Vizitați Machines de l’Île din Nantes: bilete, prețuri, ore de deschidere

Aveți de gând să petreceți câteva zile în Nantes, celebrul oraș al ducilor? Apoi, veți dori să vizitați Machines de l’Ile, unde elefantul este o adevărată celebritate!

Nantes este un oraș frumos. De câțiva ani încoace, găzduiește faimoasele Machines de l’Ile, situate pe malul Loarei, pe insula Nantes. Descoperiți un univers unic, o combinație între imaginație și tehnologie. Insecte gigantice, un copac mecanic, un carusel și un elefant în mărime naturală: pentru o zi, veți fi transportați într-o lume fantastică!

Istoria mașinilor din Ile de Nantes

Machines de l’Ile este un proiect artistic pentru turiști. François Delarozière (director artistic, scenograf și regizor) și Pierre Orefice (producător de teatru și director artistic) sunt inițiatorii. Inspirați de Jules Verne (de origine din Nantes) și de Leonardo da Vinci, aceștia și-au conceput proiectul și l-au lansat în 2003. Acest proiect a fost realizat în paralel cu reabilitarea insulei Nantes. Aceștia au investit în fostele șantiere navale pentru a construi mașinile și pentru a crea un spațiu în care vizitatorii pot descoperi fiecare proiect, cu sprijinul comunității urbane Nantes Métropole.

Compania La Machine, specializată inițial în construcția de mașini pentru decoruri de teatru, este responsabilă pentru aducerea la viață a creaturilor fantastice scrise pe hârtie. Site-ul a fost deschis în 2007 și a primit premiul special al juriului la Târgul Internațional de Turism de la Paris.

Inițial, proiectul includea construcția Elefantului, o ramură a arborelui Heron și a Carroussel des Mondes Marins. De atunci, li s-au alăturat insecte de toate felurile! Machines de l’Ile beneficiază acum de recunoaștere internațională.

Ce să vezi și ce să faci la Machines de l’Ile din Nantes?

Machines de l’Ile sunt alcătuite din mai multe spații și creaturi incredibile.

Elefantul, emblemă națională

Machines de l'Ile de Nantes - Elefantul

Credit foto: Guilhem Vellut via Flickr

Este imposibil să vizitezi Machines de Nantes fără să vezi acest elefant incredibil. La fel de înalt ca o casă cu patru etaje, se plimbă de mai multe ori pe zi, spre bucuria celor mici și mari. La bordul acestuia pot urca până la cincizeci de persoane pentru a se plimba pe malurile Loarei. Dacă doriți să faceți această plimbare pe spinarea unui elefant mecanic, verificați mai întâi prognoza meteo: acesta iese doar atunci când condițiile o permit!

Galeria Mașinilor: prototipuri și atelier

În timpul vizitei la galerie, un mașinist vă ghidează și pune în funcțiune diferitele utilaje care se află acolo. Acestea sunt prototipurile creaturilor destinate să populeze, în special, Arborele Heron. Un heron magnific se înalță în aer, păianjenul uriaș este pe pânza sa și furnica se plimbă. Puteți vedea, de asemenea, cercetările care au stat la baza proiectării Elefantului. Elefantul doarme în naos, chiar lângă Galerie.

Atelierul este vizibil din cealaltă parte a naosului. Peste tot sunt instalate geamuri de sticlă, iar terasele au o înălțime de peste șapte metri, permițând vederea construcțiilor în curs.

Caruselul lumilor marine

Acest carusel incredibil este instalat puțin mai departe, pe malul Loarei. Tema mării a fost aleasă foarte devreme de către designeri, deoarece este strâns legată de istoria orașului Nantes.

Acesta este compus din trei niveluri. Primul nivel reprezintă fundul mării și prezintă paisprezece mașini, inclusiv un crab uriaș, o mașină de explorare și un calmar retropropulsat. Al doilea nivel se numește “În abis” și este ocupat de șase elemente, suspendate la cinci metri deasupra primului nivel. Pentru a intra trebuie să aveți o înălțime de peste 1,35 metri. Al treilea și ultimul nivel este suprafața mării, cu meduze, bărci și pești zburători.

Caruselul poate fi vizitat în două moduri:

 • în modul descoperire: veți avea o vizită comentată și animată a caruselului, dar nu puteți accesa elementele. Această vizită are loc în zilele de marți, joi, vineri și miercuri dimineața în timpul programului școlar;
 • în regim de bâlci: vizita este gratuită, puteți face una sau mai multe plimbări. Acest lucru este posibil miercuri după-amiaza (de la ora 14.00), în weekend și în timpul vacanțelor școlare (toate zonele).

Prototipul unei ramuri a arborelui Heron

Prototipul copacului heron - Mașina din Ile de Nantes

Credit foto: Flickr / Patrick Janicek

Proiectul Heron Tree a fost lansat în 2017. Acesta va fi finalizat în 2022, urmând să fie deschis pentru public în cariera Chantenay (pe cealaltă parte a Loarei). Acesta va fi un copac imens populat de multe animale, cum ar fi o pasăre colibri, un leneș (vizibil în prezent în galerie) sau un grup de gâște. Prototipurile sunt în curs de realizare. Cu toate acestea, puteți încerca deja o ramură în mărime naturală care a fost instalată lângă naos!

În jurul Machines de l’Ile

În jurul insulei Nantes

Credit foto: Shutterstock / Thomas Pajot

Puteți profita de această ocazie pentru a vă plimba de-a lungul Loarei pe Quai François Mitterrand, în grădina de călătorie sau pentru a sta pe gazon. Există o librărie chiar sub ramura copacului heron. Dacă vă este foame, puteți merge la café de la branche sau puteți bea ceva pe Nautilus. Dacă vă place mâncarea simplă și gustoasă și o atmosferă prietenoasă, Cantine du Voyage este pentru dumneavoastră. Deschis între aprilie și noiembrie, acest spațiu efemer oferă o formulă unică.

Machines de l’Ile se află aproape de centrul orașului, așa că este extrem de ușor să ajungi acolo!

Cu transportul public

Tramvai – Linia 1 – Stația “Chantiers navals”.

Chronobus – Linia 5 – Stația “Prairie au Duc”.

Cu bicicleta

Bicloo Station 43 – “Machines de l’Ile

Cu mașina

Există o parcare cu plată chiar vizavi de naos.

Pentru persoanele cu mobilitate redusă, pe site-ul web al mașinilor este disponibilă o hartă care indică spațiile rezervate pentru acestea.

Au fost luate unele măsuri pentru călătorii în rulote, explicate și pe site-ul lor.

Orarul și prețurile mașinilor de l’Ile

Orarul mașinilor de l’Ile

Pentru a vizita Machines de l’Ile, verificați orele de deschidere. În afara vacanțelor școlare, Machines de l’Ile sunt închise lunea. Orele indicate sunt cele de la casa de bilete, puteți rămâne încă o oră după ce aceasta se închide.

Din noiembrie până la începutul lunii aprilie: orele 14.00-17.00 (18.00 în timpul vacanțelor școlare, în weekenduri și în zilele de sărbătoare).

Din aprilie până la începutul lui iulie și de la sfârșitul lui august până la sfârșitul lui octombrie: între orele 10.00 și 17.00 (18.00 în timpul vacanțelor școlare, la sfârșit de săptămână și în zilele de sărbători legale).

În iulie și august: 10.00 – 19.00

Tarifele Machines de l’Ile

Intrarea pentru copiii cu vârsta sub patru ani și pentru însoțitorii persoanelor cu handicap este gratuită (cu excepția Carrousel mode forain).

Rata redusă se aplică persoanelor cu handicap, copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între patru și șaptesprezece ani, studenților și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Se va solicita o dovadă a dreptului de a beneficia de aceste servicii.

 • Călătoria Elefantului

Preț întreg: 8,50 €.

Preț redus: 6,90 €.

Preț întreg: 8,50 €.

Preț redus: 6,90 €.

 • Caruselul lumilor marine – modul descoperire

Preț individual: 6,90 €.

 • Carrousel des Mondes Marins – moda bâlciului

Vizita cu un tur

Preț întreg: 8,50 €.

Preț redus: 6,90 €.

Tarif special: 3 € pentru copiii cu vârsta cuprinsă între unu și trei ani și pentru însoțitorul persoanei cu handicap

Tur suplimentar: 3 €.

Vizită fără tur

Preț întreg: 6,30 €.

Preț redus: 5,30 €.

E bine de știut

 • Galeria este închisă pentru cărucioare.
 • Biletele pentru a intra în galerie și pentru a călători cu elefantul sunt disponibile online. Dacă doriți să vă asigurați că nu va trebui să stați prea mult la coadă și că veți putea vizita, este recomandabil să faceți o rezervare înainte de sosire. Biletele pentru Carusel pot fi achiziționate la fața locului.
 • Fiecare bilet oferă acces la terasele atelierului și la ramura prototip a arborelui Heron.
 • Dacă ați optat pentru un abonament Nantes Pass, acesta vă dă dreptul la avantaje atunci când vizitați Machines de l’Ile.
 • Ramura prototip a arborelui Heron este singura parte care nu poate fi accesată de persoanele cu mobilitate redusă.
 • Pentru a evita dezamăgirile, verificați site-ul web pentru a vă asigura că Elefantul este activ în ziua în care doriți să îl vizitați. Uneori, acesta este oprit pentru câteva zile, în scopul întreținerii.
TravelMax.ro