Vizitați Historium Bruges: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vreți să vizitați Flandra, Belgia? Iată un must-see în Bruges: mini-ghidul nostru pentru Historium Bruges!

Historium Bruges este un muzeu care oferă vizitatorilor o perspectivă asupra vieții din Bruges în epoca medievală, cufundându-i în Epoca de Aur a Brugesului, pe vremea pictorului Jan van Eyck (1390-1441). Muzeul ne duce înapoi în 1435, când Bruges era unul dintre cele mai importante centre economice din Europa de Vest. Historium Bruges este găzduit într-o clădire neogotică din Marktplatz din Bruges și permite vizitatorilor să retrăiască “epoca de aur” a orașului, când portul internațional primea și trimitea mărfuri către întreaga Europă din Waterhalleun depozit central unde erau ancorate navele (distrus în 1787).

O vizită la Historium Bruges este o ocazie unică de a vă întoarce în timp, în secolul al XV-lea, pentru a retrăi istoria fastuoasă a orașului prin intermediul poveștii de dragoste dintre Anna, modelul lui Jan van Eyck, și Jacob, ucenicul său. Imagini de film și multimedia susțin această imersiune printr-un tur virtual al orașului Bruges în această perioadă. Dar nu vom dezvălui totul încă!

Sunteți interesat să vizitați Historium Bruges? Nu știi ce să faci când vii să vizitezi Bruges? Urmați ghidul nostru scurt!

Istoria Historium Bruges

Historium Bruges

Credit foto : Flickr – VISITFLANDERS

Historium Bruges și-a deschis oficial porțile pentru public la 25 noiembrie 2012. Dar istoria sa datează de șase ani, din 2006, când familiile Claeys și Denolf, Vandamme și Brackx din Flandra de Vest au plănuit să reconstruiască o serie de scene medievale din istoria orașului Bruges. Obiectivul inițial a fost acela de a oferi valoare adăugată orașului Bruges prin combinarea comunicării, tehnologiei și turismului.

Inițiatorii proiectului aveau să primească în curând primul sprijin important: un comitet istoric. Ulterior, guvernul flamand, provincia Flandra de Vest și Consiliul Flamand pentru Turism au oferit sprijin financiar și logistic. Așa a luat naștere Historium Bruges în 2012. De atunci, muzeul s-a dezvoltat, cu lansarea turului de realitate virtuală Historium în 2016 și primirea mai multor premii pentru inovație în 2017 și 2018.

Ce să vezi și ce să faci la Historium Bruges?

Historium Bruges

Credit foto : Flickr – VISITFLANDERS

Vizita la Historium Bruges este mai mult decât un simplu muzeu. Bineînțeles, există un muzeu dedicat vieții economice și sociale așa cum era în Bruges acum 584 de ani. Dar la Historium Bruges există și posibilitatea de a admira o priveliște uluitoare a orașului de astăzi, o vedere de 360 de grade a Grote Markt din Bruges și a clopotniței sale, urcând pe Turnul Historium, înalt de 35 de metri.

Historium este un călătorie în patru etape Historium Story”, “Historium Virtual Reality”, “Historium Tower” și “Historium Exhibition”. Cel mai bine este să începeți cu Povestea Istoriei.

Povestea Historium te duce literalmente înapoi în timp, cufundându-te într-o lume medievală. Muzeul este împărțit în șapte camerefiecare dintre acestea fiind dedicată unei teme istorice. Dacă sunteți pasionați de istorie, acest muzeu vă va ajuta să redescoperiți cum a fost Epoca de Aur a orașului Bruges.

Realitatea virtuală Historium vizitatorul poate experimenta orașul Bruges așa cum era în 1435 prin intermediul unui tur interactiv într-o cabină de realitate virtuală. Durata de vizionare este de opt minute. Nu este fascinant să poți contempla secolul al XV-lea când te-ai născut în secolul XX sau la începutul secolului XXI?

Penultimul atu al Historium Bruges este posibilitatea de a urca la ultimul etaj al clădirii, în partea de sus a turn neogotic Un turn înalt de 35 de metri oferă o vedere unică de 360° asupra Grote Markt din Bruges, cu piața principală și faimoasa Belfry. După ultima încăpere a Poveștii Historium, vizitatorul își încheie vizita cu Expoziția Historium: puteți afla mai multe despre viața din Bruges în perioada feudală, cu o explorare a planurilor și fortificațiilor orașului în Evul Mediu.

Cele patru părți ale turului sunt independente și nu există nicio direcție obligatorie de urmat în timpul vizitei la Historium Bruges. Cu toate acestea, este mai logic să vizitați mai întâi Historium Story și apoi Historium Virtual Reality înainte de a urca în vârful turnului, pentru a putea compara diferitele epoci!

Historium Bruges este situat în Piața Pieței (adresa : Markt 1, 8000 Bruges, Belgia). Există trei moduri de a ajunge acolo:

 • Cu mașina: Dacă ați optat pentru a inchiria o masina când ajungeți în Bruges sau aveți mașina proprie, trebuie să luați ieșirea Bruges, urmând E40 sau E403, apoi urmați N351 până la R30. Parcările sunt semnalizate de pe R30.
 • Cu trenul : Există un serviciu regulat de trenuri spre Bruges din Anvers, Oostende, Gent, Kortrijk, Bruxelles, Knokke și Blankenberge.
 • Cu autobuzul: Va trebui să luați un autobuz la gară, în direcția “Centrum”. Rețineți că, cu compania franceză OUIBUS, există mai mult de 5 călătorii dus-întors pe zi între Lille și Bruges (de la Lille Europe station și Bruges station, Spoorwegstraat).

Orarul și tarifele pentru Historium Bruges

Historium Bruges este deschis în fiecare ziinclusiv sărbătorile și duminicile, de la 10:00 – 18:00. Ultimul acces este la ora 17:00, cu excepția Historium Reality (17:30).

Se recomandă să faceți rezervări online cu cel puțin o săptămână în avans.

TARIFE

Tarife :

Un bilet combinat (Poveste istorică, expoziție și realitate virtuală) :

 • Adult : 17,50 €
 • Student : 13,50 €
 • Tineri 6-12 ani : 11 €
 • Persoane cu handicap : 16,50 €

Bilet combinat + o băutură la Duvelorium :

 • Adult : 19,50 €,
 • Student : 15,50 €
 • Tineri 6-12 ani : 13 €
 • Persoane cu handicap : 18,50 €

Bilet combinat (Historium Story + Historium Exhibition) :

 • Adult : 14 €
 • Student : 10 €
 • Tineri 3-12 ani : 7,50 €
 • Copii sub 2 ani : gratuit
 • Persoane cu handicap : 13 €
 • Turnul Historium : 7 €
 • Realitatea virtuală Historium: 7 €
 • Historium Story + Muzeul Groeninge : 22 €

E BINE SĂ ȘTIȚI

 • Toaletele nu sunt gratuite 0,50 €, la subsol (gratuit cu biletul Historium Story)
 • Wi-Fi gratuit
 • Cărucioare neautorizat
 • Animale de companie nu sunt permise (cu excepția câinilor-ghid)
 • Nu vorbești franceza? Este posibil să vizitați Historium Bruges în 10 limbi diferite
 • Vreți să gustați celebra băutură belgiană? Relaxați-vă la Duvelorium Grand Beer Café (de la 11.00 la 18.00) după vizitarea Historium Bruges, care se află pe terasa panoramică a sitului.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro