Vizitați Guinness Storehouse din Dublin: bilete, prețuri, ore de funcționare

Călătoriți la Dublin? Atunci, nu uitați să vizitați Guinness Storehouse, o parte esențială a tradiției locale!

Guinness a făcut eforturi mari pentru a vă arăta istoria berii sale. Situat în apropiere de St James Gate din Dublin, acest muzeu este găzduit în primele depozite folosite pentru fabricarea berii Guinness. Acest vast muzeu dedicat mărcii vă va prezenta istoria acesteia într-un mod distractiv. Bineînțeles, vizita se încheie cu o halbă gratuită! După aceea, Guinness nu va mai avea niciun secret pentru tine.

Doriți să vizitați Guinness Storehouse din Dublin? În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a-l descoperi în cele mai bune condiții. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și ore de deschidere, veți cunoaște elementele esențiale pentru a vă planifica vizita și a vă bucura din plin de ea!

Guinness Storehouse pe scurt

Exteriorul clădirii Guinness Storehouse din Dublin

Credit foto: Shutterstock – D. Ribeiro

Istoria fabricii de bere Guinness a început în 1759, când Arthur Guinness, fiul unui berar, a decis să închirieze o fabrică de bere în Dublin pentru a produce bere. Fabrica de bere, St James’s Gate Brewery, era compusă dintr-o casă de locuit, o fabrică de bere, două malterii și grajduri. Chiria originală a clădirii poate fi văzută astăzi în Guinness Storehouse. Depozitul este găzduit într-o clădire construită în 1902. Acesta a fost folosit ca instalație de fermentare pentru fabrica de bere. Proiectată în stilul Școlii de Arhitectură din Chicago, a fost chiar prima clădire cu etaj cu structură de oțel construită în Irlanda! Închis în 1988, acesta găzduiește Muzeul Guinness din 1997.

În ceea ce privește marca, aceasta a profitat de expansiunea Imperiului Britanic pentru a se exporta în întreaga lume. În 1996, a devenit chiar cea mai mare fabrică de bere din lume! Magazinul Guinness Storehouse îi urmărește istoria, metodele și inovațiile.

Sfaturile noastre pentru vizitarea Guinness Storehouse din Dublin

În interiorul Guinness Storehouse din Dublin

Credit foto: Shutterstock – Anton_Ivanov

Ajungeți în curând în capitala irlandeză și doriți să vă organizați descoperirile? Vă înțelegem perfect, timpul este prețios! Pentru a vă ajuta, iată câteva sfaturi despre cum să vizitați cel mai bine Guinness Storehouse.

Cel mai bun moment pentru a vizita Guinness Storehouse

Pentru a evita aglomerația, cel mai bine este să vizitați Guinness Storehouse în timpul săptămânii, dacă este posibil într-o zi de luni sau marți. Diminețile sunt de asemenea preferabile după-amiezelor. Sâmbătă este ziua cu cei mai mulți vizitatori.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că prețurile variază în funcție de perioadă, zi și oră. De exemplu, intrarea va fi mai ieftină în general în lunile de iarnă, din octombrie până în martie. În general, biletul va fi mai ieftin dimineața și în timpul săptămânii. Pentru a economisi bani și a evita aglomerația, acum știi când să îți rezervi intervalul orar pentru a vizita Guinness Storehouse!

Cât durează o vizită?

Turul Guinness Storehouse este autoghidat. Vă recomandăm să vă acordați cel puțin o oră și jumătate pentru a vă bucura de expoziții. Dar, bineînțeles, puteți rămâne cât timp doriți. Așadar, dacă vreți să vă bucurați de terasă, nu trebuie să vă grăbiți să ajungeți la etajele inferioare!

Câteva informații practice

  • Fotografiile și videoclipurile nu sunt, desigur, interzise. Sunteți chiar încurajați să le distribuiți pe rețelele de socializare!
  • Guinness Storehouse este complet accesibil persoanelor cu mobilitate redusă. Nu uitați să consultați ghidul de pe site-ul oficial pentru mai multe informații!

Ce să faci când vizitezi Guinness Storehouse?

Degustare de bere la Guinness Storehouse

Credit foto: Shutterstock – Anton_Ivanov

Acest muzeu gigantic se întinde pe șapte etaje, înconjurat de un atrium de sticlă în forma unei halbe de Guinness. Guinness Storehouse impresionează prin calitatea expoziției, deși este regretabil că marca se autopromovează atât de mult.

Din fericire, muzeul nu se zgârcește în a spune povestea mărcii. Prezentările se folosesc de toate mijloacele disponibile pentru a vă surprinde și a vă ține pe marginea scaunului. Videoclipurile, sunetele și spectacolele de lumini sunt doar câteva dintre ele. Intră repede în joc, în ciuda merchandising-ului.

Primele etaje

Fiecare prezentare se bazează pe o reconstituire în mărime naturală. La parter, puteți afla mai multe despre cele patru ingrediente ale berii (apă, orz, hamei și drojdie) prin diverse animații. La primul etaj puteți descoperi o fântână uriașă. La etajul al doilea, un imens cazan de cupru vă va surprinde! Au fost instalate mai multe mașini din epocă pentru a vă arăta cum se fabrică faimosul Guinness.

Celelalte etaje

În timp ce primele câteva etaje se concentrează asupra produsului, etajele superioare vă prezintă fondatorul fabricii de bere, Arthur Guinness. Veți afla, de asemenea, despre evoluția publicității pentru bere și despre istoria mărcii.

Puteți vedea biroul fondatorului, vechiul său scaun și texte oficiale semnate de acesta. Unele dintre acestea au contribuit la crearea celei mai faimoase fabrici de bere din Irlanda. La etaj, sunt expuse diverse obiecte de merchandising Guinness. Veți vedea multe sticle Guinness, datând din 1759 până în prezent, postere sau suporturi de pahare de epocă. Toate acestea te fac să realizezi cât de mult s-a bazat marca Guinness pe o comunicare inovatoare pentru epoca sa!

Terasa panoramică

Pentru a încheia vizita la Guinness Storehouse, veți ajunge în cele din urmă la magnifica terasă panoramică a muzeului! Rotund și vitrat, acesta domină Dublin și oferă o vedere de 360 de grade asupra capitalei irlandeze. În centru, veți găsi un bar unde un chelner va fi încântat să vă servească o halbă delicioasă de Guinness (la prezentarea biletului). Această halbă este, bineînțeles, gratuită! Tot ce trebuie să faceți este să vă relaxați și să vă bucurați de priveliștea incredibilă.

După acest moment plăcut, veți fi invitați să vă întoarceți la parter. Aici se află și cel mai faimos magazin Guinness Store din Irlanda. Puteți cumpăra o mulțime de produse, cum ar fi tricouri, desfăcătoare de sticle și suporturi de pahare!

Cât costă un bilet la Guinness Storehouse?

Coadă în fața Guinness Storehouse din Dublin

Credit foto: Shutterstock – Derick Hudson

Prețurile pentru vizitarea Guinness Storehouse variază în funcție de sezon și de ora din zi. Iată care sunt prețurile de pornire de pe site-ul oficial al muzeului:

  • Adulți, studenți și seniori de la 18,50 euro și 25 euro în medie
  • Copii (13 – 17 ani) de la 16 euro
  • Copii (6 – 12 ani) de la 5 euro

Atunci când vă cumpărați biletul, alegeți și un interval orar. Dacă nu vă prezentați la intervalul orar potrivit, veți fi repartizat la un alt interval. Cu toate acestea, va trebui să plătiți diferența, dacă există o diferență. Rețineți, de asemenea, că tariful online este mai ieftin decât cel de la fața locului.

Vă puteți rezerva cu ușurință o vizită la Guinness Storehouse pe site-ul oficial al muzeului. De asemenea, este posibil să vă cumpărați biletul de intrare de pe un site web al unei terțe părți și să beneficiați de anumite reduceri sau tururi speciale.

Există tururi ghidate la Guinness Storehouse?

Atunci când vă cumpărați biletele, vi se vor oferi două tipuri de tururi ghidate: turul Clubul de bere Guinness și Experiență de cunoscător.

  • Beer Club Guinness: pentru a descoperi spații de fabricare a berii și reclame a mărcii. De asemenea, veți avea dreptul la un degustare ghidată Beri Guinness. Aceste tururi au loc de luni până joi și duminică la orele 12.30 și 16.30, iar în iulie și august de luni până miercuri. Această opțiune costă 15 euro în plus.
  • Connoisseur Experience: o sesiune de 1 oră și 30 de minute de degustare. Limitată la 16 persoane, aceasta are loc în luxosul bar privat Guinness. Un expert oficial îți va povesti istoria berii mărcii și te va învăța cum să o desenezi corect! Această experiență unică costă suplimentar 46,50 EUR.

Orele de deschidere ale Guinness Storehouse în Dublin

Puteți vizita Guinness Storehouse zilnic între orele 9.30 și 19.00 din septembrie până în iunie. În iulie și august, muzeul este deschis până la ora 21:00. Ultima intrare este cu două ore înainte de închidere. De asemenea, muzeul este închis între 24 și 26 decembrie.

Pentru a ajunge la Guinness Storehouse va trebui să mergeți la următoarea adresă: St James’s Gate, Dublin 8. Muzeul este ușor accesibil pe jos sau cu transportul public din centrul orașului Dublin.

  • Cu autobuzul Autobuzul 123 pleacă de pe O’Connell Street sau Dame Street. Durata medie a călătoriei este de 10 minute, iar autobuzele circulă la fiecare 8-10 minute în timpul zilei.
  • Pe jos Din centrul orașului, mergeți spre vest pe College Green spre Grafton Street. Urmați drumul până la Catedrala Christ Church, care se află pe dreapta. Trebuie să intrați apoi pe Thomas Street și să faceți stânga pe Crane Street. La capătul străzii Crane Street, virați la dreapta pe Market Street, iar Guinness Storehouse se află pe dreapta! Durata medie de mers pe jos este de 20 de minute.

Unde pot parca în apropiere de Guinness Storehouse?

Aveți o mașină? Nu veți avea probleme cu parcarea în apropierea Guinness Storehouse din Dublin. Muzeul are propria parcare securizată pe Crane Street: Guinness Storehouse Car Park. Parcarea este gratuită pentru vizitatorii muzeului și este deschisă în același interval orar ca și muzeul.

Unde să stați în apropiere de Guinness Storehouse din Dublin?

Guinness Storehouse este ușor accesibil din centrul orașului Dublin. În ceea ce privește cartierele, vă recomandăm în special Temple Bar. Situat pe malul sudic al Liffey, este cartierul de petreceri al orașului. Pe străzile sale pot fi găsite multe pub-uri irlandeze. Dacă vă plac zonele pline de viață și prietenoase, atunci vă recomandăm acest loc, mai ales că puteți savura în continuare delicioasa Guinness! Pentru mai multe informații, consultați articolul nostru “Unde să vă cazați în Dublin”.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro