Vizitați Cité de Pierres din Montpellier-le-Vieux: ghid complet.

Doriți să vă reîncărcați bateriile? Ce modalitate mai bună de a scăpa de toate acestea decât să vizitați Cité de Pierres din Montpellier-le-Vieux.

Bine ați venit în haosul din Montpellier-le-Vieux! Aceste ruine sunt un grup de stânci sculptate de apă, vânt și timp. Acest sit natural clasat se întinde pe o suprafață de aproximativ 120 de hectare și este mărginit de defileul Dourbie la sud și de viaductul Millau la nord-est. Dacă doriți să vizitați Cité de Pierres, va trebui să mergeți în comuna La Roque-Sainte-Marguerite, în inima Parcului Natural Regional Grands Causses și Cévennes, clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial de către UNESCO.

Orașul de piatră este adesea definit ca un oraș imaginar proiectat de natură. Te face să visezi! Dar, din fericire, nu doar în cele mai frumoase vise ale tale îl poți descoperi. Există mai multe moduri de a vizita Cité de Pierres din Montpellier-le-Vieux. Orașul oferă numeroase activități în mediul rural, potrivite pentru toți membrii familiei.

1. Pe jos

Drumeție

Credit foto: Facebook – La Cité de Pierres

Acest oraș fantastic din piatra cenușie a Causse Noir este o destinație obligatorie în Aveyron. Și nimic nu este mai bun decât o drumeție pentru a vizita Cité de Pierres din Montpellier-le-Vieux. Există 6 trasee marcate, iar acestea se numără printre cele mai frumoase drumeții din Aveyron. Există ceva pentru toate nivelurile: de la 1h până la 3h O plimbare de care se vor bucura toți membrii familiei.

Pe drum, veți întâlni panorame extraordinare, însoțite de tabele de orientare, dar și de aproximativ treizeci de panouri de patrimoniu. Vino să descoperi Cité des Pierres și patrimoniul său natural. Este cel mai mare labirint de stâncă din Europa, dar aveți grijă să nu vă rătăciți!

2. Cu trenul

Vizitați Cité de Pierres din Montpellier-le-Vieux

Credit foto: Facebook – La Cité de Pierres

Urcați-vă în trenulețul de Montpellier-le-Vieux și plecați pentru un tur ghidat de o oră! Vizitarea Cité de Pierres cu trenul este ideală pentru seniori, familii și pentru oricine dorește să descopere situl fără efort.

La bordul micului trenuleț, tot ce trebuie să faci este să asculți legendele despre Orașul Pietrelor care îți sunt povestite. Uneori exagerate, acestea sunt numeroase și te poartă în lumea imaginară a acestui oraș fantastic.

Termeni și condiții și prețuri

Trenuri mici circulă de la 10:00 – 16:30 (18.00 în sezonul de vârf). Va fi necesar să ne bazăm pe 4,5€ de persoană pentru a o împrumuta.

3. Via ferrata

via ferrata

Credit foto: Facebook – La Cité de Pierres

Vizitați Cité de Pierres, în timp ce respirați aerul proaspăt din Grands Causses. Printre cele mai frumoase via ferrata din Aveyron, două trasee sunt propuse pentru a descoperi acest loc.

  • Primul oferă un traseu unic, mai întâi subteran, apoi aerian. Cu mai multe traversări tiroliene, veți avea parte de un maxim de senzații, dar și de priveliști panoramice asupra întregului Grands Causses.
  • În cele din urmă, dacă sunt și copii, aceștia au la dispoziție o a doua via ferrata. Rămânând la o distanță limitată față de sol, acesta este echipat cu un sistem de siguranță pentru a evita erorile de manipulare. Există 3 via ferrata pe acest traseu: ele oferă panorame incredibile și vă permit să vă bucurați de toate senzațiile!

Termeni și condiții și prețuri

În funcție de nivelul dumneavoastră, veți avea nevoie de între 2h și 2h30 pentru a finaliza unul dintre cele două trasee propuse. În timp ce via ferrata mare este rezervată pentru peste 12 ania doua rută este accesibilă de la vârsta de 8 ani. Oricare ar fi traseul, prețul este 29€ pe persoană.

4. Explor’Game

Vizitați Cité de Pierres din Montpellier-le-Vieux

Credit foto: Facebook – La Cité de Pierres

Echipat cu tableta ta digitală, pornește într-o aventură cu Explor’Games. Este un joc virtual care combină cursuri de orientare, provocări și ghicitori. Intrați în inima civilizației Amathi. Acest popor, în simbioză perfectă cu natura, a pornit să exploreze subsolul orașului în căutarea unui cristal strălucitor.

Chiar dacă este doar o poveste pentru copii, ești pe drumul tău spre această călătorie fantastică. Deci, deveniți eroul acestei aventuri extraordinare și faceți față provocărilor pentru a elibera orașul pietrificat!

Termeni și condiții și prețuri

Un joc de Explor’Game durează 2 ore pentru 1 până la 5 jucători pe comprimat. Indiferent de numărul de jucători, închirierea unei tablete costă 20€. Jocul este disponibil în 5 limbi (engleză, franceză, spaniolă, germană și olandeză).

Numeroasele modalități de a vizita Orașul Pietrelor sunt toate la fel de plăcute, cel mai greu va fi să alegeți!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro