr. Deși nu mai este foarte tânără, este totuși una dintre cele mai bine conservate clădiri! De la podea până la tavan, frescele și mozaicurile sale remarcabile sunt încă mărturie a frumuseții locului care, în ciuda timpului, nu pare să fi îmbătrânit.

Continuați explorarea până la Domus Flavia. Construit în anul 81 î.Hr., a fost reședința împăratului Domițian. În prezent, doar anumite părți mai sunt accesibile publicului. The Stadionul Domitian merită, de asemenea, o vizită. Arhitectura sa, care seamănă cu un circ roman, ne duce imediat în inima Antichității și ne permite să ne imaginăm evenimentele care au avut loc acolo. Grădinile Farnese au fost una dintre primele grădini botanice create în Europa. Aici vă puteți plimba prin grădini de trandafiri, pini umbrelă și fântâni, cu vedere superbă la Forumul Roman. În acest scop, a fost construit un belvedere.

În cele din urmă, nu ratați o vizită la Muzeul Palatin. Aici sunt adăpostite rămășițele sitului, comorile incontestabile ale săpăturilor arheologice: sculpturi și ceramică antică vă poartă într-o călătorie prin istoria celebrului deal. O vizită pe Muntele Palatin vă permite, de asemenea, să contemplați cele mai frumoase priveliști ale Forumului Roman, ale Colosseumului și ale orașului Roma. Și de ce să nu încheiem o zi de vizită bucurându-ne de un apus de soare deasupra Orașului Etern?

Vedere de pe Muntele Palatin spre Forumul Roman

Credit foto: Flickr – Ana Rey

Pentru a vizita Muntele Palatin, trebuie să mergeți la intrarea Via do San Gregorio 30. La acesta din urmă se poate ajunge cu metroul, luând linia B și oprind la stația Stația Colosseo care este cea mai apropiată stație. Există, de asemenea, numeroase rute de autobuz către acest loc.

Iată o hartă pentru a vă ajuta să vă găsiți drumul! Puteți face zoom direct.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru vizită, am enumerat câteva sfaturi despre cum să vizitați corect Muntele Palatin:

– Se recomandă săajungeți devreme la fața locului pentru a evita cozile de așteptare.
– Este mai bine să vă cumpărați biletul de la casa de bilete a Palatului/Forum. mai puțin aglomerat dimineațași începeți vizita cu aceste două site-uri.
– Este posibil să evitați cozile de așteptare prin rezervarea unui bilet de avion. tur ghidat în limba franceză din cele trei situri.
– În absența unui ghid, este recomandabil să se angajeze un ghid audio pentru a profita la maximum de această vizită.
– Site-ul este accesibil pentru persoane cu mobilitate redusă.
– În cazul în care animalele sunt interzise pe site.
– În cazul în care nu este permisă mâncareași este de asemenea interzisă împunsătura și împunsătura.
– Fotografiile sau videoclipurile comerciale necesită un autorizație prealabilă.
– Unele toalete și puncte de apă potabilă sunt disponibile pentru vizitatori.
– În orice caz, și mai ales vara, nu uitați să vă aduceți un sticlă de apăa capac și o bună pereche de pantofi. Veți merge mult pe jos!

Orarul și prețurile de pe Muntele Palatin

Accesul la Muntele Palatin nu este gratuit, dar biletul este combinat cu intrarea la Colosseum și la Forumul Roman. (valabil pentru 2 zile). Vă rugăm să rețineți că este posibilă doar o singură vizită pentru fiecare sit: Colosseum și Forum/Palatin.

E bine de știut Vizita este gratuită în prima duminică a fiecărei luni!

CALENDAR

Site-ul de la Muntele Palatin este deschis în fiecare zi cu excepția zilelor de 1 ianuarie, 1 mai și 25 decembrie.

  • Din ultima duminică din octombrie până la 15 februarie: 08:30 – 16:30
  • De la 16 februarie la 15 martie: 08:30 – 17:00
  • De la 16 martie până în ultima sâmbătă din martie: 08:30 – 17:30
  • Din ultima duminică din martie până la 31 august: 08:30 – 19:15
  • De la 1 la 30 septembrie: 08:30 – 19:00
  • De la prima la ultima sâmbătă din octombrie; 08:30 – 18:30

Unele ore sunt adaptate, cum ar fi Vinerea Paștelui (închidere la ora 14:00) și 2 iunie (deschidere la ora 13:30).

TARIFE

Biletul este valabil timp de 2 zile de la prima utilizare pentru 1 intrare în fiecare loc.
Vă reamintim acest bilet vă permite să vizitați Colosseumul, Forumul și Muntele Palatin.

Adulți 12 euro
18 – 25 de ani 7.50 euro
Sub 18 ani și peste 65 de ani GRATUIT

Biletul Super rezervă doar o singură intrare la Colosseum și două intrări la Forumul Roman / Muntele Palatin (una pe zi), orice expoziție temporară este inclusă.

Acesta este valabil pentru 2 zile consecutive și permite accesul la 7 locuri cu acces special, în funcție de disponibilitate: Criptoporticul Neronian, Muzeul Palatin, Aula Isiaca – Loggia Mattei, Casa lui Augustus, Vila Livia, Templul lui Romulus, Santa Maria Antiqua cu Oratoriul celor 40 de Martiri și Rampa Domitiană.

Preț întreg 18.00 euro
Reducere 13.50 euro

Pentru mai multe informații despre tarifele reduse, vă rugăm să vizitați site-ul site-ul oficial al Coliseumului.

Dacă doriți să vizitați principalele monumente din Roma cu un bilet gratuit, să beneficiați de transport gratuit și să profitați de numeroase reduceri, rezervați Roma Pass! Valabil timp de trei zile, acesta este unul dintre cele mai populare abonamente pentru călătorii care doresc să viziteze cât mai multe situri și monumente istorice/culturale în timpul șederii lor.

TravelMax.ro