Vizitați Gouffre de Padirac: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plecați în vacanță în sud-vestul Franței? Nu ratați Gouffre de Padirac! Iată informațiile noastre despre acest sit natural!

Situat în partea de nord a departamentului Lot, departamentul Gouffre de Padirac este o cavitate naturală și monumentală cu un diametru de 35 de metri. Situată la 17 kilometri nord-est de Rocamadour și la mai puțin de 200 de kilometri de Toulouse, prăpastia promite o coborâre în măruntaiele pământului, la capătul unui puț care plonjează la 75 de metri în Causse du Quercy și la 103 metri adâncime, unde curge un râu subteran, în mijlocul unei succesiuni de încăperi boltite.

Dacă vă plac geologia și fenomenele naturale, veți fi cu siguranță fascinați de o vizită la Gouffre de Padirac! Iată mini-ghidul nostru pentru a vizita Gouffre de Padirac.

Istoria Gouffre de Padirac

Format prin eroziunea și prăbușirea bolții unei vechi camere subterane, în care apele și-au croit drum ronțăind masa stâncoasă, Gouffre de Padirac ar avea o vechime de câteva sute de mii de ani. Săpăturile arheologice au scos la iveală ustensile de bucătărie sparte și arme de fier, ceea ce sugerează că locul a fost ocupat de locuitorii din Padirac în jurul secolului al XIV-lea. O teorie este că locuitorii din Padirac au scăpat de soldații englezi în timpul Războiului de 100 de ani.

Abandonat timp de mai multe secole, Gouffre de Padirac nu a fost explorat din nou până la sfârșitul secolului al XIX-lea: în iulie 1889, avocatul Edouard-Alfred Martel și trei tovarăși au intrat în peșteră cu ajutorul unor lumânări, a unei lămpi cu magneziu și a unei scări plutitoare, în cea mai mare incertitudine cu privire la ceea ce vor găsi la zeci de metri mai jos. Această primă expediție a dus la descoperirea a 1,64 kilometri de galerii cu stalactite, stalagmite, gours și coloane de calcit. Inaugurat la 10 aprilie 1899, Gouffre de Padirac a devenit o atracție turistică, primind 480.000 de vizitatori pe an. Astăzi, 42 de kilometri de galerii au fost explorate, dar se știe că prăpastia ascunde încă minuni ascunse. Este, de asemenea, un monument natural clasat!

Ce să vezi și ce să faci la Gouffre de Padirac?

Vizitarea Gouffre de Padirac vă permite să pătrundeți într-o vastă rețea de galerii subterane, “vene” ale pământului care sunt atât de impresionante încât vă lasă fără suflare. În timp ce vă scufundați în măruntaiele pământului, nu veți putea să nu admirați stalactitele și stalagmitele din stâncă. Un lift și o scară – după cum doriți – vă permit să coborâți la cei 2,2 kilometri de galerii deschise publicului. Odată ajunși la fund, vizitarea râului subteran se face cu barca, o coborâre neobișnuită în care se pot admira frumoase concrețiuni calcaroase, lacuri subterane, sculpturi naturale ciudate.

În timpul verii, vizitarea Gouffre de Padirac vă permite să respirați aer curat: temperatura este de 13°C pe tot parcursul anului, iar apa are 12°C. Deci, ce puteți vedea la Gouffre de Padirac? Ei bine, prăpastia în sine, râul subteran, lacul de ploaie, lacul de guri, sala Grand Dôme și stalactita numită “Grande Pendeloque”.

Vizita începe cu o coborâre în cavitatea abisală, cu un diametru de 35 de metri. Pe măsură ce coborâți, lumina scade, umiditatea crește și temperatura scade. O vegetație singulară se dezvăluie, tu ești acolo: în meandrele pământului. Prima parte a vizitei se desfășoară pe o barcă, înotând timp de un kilometru în apele liniștite ale râului plat – permițându-vă să vă deplasați între încăperi -, prin crăpăturile verticale săpate în urmă cu două milioane de ani. Bolta se ridică și pereții se lărgesc la Rainy Lake. Tavanul crăpat lasă să cadă picăturile de ploaie de la suprafață și multiplele infiltrații, alimentând permanent acest lac subteran. O stalactită gigantică din calcar, lungă de 60 de metri, poate fi văzută suspendată deasupra “Lacului Ploii”: este “Marele Pendeloque”.

Vizita continuă pe jos până la Lac des Gours. Pe fundul râului pot fi observate baraje naturale de calcit: acestea sunt gours, care se acumulează ca niște niveluri naturale. Ajungeți la maiestuoasa Salle du Grand Dôme, o cameră naturală cu un tavan de 94 de metri înălțime: este una dintre cele mai mari camere subterane accesibile din Franța. Lacul este dominat de o stalagmită, asemănătoare unui turn de porțelan și supranumită “Pila de plăci”, ca și cum ar fi sculptată cu meticulozitate de mâna unui mare artist.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți vizita, am selectat cele mai frecvente întrebări:

Cât durează vizita?

Vizita durează aproximativ 1,5 ore (2,2 km dus-întors, din care 500 de metri cu barca).

Sunt permise animalele de companie?

Nu, animalele nu sunt permise în timpul vizitei. Cu toate acestea, câinii călăuzitori și câinii de asistență sunt bineveniți pe site-ul Gouffre de Padirac.

Putem parca în apropierea locației?

Da, în apropiere de Gouffre de Padirac este disponibilă o parcare gratuită. Mai multe locuri de parcare sunt, de asemenea, rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă în imediata vecinătate a accesului sanitar. În parcările de camper sunt permise rulote (fără alimentare cu apă sau golire) pe durata vizitei.

Accesibilitate

Pentru coborâre sunt disponibile trei teleschiuri. Cu toate acestea, vizita este punctată de trepte (70 de trepte pentru a ajunge la râul subteran, 150 de trepte pentru a ajunge la sala Grand Dome și apoi 150 de trepte pentru a coborî, precum și câteva trepte pentru a vizita Galeria) și de poteci care pot fi alunecoase.

Vizita la Gouffre de Padirac nu este potrivită pentru persoanele în scaune cu rotile manuale sau electrice.

Există obiecte neautorizate?

În timpul vizitei nu sunt permise cărucioarele și nici bețe de selfie. Site-ul nu oferă dulapuri.

Ore de deschidere și prețuri la Gouffre de Padirac

SCHEDULE

Pentru a vizita Gouffre de Padirac (Le Gouffre, 46500), este important să rețineți că orele de deschidere variază în funcție de sezon. Există cinci intervale orare, în funcție de lună și de perioada aglomerată :

 • Între orele 10.00 și 17.30 (martie, sfârșitul lunii octombrie, noiembrie),
 • De la 9.00 la 19.30 (aprilie, mai și iunie),
 • De la 9.30 la 18.00 (aprilie, mai, septembrie),
 • De la 9.00 la 20.30 (iulie),
 • De la 8.00 la 21.30 (august).

ULTIMA INTRARE CU 1H30 ÎNAINTE DE ÎNCHIDERE.

În acest an, Gouffre de Padirac va fi deschis în fiecare zi, în perioada 24 martie – 4 noiembrie.

TARIFE

 • Adult: 17 euro
 • Preferential Adult : 15,50 € (vizitator cu handicap și însoțitorul acestuia, deținător de licență FFS (Federația Franceză de Speologie), student)
 • Copii de la 4 la 12 ani : 12,50 € (vizitator cu handicap și însoțitorul său, deținător de licență FFS (Federația Franceză de Speologie), student)
 • Copil preferențial: 11,50 €.
 • Copii sub 4 ani: gratuit

Cu mașina, situl este accesibil în special:

 • De la Toulouse : Pe A20, ieșire 56 Labastide Murat, Gramat, apoi mergeți la Gramat și urmați indicatoarele spre Gouffre de Padirac.
 • De la Paris : Luați autostrada A20 ; ieșire 54 în direcția Gouffre de Padirac – Rocamadour. RN 140 urmărește Gouffre de Padirac
 • De la Bordeaux sau Lyon : Pe A89, ieșiți la Brive, apoi intrați pe A20 spre Cahors – Rodez – Toulouse. Ieșirea 54 în direcția Gouffre de Padirac – Rocamadour. Urmăriți Gouffre de Padirac

Lasă un comentariu

TravelMax.ro