Vizitați Jardin Majorelle din Marrakech: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plănuiți o călătorie în Maroc? Căutați ceva de făcut în Marrakech? Iată ghidul nostru pentru a vizita Jardin Majorelle din Marrakech!

Situat în Marrakech – supranumit “orașul roșu” sau “orașul ocru” -, al patrulea oraș ca mărime din Maroc după Casablanca, Fez și Tanger, Jardin Majorelle este o grădină botanică pentru turiști creată de pictorul francez Jacques Majorelle (1886-1962) în 1931. Achiziționat de Yves Saint-Laurent (1936-2008) și Pierre Bergé (1930-2017) în 1980, este unul dintre cele mai vizitate locuri din Maroc și atrage aproape 600.000 de vizitatori în fiecare an. Cu o suprafață de 8.000 m², grădina este inspirată de oazele marocane și de grădinile islamice și spaniole în stil maur. Un mic refugiu de liniște în mijlocul agitației din Marrakech, grădina Majorelle oferă un festival de culori strălucitoare, cu albastru pe primul loc. Plănuiți să vizitați Grădina Majorelle din Marrakech? Iată ghidul nostru pentru această activitate obligatorie în timpul șederii tale în Maroc!

Istoria Grădinii Majorelle din Marrakech

La începutul secolului al XX-lea, pictorul francez Jacques Majorelle se stabilește în Maroc. Era 1919, iar țara era încă un protectorat administrat de Franța. În 1922, a decis să achiziționeze o plantație de palmieri la nord-vest de Medina din Marrakech. În 1929, le-a cerut arhitecților Robert Poisson și Paul Sinoir să construiască o vilă-atelier pentru artiști, inspirată de stilul maur și art-deco. Pictorul și-a stabilit acolo reședința principală și a creat o grădină botanică tropicală, după modelul grădinilor islamice. Pe baza călătoriilor sale, a adus numeroase specii și și-a populat grădina cu yucca, iasomie, nuferi, palmieri de cocos, portocali, bananieri, bougainville, fuchsias, cactuși, agave și, printre alte specii, bambus. De asemenea, a creat fântâni, bazine, fântâni, pergole și alei. După ce a inventat Majorelle albastru În 1937, a vopsit pereții vilei din propria invenție, iar în 1947 și-a deschis proprietatea pentru public.

Repatriat la Paris din cauza unui accident de mașină, a lăsat grădina abandonată timp de mai mulți ani, dar creatorul de modă Yves Saint-Laurent și omul de afaceri Pierre Bergé a descoperit situl în 1966. Amenințați de apetitul dezvoltatorilor imobiliari care plănuiau să construiască beton, cei doi acoliți au cumpărat Jardin Majorelle în anii 1980. Aceștia și-au unit forțele pentru a împiedica construirea unui complex hotelier și au devenit proprietarii grădinii. După lucrările de renovare, la ” pentru a face din grădina Majorelle cea mai frumoasă grădină, cea la care Jacques Majorelle s-a gândit, pe care a imaginat-o”.Ei au ocupat locul, care a fost redenumit “Villa Oasis”. Astăzi deținută de Fundația Pierre Bergé-Yves Saint-Laurent Situl găzduiește grădina botanică – unde cresc peste 300 de specii de plante -, o vilă Art Deco cu eticheta Maisons des Illustres și Muzeul de Istorie Berberă.

Ce să vezi și ce să faci în Jardin Majorelle?

Ce să vezi și ce să faci la Jardin Majorelle din Marrakech?

Credit foto: Unsplash – Daniël van der Kolk

Ce trebuie să vedeți când vizitați Jardin Majorelle din Marrakech? A itinerar predefinit ajută la vizitarea grădinii Majorelle, între copaci și plante tropicale, iazuri și fântâni.

După ce treci de poarta principală, vegetația luxuriantă te cufundă într-o liniște întineritoare, în care se suprapune cântecul păsărilor (și zgomotul pașilor turiștilor). Grădina în sine include plantele din grădină, muzeul berber, librăria muzeului și memorialul Yves Saint-Laurent. Nu veți rata una dintre principalele atracții ale grădinii: grădina Fântână pătrată albastră Majorelle și contrastul dintre culoarea albastră și plante.

The Muzeul Berber urmărește istoria acestui popor nord-african ale cărui origini datează din preistorie, în urmă cu 9.000 de ani. Muzeul este dedicat culturii, istoriei și limbii berbere și este împărțit în trei secțiuni: cunoștințe materiale și imateriale, ornamente cu bijuterii berbere și fast și ceremonii: costume, arme, țesături și decorațiuni interioare.

Rezervați-vă vizita la Jardin Majorelle din Marrakech

Harta Jardin Majorelle, Marrakech

Credit foto: Jardin Majorelle

Puteți consulta online harta de vizitare înainte de a intra în sit. Pentru a vizita grădina Majorelle, este posibilă o direcție de vizitare (nu obligatorie, din fericire!): se începe de la fântâna de la intrare pentru a vedea, pe dreapta, plantele de cactus. Nu departe, nu ratați faimoasa fântână pătrată albastră Majorelle, care se află în fața muzeului berber. Puteți cumpăra suveniruri de la magazinul Majorelle sau vă puteți stinge setea la cafeneaua muzeului. Vizita continuă la iazul cu nuferi. Pe de altă parte, palmierul mare te face să crezi că te afli în mijlocul deșertului. În cele din urmă, Memorialul Yves Saint-Laurent și plantația de bambus completează vizita.

  • Cu autobuzul la stop Boukar Majorelle
  • Într-un taxi cel mai simplu mod, aveți grijă cu tariful
  • Pe jos Grădina Majorelle este situată pe străzile Yves Saint-Laurent și Yacoub El Mansour, la aproximativ 100 de metri nord de stația de autobuz.

Orarul și prețurile de la Jardin Majorelle

SCHEDULE

Grădina Majorelle este deschisă în fiecare zi a anului:

  • De la 1 octombrie la 30 aprilie de la 8.00 la 17.30
  • De la 1 mai la 30 septembrie de la 8.00 la 18.00
  • Luna Ramadanului De la 9.00 la 17.00

The Muzeul Berber este deschis între orele 10 și 18. și pe grădina Vilei Oasis – accesibil persoanelor cu mobilitate redusă – este deschis de la 10.00 la 16.00.

TARIFE

Există mai multe prețuri pentru a vizita Jardin Majorelle:

– Jardin Majorelle : 70 dirhams (6,45 €)
– Muzeul Berber: 25 dirhams (2,30 euro)

  • Tarif pentru cetățenii marocani și rezidenții străini

– Jardin Majorelle : 40 dirhams (3,68 €)
– Muzeul Berber: 10 dirhams (0,92 €)

  • Rata studenților marocani

– Jardin Majorelle : 25 dirhams (2,3 €)
– Muzeul Berber: 5 dirhams (0,46 €)

  • Rata studenților străini

– Grădină : 35 dirhams (3,22 €)
– Muzeul Berber: 25 dirhams (2,3 euro)

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Cel mai bine este să veniți să vizitați grădina devreme, la orele de dimineață unde turiștii încă mai dorm, pentru că aglomerația este mare pe tot parcursul anului.
– O altă idee de vizită: pe 19 octombrie 2017, noul Muzeul Yves Saint-Laurent creat de P. Bergé, chiar lângă grădina Majorelle.

TravelMax.ro