Vizitați Moscheea-Catedrală din Cordoba: bilete, prețuri, ore de deschidere

Doriți să vizitați Moscheea Catedrală din Cordoba, unul dintre cele mai uimitoare monumente din lume? Iată toate informațiile esențiale pe care trebuie să le știți despre această magnifică moschee-catedrală din Cordoba!

Situată în orașul Cordoba, Andaluzia, Moscheea-Catedrală din Cordoba este una dintre principalele atracții turistice ale orașului spaniol. Este cea mai reușită construcție în arta de a Umayyade din Cordoba, apoi a fost numită Marea Moschee din Cordoba, sau Mezquita de Córdoba, înainte de a fi transformată în catedrală în secolul al XII-lea, după Reconquista, de către rege. Ferdinand al III-lea de Castilia. A fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1984 și este o mărturie superbă a istoriei trecute a Andaluziei și a Spaniei, care a fost musulmană pentru o perioadă de timp înainte de a fi recucerită de forțele catolice.

Pentru a vă ajuta să vizitați Catedrala-Moscheea din Cordoba, am pregătit un mini ghid turistic!

Istoria Moscheii Catedralei din Cordoba

Moscheea-Catedrală din Cordoba a fost inițial un templu roman dedicat lui Janus. În anul 572, orașul a fost cucerit de către Vizigoți care au construit Biserica Sfântului Vincențiu Martirul pe locul templului. Odată cu sosirea cuceritorilor musulmani în Andaluzia, o parte din biserică a fost cumpărată și distrusă pentru a se construi o moschee. Abd-Al-Rahman Ifondatorul dinastiei Umayyad, a distrus ulterior restul bisericii pentru a construi Moscheea din Cordoba. În schimb, a permis pentru o vreme construirea de noi biserici în regiune.

Clădirea inițială era foarte simplă, dar, de-a lungul anilor și a succesorilor lui Abd-Al-Rahman I, aceasta a crescut până la dimensiunile sale actuale. Moscheea-Catedrală din Cordoba este, potrivit unora, punctul culminant al artei Umayyade, un amestec de stiluri și culturi.

Când Cordoba a fost recucerită de la musulmani de către castilieni în 1236, Moscheea din Cordoba a fost transformată în biserică și apoi în catedrală. Deși unele rânduri de coloane au fost dărâmate pentru a face loc unor capele sau pentru a elibera spațiul pentru Capela Regală decorată cu stuc Mudéjar, principalele modificări ale clădirii au avut loc în secolul al XVI-lea. Canonicii au demolat o mare parte din centrul vechii moschei pentru a construi o catedrală în stil gotic, renascentist și baroc. Pare a fi încorporată în vechea clădire, rupând perspectiva pădurii originale de coloane. Charles V El însuși a spus: “Ați distrus ceea ce nu putea fi văzut nicăieri altundeva pentru a construi ceea ce poate fi văzut peste tot”.

Ce să vezi și ce să faci în Catedrala Moschee din Cordoba?

Catedrala Moscheea Cordoba

Credit foto: Flickr – S Kaya

Vizita la Moscheea-Catedrală din Cordoba vă va permite să descoperiți principalele locuri ale celui mai surprinzător monument din Spania. Mezquita din Cordoba este o clădire spectaculoasă, care combină arhitectura maură și cea occidentală într-un set de încăperi somptuoase și încântătoare.

Prima parte a vizitei dvs. va fi vizitarea marii moschei originale. Acesta este format din două zone diferite: curtea și sala de rugăciune. În acest spațiu interior veți găsi faimoasele coloane și arcade bicolore: arcade roșii și albe, care oferă un efect cromatic magnific. Ele sunt cele care au făcut faimoasă Moscheea Catedrală din Cordoba în întreaga lume! Uniformitatea creată de arcurile moscheii dă impresia că edificiul este nesfârșit. Toată arta omeyyazilor poate fi admirată în acest spațiu interior fantastic.

Între timp, curtea este cunoscută sub numele de Orange Court. Cu pomii săi fructiferi și fântânile sale, oferă umbră pentru relaxare și o răcoare plăcută în timpul verii.

Catedrala din Cordoba Vizita vă va permite, de asemenea, să descoperiți Catedrala din Cordoba. Această clădire este sinteza a două secole de evoluție arhitecturală: catedrala în formă de cruce latină conține atât bolți gotice și baroce, cât și o cupolă în stil renascentist.

Turul dumneavoastră ghidat vă va duce și la Turnul Moscheii din Cordoba: minaretul construit de Abd Al Rahman al III-lea este păstrat în interiorul actualului turn clopotniță. A fost parțial distrus de o furtună, ceea ce explică reconstrucția sa ca turn baroc.

Pentru a încheia vizita la Catedrala-Moschee din Cordoba, o colecție de obiecte și reliefuri găsite în timpul săpăturilor, precum și comorile acumulate de catedrală, vă așteaptă pentru a încheia descoperirea unuia dintre cele mai remarcabile monumente spaniole!

Catedrala Moscheea Cordoba

Credit foto: Flickr -Trevor Huxham

Moscheea-Catedrala din Cordoba este situată în inima centrului istoric al orașului Cordoba. Alcazar de los Reyes Cristianos se află la doar câțiva pași de Mezquita. Puteți vizita Moscheea-Catedrală din Cordoba în timpul plimbării prin Orașul Vechi. Mezquita din Cordoba se remarcă magnific deasupra acoperișurilor orașului, deoarece legea interzice construirea mai sus de atât pentru a nu obstrucționa vederea monumentului emblematic al orașului.

Există mai multe modalități de a ajunge la Moscheea-Catedrală din Cordoba:

Dacă ați venit la Cordoba cu mașina, sau dacă aveți o masina inchiriata la sosire, monumentul se află la următoarea adresă: C/ Cardenal Herrero n. º 1. 14003. Cordoba.

Cea mai apropiată stație de autobuz este stația “Puerta del Puente”, deservită de liniile urbane 3 și 12.

Stație de taxi “Ensemble Monumental Mosque – Cathedral of Cordoba”, C/ Torrijos n. º 6.

Moscheea-Catedrala din Cordoba este un loc religios, așa că este important să respectați anumite reguli. Mergeți la acest link pentru mai multe informații! Site-ul este accesibil persoanelor cu mobilitate redusă, iar la fața locului este disponibil și echipament de radiodifuziune pentru nevăzători.

Orar și prețuri la Moscheea-Catedrală din Cordoba

Catedrala Moscheea Cordoba

Credit foto: Flickr -Trevor Huxham

Există mai multe opțiuni pentru a vizita Moscheea-Catedrală din Cordoba. Biletele individuale pot fi achiziționate la fața locului. Pentru a vă bucura de un Vizită ghidată la Moscheea-Catedrală din Cordoba unde puteți să le cumpărați din timp pe terasa moscheii sau online. Există mai multe opțiuni, dintre care unele includ vizite la alte monumente importante din orașul Cordoba, cum ar fi o Vizită la Moscheea-Catedrală, la Alcazarul Regilor Creștini și la Cartierul Evreiesc. ! Vă invităm să consultați site oficial a Moscheii-Catedralei din Cordoba pentru a afla mai multe despre aceste tururi ghidate.

TARIFE

Pentru a avea acces la Moscheea-Catedrală din Cordoba, prețurile sunt următoarele:

  • Adulți: 10 euro
  • Copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și persoane cu dizabilități: 5 €.
  • Copii sub 10 ani: gratuit

Pentru a vizita Turnul Clopotniței (fostul minaret al moscheii), trebuie să adăugați încă 2 euro.

Bine de știut: de luni până sâmbătă, între orele 8.30 și 9.30, monumentul poate fi vizitat gratuit, cu excepția anumitor sărbători religioase.

Lasă un comentariu