Vizitați deșertul Agriates: ghid complet

Vii în curând să descoperi Insula Frumuseții? Atunci nu ratați o vizită la Deșertul Agriates!

O insulă sălbatică și paradisiacă, Corsica își seduce vizitatorii cu climatul său însorit, cu golfulețele sale secrete, cu plajele sale de vis și cu stâncile sale zimțate. Printre minunile acestei insule mediteraneene se numără deșertul Agriates, o zonă aproape ostilă omului. Acest deșert mic, neîmblânzit și feroce rezumă frumusețea Corsicii. Are unele dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă, peisaje incredibile și un maquis conservat.

Situat în nord-estul insulei Frumoasa, deșertul Agriates poate fi descoperit în mii de feluri: pe jos, cu bicicleta, cu 4×4, cu barca. Majoritatea călătorilor se vor grăbi să ajungă acolo pentru întinderile imaculate de nisip. Alții vor dori să descopere comorile naturale ascunse în inima sa. Așadar, pentru a vă ajuta în aventurile dumneavoastră, Generation Voyage vă oferă un ghid complet pentru a vizita deșertul Agriates așa cum ar trebui să fie.

Deșertul Agriates în câteva cuvinte

Vizitați deșertul Agriates

Credit foto: Shutterstock – Jon Ingall

Situat în nord-estul Corsicii, între microregiunile Balagne, în vest, și Nebbio, deșertul Agriates este un mic deșert de 40 de kilometri. Cândva grânarul Corsicii, deoarece terenurile sale cultivate i-au hrănit mult timp pe localnici, pământul este acum pustiu. Nu există aproape niciun semn de locuire sau de agricultură.

Locuințele sunt concentrate în principal de-a lungul drumului. Acest deșert este într-adevăr un mediu impenetrabil. Plantele și copacii mediteraneeni se întind cât vezi cu ochii într-un cadru sălbatic. Există, de asemenea, cratere și văi, precum și câteva vârfuri acoperite de zăpadă în timpul iernii, cu marea albastră și Cap Corse în fundal.

În acest deșert Agriates, singurii oameni care înfruntă de obicei clima aridă sunt ciobanii corsicani, însoțiți de caprele sau porcii lor. Dar călătorii aventuroși vor fi răsplătiți cu peisaje sălbatice, crude și surprinzătoare. În timpul plimbărilor, veți descoperi o natură unică și nealterată, în afara drumurilor bătute. Coasta oferă, de asemenea, peisaje care îți taie respirația și plaje de vis.

1. Tururi pe jos

Drumeții în deșertul Agriates

Credit foto: Flickr – fabcom

Pentru a vizita Deșertul Agriates, puteți, evident, să parcurgeți traseele de drumeție mitice. Cea mai cunoscută și cea mai practică este, evident, cea Calea de coastăcare merge de la Saint-Florent la Ostriconi via Ghignu și Saleccia. Veți descoperi de-a lungul acestei drumeții întreaga coastă a agriatelor, decupată și sublimă.

Aveți grijă, însă, drumul este lung. Este necesar, de exemplu 5h30 de mers pe jos pentru a merge pe jos de la Saint-Florent la Saleccia. Înainte de a porni la drum, faceți-vă timp să vizitați un birou de turism, pentru a afla cât durează și pentru a vă aduce o hartă actualizată.

Unele trasee sunt mai abrupte decât altele. De asemenea, trebuie să fiți bine echipat pentru a vizita deșertul Agriates pe jos. Chiar și de-a lungul coastei, clima este aspră. Așa că luați pantofi buni și multă apă. De asemenea, nu uitați să vă aduceți o pălărie, cremă de soare și ochelari de soare.

Pistele din deșert se alătură ici și colo pistei de coastă. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a explora interiorul deșertului, cu abundența sa de zone mici și frumoase și locuri extraordinare. În inima deșertului Agriates, peisajul sălbatic, inospitalier și crud vă va lăsa fără suflare și vă va uimi.

2. Excursii cu bicicleta de munte

Vizitați deșertul Agriates

Credit foto : Shutterstock – Giuma

La fel ca și mersul pe jos, mersul pe bicicletă este un mod excelent de a vizita deșertul Agriates. Puteți alege să veniți cu propriul vehicul sau să închiriați unul la fața locului. În ceea ce privește o drumeție, gândiți-vă la distanțe, luați apă și echipamentul potrivit, precum și o hartă. Oficiul de Turism este cel mai bun aliat al dumneavoastră în această aventură.

Cu toate acestea, vă recomandăm să optați pentru un tur cu ghid. Dacă doriți să aflați mai multe despre ecosistemul și particularitățile deșertului, o excursie ghidată cu bicicleta de munte este, evident, o opțiune excelentă. În plus, puteți vizita deșertul Agriates într-un mod sigur și sportiv!

Termeni și condiții și prețuri

Pentru o plimbare cu bicicleta de munte, contați pe o medie 40€ pe persoană. Aceste tururi sunt adesea combinate cu transportul sau o parte din tur cu 4×4. Turul cu bicicleta de munte poate dura de lao oră și jumătate până la o jumătate de zi. Vă rugăm să nu ezitați să contactați diferite organizații pentru mai multe informații.

Pentru o închiriere de biciclete electrice de munte, contați în general pe 40€ ziua și 30€ pentru o jumătate de zi. Pentru o bicicletă de munte standard, prețurile sunt de obicei în jur de 18€ pe persoană.

Indiferent dacă închiriați o mașină sau mergeți într-o excursie, este recomandabil să faceți o rezervare cu mult timp înainte. În acest fel, puteți evita surprizele neplăcute.

3. Excursii 4×4

Descoperirea deșertului Agriates cu 4x4

Credit foto: Facebook – Natura Corsa, descoperire și excursie în 4×4

Pentru a vizita mai liniștit deșertul Agriates, puteți opta și pentru o excursie 4×4. Această opțiune este cu siguranță una dintre cele mai bune pentru a descoperi toate minunile deșertului. Pe drum, veți admira peisajele incredibile din inima Agriatelor. Poate că ghidul dumneavoastră vă va povesti din când în când istoria acestui loc unic și vă va spune mai multe despre particularitățile sale.

Veți ajunge apoi la plajele de vis din Agriates. Aici puteți înota, vă puteți bucura de priveliști spectaculoase și vă puteți relaxa pe nisipul curat. Pentru că principalul motiv pentru a vizita deșertul Agriates este, evident, plajele sale, printre cele mai spectaculoase și mai frumoase din Insula Frumuseții. Aproape sălbatice, unele dintre ele complet sălbatice, vă vor seduce cu decorurile lor extraordinare.

Principalele sunt plaja de Fiume Santoplaja de la Lotu și plaja din Saleccia. Pentru a avea acces ușor la țărmurile sale imaculate, o mașină 4×4 este una dintre cele mai bune opțiuni.

Termeni și condiții și tarife

Pentru a vizita Désert des Agriates și frumoasele sale plaje, există mai multe formule propuse în funcție de companii. Puteți opta pentru o simplă navetă către plaja din Saleccia, de exemplu. Pe drum, veți admira peisajele deșertice, dar nu vă veți opri aici. Pentru o simplă călătorie dus-întors, tarifele sunt în general 25€ pe adult, 20€ pe copil. Navetele circulă de dimineața până seara.

De asemenea, puteți opta pentru o excursie pe mai multe plaje. Acestea includ, de obicei, câteva drumeții de-a lungul căii de coastă.

Alte excursii se concentrează exclusiv pe interior. Alții combină, de asemenea, barca și 4×4. Așadar, faceți-vă timp să aflați mai multe înainte de a vă alege călătoria. Nu ezitați să vă adresați mai multor organizații și nu uitați să faceți rezervări pentru cele mai complete tururi.

4. Excursii cu barca

Deșertul Agriates cu barca

Credit foto: Shutterstock – Photoprofi30

Pentru a ajunge la plajele sublime ale deșertului Agriates, dar și pentru a admira coasta sa zimțată, puteți opta, evident, pentru o barcă. În ceea ce privește 4×4, sunt posibile mai multe formule: sosire pe o plajă, drumeție și plecare de pe o a doua, de exemplu. Plecările au loc în fiecare zi din portul Saint-Florent. Mai multe companii și navete de transport cu barca funcționează toată ziua și aproape tot timpul anului.

Termeni și condiții și tarife

Excursiile se fac fie pe o barcă mare, fie cu bărci gonflabile care pot găzdui o duzină de pasageri. Durata medie a călătoriei este de aproximativ 20 până la 30 de minute pe plajele deșertului Agriates. În ceea ce privește tarifele, vă puteți aștepta să plătiți de la 18€ à 30€ de persoană, în funcție de vas și de plaja aleasă, precum și de perioada anului.

5. Descoperiri cu caiacul sau vâsla

Vizitați deșertul Agriates cu caiacul

Credit foto: Facebook – Agriates KAYAK

Pentru a vizita deșertul Agriates, puteți opta pentru un tur ghidat cu stand-up paddle sau caiac. Aceste excursii pleacă de obicei de pe plaja din Lozari și merg în rezervația Agriates. Alții pleacă dinspre Saint-Florent și se îndreaptă spre plajele paradisiace din nordul deșertului. De asemenea, vă puteți închiria propriul caiac sau vâsle, deși această opțiune se adresează celor mai experimentați.

Termeni și condiții și prețuri

Pentru tarife, este mai bine să întrebați la fața loculuiPuteți obține informații de la diferitele cluburi sau de la biroul local de turism.

6. Traversări cu mașina

Vizitați deșertul Agriates

Credit foto: Shutterstock – Jon Ingall

Singurul drum care traversează acest deșert este D81. Trecând la sud de acest sit natural extraordinar, deșertul oferă o priveliște a unuia dintre cele mai înalte vârfuri, care culminează la mai puțin de 500 de metri. De pe acest drum veți găsi, desigur, mai multe trasee mai mici care duc spre coasta Agriates din nord. Aceste trasee sunt potrivite numai pentru vehicule 4×4.

Cu toate acestea, D81 este un drum frumos de parcurs. Veți găsi câteva locuri de parcare de-a lungul drumului. În aceste locuri puteți admira marginile stâncoase ale deșertului și văile sale.

7. O noapte în deșertul Agriates

Vizitați deșertul Agriates

Credit foto: Shutterstock – Jon Ingall

Pentru a vizita deșertul Agriates și a vă bucura de atmosfera sa unică, puteți alege să dormiți acolo. Una dintre cele mai recomandate unități este Camping U Paradisu, situat în apropierea plajei din Saleccia. Acest camping de 2 stele este destinat iubitorilor de natură neatinsă. Aici vă puteți bucura de atmosfera și de peisajele sălbatice ale deșertului Agriates.

Pentru a fi mai aproape de civilizație, vă puteți caza și în apropiere de Plage de l’Ostriconi, chiar la intrarea în deșert. Această plajă magnifică este deja un argument în sine. Este sălbatic și vă puteți bucura de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare. Dar, mai presus de toate, aici există multe unități fermecătoare. Veți avea de unde alege pentru o noapte fermecătoare la poarta deșertului.

Ați ajuns la sfârșitul articolului. De acum încolo, organizarea vizitei dumneavoastră se poate face fără probleme!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro