Vizitați Lacurile Plitvice în Croația: locuri și prețuri

Aveți de gând să vizitați Croația? Profitați de ocazie pentru a descoperi Lacurile Plitvice, unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară!

Lacurile Plitvice sunt unul dintre cele mai cunoscute și mai populare locuri din Croația. Situate la jumătatea distanței dintre orașele Zagreb și Zadar, ele formează un grup minunat de șaisprezece lacuri mari, legate între ele prin 92 de cascade sau mici râuri chinuite! Deși parcul național primește peste un milion de vizitatori în fiecare an, natura este încă lăsată în starea ei sălbatică. Nu este permisă nicio intervenție umană. În jurul parcului circulă doar un drum de exploatare forestieră, precum și câteva instalații ușoare.

Doriți să vizitați Lacurile Plitvice din Croația, o splendoare naturală? Atunci vei găsi în acest articol toate informațiile de care ai nevoie pentru a-l descoperi în cele mai bune condiții. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și orare, vă oferim elementele esențiale pentru a vă planifica vizita și pentru a profita la maximum de ea!

Istoria lacurilor Plitvice

Istoria lacurilor Plitvice din Croația

Credit foto: Shutterstock – Melinda Nagy

Regiunea lacurilor Plitvice a fost locuită de mii de ani, mai întâi de traci, iliri, celți și, în cele din urmă, de croați, începând cu secolul al VII-lea. Poreclit Grădinile Diavolului, locul a început să atragă interesul încă din 1860. Odată cu primii vizitatori, s-au depus treptat eforturi pentru protejarea sitului. Parcul Național Lacurile Plitvice a fost creat la 8 aprilie 1949. Este atât cel mai vechi parc național din sudul Europei, cât și cel mai mare din Croația! De asemenea, este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1979.

Parcul adăpostește o pădure virgină vastă, formată în principal din fagi și brazi. Aici pot fi găsite multe specii rare de animale și plante, cum ar fi ursul brun și lupul. Bogăția populației de pești din lacuri este, de asemenea, o mărturie a prosperității faunei și florei locale.

Sfaturile noastre pentru a vizita Lacurile Plitvice

Persoană într-o peșteră din Lacurile Plitvice

Credit foto: Shutterstock – aBakri

Vii în curând să vizitezi Lacurile Plitvice din Croația? Pentru a le descoperi în cele mai bune condiții, iată care sunt cele mai bune sfaturi ale noastre.

Cele mai bune perioade

Lacurile Plitvice pot fi vizitate pe tot parcursul anului, deoarece sunt foarte diferite în fiecare anotimp. Cu toate acestea, parcul este foarte aglomerat în timpul verii. Uneori este dificil să te deplasezi, iar nivelul apei este destul de scăzut.

Vă recomandăm să vizitați în schimb Lacurile Plitvice în primăvară. Nivelul apei este foarte ridicat, ceea ce aduce sălbăticie și frumusețe cascadelor și cursurilor de apă. Toamna este, de asemenea, un moment ideal. Copacii, în special, capătă culori magnifice. Iarna, cascadele sunt uneori acoperite de zăpadă, oferind un peisaj de poveste vizitatorilor îndrăzneți!

În ceea ce privește programul, este mai bine să ajungeți înainte de ora 9 dimineața. La prânz, aleile sunt foarte aglomerate și grupurile de turiști încep să le viziteze!

Traseele

Lacurile Plitvice pot fi descoperite prin 8 trasee de drumeție rute diferite. Cel mai scurt durează 2-3 ore, iar cel mai lung până la 8 ore. Acesta din urmă, traseul K, vă permite să descoperiți întregul parc. Cu toate acestea, este recomandat pentru drumeții mai experimentați. Toate traseele sunt marcate și ușor de urmat.

Iată ce vă recomandăm:

 • La intrarea 2 Luați barca de la pontonul 1 la pontonul 2
 • Luați ruta E care acoperă lacurile superioare
 • Apoi, alăturați-vă la calea F pentru a descoperi lacurile inferioare și cascada mare.

De reținut Traseele se intersectează și acoperă zone ușor diferite, așa că nu ezitați să parcurgeți câteva secțiuni în timpul plimbării.

Pentru a lua în rucsac

 • Multă apă, mai ales vara!
 • Picnicul dumneavoastră: restaurantele din parc sunt scumpe și nu foarte bune. Este mai bine să vă luați propria masă și să vă bucurați de ea într-un cadru încântător!

Ce puteți și ce nu puteți face în parc

Vizitarea lacurilor Plitvice presupune respectarea câtorva reguli.

 • Este perfect posibil să vă plimbați cu câinele, dar acesta trebuie ținut în lesă în permanență.
 • Bineînțeles, nu trebuie să interacționați cu animalele sălbatice sau să le faceți rău.
 • De asemenea, trebuie să respectați cu strictețe trasee marcate sau zone de picnic.
 • Fotografiile și înregistrările video sunt permise în interiorul parcului, cu condiția ca acestea să nu fie folosite în scop profesional / comercial.

Ce să vezi și ce să faci în Lacurile Plitvice?

Vedere la cascadele din Lacurile Plitvice

Credit foto: Shutterstock – mpaniti

Parcul național se întinde pe o suprafață de aproape 295 km². Veți descoperi 16 lacuri mariMai mult de 90 cascadeMulte dintre peșteripeșteri și, mai presus de toate, un pădure magnifică ! Lacurile sunt împărțite în două grupuri: 12 lacuri superioare și 4 lacuri inferioare.

După cum s-a menționat mai sus, parcul este vizitat în principal pe jos, pe drumuri de pământ și pe poteci. Autobuzele de transfer circulă la fiecare 20 de minute de-a lungul zonelor desemnate ale parcului. Acestea oferă acces la diferite locații și rute. O vizită la Lacurile Plitvice include și o plimbare cu barca!

Cât costă un bilet la Lacurile Plitvice?

Bărci în Plitvice Lakes

Credit foto: Shutterstock – Maurizio De Mattei

Pentru a vizita Lacurile Plitvice, va trebui să cumpărați un bilet online în avans sau la fața locului. Acest tichet trebuie să fie păstrat până la ieșirea din parc.

Din iunie până în septembrie

 • Adult 250 kuna (33,6€)
 • Student 160 kuna (21,5€)
 • Copii (7 – 18 ani) 120 kuna (16,1 euro)

Vă rugăm să rețineți: după ora 16:00, prețul este mai mic cu aproximativ 100 kuna sau mai puțin. În septembrie, această reducere de preț se aplică începând cu ora 15.00.

Aprilie, mai și octombrie

 • Adult 100 kuna (13,4€)
 • Student 75 kuna (10,1 euro)
 • Copii (7 – 18 ani) 50 kuna (6,7€)

Din noiembrie până în martie

 • Adult 60 kuna (8€)
 • Student 50 kuna (6,7€)
 • Copii (7 – 18 ani) 30 kuna (4€)

Vă rugăm să rețineți: Parcul oferă, de asemenea, bilete pentru două zile. Prețul este, de asemenea, degresiv. De exemplu, un bilet de 2 zile costă 350 kuna pentru un adult vara și 90 kuna iarna.

Rezervați un bilet de intrare în parc

Puteți rezerva biletul pentru Lacurile Plitvice direct online și pe site-ul oficial al Parcului Național. În acest fel, puteți fi siguri că veți intra în parc la ora dorită, fără a fi nevoiți să așteptați dacă există o coadă la intrare. De asemenea, puteți opta pentru un tur ghidat al parcului.

Rezervați o excursie în parc

Astfel, este posibilă rezervarea unui excursie din Zagreb, Zadar sau Split. Veți fi preluat de la hotelul dumneavoastră, vă veți bucura de o plimbare plăcută și rapidă și de un tur ghidat pentru o zi! Dacă nu doriți să conduceți sau să luați autobuzul, aceasta este o idee excelentă.

Orar Plitvice Lakes Park

Drumul dintre cascadele de la Lacurile Plitvice

Credit foto: Shutterstock – Andrij Vatsyk

Parcul Național Lacurile Plitvice este deschis 365 de zile pe an. Orele de deschidere variază în funcție de sezon.

În timpul verii

 • Vara De la ora 7.00 la 20.00.
 • Parcări se deschid cu o oră înainte și se închid cu o oră după ce se închid intrările.
 • Casa de bilete se închide de obicei cu două ore înainte de închiderea parcului.

În timpul iernii

 • Iarna De la 8.00 la 16.00 (intrarea 2 închisă).
 • Parcări se deschid cu o oră înainte și se închid cu o oră după închiderea intrărilor.
 • Casa de bilete este deschis doar până la ora 14.00.

Vă rugăm să rețineți: în timpul sezonului de iarnă, majoritatea restaurantelor din parc sunt închise. Cazarea este asigurată doar de Hotel Jezero. Pentru mai multe informații despre orele de deschidere, vă rugăm să consultați site-ul oficial al Parcului Național, disponibil în limbile engleză și franceză.

Există trei opțiuni pentru a ajunge la Plitvice: cu autobuzul, cu mașina sau cu o excursie.

Cu autobuzul

 • De la Zadar sau Zagreb, călătoria cu autobuzul durează în medie 2.5 ore.
 • În timp ce prețurile variază pe parcursul anului, o călătorie dus-întors costă aproximativ 160 kuna (21,5 euro).
 • În general, autobuzele circulă de la de dimineață până după-amiaza târziu (puteți consulta orarul pe site-ul web al Bus Croatia).

Vă rugăm să rețineți În cazul călătoriilor rezervate online, va trebui să vă imprimați biletele înainte de a urca în autobuz. De asemenea, vă sfătuim să luați autobuzul de întoarcere la intrarea 2, care este mai puțin aglomerată. Astfel, veți avea mai multe șanse de a obține un loc! Autobuzul trece mai întâi pe la intrarea 2, mai puțin aglomerată, și apoi pe la intrarea 1.

Cu mașina

Dacă aveți mijloacele și posibilitatea, puteți închiriază o mașină și ajungeți ușor la Plitvice din orice oraș croat. Drumurile din țară sunt excelente și nu va trebui să vă faceți griji pentru a vă deplasa.

 • Parcul Național este, de asemenea, ușor de găsit. Pe șosele este indicată ca “Plitvička jezera”. Nu ai cum să le ratezi!
 • Costuri de parcare 8 kuna (1,08 euro) pe oră în timpul iernii și 10 kuna (1,34 euro) în timpul verii. Accesul este gratuit pentru motociclete.

Unde să stați în apropiere de Lacurile Plitvice?

În apropierea parcului național există numeroase case de vacanță, apartamente și hoteluri. În special, parcul dispune de 4 hoteluri oficiale, precum și de două campinguri. Cu toate acestea, vă recomandăm să evitați aceste 4 hoteluri, în special în sezonul de vârf.

Dacă doriți să dormiți în apropierea parcului, vă recomandăm să alegeți cazare în satele din jur, cum ar fi Slunj. De exemplu, vă puteți caza la localnici, ceea ce este obișnuit în Croația. Trebuie doar să căutați semnele “Sobe” (camere) pe marginea drumului!

TravelMax.ro