Vizitați domul Sacré-Cœur din Paris cu un bilet gratuit

Domul Sacré-Coeur

Rezervați o vizită la Domul Sfintei Inimi

Faceți un tur al Bazilicii Sacré-Coeur și bucurați-vă de acces direct la cupolă pentru a admira una dintre cele mai frumoase priveliști ale Parisului!

Bazilica Inimii Sacre din Montmartre este unul dintre cele mai emblematice monumente ale orașului Paris, alături de Turnul Eiffel și Catedrala Notre-Dame.

Cu arhitectura sa foarte atipică din vârful dealului Montmartre, Sacré-Coeur și treptele din fața pieței sale se află pe toate cărțile poștale ale orașului. Mai mult decât o simplă bazilică, Sacré-Coeur este o adevărată experiență, cu muzicieni care cântă pe trepte în fața grupurilor de prieteni care fac picnic în parcul de pe deal. Foarte turistic, într-adevăr, dar între zidurile sale albe, Sacré-Coeur ascunde comori.

Deși Bazilica este deschisă tuturor, în fiecare zi a anului, de la 6 dimineața la 22.30, pentru vizite și rugăciuni, accesul la dom nu este gratuit și mulți stau la coadă pentru a urca cele aproximativ 300 de trepte care duc la unul dintre cele mai înalte puncte de vedere din capitala franceză. Vă sugerăm să profitați de un plan bun pentru a evita această coadă și vizitați domul Sacré-Coeur în deplină liniște sufletească.

Domul Inimii Sacre

Vizită la Bazilica Sfânta Inimă

Construit începând cu 1875, imediat după războiul franco-prusac și după haosul Comunei din ParisSacré-Coeur este un simbol al vechii lupte dintre vechea gardă catolică conservatoare și radicalii laici și republicani. A fost în cele din urmă sfințită în 1919, în contrast total cu stilul de viață boem care o înconjura.

Dacă ajungeți la Sacré-Coeur dinspre parcul din fața acestuia, intrarea se va afla în stânga clădirii. Vizitarea bazilicii este gratuită și este deschisă în fiecare zi a anului, între orele 6.00 și 22.30. În interior, nu uitați să ridicați privirea pentru a admira tavanul decorat cu cel mai mare mozaic din Franța, care măsoară 480 m².

Cripta merită, de asemenea, o vizită. Pentru 3 euro, puteți vedea o urnă de mari dimensiuni care conține inima lui Alexandre Legentil, unul dintre cei doi oameni care, împreună cu Hubert Rohault de Fleury, au fost la originea proiectului de construire a Bazilicii Inimii Sacre. De asemenea, cripta este bogată în statui de sfinți. Dar aceasta nu este o vizită esențială.

Vedere a domului Sfintei Inimi

Vizitarea domului

Mulțumită unui bilet gratuit (7 €), veți putea urca la domul Sacré-Coeur fără a sta la coadă. Acesta este punctul culminant al vizitei.

Aproximativ 300 de trepte (nu există lift) pe o scară în spirală vă duc la domul bazilicii, care oferă una dintre cele mai spectaculoase priveliști ale Parisului. Se spune că se poate vedea până la 30 km dacă cerul este senin. Vederea de 360° vă este rezervată, având ocazia de a observa timp de aproape o oră cele mai mari monumente ale Parisului, cum ar fi Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și podurile care traversează Sena.

Chiar lângă cupolă, clopotnița adăpostește faimoasa “Savoyarde”. Cântărind 19 tone, clopotul este considerat cel mai mare clopot din lume, cel puțin printre cele care se pot balansa. A fost donată de cele 4 dioceze din Savoia și turnată în 1895 la Annecy de către compania Paccard, a cărei reputație datează din acea perioadă.

Campanilă care adăpostește clopotul Savoyard de la Sacré-Cœur

Înainte de a vă rezerva biletul pentru domul Bazilicii Sacré-Coeur, vă rugăm să rețineți că domul este accesibil în fiecare zi între orele 8.30 și 20.00 (din mai până în septembrie) și între orele 9.00 și 17.00 (din octombrie până în aprilie). Aceste ore pot fi modificate din când în când și pot varia în funcție de condițiile meteorologice. În cazul în care domul este închis din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau a oricărei alte circumstanțe excepționale, biletul va fi rambursat.

Credit foto principal: Flickr – cbarbi

TravelMax.ro