Vizitați grădina zoologică Beauval: bilete, prețuri, ore de deschidere

Aveți de gând să vizitați grădina zoologică Beauval, supranumită “cea mai frumoasă grădină zoologică din Franța”? Iată ce trebuie să știi despre Zoo Beauval!

Situată în comuna franceză Saint-Aignan, în Loir-et-Cher (41), grădina zoologică Beauval este un vast parc zoologic care adăpostește 10.000 de animale din 600 de specii diferite pe o suprafață de 40 de hectare. Este una dintre cele mai mari grădini zoologice din Franța și din Europa. Datorită reputației sale și atracției pentru turiști și hoteluri – parcul are patru hoteluri de lux – grădina zoologică a atras 1,5 milioane de vizitatori în 2018.

Vrei să vizitezi Beauval Zoo? Iată mini ghidul nostru turistic!

Istoria Grădinii Zoologice Beauval

Povestea grădinii zoologice, creată în 1980, este că Françoise Lajunias, alias Françoise Delord, pe atunci prezentatoare de spectacole la teatrul Bobino (Paris), a primit în dar o pereche de paseri africani (capucini cu cioc argintiu). Ulterior, a cumpărat două diamante mandarin gri, iar colecția ei a ajuns la 400 de animale. Neputând să găzduiască toate specimenele, ea și soțul ei, Jacques Lajunias (alias Jacques Delord), au decis să deschidă un parc de animale sălbatice în Beauval: se năștea viitoarea Grădină Zoologică Beauval, care avea să fie începutul unei vieți dedicate animalelor și protecției acestora.

În 1980, când a fost deschis, parcul deținea deja peste 2.000 de păsări, ceea ce reprezenta încă de la început o colecție unică în Franța. În 1989, parcul de animale a primit primele animale sălbatice și primate, devenind astfel un parc zoologic care nu a încetat să se extindă ulterior și să devină celebru în Franța. Grădina zoologică a dobândit treptat câmpii verzi, sere tropicale, piscine panoramice și insule unde se găsesc tigri albi (o subspecie a tigrului de Bengal), urangutani, cimpanzei, șerpi, crocodili de Nil, lei de mare, păsări de pradă, panda, lamantini, gorile, hiene, lei albi, antilope sălbatice, zebre, girafe, struți etc.

În 2016, Grădina Zoologică Beauval deține 3.000 de mamifere, păsări și reptile. La sfârșitul anului 2018, Grădina Zoologică Beauval se poate lăuda cu un total de 450 de nașteri pe an – uneori de specii foarte rare – în cadrul grădinii zoologice.

Ce să vezi și ce să faci la Beauval Zoo?

Ce să vezi și ce să faci la Beauval Zoo

Credit foto : Facebook – Beauval Zoo

Cea mai mare grădină zoologică din Franța, vizitarea Grădinii Zoologice Beauval vă permite să vedeți mii de animale, uneori amenințate, protejate și/sau pe cale de dispariție, mai mult decât 600 de specii pe 40 de hectare. În vizită la 10.000 de animale Cele 10.000 de animale ale grădinii zoologice se plimbă între sere tropicale, câmpii verzi, insule, voliere și iazuri.

Grădina zoologică Beauval este atât de vastă încât impune vizitatorului un tur ghidat pentru a se bucura pe deplin de ea: animalele sunt compartimentate în 94 spații și incinte (insule de lemurieni, iaz cu flamingo, pepinieră, țestoase uriașe, savana africană, tigri albi, casa leului, vivariu, suricate și câini sălbatici etc.) Cei mai emblematici locuitori ai grădinii zoologice sunt, cu siguranță, cei doi panda chinezi uriași.

Grădina zoologică Beauval are 11 zone dedicate : sera marilor maimuțe, sera păsărilor – 1.500 de păsări din întreaga lume -, sera tropicală a gorilelor și a lamantinelor, o câmpie africană – unde puteți vedea o duzină de specii erbivore : rinoceri, antilope sălbatice, girafe -, bazinul cu lei de mare, sera australiană, câmpia cu elefanți africani, câmpia asiatică, zona “Pe culmile Chinei”, unde se pot vedea cei doi panda uriași sau leoparzii zăpezii, un teatru în aer liber – 500 de păsări în aer deasupra vizitatorilor -, și o extensie africană: “rezervația de hipopotami”, deschisă în 2016, și “țara leilor”, deschisă în 2017.

Mai aveți timp să vizitați Beauval Zoo? Profitați de diversele spectacole și activități oferite de parc:

– ” Stăpânii aerului “la teatrul în aer liber (din 30 martie 2019): spectacol de păsări
– ” Odiseea leului de mare “Spectacolul leilor de mare în amfiteatrul acvatic (din 30 martie 2019) și activități educative despre viața animalelor.
– În special, puteți face un curs de formare pentru a învăța cum să îngrijești animalele !

Începeți prin a descărca harta de mai jos pentru a vă orienta în jurul domeniului (puteți descărca și aplicația grădinii zoologice, care este foarte utilă): nu încercați să vizitați grădina zoologică Beauval în ordine numerică, deoarece incintele animalelor nu sunt ordonate ierarhic.

map-zoo-beauval

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Beauval ZooPark?

În funcție de durata șederii în Beauval, cel mai bine este să vă treziți devreme! Dacă ajungeți de îndată ce parcul se deschide la ora 9:00, puteți evita aglomerația și cozile lungi. Cel mai bun moment al anului pentru a vizita grădina zoologică Beauval este în iulie și august, dar pentru mai multă liniște și pace (și mai puțină aglomerație), veniți primăvara și la începutul toamnei.

Cât durează să vizitezi Beauval Zoo?

În mod ideal, ar trebui să vă planificați să petreceți o zi întreagă la Beauval. Dacă nu aveți la dispoziție o zi întreagă pentru a vizita grădina zoologică, un minim de 5 ore este suficient pentru a descoperi întreaga grădină zoologică, precum și pentru a vedea spectacolul păsărilor, “Les Maîtres des Airs”, și spectacolul leilor de mare, “L’Odyssée des lions de mer”.

Este posibil să mănânci la Beauval Zoo?

Este interzis picnicul în grădina zoologică. Dacă doriți să mâncați, grădina zoologică are 12 puncte de alimentație publică răspândite în tot parcul. Altfel, mesele și băncile de picnic au fost instalate în apropierea parcării: puteți lua pauza de prânz acolo înainte de a vă întoarce la grădina zoologică, dar nu uitați să obțineți o ștampilă de ieșire!

Pentru a vizita grădina zoologică Beauval, se recomandă să petreceți o zi întreagă acolo. Întrucât parcul este situat în apropiere de Blois, între Tours și Vierzon, există mai multe căi de acces:

Grădina Zoologică din Beauval – ore de deschidere și prețuri

SCHEDULE

Grădina Zoologică Beauval este deschisă în fiecare zi de la ora 9.00:

– Din noiembrie până în februarie: de la 9.00 la 16.30
– Aprilie, mai, iunie, septembrie: între orele 9.00 și 18.00
– Iulie, august: de la 9.00 la 20.00
– Martie și octombrie: de la 9.00 la 17.00

  • Rezervația Hippopotamus

– Din noiembrie până în februarie: de la 9.00 la 17.00
– Aprilie, mai, iunie, septembrie: de la 9.30 la 18.30
– Iulie, august: de la ora 9.00 la 19.30
– Martie și octombrie: de la 9.00 la 17.30

– Din noiembrie până în februarie: de la 9.00 la 17.30
– Martie, aprilie, mai, iunie, septembrie: între orele 9.00 și 19.00
– Iulie, august: de la 9.00 la 20.00
– Octombrie: de la 9.00 la 18.00

– Noiembrie și decembrie: de la 9.00 la 18.00
– Ianuarie: de la 9.00 la 17.30
– Februarie: de la 9.00 la 18.30
– Martie și octombrie: de la 9.00 la 19.00
– Aprilie, mai, iunie și septembrie: între orele 9.00 și 19.30
– Iulie, august: de la 9.00 la 20.30

În lunile noiembrie și decembrie, magazinul se închide la ora 18.30 în weekend, de sărbătorile legale și în vacanțele școlare.

TARIFE

Adulți (după 11 ani): 29 €.
– Tarif pentru copii: (3-10 ani): 23 €.
– Sub 3 ani: gratuit

– Adulți: 43,50 euro
– Copii: 34,50 €.
– Sub 3 ani: gratuit

– Adulți: 58 EUR
– Copii: 46 EUR
– Sub 3 ani: gratuit

Rețineți că puteți descărca aplicația pentru a vă ghida mai bine pe aleile grădinii zoologice și pentru a găsi răspunsuri la toate întrebările dumneavoastră despre animale: sau cum să aveți un tur ghidat pe smartphone (dar nu abuzați de el pentru a vă bucura pe deplin)!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro