Vizitați Grădina Boboli din Florența: bilete, prețuri, ore de deschidere

Aveți de gând să rămâneți în Florența? Nu ratați Grădina Boboli! Iată informațiile noastre despre această frumoasă grădină italiană!

Situată în spatele Palazzo Pitti, în centrul istoric al Florenței, Grădina Boboli este cel mai faimos parc din oraș și atrage milioane de vizitatori în fiecare an! Un adevărat plămân verde cu cele 45 de hectare ale sale, are, de asemenea, o valoare istorică unică și promite o priveliște uluitoare asupra Florenței.

Dacă vreți să scăpați de agitația orașului, la Grădina Boboli este locul unde trebuie să mergeți! Iată tot ce trebuie să știi despre vizitarea Grădinii Boboli din Florența!

Istoria Grădinii Boboli

După ce a obținut moșia în 1549 și a achiziționat Palatul Pitti soția lui Cosimo I de Medici Grădinile au fost construite în stil renascentist de către Niccolò Tribolo care a murit la ceva timp după ce a început lucrarea. Lucrarea a fost preluată de Bartolomeo Ammanati cu contribuția Giorgio Vasari pentru peșteri, și Bernardo Buontalenti care a sculptat statuile. După mai multe extinderi și îmbunătățiri, grădinile au fost deschise pentru public în 1776.

Grădina Boboli a fost o sursă de inspirație pentru multe curți europene și a fost descrisă drept un muzeu în aer liber. În 2013 a fost declarată sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Puteți intra în acest loc magnific printr-una dintre cele patru intrări (din curtea Palazzo Pitti, Forte del Belvedere, Porta di Via Romana și Piazza di Porta Romana). Puteți intra și din Piazza Pitti.

Știați că? Aici a fost cultivat pentru prima dată în Europa cartoful, alături de perele pitic și alte plante exotice!

Ce să vezi în Grădina Boboli din Florența?

În timpul plimbării în Grădina Boboli veți descoperi numeroase minuni: statui, fântâni, lacuri, grote, sculpturi… O adevărată pauză de natură în inima Florenței!

Amfiteatrul

amfiteatru jardin de boboli

Credit foto: Flickr – Kotomi_

Primul lucru pe care trebuie să îl vedeți dacă vizitați Grădina Boboli este amfiteatrul antic, situat chiar în spatele Palatului Pitti. În centru se află un magnific obelisc egiptean. Inițial ridicată de faraon Ramses al II-lea în orașul Heliopolis, el a fost transportat mai întâi la Vila Medici la Roma, înainte de a fi instalat la Florența de către familia Medici.

Marea Grotă

Foarte la modă la acea vreme, Marea Peșteră, sau Grota din Buontalenti Peștera a fost finanțată de Francisc I al Toscanei. Compuse din mai multe camere, ele adăpostesc fresce și mai multe statui, cum ar fi “Venus ieșind din baie” de Jean Bologna și replici ale statuilor de Michelangelo.

Foarte extravagantă, chiar bizară din anumite unghiuri, grota este o capodoperă a stilului manierist florentin. O altă peșteră mai mică este de văzut pe sit: La Grotticina della Madama.

Fântâni

Fântânile din Grădina Boboli contribuie la farmecul acesteia, iar unele dintre ele sunt impresionante! Fântâna lui Bacchus, cunoscută și sub numele de Fântâna Piticului Morganteeste, cel puțin, originală. Statuia îl reprezintă pe favoritul ducelui Cosimo I, în chip de zeu roman al viței de vie. O altă fântână populară de pe sit este Fântâna Neptun, realizată de Stoldo Lorenzi care se află în bazinul Neptun.

Alte fântâni din Grădina Boboli de văzut:

 • Fântâna lui Jupiter
 • Fântâna cu anghinare de Giovanni Francesco Susini și Francesco del Tadda
 • Fântâna Oceanului de Jean de Bologne

Kaffeehaus

Nu departe de Grande Grotte se află un pavilion în stil rococo construit în 1775: Le Kaffeehaus. Aici obișnuia să vină Leopold I al Toscanei pentru a bea o cafea cu curtea sa. Astăzi, vă puteți bucura de partea superioară a Kaffeehaus, care găzduiește un bar de unde puteți admira Viottolone, axa secundară a sitului.

Grădina Cavalerilor

Il Casino del Cavaliere

Credit foto: Flickr – Kotomi_

Un alt loc din Grădina Boboli care oferă o priveliște frumoasă este Grădina Cavalerilor. Cu grădina sa de trandafiri și dalii, cu pavilionul său construit la începutul secolului al XVII-lea (care găzduiește acum muzeul porțelanului) și cu terasa sa cu vedere spre dealurile toscane, Grădina Cavalerilor este locul magic al Grădinii Boboli!

Il Viottolone și Isolotto

Il Viottolone este o alee de chirpici situată în partea de vest a sitului. Acesta vă va duce la Isolotto, o mică insuliță decorată cu statui și citrice în ghiveci, cu o replică a Fântânii Oceanului în centru. Un adevărat colțișor de liniște pe care trebuie neapărat să-l explorați!

Plimbarea prin Grădina Boboli necesită o pregătire atentă. De la durata vizitei dumneavoastră la accesibilitatea site-ului, am selectat cele mai frecvente întrebări.

Cât durează vizita?

Veți avea nevoie de cel puțin 2 ore pentru a vizita Grădina Boboli. V-aș sfătui să petreceți o jumătate de zi acolo pentru a avea timp să descoperiți toate minunile parcului.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Grădina Boboli?

Grădina Boboli este una dintre cele mai populare atracții turistice din Florența și, prin urmare, va fi ocupată în orice moment al zilei.
Cu toate acestea, cea mai bună perioadă de vizitare este între mai și iunie. Veți vedea daliile și trandafirii înfloriți și vor fi mai puțini turiști decât în mijlocul verii. De asemenea, temperatura va fi mai suportabilă!

Există articole neautorizate sau interdicții specifice?

În grădini nu sunt permise bastoanele, bicicletele, skateboardurile, rolele sau orice alt mijloc de transport motorizat.
Vă rugăm să rețineți că este necesară o autorizație specială pentru fotografiere și filmare (pentru film sau televiziune), fie în scopuri profesionale, fie pentru publicare.

De asemenea, este interzisă intrarea câinilor sau a animalelor în grădini, chiar și în lesă sau cu botniță. Sunt acceptați doar câinii de ghidaj.

Orarul și prețurile la Grădina Boboli

CALENDAR

Grădina Boboli este deschisă de luni până duminică.

Orar de funcționare : 08h15

Ora de închidere :

– 16:30 în noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie
– 17.30 în martie (18.30 la trecerea la ora de vară)
– 18:30 în aprilie, mai, septembrie, octombrie
– 18:50 în iunie, iulie și august
– 17:30 în octombrie (la sfârșitul orei de vară)

Ultima intrare este întotdeauna cu o oră înainte de închidere.
Site-ul este închis în prima și ultima zi de luni a fiecărei luni, la 1 ianuarie și la 25 decembrie.

E bine de știut

Grădinile pot face obiectul unor închideri temporare sau al unor modificări ale orelor de deschidere în cazul în care condițiile meteorologice reprezintă un risc pentru vizitatori.
Intrarea prin Piazza Romana (Palazzina di Annalena) este închisă în prima duminică a fiecărei luni.

TARIFE

Intrarea este gratuită în prima duminică a fiecărei luni. Este recomandabil săcumpărați bilete pentru Grădina Boboli în avans pentru a evita cozile de așteptare. De asemenea, este posibil să cumpărați un tur ghidat al Grădinii Boboli ! Există, de asemenea, și tururi ghidate cuplate cu Galeria Uffizi și Palatul Pitti.

Din martie până în octombrie

 • Adulți: 10 euro
 • Adult 18-26 ani: 5€[19659075
 • Copil (-18 ani): GRATUIT
 • Persoane cu handicap: GRATUIT

Din noiembrie până în februarie

 • Adult: 6€ (£6.00)
 • Adult 18-26 ani: 3€[19659080
 • Copil (-18 ani): GRATUIT
 • Persoane cu handicap: GRATUIT

Pentru mai multe informații despre tarifele reduse, vă rugăm să vizitați site-ul web al Oficiului de Turism din Florența.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro