Vizitați Muntele Fuji din Tokyo: bilete, prețuri, orare

Mergeți să vizitați Japonia? Iată o activitate de neratat în Japonia: mini-ghidul nostru pentru a vizita Muntele Fuji din Tokyo!

Situat între Shizuoka și Yamanashi la sud-vest de Tokyo, Muntele Fuji – Fuji-san – este un vulcan emblematic al arhipelagului japonez, situat pe insula Honshu.

Este cel mai înalt punct din Japonia, se ridică la o altitudine de 3.776 de metri și reprezintă o activitate majoră pentru turiști și japonezi deopotrivă. Un loc major al spiritualității și al drumețiilor shintoiste și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din iunie 2013, vizitarea Muntelui Fuji oferă peisaje unice, cu lacuri – inclusiv faimosul Lacul Kawaguchi și lacul Ashi -, izvoare termale și munți. Escaladarea Muntelui Fuji este foarte populară printre japonezi în timpul verii, deoarece le permite să se bucure de apusul sau răsăritul soarelui de pe vârf.

Ați dori să vizitați Muntele Fuji din Tokyo? Te avertizăm: sursele noastre spun că trebuie să ai o condiție fizică bună și să fii determinat! Cu toate acestea, vă liniștim în acest articol: vizitarea Muntelui Fuji și drumețiile pe versanții săi sunt încă fezabile. Iată mini-ghidul nostru pentru a vizita Muntele Fuji din Tokyo!

Introducere și istoria Muntelui Fuji

Muntele Fuji

Imaginați-vă că urcați pe un coș de fum de aproape 4 kilometri înălțime… Vizibil din aproape toată Japonia în fotografii, cărți poștale, bloguri de călătorie și din orașele din jur – Tokyo, Yokohama, Fuji, Shizuoka și Yamanashi – Muntele Fuji este aproape adormit, dar considerat un vulcan încă activ.

Ultima erupție a avut loc în 1707. Se crede că a ieșit din pământ în urmă cu peste 600.000 de ani, iar în istoria sa de o mie de ani, din 781 până în 1707, au avut loc aproximativ zece erupții, în medie una pe secol. Erupțiile sale pot fi deosebit de violente, cum a fost cea din 864, când lava a divizat chiar și lacul Senoumi, creând cele două lacuri Saiko și Shoji cunoscute astăzi.

În religia Shinto și în budism, vulcanul, simbol al Focului, al Cerului și al Pământului, este văzut de japonezi ca o divinitate de sine stătătoare. Potrivit dogmei, vulcanul este purtătorul unui suflet care garantează pacea și prosperitatea. Vulcanul este, de asemenea, adânc înrădăcinat în cultura populară: este locul preferat de inspirație pentru mulți poeți și pictori japonezi. Iată un bilanț ceva mai puțin laudativ: “The Pădurea Aokigahara de la poalele vulcanului sacru, este locul cu cel mai mare număr de sinucideri din Japonia.

Ce să vezi și ce să faci la Muntele Fuji?

Muntele Fuji

Să vizitezi Muntele Fuji din Tokyo nu înseamnă doar să urci în vârful unei stânci și să cobori înapoi. Zona este plină de lacuri, cascade, păduri acoperite de lavă, peșteri și orașe care par a fi din alte timpuri. Din cauza climatului aspru de pe versanții săi – temperatura medie anuală este de -6.5°C și chiar și în luna august și variază de la De la -18°C la +8°C – Este dificil și nerecomandat să urci pe Muntele Fuji în afara lunilor iulie și august.

Vântul, frigul și cantitatea de zăpadă și gheață vă pot împiedica să ajungeți pe vârf în afara perioadei de vară. Urcușul este marcat de 10 stații și diverse puncte de releu, cu a 5-a stație la jumătatea drumului, la 2.300 de metri. Ecosistemul, biodiversitatea și pantele Muntelui Fuji sunt amenințate de impactul turismului de masă. Ca urmare, autoritățile au transformat Muntele Fuji într-o zonă cu taxă pentru a finanța conservarea sa și au fost stabilite cote zilnice de excursioniști.

Există mai multe trasee spre capul acestui monstru adormit, dar acestea promit să fie foarte aglomerate. Se spune că este o drumeție destul de obositoare; sunt posibile patru trasee:

  • Yoshida Trail
  • Traseul Gotemba
  • Fujinomiya Trail
  • Subashiri Trail

Pe Muntele FujiFaceți un tur al craterului, cu vedere spre cel mai înalt vârf. Sfârșitul urcării poate fi uneori chinuitor, stâncos și abrupt. Nu uitați să vă aduceți propriul echipament, pentru că, în timp ce vara în Tokyo pot fi 40°C, temperatura la 3.776 de metri poate fi negativă.

La poalele vulcanuluinu ratați micul sat de Saiko Iyashi no Sato Nembacu casele sale cu acoperiș de paie și vechile mori medievale din lemn.

Lacurile Kawaguchi, Saiko, Shoji, Motosu și Yamanaka sunt obiective de vizitat, oferind priveliști minunate ale vulcanului din apă. Nu sunteți sigur ce să faceți? Luați Muntele Kachikachi funicularpentru frumoasa platformă de observare la o altitudine de 1.075 de metri. Bucurați-vă și de cascadele din jurul Muntelui Fuji: Cascada Shiraito și Otodome, de exemplu, la sud-vest de vulcan, sunt desemnate ca “monumente naturale” de către autorități.

Există mai multe modalități de a vizita Muntele Fuji din Tokyo. Accesul este relativ ușor, deoarece vulcanul este foarte popular printre localnici și turiști.

Din Tokyo, trebuie să 2h25 cu autobuzul pentru a ajunge la cea de-a 5-a stație a drumețiilor.

Mergând la Gotemba : Cu trenul de la gara Tokyo, luați linia JR Tokaido până la Kozu, schimbați cu linia JR Gotemba. Un autobuz circulă de la gară până la capătul traseului.

De asemenea, puteți ajunge în orașul Kawaguchiko din Tokyo (Shinjuku), la terminalul de autobuz “Keio”. Călătoria durează între 2 ore și 2,5 ore. Un ultim autobuz de la stația Kawaguchiko vă duce la cea de-a 5-a stație de pe Muntele Fuji.

Orarul și tarifele pentru Mount Fuji din Tokyo

Muntele Fuji Nu există un orar specific, dar există două intervale pentru a vizita Muntele Fuji: cea de apus de soare (urcare ziua, coborâre noaptea) sau de la răsărit de soare (urcare noaptea, coborâre dimineața).

O excursie cu autobuzul dus-întors la Muntele Fuji din Tokyo prin Yoshida Trail costă 5.400 yeni (40 de euro).

Este disponibil un tur cu ghid. O taxă de 1.000 de yeni (8 euro), instituită de autoritățile municipale pentru conservarea vulcanului, este binevenită, dar nu este obligatorie.

O noapte de cazare la refugiu (pentru a vedea apusul sau răsăritul soarelui de pe vârf) costă între 5.000 și 9.000 de yeni, adică 40-70 de euro.

E BINE SĂ ȘTIȚI

  • Aduceți haine bune, cizme de drumeție, pantaloni și chiloți pentru a vă proteja de frig.
  • Nu uitați: lanternă frontală, mănuși, batoane energizante, multă apă.
  • Evitați să vizitați Muntele Fuji în afara perioadei de vară
  • Evitați să urcați între vineri seara și duminică după-amiaza în timpul verii.
  • Evitați să urcați pe Muntele Fuji în perioada sărbătorii Obon (mijlocul lunii august)

Lasă un comentariu

TravelMax.ro