Vizitați Keukenhof din Amsterdam: bilete, prețuri, ore de deschidere

În Amsterdam, nu uitați să vizitați Keukenhof, un parc gigantic de 32 de hectare situat în Lisse, la 30 de kilometri de capitala olandeză. Deschis în fiecare an de la jumătatea lunii martie până la jumătatea lunii maiAcest parc de flori – descris ca fiind cea mai frumoasă grădină din lume – atrage peste un milion de turiști în mai puțin de două luni. Acesta este format din peste șapte milioane de becuri! Este emblema internațională a florilor bulboase, a florilor și a plantelor.

O vizită la Keukenhof reprezintă tot farmecul Țărilor de Jos într-un singur parc: primăvara, câmpuri imense și multicolore de lalele sublimează Olanda, oferind vizitatorilor un cadru încântător. Este o destinație obligatorie pentru o escapadă romantică, la doar o aruncătură de băț de Amsterdam, în triunghiul Bollenstreek, între Haarlem și Leiden. Noi vă spunem cum să vizitați Keukenhof.

Prezentare și scurt istoric al Keukenhof

Keukenhof a fost creat în secolul al XV-lea ca parte a domeniului Castelului Teylingen. Inițial a fost folosit ca teren de vânătoare și ca grădină de legume. Aici, Jacqueline de Bavaria (1401-1436) a adunat legume și ierburi pentru a-și aromatiza mâncarea. Keukenhof înseamnă literalmente “grădina de bucătărie”.

Keukenhof, Amsterdam

Credit foto: Flickr – dvidal.lorente

Totuși, dragostea olandezilor pentru lalea nu este endemică: un francez, Charles de L’Écluse – sau Carolus Clusius – (1526-1609), a fost cel care a importat în Olanda această floare viu colorată din Imperiul Otoman turcesc. Foarte repede, comerțul cu lalele a înflorit, iar bulbii au făcut obiectul unor speculații nelimitate: în secolul al XVII-lea, lalelele erau atât de apreciate încât au fost folosite ca monedă de schimb până la crearea primei bule financiare din epoca modernă!

Abia în 1949 parcul a fost transformat și reamenajat pentru a găzdui expoziția de bulbi, la inițiativa primarului de atunci al orașului Lisse.

Paturile din acest sol de nisip și argilă au fost proiectate de arhitecți cu până la un an înainte de deschiderea parcului. Ceea ce este deosebit la bulbii din Keukenhof este faptul că aceștia sunt plantați manual între octombrie și decembrie. Imaginați-vă: 7 milioane de bulbi plantați manual în trei luni! Pentru grădinari, acest lucru înseamnă o cantitate uriașă de muncă de pregătire.

Când să vizitați Keukenhof și câmpurile sale de lalele?

Lalelele sunt la apogeu din 15 aprilie. De la sfârșitul lunii martie pot fi văzuți cocorii, urmați de narcise, iazuri, trandafiri, orhidee, crini și narcise la mijlocul lunii aprilie, pentru a încânta privirile unui milion de vizitatori care, pe durata unei plimbări, sunt invitați la o călătorie poetică în primul rând al unui spectacol floral flamboaiant. Culmea esteticii!

Pentru a profita la maximum de Keukenhof, vizitați parcul înainte de ora 10.30 sau după ora 16.00. Lumina soarelui de dimineață și de seară face fotografii minunate. Lunea, marțea și miercurea sunt, de asemenea, zile mai liniștite decât celelalte zile ale săptămânii.

Keukenhof, Amsterdam

Credit foto: Flickr – Jayjay P

Ce să vizitați în parcul de flori Keukenhof?

În parc, patru pavilioane de expoziții prezintă spectacole florale în timpul sezonului, o ocazie unică de a contempla munca artistică a celor aproximativ 90 de horticultori olandezi la lucru.

Pe lângă cele 800 de tipuri diferite de lalele, aceste pavilioane prezintă grădini sublime cu zambile, narcise, garoafe, iriși și orhidee, ale căror mirosuri trezesc senzația de plăcere.

Când vizitați Keukenhof și câmpurile sale de lalele, vă veți cufunda într-un univers încântător pentru un spectacol grandios, dar, din păcate, efemer.

Și cine știe? Poate că și dumneavoastră veți fi infectați de virusul “Tulipomaniei” și veți fi tentați să vă inundați grădina cu o mie și una de flori la întoarcerea din vacanță. Puteți comanda de la cultivatorii de la fața locului.

Keukenhof poate fi vizitat pe cont propriu, dar sunt disponibile și tururi ghidate – în principal în limba engleză, dar și câteva în franceză. Ideal dacă doriți să fiți îngrijit de la început până la sfârșit pentru o vizită de o jumătate de zi.

Keukenhof, Amsterdam

Credit foto: Flickr – Carlos Perez

Găsirea parcului și vizitarea Keukenhof este foarte ușoară. Adresa este : Grădina de flori Keukenhof, 2161 AM, Amsterdam, Țările de Jos.

Trenul de la Gara Centrală din Amsterdam vă duce la Aeroportul Schiphol pentru aproximativ 4 euro. De acolo, un autobuz circulă la fiecare cincisprezece minute spre parcul Keukenhof.

Cu autobuzul din Amsterdam: luați linia 197 de la Leidseplein/Museumplein până la Schipol, apoi urcați la bordul autobuzului Keukenhof Express (autobuzul 858), al liniei Leiden (854) sau al liniei Haarlem (850).

Date și ore de deschidere

The Parcul Keukenhof va fi deschis în perioada 21 martie – 10 mai 2020 inclusiv.În fiecare zi, între orele 8.00 și 19.30 (orele de funcționare ale casei de bilete: 8.00-18.00).

Persoanele cu mobilitate redusă pot avea acces la acest loc, care dispune de toalete pentru persoanele cu handicap. Puteți închiria gratuit un scaun cu rotile (nu uitați să faceți rezervarea cu o zi înainte de vizită, înainte de ora 17:00). Câinii sunt acceptați în parc, dar numai dacă sunt ținuți în lesă.

Pavilioanele sunt dotate cu terminale Wifi gratuite. La casa de bilete, la biroul de informații și la intrarea în parc este disponibilă gratuit o hartă a parcului pentru vizitarea Keukenhof.

Taxe de intrare pentru vizitarea Keukenhof

  • Copii până la 3 ani: gratuit
  • De la 4 la 11 ani: 8 euro
  • Adulți: 16 euro
  • Grupuri de 20 până la 200 de persoane: 13,50 €.
  • Bilet de autobuz dus-întors de la Schipol, Leiden sau Haarlem: 24 €.
  • Bilet de autobuz dus-întors de la Amsterdam: 29 euro
  • Bilet de autobuz pentru copii între 4 și 11 ani, cu plecare din Amsterdam, Schipol, Leiden sau Haarlem: 12,50 €.
  • Ghid: 5 euro
  • Parcare auto: 6 €.

Din cauza numărului mare de vizitatori, vă recomandăm să vă cumpărați biletul Keukenhof online în avans. Prin intermediul butonului de mai sus, puteți rezerva un bilet cu sau fără transport din Amsterdam, tururi ghidate din Amsterdam și chiar un tur ghidat al Keukenhof combinat cu o croazieră pentru doar 55 de euro.

Altfel, iubitorii de lalele vor trebui să aibă răbdare atunci când vizitează Keukenhof, deoarece se pot forma cozi lungi la intrarea în parc. Pentru a economisi timp, optați pentru un bilet în avans care vă permite să intrați în parc ca membru V.I.P. și să vă bucurați de acest cadru unic.

Rețineți că există, de asemenea, tururi ghidate la Keukenhof din Haga și Rotterdam.

Unde să stați în apropiere de Keukenhof?

Vă puteți caza în Amsterdam, deoarece capitala este aproape de parc. Cu toate acestea… imaginați-vă să vă plimbați cu bicicleta pe câmpurile cu flori când majoritatea turiștilor s-au întors la Amsterdam sau să ajungeți mai devreme la Keukenhof pentru a face fotografii în grădina pustie. Acest lucru este posibil dacă vă cazați într-unul din hoteluri lângă Keukenhof în regiunea Bollenstreek.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro