Vizitați Giant’s Causeway: rezervări și prețuri

Vii în curând în Irlanda? Apoi, nu uitați să vizitați Giant’s Causeway, una dintre cele mai frumoase atracții naturale de pe insulă!

Situat pe coasta Irlandei de Nord, Giant’s Causeway (Clochán na bhFómharach în gaelică) este o formațiune geologică impresionantă și gigantică. Aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986 și clasificat ca rezervație naturală națională, situl este format din peste 40.000 de coloane hexagonale de bazalt. Unele dintre ele pot fi văzute pe stânca înaltă de 28 de metri. Aceste trepte coboară apoi în mare și dispar, oferind un cadru surprinzător și unic în lume!

Doriți să vizitați Giant’s Causeway? În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a descoperi această capodoperă a naturii. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și orare, veți avea toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă planifica și a profita la maximum de vizita dumneavoastră!

Istoria Căii Uriașilor

De aproape de pietrele de pe Calea Uriașilor

Credit foto: Shutterstock / Gert Olsson

Legenda irlandeză spune că un uriaș local, Finn MacCool, a vrut să se lupte cu Benandonner, un uriaș din Scoția. Nici o barcă nu era suficient de mare pentru a-i transporta, așa că Finn a construit o cale ferată de piatră între cele două țări.

În cele din urmă, Benandonner a acceptat provocarea și a folosit calea ferată pentru a traversa marea spre Irlanda. Era mai mare și mai puternic decât MacCool. Soția uriașului irlandez și-a deghizat atunci soțul în bebeluș, ceea ce l-a speriat pe scoțian, îngrozit de gândul de a-l întâlni pe tatăl unui asemenea copil! Așa că a fugit în Scoția distrugând carosabilul pentru a nu fi urmărit.

Povestea amuzantă este încă spusă copiilor irlandezi. În realitate, acest Giant’s Causeway este rezultatul eroziunii de către mare a unui flux de lavă care datează de acum 50-60 de milioane de ani. Pe măsură ce lava bazaltică s-a răcit, s-a fracturat în coloane, perpendicular pe suprafață.

Sfatul nostru pentru a vizita Giant’s Causeway

Giant's Causeway în timpul verii

Credit foto: Shutterstock / S-F

Vii în curând în Irlanda de Nord și vrei să-ți planifici descoperirile? Pentru a vă ajuta să descoperiți acest loc esențial, iată câteva sfaturi pentru a vă pregăti vizita.

Cel mai bun moment pentru a vizita Giant’s Causeway

Dacă puteți, vă recomandăm să vizitați Giant’s Causeway dimineața devreme sau seara târziu, pentru a evita aglomerația. Cei mai mulți turiști vin între 11:00 și 15:00ora la care sosesc tururile din Belfast sau Dublin. În acest scop, este posibil să doriți să stați câteva zile în apropierea sitului natural. În ceea ce privește anotimpul, cel mai bine este să veniți în timpul primăverii sau al verii.

Pregătirea bagajului și a vizitei dvs.

Pentru a vă bucura de vizită, ar trebui să puneți în geantă câteva obiecte și haine. Chiar și în timpul verii, o jachetă caldă mackintosh este, prin urmare, esențială. Site-ul este orientat spre Oceanul Atlantic, așa că vânturile reci suflă toată ziua!

Deoarece Causeway este plin de suprafețe denivelate, vă recomandăm să purtați pantofi. încălțăminte confortabilă și adecvată. Rănile sunt frecvente aici din cauza căderilor mici. În cele din urmă, puteți lua cu dumneavoastră apă și o gustare, dar asigurați-vă că păstrați zona și că nu aruncați gunoiul.

Câteva informații practice

Câinii sunt permisădar trebuie să fie ținut în lesă. Centrul de vizitare este accesibil persoanelor cu dizabilități. Nu uitați să verificați site-ul oficial înainte de vizită pentru informații despre vreme și sfaturi de siguranță!

Ce să faci când vizitezi Giant’s Causeway?

Coloanele naturale

Credit foto: Shutterstock / Serg Zastavkin

Calea Uriașilor este împărțită în 3 zone: Mare, Medie și Mică. Pentru această vizită, nu este neapărat necesar un ghid, deoarece potecile marcate vă vor conduce din minune în minune, din peisaj somptuos în peisaj somptuos!

Cele trei căi de atac

După cum sugerează și numele său, Marea Causeway acoperă cea mai mare parte a sitului. Începe pe țărm, la poalele stâncilor. Pe măsură ce vă apropiați de apă, veți vedea această formă de drum. Pe măsură ce plăcile hexagonale se scufundă în mare, ele se nivelează și formează un fel de drum pavat cu o lățime de 20-30 de metri! La mareea joasă, puteți chiar să vă plimbați de-a lungul ei pe câteva sute de metri.

Moyenne și Petite Chaussée sunt situate de-a lungul Grande Chaussée. Ele arată mai degrabă ca niște movile de piatră decât ca niște poteci.

Mici minuni de admirat

De-a lungul drumului, puteți vedea câteva formațiuni stâncoase uimitoare, pe care localnicii le-au poreclit, evident, de-a lungul anilor. Printre acestea se numără Promontoriul Uriașilor, o fâșie de coastă lungă de 6 kilometri, unde mii de coloane se află vizavi de stânci. Dar puteți admira și Harpa, coloane uriașe care se curbează maiestuos pe malul apei, coșurile, asociate cu evenimente istorice și cu Invincibila Armada, o flotă spaniolă celebră.

Printre altele, se numără și Telarul Uriașului, Sicriul Uriașului, Tunul Uriașului, Ochii Uriașului și Cizma Uriașului!

Centrul de vizitare

Inaugurat în 2012, centrul de vizitare este ușor de recunoscut prin arhitectura sa modernă, care amintește de geometria coloanelor de bazalt ale sitului. Acesta găzduiește o cafenea și un magazin de suveniruri. Dar, mai presus de toate, are o sală de expoziții. Acesta din urmă vă va spune mai multe despre istoria și formarea geologică unică a Giant’s Causeway.

Cât costă un bilet la Giant’s Causeway?

Iată care sunt prețurile pentru vizitarea Giant’s Causeway:

  • Adulți : £11 online, £12.50 la fața locului,
  • Copii : £5.50 online, £6.75 la fața locului,
  • Familii : £27.50 online, £31.25 la fața locului.

Biletul de intrare include accesul la centrul de vizitare, utilizarea unui ghid audio în aer liber, o broșură de orientare și parcarea. Pentru a lua autobuzul de transfer de la Centrul de Vizitare până la Giant’s Causeway va trebui să plătiți o taxă suplimentară. Taxa de intrare este gratuit pentru copiii cu vârsta sub 5 ani.

Traseul de mers pe jos Giant's Causeway

Credit foto: Shutterstock / pgaborphotos

Puteți rezerva cu ușurință un bilet pentru Giant’s Causeway pe site-ul oficial. Site-urile terțe oferă, de asemenea, bilete la acest monument natural.

Există tururi ghidate la Giant’s Causeway?

Există numeroase tururi ghidate și excursii de o jumătate de zi și de o zi întreagă. Prețurile variază de la 25€ à 50€ pentru o excursie sau un tur ghidat din Belfast și puțin mai mult din Dublin.

Există tururi combinate cu alte monumente?

Multe tururi includ și alte atracții din zonă, cum ar fi locațiile de filmare ale filmelor Joc de Tronuri de exemplu. Aceste vizite pot costa între 30 și 60 de euro în medie.

Orele de deschidere ale Giant’s Causeway

Puteți vizita Giant’s Causeway în diferite perioade ale anului:
– În ianuarie și februarie: de la De la 9:00 am la 5:00 pm
– Martie-mai: de la De la 9:00 am la 6:00 pm
– Din iunie până în septembrie: de la De la 9:00 am la 7:00 pm
– În octombrie: de la De la 9:00 am la 6:00 pm
– În noiembrie și decembrie: de la De la 9:00 am la 5:00 pm

Giant’s Causeway nu este accesibil între 24 și 26 decembrie. Ultima intrare se face cu o oră înainte de închiderea Centrului de Vizitare.

Pentru a ajunge la Giant’s Causeway și la Centrul de Vizitare al acestuia, puteți folosi diferite mijloace de transport: mașină închiriată sau nu, tren, autobuz, bicicletă sau chiar mers pe jos.

Cu mașina

Pentru a ajunge la Giant’s Causeway, mașina este, evident, unul dintre cele mai convenabile mijloace de transport. Giant’s Causeway și centrul de vizitare se află pe drumul către Causeway. B147La 5 km de satul Bushmills. Din Belfast, se poate ajunge la acest sit prin o oră și jumătate în medie. Pentru a face acest lucru, va trebui să folosiți drumurile M2 atunci A26 la Ballymoney. Apoi urmați drumul B62 până la Revallagh, apoi Priestland Road până la Bushmills.

Din martie până în octombrie, un autobuz de transfer circulă la fiecare 20 de minute din satul Bushmills, unde există o parcare, până la Centrul de Vizitare.

Cu trenul sau cu autobuzul

Există servicii regulate de tren și autobuz de la Belfast sau Londonderry la Coleraine. Odată ajunși în Coleraine, puteți ajunge cu ușurință la Bushmills cu “Ulsterbus Service 172.

Numărați între două ore și jumătate până la trei ore pentru a ajunge în oraș din Belfast prin aceste mijloace, și 2 ore din Londonderry.

Cu bicicleta sau pe jos

The ruta 93 Traseul 93 al rețelei naționale de ciclism din Irlanda de Nord se desfășoară de-a lungul coastei, de la Newry la Ballycastle, via Bangor și Belfast. O parte a traseului poate fi folosită de cicliștii amatori și pasionați pentru a vizita diverse orașe de pe coastă, inclusiv Giant’s Causeway.

Dacă preferați să mergeți pe jos, puteți urma Causeway Coast Way. Acest traseu uluitor urmărește 53 de kilometri din cea mai faimoasă coastă a Irlandei. Cel mai bun din toate, se conectează la rețeaua de trasee Giant’s Causeway!

Unde să parchezi lângă Giant’s Causeway?

Există o parcare pentru vizitatori la intrarea în incintă. Biletul de intrare include, de obicei, parcarea pentru o zi. Acest lucru înseamnă că vă puteți lăsa mașina la fața locului, vă puteți plimba și explora.

Unde să stați în apropiere de Giant’s Causeway în Irlanda?

Priveliște enigmatică de pe malul apei

Shutterstock / iLongLoveKing

De-a lungul acestei frumoase coaste nordice, de la Portstewart la Ballintoy, veți găsi multe cabane, hoteluri, Airbnb și locuri de cazare în camping. Atât Bushmills, cât și Portballintrae sunt sate aflate în apropiere de Giant’s Causeway. Cazarea în oricare dintre ele vă va permite să ajungeți cu ușurință la situl natural, pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul sau cu mașina. Cazarea în alte orașe de coastă este o modalitate bună de a vedea mai multe minuni ale regiunii, după ce ați vizitat Giant’s Causeway, desigur!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro