Vizitați Inelul de Kerry din Cork: rezervări și prețuri

Vizitarea Inelului Kerry este unul dintre obiectivele obligatorii ale oricărei călătorii în Irlanda. Aveți nevoie de informații pentru a vă organiza călătoria? Îl puteți găsi aici!

Inelul Kerry este un tur care trece prin unele dintre cele mai sălbatice și mai pitorești zone rurale din Irlanda. Situat în peninsula Iveragh din Kerry, Inelul Kerry este un loc de trebuie să facă care nu trebuie ratat. De la trecători de munte la insule accidentate, de la plaje la pub-uri tradiționale din satele irlandeze, veți înțelege de ce această buclă de 180 km este una dintre cele mai populare rute din Irlanda! Pentru a vă organiza cât mai bine turul, vă prezentăm aici toate sfaturile care ar trebui să vă fie utile atunci când vizitați Inelul Kerry din Cork: puncte de interes, buget, rezervări, acces…

Istoria inelului Kerry

Dingle Peninsula Ring Kerry Irlanda Dunquin Pier Port Rock Stone Stone Seascape

Credit foto: Shutterstock / mikemike10

Parcurgerea Inelului Kerry reprezintă o oportunitate de a descoperi patrimoniul natural și cultural al acestei regiuni din Irlanda. Veți vedea fortărețe vechi, mănăstiri străvechi, vârfuri înalte, structuri stâncoase cu o vechime de peste zece mii de ani, locuri de pelerinaj monahale creștine străvechi (Skellig Michael) și unele dintre cele mai vechi înregistrări de fosile.

Sfaturile noastre pentru a vizita Inelul Kerry

Care este cel mai bun loc pentru a începe?

Pentru a vizita Inelul Kerry din Cork, trebuie să ajungeți la punctul de plecare al excursiei. De acolo, totul este posibil, dar este obișnuit să începeți bucla în Killarney. Pentru a vă completa turul de la 180 km Veți merge pe N 70, N 71 și N 72.

Care este perioada ideală de timp pentru a vizita Inelul Kerry?

Deși turul poate fi parcurs în o zi sau chiar o jumătate de ziEste clar că farmecul real apare atunci când îți acorzi timp pentru a savura fiecare etapă. Prin urmare, durata ideală de timp este individuală, dar vizitarea Inelului Kerry în două zile pare a fi un bun compromis. Astfel, veți avea timp să vă bucurați de frumusețea peisajului, să beți ceva într-un pub și să stați de vorbă cu localnicii.

Care este cel mai bun mod de a ajunge în jurul Inelului Kerry?

Este foarte posibil să se facă bucla cu bicicleta sau cu autobuzul in special cu compania Bus Eireann.

Mașina este totuși mijlocul de transport care oferă atât libertate de mișcare, cât și posibilitatea de a vizita rapid Inelul Kerry. Cu toate acestea, nu uitați să faceți plinul cât mai curând posibil, deoarece traseul vă oferă rareori șansa de a trece pe lângă o benzinărie! Fiți conștienți de faptul că este necesară prudența pe drum. Între îngustimea străzilor, traficul uneori intens și comportamentul turiștilor, care lasă adesea de dorit, este mai bine să fiți atenți și curioși!

Ce să vezi și ce să faci în Ring of Kerry?

kerry

Credit foto: Shutterstock / MNStudio

Este dificil să selectezi etapele și să indici lucrurile care nu trebuie ratate, deoarece există atât de multe comori în acest tur! Nu ezitați să vă lăsați instinctul să vorbească de la sine și să ieșiți de pe cărările bătătorite. Totuși, dacă doriți să porniți de la un cadru mai specific, iată care sunt pașii tradiționali de urmat pentru a vizita Inelul Kerry.

Exemplu de tur

Primele zile
 • Killarney: Fie că este vorba de mâncare sau de muzică, ar trebui să vă simțiți bine. Intrați pe ușa unui pub și lăsați energia acestui oraș să vă cuprindă. Dacă aveți timp, plimbați-vă prin grădinile de la Muckross House și admirați conacul din secolul al XIX-lea.
 • Killorglin: În acest oraș în care, în fiecare an, o capră sălbatică este încoronată rege, s-ar putea să aveți norocul să ajungeți în timpul Târgului Puck, cel mai vechi festival din țară. Cel mai bun lucru la Killorglin este priveliștea spre Carrauntoohil, cel mai înalt vârf din Irlanda.
 • Plaja Rossbeigh: Plaja Rossbeigh se află la numai 15 minute de mers cu mașina spre vest, pe N70. Încadrată de munți și dealuri, această întindere de nisip merită o vizită pentru plimbări, înot sau surfing!
 • Cahersiveen: Aproape la capătul Europei, acest loc este cât se poate de exotic. Nu ratați o vizită la fortul din secolul al VII-lea, Castelul Ballycarbery și la vechile cazărmi de la sfârșitul secolului al XIX-lea, toate cu vedere la Muntele Bentee.
 • Waterville: Între mare și munți, acest oraș nu este doar locul de relaxare al lui Charlie Chaplin, ci și unul dintre cele mai bune locuri de pe planetă pentru a observa stelele!
Ultimele zile
 • Derrynane: Vino și calcă nisipul alb al plajei Derrynane și ia-ți timp să respiri și să te plimbi! După ce vă veți umple de energie bună, vizitați Derrynane House, un superb conac din secolul al XIX-lea, și pierdeți-vă în pădurile de pe domeniu.
 • Sneem : Urmați linia de coastă spre est și ajungeți în satul Sneem, un sat minunat, colorat și autentic. Plimbați-vă pe aceste străzi și lăsați-vă legănați de sunetul râului care taie Sneem în două părți.
 • Kenmare: Kenmare este un oraș în care vă puteți bucura de preparate delicioase din fructe de mare, puteți face cumpărături sau vizita o galerie de artă. Nu există niciun motiv să nu vizitați unul dintre numeroasele pub-uri, a căror atmosferă unică nu încetează niciodată să impresioneze.
 • Moll’s Gap: Peisajul montan este absolut uimitor. Alegeți locul pe care îl doriți pentru a vă răpi timpul necesar pentru a aprecia frumusețea acestei panorame, între munți, lacuri și râuri.
 • Lacurile din Killarney: Treceți cu mașina prin Parcul Național Killarney și admirați dealurile, pădurile, râul Owengarriff, Ladie’s View, cascada Torc, lacul Muckross, Lough Leane și castelul Ross.
Activități posibile la Ring of Kerry

Vizitarea Inelului Kerry poate fi făcută prin o jumătate de zi sau o săptămână. Dacă sunteți suficient de norocoși pentru a nu vă grăbiți, este posibil să adăugați la lista de obiective obligatorii câteva sugestii de escapade nu mai puțin interesante:

 • Kerry Way: 200+ km de mers pe jos de la Killarney, doar pentru cei cu experiență
 • Plimbare cu bicicleta în Parcul Național Killarney sau plimbare cu o trăsură tradițională trasă de cai
 • Vizitați Old Fort Staigue, la vest de Sneem
 • Faceți o plimbare pe munte de 8 km: de la cabana lui Kate Kearney la Dunloe Gap
 • Festivalul Charlie Chaplin în Waterville
 • Golf în Killorglin, una dintre cele mai pitorești zone din Irlanda
 • Turul Skellig Ring: la est de peninsulă, pentru a descoperi minunile sale (plaje, insula Valentia, Skellig Michael…).

Cât costă un bilet la Ring of Kerry?

Peisajul idilic al Castelului Ross din Parcul Național Killarney, Irlanda. Călătoriți cu mașina prin Inelul Kerry.

Credit foto: Shutterstock / Lyd Photography

Dacă preferați să vizitați Inelul Kerry în cadrul unui tur organizat, există multe platforme care oferă bilete de o zi. Costul mediu este de :

 • De la Killarney: 30€ pe adult
 • Din Cork: 45€ pe adult
 • Vă rugăm să rețineți că unele platforme oferă tarife pentru studenți, seniori sau copii.

Este ușor să rezervați un bilet de călătorie online:

 • Pe Site-ul web al biroului de turism din Cork sau Killarney
 • Via platforme online de rezervare a activităților

Turul se face în autobuz :

De la Killarney: timp mediu de șase sau șapte ore
Din Cork: timp mediu de zece ore

Vă rugăm să rețineți că, de obicei, se oferă un serviciu de transfer de la stația de autobuz sau de tren din Killarney sau Cork până la punctul de plecare al autobuzului. În plus, un ghid în limba engleză este pus la dispoziția grupului.

Există tururi combinate cu alte locuri?

Puteți combina Inelul Kerry cu o vizită la Insula Valentia și la Inelul Skellig de la capătul Peninsulei Iveragh. Pentru aproximativ 45 per adultÎn această excursie, vă veți cufunda în sălbăticia Irlandei ca niciodată până acum și veți experimenta puterea naturii în cea mai pură formă.

Cu autobuzul

Orar : Primul autobuz pleacă la ora 8.30, iar ultimul la ora 20.30. Există o plecare aproximativ la fiecare oră. Duminica, primul autobuz pleacă la ora 10:30.
Durata: aproximativ 1h40.
Prețuri : 14€25 per adult și 8€55 per copil.

Cel mai convenabil punct de plecare pentru vizitarea Inelului Kerry este Killarney. Pentru a ajunge acolo din Cork, puteți lua linia 40 la stația Parnell Place. Autobuzul vă va lăsa la stația de autobuz din Killarney sau la biroul consiliului din Rock Rd.

Cu trenul

Orar : primele plecări au loc la ora 6.25 și ultimele la ora 20.55, de luni până sâmbătă; duminică, între orele 8.55 și 19.25.
Durata: aproximativ 1h20.
Prețuri : între 11 și 20 € pe adult, în funcție de date și ore.

De asemenea, se poate ajunge la Killarney din gara Cork Kent cu trenul.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro