Vizitați Kremlinul din Moscova: bilete, prețuri, orare

Este Moscova următoarea ta destinație? Apoi nu ratați o vizită la Kremlin, simbolul Moscovei și monumentul de neratat!

Pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, am pregătit un mini-ghid cu toate informațiile importante: de la orare la prețuri, dar și istoria acestei cetăți emblematice. Veți fi apoi gata să vizitați Kremlinul din Moscova!

Istoria Kremlinului din Moscova

Kremlin Inițial o simplă incintă fortificată protejată de o palisadă de lemn și apoi de un zid de piatră în secolul al XIV-lea, Kremlinul a fost în cele din urmă ridicat de Marele Prinț al Moscovei Ivan IIIcare a devenit Mare Prinț al tuturor Rusiilor în secolul al XV-lea. El dorea să aibă o reședință demnă de noul său prestigiu. A adus arhitecți din Italia pentru a construi fortificațiile Kremlinului și unele dintre clădirile superbe din cetate. Situl a fost extins treptat cu noi clădiri, palate și fortificații de către succesorii princiari și apoi imperiali ai lui Ivan.

În secolul al XVII-lea, în vârful Turnului Mântuitorului au fost instalate ceasuri uriașe cu clopoței. Mai târziu, în secolul al XIX-lea, se cânta imnul “Dumnezeu să-l apere pe țar” la fiecare trei ore, înainte de a fi înlocuit după revoluție cu “Internaționala”!

Întâi fortăreață, apoi reședință ceremonială a țarilor, a fost mai târziu sediul puterii sovietice, care a demolat anumite clădiri, cum ar fi Mănăstirea Înălțarea Domnului și Mănăstirea Chudov, pentru a face loc Sovietului Suprem al Uniunii Sovietice. Acesta din urmă a fost și el demolat în 2014, la ordinul lui Vladimir Putin, Kremlinul fiind acum sediul puterii ruse.

Ca fapt divers, Kremlinul a servit ca reședință pentru Napoleon I în septembrie și octombrie 1812, când trupele sale au ocupat Moscova.

Ce să vezi și să faci în Kremlin?

Kremlin, Moscova Vizitarea Kremlinului vă va permite să explorați diferitele clădiri care alcătuiesc situl, cu excepția clădirilor de stat. Principalele atracții ale Kremlinului sunt situate în Piața Catedralei. Vă rugăm să rețineți că pentru a vizita Palatul Armelor aveți nevoie de un alt bilet.

Palatul Armelor găzduiește un muzeu impresionant, unde sunt păstrate toate comorile acumulate de prinții Moscovei și de țarii ruși: tronuri, coroane, trăsuri, haine și, mai ales, o colecție foarte faimoasă de ouă Fabergé.

Din Piața Catedralei, după ce intrați în Kremlin, vă puteți începe vizita descoperind Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Construit între 1475 și 1479, celebrează ridicarea Moscovei la rangul de sediu al Bisericii Ortodoxe Ruse și este prima biserică de piatră din oraș! Cel mai important, a fost locul unde au avut loc încoronarea și nunta țarilor.

Restul vizitei tale la Kremlin te va duce inevitabil la Catedrala Buna Vestire. Construita în 1489, a fost un loc privat al țarilor, unde venea să se roage și să se spovedească. La subsol se află Muzeul Comorilor și Antichităților Kremlinului: aici sunt colectate obiecte găsite în timpul săpăturilor arheologice.

După aceea, puteți vizita Catedrala Arhanghelului Mihail care adăpostește în necropola sa 46 de morminte ale prinților Moscovei și ale primilor țari ruși. Clopotnița oferă o priveliște magnifică a orașului și a sitului. Construit în 1598, a fost dinamitat de armatele lui Napoleon înainte de a fi reconstruit.

Continuați-vă vizita cu Biserica Depunerii Maicii Domnului și superbul Palat al Patriarhului.

În cele din urmă, o vizită la Kremlinul din Moscova va oferi, de asemenea, o oportunitate de a descoperi următoarele atracții din jurul Pieței Catedralei:Țarul Kolokol un clopot uriaș, și Tsar Pushka, un tun gigantic de 38 de tone.

Kremlinul se află în inima capitalei ruse și este indicat pe toate hărțile. Intrarea în Kremlin se află în partea de vest a clădirii și nu în fața Pieței Roșii. Puteți avea acces la această clădire emblematică:

  • Cu metroul: opriți la stația Biblioteka Imeni Lenina de pe linia roșie. De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a vizita câteva dintre stațiile de metrou din Moscova, care merită cu adevărat o vizită!
  • Cu autobuzul: opriți la stația Biblioteka Imeni Lenina cu liniile 144, N2, N11, m1, m2, m3, m6, m27.
  • Cu mașina: Cea mai apropiată parcare cu plată se află la Tverskaya St, 3, Moskva, Rusia, 125009.

Orarul și prețurile la Kremlin

Kremlin SCHEDULE

Puteți vizita Kremlinul în fiecare zi, cu excepția zilei de joi. Vă rugăm să rețineți că este posibil ca site-ul să fie închis în anumite zile de sărbătoare. Piața Catedralei poate fi vizitată liber între orele 10.00 și 17.00, iar casa de bilete este deschisă între orele 9.30 și 16.00.

Arsenalul este deschis între orele 10.00 și 18.00, cu 4 sesiuni de vizite care încep la orele 10.00, 12.00, 14.30 și 16.30.

Vizitele la Clopotnița și Muzeul Ivan cel Mare au loc la orele 10:15, 11:15, 13:00, 14:00, 15:00 și 16:00.

TARIFE

Pentru a vizita Kremlinul, tarifele sunt următoarele pentru Piața Catedralei:

  • Adulți : 500 ruble (aproximativ 6,7€)
  • Sub 16 ani : gratuit

Iată care sunt tarifele pentru Palatul Armelor:

  • Adulți : 700 ruble (9,4€)
  • Sub 16 ani : gratuit

Este bine de știut:
– Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-ul oficial al Kremlinului sau de la un revânzător de bilete. Există case de bilete speciale pentru persoanele care și-au rezervat deja biletele în avans, evitând astfel coada lungă de la casa de bilete. De asemenea, nu vă uitați actele de identitate.
– Vă rugăm să rețineți că o vizită la casa de bilete este obligatorie, indiferent dacă aveți intrare gratuită sau v-ați rezervat biletul online.
– Intrarea la Clopotnița lui Ivan cel Mare costă 250 de ruble (3,35 euro) și nu poate fi rezervată în avans.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Vizitarea Kremlinului din Moscova necesită pregătire, inclusiv cunoașterea principalelor informații despre acest sit istoric. Am selectat pentru dumneavoastră cele mai frecvente întrebări:

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Kremlinul?

Dacă doriți să vizitați Kremlinul fără prea mulți oameni, este recomandabil să evitați diminețile și sâmbetele. Schimbarea gărzii are loc la prânz, după care aglomerația crește.

Pentru Palatul Armelor, vă recomandăm să vă rezervați biletul cu mult timp înainte, deoarece vizitele zilnice sunt limitate.

Cât durează turul Kremlinului?

O vizită medie la Kremlin durează 2 ore. Dacă adăugați Palatul Armelor la vizita dumneavoastră, ar trebui să vă acordați cel puțin 4 ore pentru a vizita întregul Kremlin.

De asemenea, trebuie să așteptați 30-40 de minute la casa de bilete de la Kremlin. Cu toate acestea, vă puteți rezerva biletul online și îl puteți ridica de la casa de bilete, fără timp de așteptare.

Este posibil să faceți fotografii în timpul vizitei la Kremlin?

Nu este permisă fotografierea în catedrale sau în Palatul Armelor. Cu toate acestea, este posibil să faceți fotografii în exterior.

Sunt permise animalele de companie?

Nu, nu aveți voie să fiți însoțit de animalele de companie în timpul vizitei la Kremlin.

Accesibilitate

Din păcate, site-ul nu este foarte accesibil persoanelor cu handicap sau cu mobilitate redusă, ba chiar inaccesibil pentru o persoană în scaun cu rotile. Un mic deal de piatră îngreunează accesul.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro