Vizitați Empire State Building din New York: bilete, prețuri, orare

În vizită la New York? Nu ratați o vizită la Empire State Building din New York: cel mai emblematic zgârie-nori din oraș!

Să menționezi New York-ul fără a menționa Empire State Building – a treia cea mai înaltă clădire din New York – este imposibil, la fel ca și o vizită la Big Apple fără a trece pe lângă faimoasa clădire americană. Pe lângă faptul că este istoric, situl oferă o panoramă excepțională care merită să fie văzută.

Pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, am enumerat toate informațiile importante: de la orare, la prețuri și istoria acestei atracții obligatorii din New York, veți fi gata să vizitați Empire State Building cu ochii închiși!

Istoria clădirii Empire State Building

Istoria Empire State Building începe cu mult înainte de 1930, anul construcției sale: în 1799, orașul New York a vândut o bucată de teren viran lui John Thompson pentru modesta sumă de 2.600 de dolari, cu scopul de a face din el o fermă! Terenul a fost vândut de mai multe ori la diferite persoane până când a ajuns în mâinile lui John Jakob Raskob. Acest lucru a dus la o competiție între acestea din urmă și Walter Chrystler să construiască cel mai înalt zgârie-nori din New York.

Construcția Empire State Building a început la 17 martie 1930, sub conducerea arhitecților Shreve, Lamb și Harmon Associates, și a fost finalizată doar 410 zile mai târziu, cu un ritm de 4,5 etaje pe săptămână: o performanță la acea vreme! Cu cei 381 de metri (443,2 m cu antena) și 102 etaje, cursa pentru cea mai înaltă clădire din lume a fost câștigată la vremea respectivă de Empire State Building a lui John Jakob Raskob. 57.000 de tone de oțel, 3.400 de muncitori și 24,7 milioane de dolari au fost necesari pentru a construi acest turn uriaș… nimic mai puțin!

A fost cel mai înalt zgârie-nori din oraș până când au fost construite faimoasele Twins Towers. De la distrugerea Twins Towers, și-a recăpătat statutul de cea mai înaltă clădire pentru o perioadă de timp, deși în prezent, construcția One World Trade Center în locul Twins Towers a retrogradat-o din nou pe locul al doilea. Turnul a rămas cel mai înalt din lume până la construcția turnului Turnul Ostankino în 1957 (537 de metri) la Moscova.

Astăzi, Empire State Building are 6.514 ferestre, 73 de lifturi, 1.872 de trepte și aproximativ 2,5 milioane de vizitatori pe an! Clădirea a fost prezentată în multe filme, inclusiv în celebrul film King Kong din 1933, în care gorila uriașă este văzută escaladând-o, Superman sau Ziua Independenței, sau în multe seriale de televiziune, precum How I Met Your Mother, Friends, Sex and the City sau Gossip Girl.

Ce să vezi și ce să faci la Empire State Building?

În interiorul Empire State Building

Credit foto: Flickr – Dennis

Adevărat simbol al secolului XX, Empire State Building este, de asemenea, un simbol foarte puternic al orașului New York, la fel ca și Turnul Eiffel din Paris, fiind uneori citat ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Totul începe la exterior, cu stilul Art Deco al turnului, cu cele patru fațade din piatră – toate vizibile de pe stradă – și cu ferestrele sale mari.

Puteți apoi să vă îndreptați spre intrarea clădirii de pe Fifth Avenue și să intrați în holul, de asemenea de inspirație Art Deco, care constă în trei etaje de marmură policromă și granit și un tavan decorat cu aluminiu, foiță de aur și platină. Același hol servește ca sală de expoziție pentru opere de artă din numeroasele muzee din New York. De fapt, din 1963, a găzduit opt picturi masive ale lui Roy Sparkia și ale soției sale Renee Nemerov.

Apoi veți lua un lift care vă va duce rapid la etajul 86, la aproximativ 320 de metri deasupra nivelului mării. De acolo puteți vedea Central Park, Times Square, Statuia Libertății sau MET din perspectiva panoramică pe care o aveți în față. De asemenea, puteți merge la a doua punte de observație de la etajul 102. Vă va costa mai mult, dar dacă vremea este perfect senină, puteți vedea 130 km în jur și puteți încerca să observați 4 dintre cele 50 de state americane, cu statul New York în fața dumneavoastră: New Jersey de cealaltă parte a râului Hudson, cu Pennsylvania la sud, Connecticut la nord și Massachusetts dincolo. Nu-i rău, nu?

E bine de știut Dacă vă place muzica, ar trebui să știți că un saxofonist cântă la Observatorul de la etajul 86 de joi până sâmbătă, de la 22:00 la 1:00 dimineața. Și dacă ai chef de romantism, poți chiar să-i ceri să cânte o melodie anume!

Empire State Building

Credit foto: Unsplash – Ali Morshedlou

Vizitarea Empire State Building necesită pregătire, inclusiv o trecere în revistă a principalelor informații despre acest loc. De la timpul de vizitare până la accesibilitatea site-ului, am selectat cele mai frecvente întrebări:

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Empire State Building?

Dacă doriți să vizitați Empire State Building fără prea multă lume, este recomandabil să veniți de la De la 8.00 la 11.00sau între miezul nopții și 1 dimineațadeși orele de vârf pot varia în funcție de sezon.

Este posibil să urci scările Empire State Building până în vârf?

Scările sunt închise pentru public. Este încă posibil să le folosiți dacă participați la programul anual

Cât durează de obicei o vizită? Există o limită de timp?

Vă rugăm să acordați cel puțin o oră pentru vizită, sau ceva mai mult dacă vizitați ambele posturi de observare. Vă rugăm să rețineți că nu există o limită de timp și nici ore fixe de vizitare.

În perioadele aglomerate, în special vara, așteptarea la biroul de vânzări și la lifturi poate fi mai lungă. Puteți economisi timp dacă vă decideți să cumpărați biletul online , Acest lucru vă va permite să aveți prioritate la toate punctele de așteptare și să economisiți timp!

Este bine de știut: Un tur multimedia gratuit este inclus cu fiecare bilet la Empire State Building.

Putem mânca în vârful Empire State Building?

Nu există fără restaurant sau magazin la posturile de observare, dar puteți mânca în sala principală.

Ce articole sunt interzise?

– Toate armele, inclusiv foarfecele
– Băuturi alcoolice/nealcoolice
– Aparate foto profesionale, echipamente și suporturi pentru camere foto: monopoduri, bipoduri și trepiede
– Skateboard-uri, patine cu rotile, mingi și alte echipamente sportive
– Valize, bagaje de mână, pachete…
– Dacă veniți cu un cărucior, va trebui să-l pliați înainte de a intra în lift.

Este bine de știut: Empire State Building nu dispune de o zonă de depozitare a obiectelor personale.

Sunt permise animalele de companie?

Nu, din păcate, nu vă puteți aduce animalul de companie cu dumneavoastră. animal de companie pe site-ul web al Empire State Building.

Accesibilitate

Site-ul este complet accesibil Toalete pentru persoanele cu dizabilități sunt disponibile la Observatorul de la etajul 86 al Empire State Building, care este, de asemenea, dotat cu pereți de observare coborâți, rampe și binocluri. Câinii de serviciu sunt acceptați în clădire. Sunt permise scaune cu rotile motorizate și nemotorizate. Cu toate acestea, etajul 102 are în prezent doar un perete înalt și, prin urmare, nu este accesibil tuturor vizitatorilor.

Cel mai bun mod de a ajunge la Empire State Building (5th Avenue, între 33rd și 24th Street) este să privești spre cer și să te lași ghidat! De asemenea, puteți ajunge acolo:

  • Prin subteran : 34th Street/Penn Station (liniile 1, 2, 3, A, C și E) sau 34th St – Avenue of the Americas (liniile B, D, F, N, Q și R)
  • Cu autobuzul: linii M2, M3, M4 M5, M16 și M34
  • Cu mașina: Cea mai apropiată parcare este pe strada 33, între Fifth Avenue și Broadway.

Dacă sunteți reticent cu privire la transportul în New York, citiți articolul nostru “Transportul în New York: Cum să vă deplasați în New York?”.

Empire State Building – orare și tarife

SCHEDULE

Deschis 365 de zile pe an, indiferent de vreme, de la 8.00 la 2.00 dimineața. Ultima urcare la ora 1.15.

TARIFE

  • Terasa principală – etajul 86

Trecere standard : ADULT $38 / COPIL $32 / SENIOR $36
VIP Express Pass : $65

  • Etajele 86 și 102

Trecere standard: ADULT $58 / COPIL $52 / SENIOR $56
VIP Express Pass : $85

Puteți găsi mai multe informații și oferte pe site-ul siteul oficial.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro