Vizitați Mănăstirea Hieronymites din Lisabona: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați cartierul Belém din Lisabona? Apoi vizitați Mănăstirea Ieromonahilor, una dintre principalele atracții ale capitalei!

Situată în vestul Lisabonei, în cartierul Belém, vizitarea Mănăstirii Hieronymites promite o călătorie în secolul al XVI-lea. În 1983, situl a fost chiar inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO pentru importanța sa istorică și arhitecturală, fiind unul dintre cele mai mari exemple de artă și arhitectură din Portugalia în perioada Marilor Descoperiri.

Multe personalități importante din trecutul bogat al Portugaliei sunt înmormântate în mănăstire, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai importante clădiri din țara lusitană. Printre acestea se numără Regele Manuel Iprecum și alți membri ai regalității portugheze, exploratorul Vasco da Gama și mai multe personalități literare, precum poeții Herculano și Fernando Pessoa.

Acum, perfect restaurată, o vizită la Mănăstirea Hieronymites în Lisabona este o necesitate. Iată tot ce trebuie să știi despre vizitarea Mănăstirii Ieromonahilor din Lisabona!

Istoria Mănăstirii Ieromonahilor din Lisabona

Mănăstirea Ieromonahilor datează de la începutul secolului al XVI-lea. A fost construită când regele Manuel I i-a cerut permisiunea papei pentru a-i mulțumi Fecioarei Maria pentru succesul călătoriei marelui explorator Vasco da Gama în India.

Construcția sa a început în 1501, pe locul unui eremit înființat de către Henry Navigatorul Mosteiro dos Jerónimos este locul în care se află ultima dintre cele trei biserici, unde Vasco da Gama și echipajul său și-au petrecut ultima noapte în Lisabona și s-au rugat înainte de a pleca în călătoria lor istorică. Mosteiro dos Jerónimos a fost proiectat de arhitectul Diogo de Boitaca care a fost responsabil de Biserica revoluționară a lui Isus din Setúbal. Pe măsură ce proiectul a avansat, a fost înlocuit mai întâi de Joao de Castilho din Spania, apoi de Diogo de Torralva din Portugalia și, în cele din urmă, Jeronimo de Ruão (Jerome de Rouen).

Mănăstirea Ieronimii a fost locuită de călugări din Ordinul Sfântului Ieronim, a căror misiune era de a celebra zilnic o slujbă pentru marinari și pentru sufletul regelui. Acești călugări aveau, de asemenea, sarcina de a-i spovedi și sfătui spiritual pe marinarii neînfricați care porneau în călătoria lor de descoperire din Belém, aici, în inima Lisabonei.

Din păcate, o mare parte din mănăstire a fost decimată de marele cutremur din 1755, care a afectat mari părți ale orașului. Din fericire, însă, nu a fost distrus complet și a beneficiat de o serie de proiecte de restaurare în cei 250 de ani care au trecut până în prezent.

În urma dizolvării mănăstirilor în 1833, clădirea a revenit în proprietatea statului, după care a fost folosită de Organizația de caritate pentru copii din Lisabona până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acum este deschis publicului și merită vizitat, atât pentru importanța sa istorică, cât și pentru arhitectura sa manuelină fermecătoare.

Ce să vezi și ce să faci la Mănăstirea Ieromonahilor din Lisabona?

Mănăstirea Ieronimii

Există multe minuni de descoperit dacă veniți să vizitați Mănăstirea Ieromonahilor din Lisabona:

Intrarea

Intrarea principală în Mănăstirea Ieronimită se face prin portalul sudic, care a fost proiectat de João de Castilho. Acolo, stâlpul central (trumeau) este decorat cu o statuie a lui Henric Navigatorul, iar alți stâlpi din interiorul clădirii sunt decorați cu sculpturi figurative, formând bolți peste trei nave.

Clopotnița

Mănăstirea Ieromonahilor din Lisabona

Apoi, luați-o pe ușa de vest pentru a vedea claustrul, a cărui zidărie este chiar mai impresionantă decât cea a bisericii principale. Clopotnița are două etaje și este pătrată, cu o înălțime de 55 de metri pe fiecare latură! Veți observa că este decorată pe aproape toate suprafețele cu sculpturi elaborate în stil manuelin.

Etajul inferior al claustrului, construit de Diogo Boitaca, are arcade mari cu decorațiuni gotice și renascentiste. Etajul superior a fost construit de João de Castilho și are un stil la fel de frumos, dar mult mai sobru.

Dacă veniți să vizitați Mănăstirea Ieronimii, puteți descoperi mormântul lui Fernando Pessoa care se află pe un coridor al claustrului din 1985. Puteți vedea și mormântul scriitorului Alexander Herculano în sala capitulară a mănăstirii.

Biserica Sfânta Maria (Santa Maria)

Mănăstirea Ieromonahilor din Lisabona

Această biserică magnifică adăpostește mormintele celor patru regi din ramura Beja a Casei Aviz, precum și ale altor membri ai familiei. Dar partea cea mai bună este încă pe cale să vină: când intrați în biserică, nu ratați ușa vestică, o altă comoară a mănăstirii, unde, printre numeroasele detalii ascunse, se află regele Dom Manuel I și Dona Maria îngenuncheați în rugăciune, precum și Sfântul Vincent.

Amestecul de artă Manuela, stil gotic și artă manieristă din Capela-mor (capela principală) conferă bisericii un caracter unic. În acesta din urmă, se pot descoperi picturi reprezentând scene din Patimile Domnului și un magnific decor din marmură policromă.

Muzeul de Arheologie

Situat în aripa construită în secolul al XIX-lea, puteți descoperi obiecte din diferite perioade, cum ar fi ceramică, arme, bijuterii și steluțe.

Dacă vizitați Mănăstirea Ieromonahilor din Lisabona și vă aventurați în această parte, puteți, de asemenea, să aflați mai multe despre diferitele etape ale istoriei portugheze.

Muzeul Marinei

Situată la vest de mănăstire, aici puteți vedea o colecție mare de machete de nave din diferite epoci.

La fel ca Turnul Belem, puteți veni aici:

  • Cu autobuzul: Numerele 727, 28, 729, 714 și 751
  • Cu trenul : Coborâți la stația Belém din stația Cais do Sodré

Mănăstirea Hieronymites – orar și prețuri

TARIFE

  • Intrare unică : 10€
  • Bilet combinat (Turnul Belem + Mănăstirea Ieromonahilor + Muzeul Arheologic) : 12€

Pentru a afla despre posibilele reduceri, accesați site-ul oficial al Mănăstirii Ieromonahilor.

Este bine de știut : Mănăstirea Hieronymites este inclusă în Lisboa Card.

CALENDAR

  • Din octombrie până în mai : De marți până duminică, de la 10.00 la 17.30 (ultima intrare la ora 17.00)
  • Din mai până în septembrie: De marți până duminică, de la 10.00 la 18.30 (ultima intrare la 18.00)
  • Închis Luni, 1 ianuarie, duminica Paștelui, 1 mai și 25 decembrie

E BINE SĂ ȘTIȚI

Vizitarea Mănăstirii Ieromonahilor necesită o pregătire atentă. Am selectat câteva puncte importante pentru dumneavoastră:

  • Cel mai bun moment pentru a vizita Mănăstirea Ieromonahilor este pe dimineața devreme sau după-amiaza târziu
  • The persoane cu mobilitate redusă poate vizita Mănăstirea Ieromonahilor
  • Veți avea nevoie de cel puțin 1h30 pentru a vizita Mănăstirea Ieronimii
  • Nu este posibil să să mănânce în interiorul

Lasă un comentariu

TravelMax.ro