Vizitați Mucem din Marsilia: bilete, prețuri, ore de deschidere

Mergi în Provence, la Marsilia? Dacă aveți de gând să vă plimbați prin zonă, o vizită la Mucem este o necesitate!

MUCEM, acronim pentru Muzeul Civilizațiilor Europene și Mediteraneene, este un muzeu național situat în Marsilia, care a fost inaugurat la 7 iunie 2013, când orașul a fost Capitală Europeană a Culturii. Vizitarea Mucemului vă permite să descoperiți istoria civilizațiilor europene și mediteraneene. Muzeul face legătura între diverse discipline – antropologie, arheologie, istorie, istoria artei – pentru a (re)descoperi fundamentele antice ale unuia dintre leagănurile civilizației europene, până în epoca contemporană.

O vizită la Mucem vă permite să faceți un pas înapoi în timp, parcurgând peste 2.000 de ani de istorie umană. De la deschiderea sa, muzeul a primit 8,5 milioane de vizitatori, cu o medie de 1,255 milioane de vizitatori pe an. Nu sunteți sigur cum să vizitați Mucemul? Iată toate informațiile practice pe care trebuie să le știi despre această activitate obligatorie în Cité Phocéenne!

Istoria Mucemului

Mucem Mucem din Marsilia și-a deschis oficial porțile la 7 iunie 2013. Cu toate acestea, constituirea colecției sale abisale datează de mai bine de 130 de ani. Muzeul Omului și Muzeul Național de Arte și Tradiții Populare. Proiectul de deschidere a Mucem a fost lansat inițial de președintele Jacques Chirac și de Lionel Jospin, pe atunci prim-ministru (1997-2002).

Muzeul este rezultatul unei dorințe de descentralizare culturală din partea guvernului Jospin, ca urmare a transferului la Marsilia a colecțiilor Muzeului de Arte și Tradiții Populare, care au fost găzduite în Bois de Boulogne din 1937 și închise în 2005. În sfârșit, după 10 ani de tergiversări, între Portul Vechi și Port de Commerce, că a fost instalat marele Mucem, vizavi de portul Marsilia.

Ce să vezi și ce să faci la Mucem din Marsilia?

Mucem Ce trebuie să vezi când vizitezi Mucemul? Rețineți că Mucemul este răspândit pe trei locații: clădirea J4, clădirea Fort Saint-Jean și Centrul de conservare a resurselor.

Pe două niveluri, 3.690 m² de expoziții permanente și temporare, panorame de 360° asupra mării și o terasă pe acoperiș.

Fortăreață restaurată din secolul al XII-lea – care era inaccesibilă publicului -, Fort Saint-Jean oferă numeroase activități gratuite locuitorilor din Marsilia: expoziții la Mucem, plimbări botanice în Jardin des Migrations și panorame spectaculoase făcute posibile prin deschiderea sitului. Acesta găzduiește 1.100 m² de expoziții și 12.000 m² de grădini.

 • Centrul de conservare a resurselor

Al treilea loc de vizitat la Mucem, Centrul de conservare a resurselor conține peste un milion de obiecte. Vizitarea Mucem vă permite să vă plimbați printre cele 350.000 de referințe ale muzeului, ale cărui dimensiuni impresionante se întind pe 45.000 m²!

Harta Mucem, Marsilia

Credit foto: univ-tln

Prin urmare, vizitarea Mucemului este un proces în trei etape.

În clădirea J4, vizitați mai întâi nivelul 0Galeria Mediteranei. Acesta prezintă expoziții semipermanente dedicate artei, istoriei și antropologiei lumii mediteraneene. The nivelul 2 cuprinde expozițiile temporare în două săli de 1.000 m² fiecare. Aici vizitatorii pot admira expoziții de artă, văzute ca o mărturie a vremurilor în care au fost create.

La Fort Saint-Jean, vizitați Place d’Armes – o terasă în partea de sus, cu concerte, proiecții și diverse întâlniri -, la Galeria ofițerilor – pentru a redescoperi istoria fortului militar – fortul Grădina Migrațiilor – cu o suprafață de 12.000 m², pe înălțimi, cu plante endemice din bazinul mediteranean -, a Galerie de știricoridoarele, solariul, capela – care găzduiește lucrări contemporane -, clădirea Georges Henri Rivière.

E bine de știut Toate expozițiile de la Mucem sunt accesibile persoanelor cu mobilitate redusă.

Stația Vieux-Port sau Joliette (aproximativ 10 minute de mers pe jos)

– Linia 82 și 82s (stație Littoral Major sau Fort Saint-Jean)-noapte linia 582
– Linia 60 (stația Littoral Major sau Fort Saint-Jean)
– Linia 49 (stație la Église Saint-Laurent, Littoral Major sau Fort Saint-Jean)

Stația de tramvai T2 République, Dames sau Joliette (aproximativ 10-15 minute de mers pe jos)

În imediata apropiere a Mucemului se află mai multe parcări (vezi pagina harta parcărilor).

 • De la aeroportul Marseille Provence

Posibilitatea de a lua o navetă rapidă între aeroport și gara Marseille Saint-Charles (navetele pleacă la fiecare 15 minute de la MP1, între halele 3-4 și 1). Mergeți pe site-ul partenerului nostru Ulysse pentru a găsi un zbor la cel mai bun preț.

De asemenea, puteți sa Închiriați o mașină la aeroportul din Marsilia pentru o mai mare libertate de mișcare în timpul șederii dvs. în inima orașului Phocaean.

Ore de deschidere și prețuri la Mucem în Marsilia

Cât costă vizitarea Mucemului din Marsilia? Iată informații practice pentru vizita dumneavoastră.

ORAR :

 • 19 mai – 5 iulie: 10:00 – 19:00
 • 7 iulie – 30 august: de la 10:00 la 20:00
 • 1 septembrie – 8 noiembrie: de la 10.00 la 19.00
 • Din 10 noiembrie: de la 10.00 la 18.00

E bine de știut Casa de bilete se închide cu 45 de minute înainte de ora închiderii, iar sălile se închid cu 15 minute înainte de ora închiderii.

TARIFE :

 • Preț întreg: 11 €.
 • Tarif redus: 7,5 EUR
 • Bilet de familie: 18 € (maxim 5 copii, însoțiți de doi adulți)

Tururi ghidate :

 • Preț întreg: 14 euro
 • Tarif redus: 9,5 EUR
 • Preț – 18 ani : 4,5 €[19659045

Vizite de grup (25 de persoane) :

 • Vizită ghidată 1h: 290€ (bilete la Mucem incluse)
 • Tur ghidat 1h30 : 320€ (Bilete Mucem incluse)
 • Vizită cu ghidaj propriu : 35€ taxa de rezervare (nu include biletele pentru Mucem)

Pentru a răspunde la întrebări legate de măsurile sanitare în vigoare, obțineți informații și faceți rezervări pe site-ul oficial sau la numărul de telefon 04.84.35.13.13.13.

TravelMax.ro