Vizitați Insula Păsărilor: rezervări și prețuri

Intenționați să vă cazați în apropiere de magnificul golf Arcachon? Apoi, profitați de ocazie pentru a vizita Île aux Oiseaux!

Situată în Bassin d’Arcachon, dar aparținând comunei La Teste-de-Buch, Île aux Oiseau este o adevărată minune. Atrage mulți turiști, dar și localnici care adoră să viziteze Ile aux Oiseaux. Trebuie spus că acest loc este destul de atipic: în mijlocul unui bazin mare, nelocuibil, dar bogat în surprize. Se numește Insula Păsărilor datorită densității mari de păsări. Într-adevăr, multe specii vizitează insula. Migratoare, cuibăritoare sau iernătoare, este posibil să întâlniți o mulțime de păsări!

Istoria Insulei Păsărilor

Insula Păsărilor

Această movilă de pământ și nisip a existat dintotdeauna, în bazinul Arcachon. Insula se întinde pe aproape 300 de hectare… la maree mare. Când apa se retrage din bazin, se întinde pe mai mult de 3000 de hectare!

În trecut, locuitorii obișnuiau să își pască aici vitele sau caii. Nu existau bărci sau plute pentru a ajunge acolo, animalele înotau pur și simplu de pe malurile continentului. Apoi, în timp, Insula Păsărilor a devenit un refugiu pentru păsările în căutare de liniște.

În prezent, există aproximativ cincizeci de “case cu acoperiș”. care se ridică de la suprafață. “tchanquées” sunt mici locuințe emblematice, construite pe piloni de lemn. Fără apă curentă sau electricitate, doar câteva dintre ele sunt locuite aproape tot anul, restul fiind folosite pentru turiști sau pentru scurte sejururi de vară.

Sfatul nostru pentru a vizita Bird Island

Cel mai bun sezon

La fel ca multe alte locuri turistice, sezonul de vară este cu siguranță cel mai bun moment pentru a vizita Insula Păsărilor. Cu toate acestea, este, de asemenea, cea mai aglomerată perioadă a anului, iar acest lucru ar putea strica distracția.

Prin urmare, vă sfătuim să vizitați insula în primăvară (Martie sau aprilie) sau în toamnă (Septembrie sau octombrie). Bassin d’Arcachon beneficiază de un climat foarte favorabil, în ciuda expunerii sale oceanice.

Zonă protejată și locuită

Este imperios necesar să rețineți că vizitarea Ile aux Oiseaux necesită respectarea anumitor reguli. Într-adevăr, este o arie protejată, un sit natural înregistrat în Franța din 2008. Prin urmare, este necesar să asigurați liniștea speciilor de animale și plante pe care le întâlniți.

De asemenea, nu vă apropiați prea mult de casele “tchanquées”. Acestea sunt proprietăți private, iar unele dintre ele sunt locuite aproape tot timpul anului.

Ce trebuie să faci când ne vizitezi?

Insula Păsărilor 2

Credit foto: Facebook – Ile Aux Oiseaux

Există excursii ghidate cu barca care vă poartă în jurul insulei. Este o modalitate eficientă de a afla mai multe despre locul și împrejurimile sale. În funcție de punctul de plecare, puteți opta chiar și pentru o escală: în Arcachon, dacă plecați din Cap Ferret, și în Cap Ferret, dacă plecați din Arcachon.

Pentru aproximativ 2hDescoperiți istoria Insulei Păsărilor și aflați mai multe despre ceea ce este astăzi, atât în ochii localnicilor, cât și a turiștilor.

Vizitați Insula Păsărilor pe jos

Dacă aveți o barcă de agrement, puteți ancora la marginea insulei și o puteți vizita pe jos. Intrați pe aceste terenuri fragile și protejate, păstrate într-un cadru natural, departe de orice inconvenient. Luați-vă timp să vă pierdeți, să observați fauna, flora și apele colorate ale insulei.

Puteți chiar să vă apropiați de cabane atâta timp cât le respectați intimitatea, nu trebuie să le deranjați locuitorii.

Descoperiți Insula Păsărilor cu ultraușorul

Nimic nu se compară cu descoperirea unui loc din cer! Într-adevăr, vă permite să priviți de la înălțime și să vedeți lucruri pe care nu le-ați fi văzut altfel. Aceasta este ceea ce oferă compania 3 Axes Service Loisirs. Zborul ULM durează aproximativ 30min și costurile 75€.

Observați apoi terenurile nisipoase ale Île aux Oiseaux, fauna și flora, colibele tchanquées și crescătorii de stridii la lucru. Un mod foarte original de a vizita Île aux Oiseaux!

Turul insulei cu canoea sau caiacul

Pentru cei mai sportivi, puteți alege să închiriați o canoe sau un caiac pentru a vizita Insula Păsărilor de pe apă. Și în ritmul tău!

Bineînțeles, vă sfătuim să faceți această activitate la mareea mare… Nu uitați că Insula Păsărilor este de zece ori mai mare la maree joasă. Dacă vreți să vă bucurați puțin de ea, urmăriți mareele. Această opțiune vă va permite, dacă doriți, să vă apropiați de țărm și să continuați pe jos.

Zbor deasupra Insulei Păsărilor cu elicopterul

Pentru cei mai atenți la buget, puteți alege, de asemenea, să survolați Insula Păsărilor, dar de data aceasta cu elicopterul. În timpul 12min, 20min sau 30minDescoperiți insula din cer. Acest punct de vedere privilegiat vă va permite să observați lucruri incredibile: natură sălbatică, crescători de stridii, cabane…

Pentru zborurile mai lungi, veți avea ocazia să survolați împrejurimile Ile aux Oiseaux: Dune du Pilat, Arcachon sau parcul ornitologic Le Teich.

Faceți o croazieră în jurul insulei

Pentru a vă bucura un pic mai mult de Insula Păsărilor și, de ce nu, să vă îndrăgostiți de ea, cum ar spune un cântăreț francez, optați pentru o croazieră privată. Pe o ambarcațiune semi-rigidă și în toată intimitatea posibilă, trăiți un moment privilegiat cu jumătatea voastră, cu prietenii sau cu familia.

Apoi porniți să descoperiți insula, ghidat de comentariile căpitanului dumneavoastră. De pe apă, observați toată natura care se întinde în fața dumneavoastră, între case și verdeața sărată.

Închiriază o barcă și navighează de-a lungul Insulei Păsărilor

Aveți un permis de navigație? Apoi închiriați o barcă și mergeți în centrul bazinului Arcachon pentru a vizita Insula Păsărilor. Aruncă ancora și lasă-te fermecat de frumusețea și calmul locului. Dacă nu aveți un permis, există modele care nu necesită un permis. Totuși, acest lucru este mai scump în cazul companiilor de închiriere.

Asigurați-vă că obțineți toate informațiile de care aveți nevoie, iar dacă da, nu uitați actele!

Cât costă un bilet la Insula Păsărilor?

Insula Păsărilor

Credit foto: Shutterstock – Arcachonphoto.com

Mulți furnizori de servicii oferă bilete pentru vizitarea Île aux Oiseaux. Prețurile vor depinde de opțiunea pe care o alegeți: cu barca, pe jos, cu caiacul sau cu elicopterul… Insula Păsărilor poate fi vizitată într-o mie de feluri. Cel mai frecvent, însă, este turul ghidat cu barca.

Tarife pentru o vizită simplă non-stop (2 ore) :

 • 17€ pentru adulți ;
 • 12€ pentru copiii din sub 12 ani ;
 • 3€ pentru copiii din cu vârsta sub 3 ani ;
 • Gratuit pentru bebelușii din cu o vechime mai mică de un an.

Tarife pentru vizite cu escală (2 ore) :

 • 23€ pentru adulți ;
 • 16€ pentru copiii din sub 12 ani ;
 • 3€ pentru copiii din cu vârsta sub 3 ani ;
 • Gratuit pentru bebelușii din cu o vechime mai mică de un an.

Tarif pentru o excursie cu barca privată (1 oră):

 • Pachet de 160€ pentru 12 pasageri (adică 13,33€ de persoană)

Tarife pentru o croazieră privată cu șampanie (1 oră):

 • 195€ pentru două persoane
 • 17,50€ pe persoană suplimentară

Majoritatea furnizorilor de servicii care oferă o vizită pe Insula Păsărilor au un site web cu rezervări online. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți opțiunea preferată. Turoperatorii vă permit să rezervați online un pachet care include, de exemplu, un mijloc de transport și o vizită cu un ghid privat. În funcție de opțiunile pe care le alegeți, prețurile variază între 60€ și 150€ pe zi.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro