Vizitați Falaises d’Etretat: bilete, prețuri, ore de deschidere

Dacă stați în Franța în timpul sărbătorilor, luați în considerare vizitarea Falaises d’Etretat pentru o minune garantată!

Dacă aveți ocazia să treceți prin Normandia în timpul vacanței, nu ezitați să mergeți în comuna Etretat, în departamentul Seine-Maritime. În prezent, este o stațiune balneară bine cunoscută, care atrage mulți vizitatori datorită falezelor de cretă care se întind pe mai mulți kilometri de coastă.

Dacă doriți să le vedeți cu ochii voștri, iată toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vizita stâncile din Etretat și pentru a vă pregăti expediția!

Istoria stâncilor din Etretat

Istoria stâncilor din Etretat

Credit foto: Shutterstock / Leonid Andronov

Stâncile din Etretat nu sunt recente, deoarece se estimează că au o vechime de peste 100 de milioane de ani. Sunt stânci de cretă care se ridică la mai mult de o sută doi metri deasupra Canalului Mânecii.

Numeroși artiști s-au inspirat din aceste peisaje în lucrările lor, de la pictori la romancieri, poeți și compozitori. Una dintre cele mai cunoscute anecdote este cea a lui Guy de Maupassant care, când a văzut stâncile, a descris Porte d’Aval ca fiind un ” elefant cufundându-și trompa în apă “.

Apoi a folosit peștera de mai jos ca sursă de inspirație pentru poemul său Mercure de France. La rândul său, Monet a descris stâncile și acul său într-unul dintre tablourile sale, iar alți artiști au făcut același lucru, ceea ce a dus, în timp, la atragerea de turiști din întreaga lume.

Ce să vezi și ce să faci la stâncile din Etretat?

Ce să vezi și ce să faci la faleza din Etretat ?

Credit foto : Shutterstock / Gaspar Janos

Dacă doriți să vizitați stâncile din Etretat, atunci o drumeție poate fi cea mai bună soluție pentru a vă bucura de priveliștea incredibilă pe care o oferă, dar și pentru a vedea numeroasele puncte de interes de aici:

Poarta din Amont

Porte d’Amont este cel mai mic arc al stâncilor. Acesta este situat pe cel mai lung promontoriu din Pays de Caux și este un loc deosebit de popular pentru păsările marine, pe care le puteți întâlni și fotografia dacă sunteți suficient de discret.

De asemenea, este posibil să coborâți pe plaja care duce la Porte d’Amont, care este relativ liniștită, deoarece majoritatea turiștilor preferă Porte d’Aval și Manneporte.

Poarta din aval

Poarta din aval este o boltă uriașă din silex care, potrivit lui Guy de Maupassant, seamănă cu un elefant care își înmoaie trompa în apă.

Din acest punct strategic de pe faleza din Etretat, se poate vedea satul în depărtare, precum și Manneporte și intrarea la chambre des demoiselles.

Manneporte

Situat la capătul plajei Jambourg, de cealaltă parte a Porte d’Aval, Manneporte este cel mai mare și mai impresionant dintre cele trei arcuri pe care le puteți admira atunci când vizitați faleza din Etretat. De altfel, numele Manneporte provine din franceza veche și înseamnă ușă mare.

Din vârful acestui arc se poate admira faleza Aval și aiguille d’Etretat, iar acest loc este ideal pentru fotografii de calitate de carte poștală.

O mică anecdotă: Guy de Maupassant spunea că o navă, cu toate pânzele ridicate, ar putea trece cu ușurință prin ea, deoarece arcul este imens.

La chambre des demoiselles

Dacă mergeți pe faleza Aval, veți avea ocazia să vedeți o crevasă, cuibărită sus în stânci. Acesta, numit ” Chambre des demoiselles ” este înconjurat de o legendă care a devenit infamă.

Potrivit acestei legende, trei surori s-au refugiat acolo pentru a scăpa de domnul de Fréfossé, care era furios că îi refuzase avansurile. După câteva ore de ascundere, crezând că au scăpat de urmăritor, surorile au decis să iasă din crevasă, dar în zadar. De fapt, bărbatul avusese grijă să blocheze intrarea în crevasă, știind că cele trei surori se aflau acolo.

Prin urmare, nu au reușit să iasă din groapă și, după mai bine de șaptezeci și două de ore fără să mănânce sau să bea, au sucombat și se spune că fantomele lor încă bântuie locul.

Acul din Etretat

Această formațiune stâncoasă care se află singură, departe de stânci și care măsoară peste 55 de metri înălțime, este unul dintre misterele stâncilor. Într-adevăr, faptul că doar această bucată a rămas în mijlocul apei, în timp ce restul rocii a fost săpată până la starea actuală, îi intrigă pe mulți.

Dar asta nu este tot! Descrisă în detaliu într-un roman de Maurice Leblanc Acest ac îi intrigă pe fanii scriitorului. Potrivit lucrării acestuia din urmă, acul este gol și se spune că ar conține secretul regilor Franței. De asemenea, se spune că este locul unde s-a ascuns celebrul Arsène Lupin pentru a scăpa de urmăritori.

Capela Notre-Dame-de-la-Garde

Acoperită cu ardezie și realizată din piatră de moară, clădirea capela Notre-Dame-de-la-Garde din Etretat este unul dintre monumentele care pot fi văzute în timp ce vă plimbați pe faleza din Etretat. Acest lăcaș de cult, numit și capela marinarilor, a fost construit în 1854 și reconstruit în mod identic în 1950, după ce a fost distrus de germani în timpul războiului.

Deși o poartă împiedică accesul în clădire, priveliștea din exteriorul capelei merită să te abați, iar fotografiile pe care le poți face cu vedere la stânci sunt pur și simplu magice.

Peștera de la Trou à l’Homme

Trou à l’Homme este o mică peșteră numită după un marinar suedez care, în 1792, în urma unui naufragiu, a fost găsit în viață la intrarea în peșteră, în timp ce restul echipajului s-a înecat. În prezent, peștera atrage numeroși turiști și, din 1922, a fost săpat un tunel care face legătura între plaja Etretat și plaja Jambourg.

Falaises d’Etretat se află în nordul Franței, iar dacă doriți să vedeți locația sa pe o hartă sau să introduceți adresa exactă în GPS, iată-o: Falaises d’Etretat, 76790 Etretat.

Cu mașina

De la Paris, este nevoie de aproximativ două ore cu mașina pentru a ajunge la stânci.

  • Luați 113 în direcția Rouen/Caen pe drumul de ieșire din capitală.
  • Luați A 131 Podul Tancarville, direcția le Havre.
  • Ieșiți la Saint Romaine de Colbosc pe A29
  • Odată ajuns pe D39, luați-o pe ieșire Etainhus / Angerville, l’Orcher și veți ajunge la Etretat

Cu trenul

De la Paris, se poate ajunge la Etretat călătorind pe ruta Paris – Le Havre apoi să ia legătura Etretat – Lazare la stația Bréauté.

Cu autobuzul

În timpul verii, precum și în timpul weekend-urilor pe tot parcursul anului, este posibil să se ajungă la Etretat prin navete Pornind de la garda Bréauté.

Orarul și prețurile pentru Falaises d’Etretat

Orarul și prețurile falezelor din Etretat

Credit foto : Shutterstock / Zhoto

CALENDAR

Stâncile sunt accesibile permanentNu este recomandat să mergeți acolo pe întuneric, deși este posibil să faceți acest lucru pe timp de noapte pentru cei mai aventuroși.

TARIFE

Nu se percepe nicio taxă de intrare pentru a vizita stâncile din Etretat.

Sfat: dacă doriți cu adevărat să profitați la maximum de vizita dvs. la Falaises d’Etretat, atunci rezervați un ghid personal sau să se alăture unui tur ghidat ar putea fi o idee bună. Biroul de turism al orașului și o serie de organizații specializate în tururi ghidate oferă o serie de excursii, dintre care unele au ca temă impresionismul sau iau forma unor ghicitori.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Dacă mergeți cu mașina pentru a vizita stâncile din Etretat, trebuie să știți că stâncile din amonte sunt accesibile cu vehiculul dumneavoastră.
– Dacă mergeți în drumeții, nu mergeți singuri! Multe dintre poteci sunt abrupte și este ușor să te rănești dacă nu ești atent.
– Evitați să vizitați pe întuneric, deoarece poate fi dificil să identificați marginea stâncilor și poate fi dificil să călcați pe o parte fragilă și casantă fără să vă dați seama.

TravelMax.ro