Vizitați Galeria Uffizi din Florența: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vii să stai în Florența? Descoperiți Galleria degli Uffizi din Florența, cu siguranță cel mai interesant muzeu din oraș!

Florența este, fără îndoială, capitala artei din întreaga Europă și, alături de Galeria Accademia, Galeria Uffizi este unul dintre locurile de cult pe care nu trebuie să le ratați!

Cu cele 16 milioane de vizitatori pe an, Florența este al treilea cel mai vizitat oraș din Europa și un simbol al Renașterii italiene. Acest oraș toscan a fost casa unor artiști celebri precum Masaccio, a fost leagănul mișcării culturale care a revoluționat gândirea și arta în întreaga Europă. Astăzi, acest oraș-muzeu atrage numeroși iubitori de artă, curioși să descopere orașul care reunește 25% din patrimoniul artistic italian!

Sunteți pe cale să vizitați Galeria Uffizi, unul dintre cele mai bogate muzee din lume? Descoperiți aici toate informațiile practice pe care trebuie să le știți pentru a vizita Galleria degli Uffizi din Florența!

Bilete, prețuri, orar

Cele 3 moduri în care putem vizita Galeria Uffizi :

 • atenție la disponibilitate
 Opinia editorului

“Optați pentru acest bilet combinat pentru a descoperi leagănul artei renascentiste și pentru a afla mai multe despre numeroasele capodopere expuse la Galeria Academiei!”

Orarul Galeriei Uffizi

 • Galeria Uffizi este deschisă de marți până duminică, între orele 8.15 și 18.50. Este închis în fiecare zi de luni, precum și pe 25 decembrie și 1 ianuarie. Ora de închidere este 18.35, iar casa de bilete se închide la 18.05. E bine de știut Vă rugăm să rețineți: pentru a vizita muzeul în zilele de sâmbătă sau de sărbători legale, este recomandabil să faceți o rezervare cu cel puțin o zi înainte.

Cum să ajungeți la Galeria Uffizi

📍 Galeria Uffizi este situată în inima Florenței, între Palazzo Vecchio și Arno, la următoarea adresă: Piazzale degli Uffizi, 6, 50122 Firenze FI.
Cu autobuzul Puteți lua liniile C3 și C4 până la stația Ponte Vecchio, dar cel mai convenabil este să luați linia C1 până la stația Galleria Degli Uffizi.
Pe jos Echipa Generation Voyage vă sfătuiește să mergeți pe jos până la Galerie și să vă plimbați pe străzile Florenței pentru a descoperi toate comorile culturale și arhitecturale ale orașului.
Cu mașina În apropierea galeriei există mai multe parcări. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați articolul nostru “Parcare ieftină în Florența: unde să parcați în Florența?

Istoria Galeriei Uffizi din Florența

Construit de Giorgio Vasari în secolul al XVI-lea, la inițiativa lui Cosimo I al Toscanei (1519-1574), pe atunci primul Mare Duce de Toscana, și completat de Bernardo Buontalenti și de către Galeria Uffizi din Florența a stârnit curiozitatea doar datorită arhitecturii sale. Într-adevăr, designul său arhitectural este considerat inovator, cu cortilul său alungit în formă de U (o stradă mare pavată, numită acum piazzale Uffizi) și cu cei 8000 m2.

O adevărată mărturie a grandorii perioadei, galeria a găzduit inițial birourile administrative ale familiei Medici și, mai târziu, bogata lor colecție privată. De asemenea, este traversat de misteriosul Coridor Vasari, care este accesibil și din Palazzo Vecchio! Acest coridor lung de un kilometru le permitea Medici să intre și să iasă în siguranță între Galleria dei Office, Palazzo Vecchio și Palazzo Pitti.

În ciuda sutelor de opere deteriorate în timpul atacurilor mafiote din mai 1993, Galeria Uffizi din Florența este astăzi: peste un milion și jumătate de vizitatori din întreaga lume, mii de opere expuse în 45 de săli de muzeu… Suficient pentru a vă ține ocupați timp de câteva ore!

Ce să vezi și ce să faci la Galeria Uffizi din Florența?

Pentru a admira cele mai frumoase opere de artă din lume, cu pictori și sculptori renumiți precum Botticelli, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, dar și Masacio, Giotto, Cimabue, Rembrandt, Rubens și Montegna, există un singur loc în lume în care vă puteți bucura de toate acestea timp de câteva ore: Galeria Uffizi.

Este probabil una dintre cele mai frumoase galerii de artă din lume, unde puteți descoperi capodopere care vă vor lăsa fără suflare. Fie că ești un expert în pictură și sculptură sau doar un neofit, este imposibil să rămâi indiferent (fără joc de cuvinte) în fața unor astfel de minunății.

Iată un top 10 al lucrărilor care nu trebuie ratate:

 • Nașterea lui Venus – Sandro Botticelli
 • Buna Vestire – Leonardo da Vinci
 • Tondo Doni sau Sfânta Familie – Michelangelo
 • Fecioara din Ognissanti – Giotto di Bondone
 • Bacchus – Caravaggio
 • Primăvara – Sandro Botticelli
 • Federico da Montefeltro și Battista Sforza – Piero della Francesca
 • Venus din Urbino – Tiziano Vecellio
 • Fecioara cu gâtul lung – Parmigianino
 • Bătălia de la San Romano – Paolo Uccello
Galeria Uffizi

Credit foto: Flickr – Ivan Lian

Descoperirea Galeriei Uffizi necesită pregătire, inclusiv o trecere în revistă a principalelor informații despre acest loc. Am enumerat mai jos câteva sfaturi sau răspunsuri la întrebările pe care le puteți avea:

– Victimă a imensului său succes, cozile pentru a vizita Galeria Uffizi pot deveni foarte repede interminabile… Iată de ce vă sfătuiesc săcumpărați biletul în avans pentru a economisi timp!
– Planificați cel puțin o jumătate de zi pentru a vizita Galeria Uffizi în toată splendoarea ei și pentru a vedea cele mai importante obiective! Operele de artă din acest loc merită o vizită.
– Pungile prea mari trebuie lăsate gratuit la vestiardeci călătoriți ușor!
– Este posibil să se ia fotografii în interiorcu condiția să nu fie în scopuri profesionale și să nu aibă bliț sau trepied.
– Nu este posibil să să bea sau să mănânce în interiorul Galeriei Uffizi. Încă mai puteți mânca la cantina de la ultimul etaj.
– Singurul animale Animalele admise în incintă sunt câinii-ghid, câinii de asistență și animalele de companie din motive medicale/terapeutice (terapie cu animale de companie), cu un certificat eliberat de medici aparținând serviciilor de sănătate publică.
Îmbrăcăminte adecvată necesară
– Vizitatorii de la sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult
– Galeria Uffizi este accesibilă pentru persoane cu mobilitate redusă

Puteți găsi mai multe răspunsuri la întrebările dvs. făcând clic pe aici.

Tarifele la Galeria Uffizi

Intrarea este gratuită în prima duminică a fiecărei luni (dar atenție la coada de la casa de bilete…!). Este recomandabil să cumpărați bilete pentru Galeria Uffizi în avans pentru a evita cozile. De asemenea, este posibil să cumpărați un tur ghidat al Galeriei Uffizi ! Există, de asemenea, și tururi ghidate cuplate cu grădina Boboli și Palatul Pitti.

– De la 01/03 la 31/10

 • Bilet simplu : 20€ / 10€ preț redus
 • Bilet combinat pentru toate muzeele: 38€ / 21€ tarif redus

De la 01/11 la 28/02

 • Bilet simplu : 12€ / 6€ preț redus
 • Bilet combinat pentru toate muzeele: 18€ / 11€ tarif redus

Pentru mai multe informații despre tarifele reduse, vă rugăm să vizitați site-ul site-ul web al Oficiului de Turism din Florența.

Știați că? Puteți obține, de asemenea, o reducere de 20% dacă aveți Florence CityPass! CityPass vă oferă acces la toate muzeele din Florența la un preț redus timp de 72 de ore și include, de asemenea, transferuri de la aeroport.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro