Vizitați Galeria Borghese din vila omonimă din Roma

Vizitați Galeria Borghese din Roma, unul dintre cele mai interesante muzee din oraș, care vă poartă într-o călătorie prin cinci secole de istorie!

Roma este o destinație fermecătoare, visată de mulți turiști. Este o comoară de istorie și o idee de neuitat pentru o escapadă romantică, toate într-un singur oraș. Oraș de artă și istorie, Colosseumul sau Bazilica Sfântul Petru îți vin în minte când te gândești la Roma. Dar una dintre activitățile must-do în capitala italiană este să vizitați Vila Borghese din Romasituat pe Pincio – una dintre cele șapte coline ale Romei.

Galeria Borghese dintr-o privire

Galeria Borghese Roma

Credit foto: Flickr – daryl_mitchell

Villa Borghese este cel mai mare parc din Roma. Inițial, un teren modest deținut de bogata și puternica familie Borghese încă din anii 1580, în 1605, cardinalul Caffarelli-Borghese – nepotul Papei Paul al V-lea, Camillus Borghese – a transformat o podgorie în grădini somptuoase și pline de verdeață, cu numeroase fântâni: ca semn al statutului social al familiei, a transformat parcul în cea mai importantă construcție de după Imperiul Roman. În 1901, parcul a devenit proprietatea statului italian și, de atunci, a fost deschis publicului.

În prezent, Vila Borghese se întinde pe 80 de hectare, inclusiv Vila Medici – care găzduiește Academia Franceză din Roma – și faimoasa Galerie Borghese. Vizitatorii pot admira în voie una dintre cele mai frumoase colecții de artă picturală din lume, creații ale celor mai renumiți artiști din Antichitate și Renașterea italiană:

  • Sandro Botticelli: Fecioară și copil,
  • Bernini : autoportrete,
  • Titian : Iubire sacră și iubire profană,
  • Perugino : Sfântul Sebastian,
  • Correggio : Danae și ploaia de aur,
  • Caravaggio: Madona de la Palfreniers, portretul Papei Paul al V-lea,
  • Guido Reni : Moise și tablele Legii,
  • Raphael : Portret de bărbat, Doamna cu unicornul,
  • Rubens : Plângerea pentru Hristos cel mort.

David, Galleria Borghese, Roma

David, de Lorenzo Bernini – Credit foto: Flickr – Huang Chao

Acesta este un templu pentru toți iubitorii de pictură și sculptură. Vizita durează două ore și este împărțită astfel douăzeci de săli de expoziție pentru a admira, la propriu, priveliștile.

Atunci când vizitați Galeria Borghese din Roma, la sfârșitul vizitei vă veți plimba pe terasele Pincio, de unde vă puteți bucura și de o priveliște uluitoare a Romei, mai ales la apus.

Galeria Borghese din Roma

Muzeul este deschis în fiecare zi, cu excepția zilei de luni, cu patru intervale de vizitare la fiecare două ore: 9:00, 11:00, 13:00, 15:00 și 17:00.

În prima duminică a lunii, vizitarea muzeului este gratuită.

Din cauza numărului mare de vizitatori, este obligatorie rezervarea unui bilet de intrare pentru oricine dorește să viziteze Galeria Borghese. Puteți face acest lucru direct pe pagina site-ul oficial al muzeului. Intrarea costă 20 de euro pentru adulți, 13,50 euro pentru cetățenii UE sub 26 de ani și gratuit pentru cei sub 18 ani. Cu toate acestea, dacă plătiți online prin intermediul site-ului, la aceste prețuri va trebui să adăugați o taxă de 2 euro.

Acest bilet de intrare nu vă scutește de coadă, dar trebuie să știți că există un mic truc pentru a nu pierde timpul la coadă…

Puteți lua un bilet de vizitare a Galeriei Borghese (vezi butonul), beneficiind astfel de un acces privilegiat, ca și cum ați fi un membru VIP al muzeului! Un tichet este un bilet care vă permite să intrați rapid la o oră prestabilită. Acest cupon de intrare este, prin urmare, nominativ. Cât costă? De la 25 de euro pentru o vizită de două ore.

Dacă aveți Roma Pass, puteți beneficia de o reducere la Galeria Borghese, dar trebuie să vă rezervați vizita la numărul de telefon +39 06 32810.

Statuia Naiadei, Galeria Borghese

“Naiada” de Antonio Canova – Credit foto: Flickr – Peter Roan

Câteva sfaturi înainte de a vizita Galeria Borghese

Este într-adevăr necesar să cumpărați un bilet în avans? Absolut. Intrarea este foarte limitată, iar muzeul permite doar 360 de persoane pe rând în interiorul galeriei, la fiecare două ore. Și, în funcție de perioadele de vârf ale turismului, va trebui să rezervați din timp. Uneori cu o zi sau două în avans, alteori cu săptămâni în avans.

Așadar, aveți la dispoziție doar 2 ore pentru vizită. Dar trebuie să fiți acolo cu cel puțin o jumătate de oră (sau chiar 45 de minute) înainte de ora de intrare.

Vă sfătuim să luați audio-ghidul (pentru 5 €), care este foarte util pentru a profita la maximum de cele două ore pe care le oferă vizita.

Tururi ghidate la Galeria Borghese

De asemenea, puteți opta pentru un tur ghidat al muzeului. Există mai multe opțiuni pentru tururi ghidate, inclusiv unul cu un ghid istoric de artă, un tur de familie sau un tur combinat cu Villa Borghese.

De exemplu, aveți la dispoziție un tur în franceză al Vilei Borghese, al grădinilor și al galeriei sale, de la 59 de euro, un tur în engleză, în grup restrâns, de la 48 de euro, sau un tur (în engleză) cuplat cu terasa Pincio, de la 60 de euro. Toate sunt disponibile aici.

Credit foto principal: Flickr – Byron T.

TravelMax.ro