Vizitați Domul din Milano: bilete, prețuri, orare

Mergeți în Italia? Apoi veniți să vizitați Domul din Milano, una dintre cele mai vechi catedrale gotice din lume!

Milano, frumosul oraș din nordul Italiei, este bine cunoscut ca fiind capitala modei italiene. Dar nu numai atât! Considerat și cel mai bogat oraș din Italia, acesta primește aproape 2 milioane de turiști în fiecare an.

Vizitați Milano? În inima acestui frumos oraș lombard, veniți să vizitați Domul din Milano, una dintre cele mai vechi catedrale gotice din lume!

Domul din Milano: puțină istorie

Domul din Milano, numit Domul din Milanoeste a doua cea mai mare catedrală gotică din lume. Acesta domină orașul cu înălțimea sa maiestuoasă de 108 metri. Numită cândva “Catedrala Nașterii Sfintei Fecioare din Milano”, a avut nevoie de aproximativ șase secole pentru a fi finalizată.

Acesta este situat pe Piazza del Duomo care este piața centrală și principală a orașului Milano. Construcția sa a început în 1386, ca succesor al vechii catedrale. Santa Maria Maggiorecare a fost construit în secolul al V-lea. Este construit aproape în întregime din marmură din Candogliaun material foarte bogat și nobil, mai ales pentru epoca sa.

Domul din Milano era deja unul dintre punctele strategice ale orașului. Se spune că stilul său este “unitar”. Deși arhitectura sa este în principal gotică, mulți ingineri și arhitecți au lucrat la acest proiect colosal de-a lungul a șase secole. Este rezultatul întregii munci din secolele trecute și, în cele din urmă, nu răspunde unei anumite mișcări.

Să rămânem în arhitectură cu câteva cifre: 11.700 de metri pătrați este suprafața sa interioară, iar coloanele interioare sunt în număr de 52 (numărul de săptămâni dintr-un an) cu un diametru de 3,40 metri fiecare. Acesta are 3400 de statui din care 2300 sunt în exterior.

Domul din Milano, pe lângă faptul că este a doua catedrală ca mărime din lume, este și al treilea cel mai mare lăcaș de cult creștin. Se situează imediat după Bazilica Sfântul Petru din Vatican și Catedrala din Sevilla. Nu este de mirare, așadar, că este cel mai vizitat monument din orașul lombard.

Ce să vezi și ce să faci în Domul din Milano

Domul din Milano

Credit foto: De Claudio Divizia / Shutterstock.com

Să vezi Domul din Milano, din exterior, este deja ceva somptuos. Măreția și prezența sa nu vă vor lăsa cu siguranță fără cuvinte. Luați-vă timp pentru a o admira. The piazza Duomo este vast, vă va primi cu brațele deschise și vă va oferi ocazia de a-i contempla stăpânul.

Observați toate săgețile ei: ele sunt 136 în total și sunt principalul motiv pentru care este supranumit “ariciul de marmură”. Intrați pentru a vizita Domul din Milano. Interiorul acestei catedrale magnifice nu vă va dezamăgi. Acesta coloane Coloanele gigantice, cu un diametru incredibil, vă vor uimi. Admirați structura sa foarte complexă și detaliată. Fiți curioși, uitați-vă peste tot! Sunt atât de multe lucruri de văzut. Ca de exemplu cinci naosuri. Incredibil, nu-i așa?

Baptisteriul este, de asemenea, un loc de vizitat. În Domul din Milano se poate vizita, de asemenea, și camera comoriicriptă. Dacă există un lucru pe care nu trebuie să-l ratezi, acela este vizita celor de la terase. Da, veți putea să vizitați Domul din Milano până la terase și să vă ridicați la înălțime. Vedeți de aproape turlele. Lucrările de sculptură sunt pur și simplu magnifice. Profitați de ocazia de a admira priveliștea uluitoare a orașului!

Deoarece Domul din Milano este punctul central al întregului oraș, există mai multe modalități de a ajunge acolo:

  • Cu mașina: Deoarece Domul din Milano se află într-o zonă pietonală imensă, nu veți putea avea acces direct la el cu mașina. Cu toate acestea, există multe parcări în apropierea zonei, cum ar fi parcarea Autosilo Diaz, care este cea mai apropiată de catedrală. Există, de asemenea, parcările Velasca și Duomo Car Central, care sunt ușor accesibile de pe drumul care trece prin bulevarde. Corso Porta Vittoria, Via Verziere și Via Larga. Atenție, însă, la reglementările în vigoare în centrul orașului Milano, care a fost transformat în Zona de trafic limitat (ZTL). Șoferii sunt obligați să plătească o taxă de trecere de 5 pe zi pentru a avea acces la centrul orașului. Această sumă de 5 euro nu include costul parcării. Pentru mai multe informații despre parcarea în Milano, consultați articolul nostru despre parcarea în zonă.
  • Cu autobuzul: Vizitarea Domului din Milano cu autobuzul este mai convenabilă. Milano are o rețea extinsă de transport public. În funcție de zona în care te afli, există mai multe linii de Autobuz disponibile pentru a ajunge la Domul din Milano. Cele mai populare sunt liniile 94, 90 și 54 pornind de la Corso Como, Piazzale Loreto și Porta Venezia.
  • În metrou : Să ajungi la Domul din Milano cu metroul este cel mai simplu. De fapt, ieșirea de la metrou de la linia roșie M1 este chiar în fața catedralei. Doar coboară la stație. Duomo.
  • Cu tramvaiul : Liniile 2, 3 și 14 de la Torino (Duomo) linia 24 din Dogana (Duomo)

Nu ezitați să cereți o hartă a orașului la cazare. Întrucât Milano este un oraș foarte turistic, hărțile sunt adesea bine realizate și foarte complete. Liniile de metrou sunt vizibile, ceea ce vă va facilita deplasarea în timpul șederii.

În plus, orașul nu este imens, astfel încât toate locurile strategice și esențiale de vizitat sunt, în principiu, concentrate în centru și nu la periferie.

Orele de deschidere și prețurile de la Domul din Milano

Domul din Milano

Credit foto: De la Boris Stroujko / Shutterstock.com

CALENDAR

În ceea ce privește orele de vizitare, Catedrala din Milano are următoarea componență:

  • Catedrala: în fiecare zi de la 08:00 la 19:00
  • Muzeu : De joi până marți de la 10:00 la 18:00
  • Baptisteriu: în fiecare zi între orele 9 și 18
  • Zona arheologică : zilnic de la 08:00 la 19:00
  • Terasă : în fiecare zi de la 09:00 la 19:00

TARIFE

Vă rugăm să rețineți că vizitele la catedrală (cu excepția baptisteriului și a camerei comorii) și a criptei sunt gratuit. Cu toate acestea, pentru a vizita catedrala în întregime și muzeul, taxa este de 2€ pentru un adult și gratuit pentru copii copii cu vârsta sub 6 ani.

The zona arheologicăRata pentru aceasta din urmă este 4€ per adult și 2€ pentru copii sub 26 de ani.

Există două modalități de accesare a terasă. Puteți urca scările (pentru cei curajoși, dar și pentru cei curioși!) pentru a 8€ pentru un adult și 4€ pentru copii de la 6 la 12 ani. De asemenea, este disponibil un lift la un cost de 13€ pe adult și 7€ pe copil de la 6 la 12 ani.
Accesul este gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani, precum și pentru persoanele cu mobilitate redusă și însoțitorii acestora.

Un sfat: Biletele pot fi cumpărate în prealabil de pe internet, direct de pe site-ul site-ul oficial al Catedralei din Milano. Este chiar foarte recomandat. Sunt disponibile mai multe tarife, inclusiv pachete pentru vizitarea altor obiective cheie ale orașului.

Puteți găsi, de asemenea, o trecere numită Permisul Fast Track ceea ce vă va permite să reduceți considerabil timpul de așteptare pentru a accesa vizita. În plin sezon, timpul mediu este de 30 de minute de așteptare pentru a intra în Domul din Milano. Este nevoie de aproximativ 1h30 timp de așteptare pentru a ajunge pe terase.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Iată câteva informații care vă vor fi utile atunci când doriți să vizitați Domul din Milano:

– În medie, ar trebui să vă așteptați să plătiți o jumătate de zi pentru a vizita Domul din Milano, terasele și muzeul
– În cazul în care persoane cu mobilitate redusă pot vizita Domul din Milano (gratuit)
– Este interzis să să mănânce sau să bea în interiorul catedralei (sau pe terasă)
– Cel mai bun moment pentru a vizita Domul din Milano este pe dimineața devreme sau după-amiaza târziu
– A audioguide este disponibil pentru închiriere

Vrei să mergi în Italia și să vizitezi Domul din Milano și nu știi unde să te cazezi? Atunci consultați articolul nostru despre unde să vă cazați în Milano! S-ar putea să vă fie de mare ajutor!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro