Vizitați Machu Picchu: ghidul nostru complet

Vizitați Machu Picchu, celebrul oraș incaș din Peru, și descoperiți mini-ghidul nostru pentru această minune a lumii!

Situat în Peru, la 130 de kilometri nord de Cuzco, “Sanctuarul istoric Machu Picchu” este un vechi oraș incaș construit la o altitudine de 2.438 de metri, pe înălțimile Munților Anzi și la marginea pădurii amazoniene. Să vizitezi Machu Picchu înseamnă să descoperi unul dintre cele mai importante situri arheologice din America de Sud, un monument esențial în Peru. Inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1983, situl este, de asemenea, recunoscut ca fiind una dintre cele 7 noi minuni ale lumii și atrage peste 800.000 de vizitatori în fiecare an.

Istoria și prezentarea orașului Machu Picchu

Ruinele acestui vechi oraș incaș sunt răspândite între două vârfuri: Huayna Picchu – “muntele tânăr” în limba quechua – și Machu Picchu, “muntele bătrân”. Vizitarea Machu Picchu vă permite să observați 172 de construcții, care au o lungime de 530 de metri și o lățime de 200 de metri, acoperind o suprafață de 32.592 de hectare.

Huayna Picchu – cunoscut și sub numele de Wayna Picchu – este muntele vizibil în toate fotografiile cunoscute ale sitului. La o altitudine de 2.700 de metri, oferă o priveliște unică asupra ruinelor orașului incaș, a Templului Lunii și a numeroaselor culturi pe terase. Deoarece acest munte este foarte popular, va trebui să vă rezervați biletul cu câteva luni înainte pentru a-l urca.

Huayna Picchu, Machu Picchu

Credit foto: Flickr – Brigitte Djajasasmita

Vizavi, muntele Machu Picchu, care domină situl arheologic, atinge o altitudine de 3082 de metri. Este mult mai puțin turistică. Este mult mai ușor să faci drumeții pe pantele sale. Nu vă grăbiți atunci când mergeți pe acești doi munți pentru a evita răul acut de munte – soroche în limba quechua – deoarece oxigenul este rar la o altitudine de peste 2000 de metri.

Machu Picchu, monument

Credit foto: Flickr – nevermindtheend

Orașul a fost construit în jurul anului 1440, în timpul domniei împăratului incaș Pachacutec (c. 1400-c. 1471), ceea ce corespunde apogeului civilizației incașe. La acea vreme, teritoriile Imperiului Inca se întindeau pe o distanță de peste 4000 km, de la sudul Columbiei de astăzi până la nordul Chile de astăzi, în punctul cel mai sudic. A fost cel mai mare imperiu din America precolumbiană. Machu Picchu ar fi putut servi drept fortăreață religioasă și administrativă, dar funcția acestui sit este încă disputată.

Machu Picchu era legat de Cuzco și de celelalte provincii prin cele “8 drumuri incașe”. Prin urmare, situl era probabil bine aprovizionat cu alimente, iar orașul trebuie să fi fost important pentru incași. Spaniolii au aflat de existența sitului după sosirea lor – și după ce au decimat populațiile incașe – dar nu au găsit niciodată Machu Picchu, așa că a fost ferit de jafuri și distrugeri. Neglijat și uitat timp de secole, abia în 1911 un explorator american, Hiram Bingham (1875-1956), a scos la lumină acest loc.

Lama, Machu Picchu

Credit foto: Flickr – Scott Ableman

Ce să vezi în Machu Picchu

Măreția sitului este suficientă pentru a vă face să vă dați seama de interesul de a vizita Machu Picchu: veți fi uimiți!

Situl este compus dintr-o zonă agricolă, unde pe terase se cultivau cartofi și porumb – o tehnică folosită și astăzi – și o zonă urbană, unde se găsesc rămășițele unor clădiri administrative și religioase.

Vizita dumneavoastră :

 • Templul apei: economia incașilor fiind preponderent agricolă, apa era sacră,
 • Templul Soarelui: Zeul Soarelui era considerat zeul suprem al incașilor. Structura, fără ciment, este realizată din pietre șlefuite și întrepătrunse și este încă foarte bine conservată,
 • Palatul Regal: probabil reședința împăratului,
 • Piața Sacră: două clădiri religioase, Templul Central și Templul celor Trei Ferestre. Cu un altar în centru, care era probabil un loc pentru sacrificiile lama,
 • Intihuatana: un calendar solar folosit de incași pentru a prezice anotimpurile, vremea și temperaturile,
 • Casa Gardianului: în vârful teraselor agricole, cea mai înaltă clădire din Machu Picchu, de unde a fost făcută celebra fotografie a sitului,
 • Poarta Soarelui: locul care marchează sfârșitul drumeției pe Drumul Inca (priveliște frumoasă asupra sitului și a văii),
 • Templul Lunii,
 • Muntele Wayna Picchu,
 • Muntele Machu Picchu.
Ce să vezi și să faci în Machu Picchu

Credit foto: Flickr – nevermindtheend

Din cauza numărului mare de vizitatori, autoritățile au stabilit două intervale de vizitare zilnică:

Machu Picchu

 • Grupa 1: de la 6.00 la 12.00,
 • Grupa 2: de la 12:00 la 17:30.

Muntele Huayna Picchu

 • Grupa 1: de la 7.00 la 8.00,
 • Grupa 2: de la 10:00 la 11:00.

Muntele Machu Picchu

 • Grupa 1: de la 7.00 la 8.00,
 • Grupa 2: de la 9 la 10 dimineața.

Asigurați-vă că respectați orele la care ați cumpărat biletul, deoarece nu vi se va permite să vizitați dacă întârziați!

Este posibil să faceți rezervări online la site-ul oficial al guvernului pentru a cumpăra un bilet pentru a vizita Machu Picchu. Dar site-ul nu funcționează bine, așa că cel mai bine este să folosiți platformele de rezervări care oferă urcarea la Machu Picchu cu intrarea în sit, precum și drumeția sau trenul.

Alternativ, puteți face rezervări locale în Cuzco (la Inca Rail și Peru Rail, la Palacio Inka de Kusicancha și la Casa Garcilaso) și la centrul cultural din Aguas Calientes.

Există 3 tipuri de bilete pentru Machu Picchu:

 • Machu Picchu,
 • Machu Picchu + Huayna Picchu,
 • Machu Picchu + Muntele Machu Picchu.

Prețuri și ore de vizitare

Orar pentru a vizita Machu Picchu :

 • Machu Picchu este deschis în fiecare zi, de la 6.00 la 17.00,
 • Ultima intrare este la ora 16:00,
 • Cea mai aglomerată perioadă este între orele 10.00 și 14.00.

Prețuri:

 • Gratuit pentru copiii cu vârsta sub 8 ani,
 • Machu Picchu: 152 soles (41,5 euro),
 • Machu Picchu + Wayna Picchu: 200 soles (54,5 euro),
 • Machu Picchu + Muntele Machu Picchu: 200 soles (54,5 €).

Bine de știut și acces la Machu Picchu

Este obligatoriu să vizitați Machu Picchu cu un ghid. Există trei moduri de a ajunge la Machu Picchu: prin drumeție, cu autobuzul sau cu trenul.

Este posibil să mergeți la Machu Picchu și să vă întoarceți în aceeași zi, dar nu veți putea vizita totul: preferați să dormiți în Aguas Calientes sau în Ollantaytambo. Puteți citi articolul nostru despre cele mai bune locuri de cazare în apropiere de Machu Picchu.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro