Vizitați Grotte Chauvet din Ardèche: bilete, prețuri, ore de deschidere

Grota Chauvet este una dintre cele mai bogate mărturii de artă rupestră din Franța. Găsiți aici toate informațiile de care aveți nevoie pentru a ști ce să faceți la Grotte Chauvet din Ardèche!

Dacă regiunea Auvergne-Rhône-Alpes este un paradis pentru pasionații de speologie, ea este, de asemenea, o încântare pentru iubitorii de istorie. Din 2015, Grotte Chauvet 2 Ardèche permite vizitatorilor să descopere comori care au fost îngropate de zeci de milenii. Este o replică exactă a adevăratei Grotte Chauvet și permite publicului să se apropie de aceste opere de artă unice fără riscul de a le deteriora. O reușită artistică și tehnologică care deschide ușa către o epocă pe cât de fascinantă, pe atât de puțin cunoscută. Pe măsură ce treceți prin acești pereți, veți vedea scene din viața de zi cu zi a strămoșilor noștri. Emoționant, nu-i așa?

Așadar, nu ratați o vizită la Grotte Chauvet din Ardèche și întoarceți-vă în timp în paleolitic! Urmați ghidul…

Istoria peșterii Chauvet din Ardèche

Denumit inițial Grotte ornée du Pont d’Arc, acest sit excepțional a fost descoperit la 18 decembrie 1994 de trei speologi amatori. Mulțumiri pentru Éliette Brunel, Christian Hillaire și Jean-Marie ChauvetAu fost descoperite mai mult de o mie de picturi paleolitice. Multe dintre ele reprezintă animale în scene de vânătoare: cai, lei, rinoceri etc. Pe pereți sunt vizibile și urme de mâini. O mărturie excepțională lăsată de strămoșii noștri cu peste 36.000 de ani în urmă!

Un astfel de patrimoniu nu putea lăsa Unesco indiferentă. Din iunie 2014, organizația a inclus Grotte Chauvet în Lista Patrimoniului Mondial ca sit preistoric major. Această distincție recunoaște vechimea, calitatea și bogăția acestor reprezentări antice. De asemenea, va permite punerea în aplicare a unei politici de conservare pe termen lung. Dezvoltarea sitului include nu numai peștera în sine, ci și mediul înconjurător imediat și bazinul hidrogeologic care o alimentează.

Foarte repede, Grotte Chauvet a atras specialiști și academicieni. Pentru a proteja reprezentările de daune, publicul larg nu a fost lăsat să intre. Cu toate acestea, s-a decis să se construiască o replică exactă a peșterii pentru a face descoperirea accesibilă tuturor. În 2012, Consiliul Regional Rhône-Alpes și Consiliul General Ardèche au început să lucreze la această reconstrucție. Este vorba de firma de arhitectură Fabre și Speller care a proiectat locul, în concordanță cu mediul înconjurător. Scenografia a fost încredințată agenției pariziene Scène, care a acceptat provocarea de a recrea o atmosferă subterană, deopotrivă umedă și rece. Grotte Chauvet 2 Ardèche, sau Caverne du pont d’Arc, și-a deschis porțile la 25 aprilie 2015. De atunci, a devenit un loc de neratat în regiune și a primit cel de-al milionlea vizitator în februarie 2017.

Acest sit turistic și cultural reprezintă o inovație tehnologică unică. A fost necesar să se recreeze peștera originală, respectând dimensiunile și caracteristicile geologice originale. În prezent, este cea mai mare replică a unei peșteri ornamentate din lume și permite vizitatorilor să descopere lumea bărbaților și femeilor din perioada paleolitică. Vizita la Grotte Chauvet din Ardèche este o experiență unică!

Ce să vezi și ce să faci la Grotte Chauvet?

Vizitarea Grotte Chauvet din Ardèche este o aventură completă. Pentru a profita din plin de toate activitățile pe care le oferă, planificați să o jumătate de zi.

Când ajungeți, puteți începe prin a descoperi Galeria Aurignaciană. Acest centru de interpretare vă oferă toate elementele cunoscute până în prezent despre modul de viață al oamenilor din paleolitic. Filme, terminale cu ecran tactil: aceasta este o introducere excelentă, care vă va oferi cheile pentru a înțelege și a vă bucura de vizita la Grotte Chauvet. Este nevoie de o oră pentru a finaliza turul.

Puteți trece apoi la vizita de interiorul Grotei în sine. În timpul unui tur ghidat de aproximativ o oră, veți afla mai multe despre aceste desene lăsate pe pereți, precum și despre semnificația lor. Peștera Chauvet este unul dintre puținele locuri din lume dedicate artei rupestre și tehnicilor picturale folosite de strămoșii noștri. Trebuie spus că aceste tehnici sunt deosebit de variate: suflare, gravură, calc digital, ștampilare… Pe lângă explorarea tuturor acestor tehnici, veți descoperi semnificația ascunsă a acestor reprezentări și ceea ce ne spun ele despre bărbații și femeile din trecut.

Vă întrebați ce să faceți la Grotte Chauvet în afară de vizitare? În mai și iunie animații sunt organizate în timpul weekendurilor pentru copii și adulți. Puteți învăța despre tehnicile de artă rupestră, puteți descoperi expoziții, puteți să vă întoarceți în timp în compania unor ghizi pentru a vă imagina în vremurile peșterilor etc. Alte activități au loc pe tot parcursul anului: proiecții de filme, plimbări cu povești, conferințe etc. Sunt programate chiar și concerte de muzică clasică! Pentru a afla mai multe despre calendarul de evenimente, vizitați site-ul oficial al Grotte Chauvet.

Doriți să vizitați Grotte Chauvet în Ardèche? Este situat pe platoul Razal, în comuna Vallon Pont d’Arc. Vă rugăm să rețineți: aceasta este o replică. Peștera originală se află la aproximativ 15 minute distanță. Sunt posibile mai multe moduri de transport: mașină, tren sau avion.

Cu mașina

Grotte Chauvet se află la aproximativ o oră și jumătate de Avignon și la două ore și jumătate de Lyon sau Marsilia.

  • Din nord Luați A7 și A49 (ieșirea nr. 18, Montélimar sud).
  • De la sud : ia A7 sau A9 până la ieșirea 19.
  • Apoi urmați indicatoarele pentru Bourg-Saint-Andéol apoi de Vallon Pont-d’Arc.

Cu trenul

Pentru a ajunge la Vallon Pont d’Arc cu trenul, puteți lua o legătură până la stația de Valență TGV sau cel din Montélimar. Apoi, va trebui să luați autobuz al liniei TER SNCF nr. 76.

Cu avionul

Dacă doriți să zburați spre Ardèche, există trei aeroporturi în apropiere. În primul rând, aeroportul Avignon, aflat la o sută de kilometri, apoi aeroportul Lyon Saint-Exupéry și aeroportul Marsilia-Provence, fiecare la aproximativ o sută șaizeci de kilometri. Pentru a găsi un zbor la cel mai bun preț, nu ezitați să vizitați site-ul web Ulysse, Serviciu online de comparare a zborurilor.

Grotte Chauvet orar și prețuri

Vizitarea Grotte Chauvet din Ardèche se poate face pe tot parcursul anului. Orele de deschidere pot varia în funcție de perioada anului. Deschiderea este, de obicei, în jur de 9 h și de închidere, între orele 19:00 și 21:00.

De reținut În funcție de momentul în care intenționați să vizitați peștera, vă rugăm să accesați site-ul oficial pentru a afla informațiile exacte.

TARIFE

Grup de copii (de la 4 la 17 ani) : 6,50 € -. 1 adult însoțitor gratuit pentru fiecare 10 copii

  • Adult : 17,00 €
  • Copii (de la 10 la 17 ani) : 8,50 €
  • Gratuit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani
  • Grup de adulți (de la 18 ani) 14,00 € (2 persoane însoțitoare și 1 șofer gratuit pentru 20 de adulți)
  • Grup de copii (de la 4 la 17 ani) 6,50 € (1 adult însoțitor gratuit la fiecare 10 copii)

Prețul include vizitarea completă a sitului care include alegerea și în funcție de disponibilitate:
– O vizită tur ghidat în 4 limbi (engleză, franceză, germană, olandeză)
– O vizită tur ghidat cu ghid audio disponibil în 10 limbi (franceză, engleză, olandeză, japoneză, chineză, rusă, portugheză, spaniolă, germană și italiană)

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Se recomandă cu insistență să rezervați-vă biletele în avans prin Internet;
– Acesta este interzis să facă fotografii în interiorul Grotei Chauvet ;
– În cazul în care nu este permis accesul animalelor în incintă, cu excepția câinilor-ghid;
– Site-ul este accesibil pentru
scaune cu rotileprecum și la cărucioare.

Bucurați-vă de plimbarea în Ardèche și nu ezitați să descoperiți misterele Grotei Chauvet!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro