Vizitați Galeria Accademia din Florența: bilete, prețuri, ore de deschidere

Mergeți la Florența? Profitați de ocazie pentru a vizita Galleria dell’Accademia, unul dintre muzeele de neratat ale orașului!

Galeria Academiei, Galleria dell’Accademia în limba italiană, este un adevărat must-see în Florența. Este al patrulea cel mai vizitat muzeu din Italia. Este renumit în întreaga lume pentru numărul de opere de artă de la Academia de Desen din Florența și de la Academia de Arte Frumoase din Florența, cum ar fi celebra sculptură David a lui Michelangelo. Pe lângă Michelangelo, în galerie sunt expuși și alți mari artiști ai Renașterii italiene, cum ar fi Sandro Botticelli, Paolo Uccello, Perugino și Filippino Lippi. Să începem vizita!

Istoria Galeriei Accademia

David al lui Michelangelo

Credit foto: Shutterstock / lornet

Istoria galeriei a început în 1784, printr-un decret susținut de Marele Duce Leopold I de Toscana (cunoscut și sub numele de Leopold al II-lea, Împărat al Sfântului Imperiu Roman), în urma reorganizării Academiei de Desen din Florența, fondată în 1565 de Cosimo I de Toscana. Scopul lui Leopold I a fost de a colecta picturi antice și moderne, precum și sculpturi, pentru a facilita îmbogățirea culturală a studenților de la Academia de Arte Frumoase.

Inițial instalat pe Piazza SignoriaS-a mutat în clădirea actuală în 1873. David al lui Michelangelo a fost mutat în același an din Palazzo Vecchio. De curând, muzeul a inclus și lucrări muzicale, datorită adăugării unei secțiuni: Muzeul Instrumentelor. Acesta conține în principal instrumente din Conservatorul Luigi Cherubini, dar și din colecțiile Medici și Lorraine.

Sfatul nostru pentru vizitarea Galeriei Academiei

Camerele Florentine

Acesta este, probabil, locul care nu trebuie ratat. Camerele florentine conțin picturi magnifice, printre care Depozițiacare a fost începută de Filippino Lippi și finalizată de Pietro Perugino după moartea lui Lippi, sau a Venus și Cupidon de Iacopo Pontormo.

Cozi lungi

Pentru a vă organiza vizita, este imperativ să ajungeți cât mai devreme posibil. Într-adevăr, în fiecare zi, coada este interminabilă și este posibil să se aștepte câteva ore înainte de a intra.

Opțiunea de control al mulțimii

Puteți evita cozile dacă optați pentru un bilet de reducere a cozilor. Acesta vă oferă acces la un tur ghidat de o oră (inclusiv un ghid audio), care se concentrează pe operele lui Michelangelo, cum ar fi David, Prizonierii sau din nou Saint-Mathieu.

Vizitați Galeria Academiei cu un ghid audio

În timpul vizitei, puteți lua un ghid audio pentru a descoperi secretele fiecărei opere și ale fiecărui artist. Ghidul audio este disponibil în limbile engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană, japoneză și rusă la prețul de 6€ (10€ pentru 2 persoane). Ghidurile audio sunt frecvente în cadrul excursiilor din Italia și sunt, de obicei, un sprijin foarte bun.

Respectarea codului vestimentar

În Italia, atunci când se vizitează un muzeu sau un lăcaș de cult, este obligatoriu să poarte îmbrăcăminte adecvată. Deci, asigurați-vă că purtați haine care să vă acopere genunchii și umerii. În caz contrar, nu vi se va permite accesul. Italienii sunt fără compromisuri cu privire la acest aspect.

Ce trebuie să vedeți când vizitați Galeria Academiei?

În interiorul muzeului

Credit foto: Shutterstock / Vereshchagin Dmitry

În primul rând, arhitectura este deja un obiectiv de neratat. Nu uitați să priviți în sus și în jur pentru a vă bucura de monument.

Este imposibil să nu vorbești despre muzeu fără să vorbești despre Michelangelo. Puteți descoperi cele mai faimoase lucrări ale sculptorului florentin. Dar nu ignorați lucrările altor artiști. De exemplu, puteți vedea Fecioara și Pruncul cu doi îngeri și Ioan Botezătorul de Botticelli, Thebaid de Paolo Uccello sau Maria Maddalena de Lippi.

Vizita pe traseu

În muzeu, veți putea urma diferite trasee:

 • Traseul sculpturilor
 • Picturi din secolele al XIII-lea și al XIV-lea
 • Picturi din secolul al XV-lea
 • Muzeul de instrumente din Florența
 • Picturi din secolul al XVI-lea

Vă sfătuim să vizitați Galeria Academiei urmând aceste trasee pentru a vă ajuta să vă orientați. O vizită la acest muzeu poate dura ore întregi, pentru că sunt atât de multe lucruri de admirat. O cronologie vă va permite, chiar și după mai multe ore, să înțelegeți diferitele contexte istorice și artistice ale operelor.

Pentru a vă diversifica vizita, veți avea ocazia să vizitați Muzeul Instrumentelor din Florența, partea muzicală a galeriei, care vă va cufunda în inima unei părți a moștenirii familiei de Medici și a familiei Lorena. Familia de Medici va fi omniprezentă în timpul vizitei dumneavoastră, deoarece influența lor în orașul florentin, dar și în întreaga Europă, a fost atât de semnificativă.

Cât costă un bilet la Galeria Accademia?

Puteți cumpăra biletul online, prin telefon sau la fața locului. Sunt disponibile mai multe bilete:

 • Biletul pentru adulți : 12€
 • Tânărul bilet : 2€ : pentru toți rezidenții din Uniunea Europeană cu vârsta cuprinsă între 12 și 25 de ani (la prezentarea unui document de identitate valabil)
 • Acces gratuit: pentru toți minorii (copiii cu vârsta sub 12 ani trebuie să fie însoțiți), persoanele dintr-un stat membru al UE cu handicap, grupurile școlare dintr-un stat membru al UE
 • Audioghiduri: disponibile pentru 6 EUR (10 EUR pentru un dispozitiv duo)

Bun plan: Puteți vizita Galeria Academiei gratuit în fiecare primă duminică a lunii, în perioada octombrie-martie.

Pentru a rezerva un bilet online, vizitați site-ul web al muzeelor naționale florentine B-ticket. De asemenea, puteți vizita Galeria Academiei gratuit datorită Pachetului de Medici sau a Firenzecard.

Dacă optați pentru un tur cu ghid sau pentru un bilet de reducere a cozilor, vizitați site-urile oficiale ale organizațiilor specializate în tururi și activități. Multe dintre ele oferă o varietate de bilete online, indiferent de preferințele dumneavoastră.

Există tururi combinate cu alte locuri?

Există două opțiuni pentru vizitele combinate:

 • : care vă permite să vizitați 78 de locuri diferite. Opțiunea Firenzecard+ vă oferă, de asemenea, acces la transportul public din oraș
 • : care include un bilet la Galeria Uffizi, un bilet la Galeria Accademia și un bilet de autobuz Hop-on Hop-off

Orar

Puteți vizita Galeria Academiei:

 • De marți până duminică : de la ora 8.15 la 18.50
 • Pe timp de noapte : în fiecare marți și joi, între 4 iunie și 26 septembrie, între orele 19.00 și 22.00
 • Orele de închidere : în fiecare luni, 1 ianuarie, 25 decembrie

Pentru a ajunge la Galeria Academiei, sunt disponibile mai multe mijloace de transport:

 • Cu autobuzul: coboară la stația Piazza San Marco, deservită de 16 linii (inclusiv liniile 1, 10 și C1) și apoi mergi pe jos 550 de metri.
 • Prin tramvai : coborând la stația Unità, deservită de linia T2
 • Pe jos: dacă vă aflați deja în inima orașului, puteți organiza un tur și vă puteți bucura de diferitele atracții turistice din jurul muzeului.
 • Cu trenul: dacă veniți din afara orașului. În acest caz, opriți la stația San Marco Vecchio, apoi luați autobuzul la stația Piazza San Marco.
TravelMax.ro