Vizitați Fundația Joan Miró din Barcelona: bilete, prețuri, ore de deschidere

Mergeți la Barcelona, una dintre capitalele Mediteranei? Apoi, nu uitați să vizitați Fundația Joan Miró, o instituție locală!

Inițial denumită pompos “Centrul de Studii de Artă Contemporană din Barcelona”, Fundația Joan-Miró din Barcelona are ca scop principal conservarea și expunerea operelor artistului cu același nume. Aceasta găzduiește numeroase lucrări ale artistului suprarealist, lăsate moștenire de acesta, precum și lucrări ale altor artiști, de asemenea colectate prin donație.

Pentru a vă ajuta să descoperiți acest loc unic, echipa noastră a enumerat toate informațiile practice pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă organiza vizitarea locului: un scurt istoric, atracțiile culturale care nu trebuie ratate sub nicio formă, dar și diferitele modalități de acces, precum și prețurile biletelor și orele la care acestea corespund.

Așadar, ești pregătit să vizitezi Fundația Joan-Miró din Barcelona?

Istoria Fundației Joan Miró din Barcelona

Este demn de remarcat faptul că Fundația Joan-Miró din Barcelona a fost rezultatul unui proiect lung și complex. Proiectul a fost dezvoltat de Joan Miró el însuși și câteva dintre rudele sale, inclusiv Joan Prats, care a murit în 1970 și a lăsat numele său primei săli de expoziții din localitate. Orașul Barcelona a fost de acord și un teren de construcție a fost oferit gratuit pe Montjuic (un deal care domină vechiul port din Barcelona), dovadă a importanței operei artistului pentru metropola spaniolă!

În 1975, sub conducerea unui prieten al lui Joan Miró, a fost construit ceea ce avea să devină mai târziu o adevărată instituție, Josep Lluís Sert care îi proiectase deja studioul din Mallorca în anii 1960.

Ce să vezi și ce să faci la Fundația Joan Miró?

În Fundația Joan Miró din Barcelona, numeroase spații permit exprimarea tinerelor talente, iar această galerie de artă de un alb imaculat contrastează cu operele pline de culoare ale lui Joan Miró, expuse în ordine cronologică, subliniind astfel evoluția diferitelor colecții de-a lungul deceniilor; la exterior, numeroase sculpturi îi așteaptă pe vizitatorii pasionați de artă… sau pe cei pur și simplu curioși. Joan Miró a fost un meseriaș de toate meseriile, pictor, sculptor, desenator tehnic, ceramist și chiar tapițer! Manifestări ale geniului său creator, unul dintre cele mai fulminante ale secolului XX, coexistă în spațiul luminos proiectat de prietenul său arhitect Sert cu schițe pregătitoare care anunță o viitoare lucrare și o multitudine de scrieri care permit vizitatorului să înțeleagă și să asimileze perfect procesul de creație al acestui artist atât de deosebit. Astăzi, Fundația Joan Miró din Barcelona pune în evidență personalitatea lui Miró și, în special, relația sa cu lumea, politica, ecologia, simplitatea voluntară și poezia.

După ce veți savura o prăjitură la cafenea, veți putea descoperi câteva dintre uimitoarele lucrări ale artistului: vizitarea Fundației Joan Miró din Barcelona înseamnă să descoperiți tablouri colorate și aproape vii, precum “Mont-roig, l’església i el poble” din 1919, dar și fabuloasa “Femme rêvant de l’évasion” (Femeia visând la evadare), pictată în 1945, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, care atestă angajamentul artistului pentru pace.

Pe partea de sculptură, descoperiți lucrări minimaliste precum “Oiseau Solaire” sau “Homme et femme dans la nuit”, de exemplu, care datează de la sfârșitul anilor 1960 și care dovedesc măiestria multor materiale diferite! Alte spații mai restrânse, aproape secrete, din acest loc luminat, oferă privitorului ocazia de a descoperi fațete nespuse ale artistului: corespondență, texte poetice, dar și numeroase “prime schițe” și ciudățenii artistice care nu se puteau naște decât în creierul unui geniu și care anunță ambiția pictorului de a se elibera de diversele coduri care stăteau la baza lumii artei din vremea sa. Este demn de remarcat faptul că acest spaniol, cu farmecul său liniștit, și-a petrecut întreaga viață contestând prejudecățile și ideile preconcepute despre artă, o trăsătură care a contribuit cu siguranță la transformarea sa într-unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XX.

Un magazin vă va permite să-i răsfățați pe cei dragi care nu au avut ocazia să vă însoțească într-o vizită la Fundația Joan Miró din Barcelona, iar o librărie și o bibliotecă vă vor oferi serviciul cultural necesar. În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că accesibilitatea pentru utilizatorii de scaune cu rotile este excepțională și că Wi-Fi este disponibil gratuit în toată Fundația Joan Miró din Barcelona.

Barcelona este, evident, un oraș mondial și este accesibil prin toate mijloacele posibile și inimaginabile.

Astfel, puteți merge la Barcelona pentru a vizita Fundația Joan Miró:

  • Cu avionul: Barcelona are propriul aeroport și există numeroase zboruri directe din mai multe orașe din Franța în fiecare zi. Prin urmare, nu vă va fi greu să ajungeți la Barcelona cu avionul. Pentru a găsi un zbor la cel mai bun preț, accesați site-ul partenerului nostru Ulysse.
  • Cu barca : Barcelona are unul dintre cele mai mari porturi din Marea Mediterană, unde multe nave acostează în fiecare zi.
  • Cu mașina: Dacă ați optat pentru inchirierea unui masini si vă deplasați la Barcelona cu mașina sau dacă ați călătorit cu propriul vehicul, trebuie să știți că Barcelona se află la două ore de mers cu mașina de la granița franco-spaniolă.
  • Cu autobuzul: Un număr tot mai mare de companii de autobuze low-cost deservesc Barcelona de mai multe ori pe săptămână. Călătoria va fi mai lungă, dar cu siguranță mai puțin costisitoare dacă alegeți acest mijloc de transport!

Odată ajunși acolo, puteți ajunge la Fundația Joan Miró:

  • Cu taxiul: Urcați-vă într-unul dintre faimoasele taxiuri bicolore ale orașului pentru a vizita Fundația Joan Miró!
  • Cu autobuzul: Pentru a vizita Fundația Joan Miró, puteți lua autobuzul numărul 55 sau 150 până la stația “Parc de Montjuic”.
  • Cu funicularul : Rețineți că un funicular deservește, de asemenea, dealul Montjuic și vă permite să vizitați Fundația Joan Miró din Barcelona, în timp ce obțineți o priveliște bună a orașului!
  • Cu metroul : Puteți lua metroul pentru a vizita Fundația Joan Miró. Luați autobuzul L2 sau L3 și coborâți la stațiile Paral-lel (15-20 de minute de mers pe jos) sau Poble Sec (10 minute de mers pe jos).

Orarul și prețurile Fundației Joan Miró din Barcelona

SCHEDULE

Această instituție locală este închis în toate zilele de luni, în afara sărbătorilor ; în restul timpului, este accesibil de la 10.00 la 18.00, din noiembrie până în martiedar rămâne deschis până la ora 20.00 în restul anului; pentru DuminicăOra de deschidere rămâne aceeași, dar Fundația Joan-Miró din Barcelona se închide la ora 15.00 din noiembrie până în martie și la ora 18.00 în restul anului.

TARIFE

Este important de menționat că acest loc unic este relativ accesibil, deoarece achiziționarea unui bilet costă doar 13 euro (7 euro pentru studenții cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani și pentru vizitatorii de peste 65 de ani)și căIntrarea este gratuită pentru copiii cu vârsta sub 15 ani..

În plus, prețul numeroaselor expoziții temporare organizate de-a lungul anului a fost redus la doar 7 euro și la 5 euro pentru studenții cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani și pentru vizitatorii cu vârste de peste 65 de ani. Nu ezitați să treceți pe la noi!

Este bine de știut: Fie că vă aflați în Barcelona pentru un weekend sau pentru mai multe zile, puteți avea acces la multe dintre monumentele orașului la un preț redus și puteți folosi transportul gratuit cu Barcelona Card. Pentru mai multe informații, puteți citi articolul nostru “Vizitarea Barcelonei cu Barcelona Card”.

Deci, v-am inspirat să vizitați Fundația Joan Miró din Barcelona?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro