Vizitați Château de Versailles: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plănuiți o excursie la Paris? Iată tot ce trebuie să știți despre vizitarea Château de Versailles, simbolul istoric al regatului francez!

Faimosul Château de Versailles este un loc care trebuie vizitat cel puțin o dată în viață! Să intri înseamnă să te afli în inima istoriei franceze, să fii copleșit de măreția, frumusețea și finețea locului și să te bucuri de un moment de neuitat într-unul dintre cele mai frumoase monumente din lume. Nu mai așteptați și veniți să descoperiți reședința regilor Franței, care a făcut renumele artei franceze timp de peste 300 de ani!

Pentru a vă ajuta să vizitați Château de Versailles și să îi descoperiți toate secretele, am pregătit un mini-ghid cu toate informațiile importante pe care trebuie să le știți.

Istoria Castelului de Versailles

Originile Castelului de Versailles datează din secolul al XVII-lea, fiind inițial o cabană de vânătoare în care regele Ludovic al XIII-lea îi plăcea să vâneze cu tatăl său Henric al IV-lea. În 1623, a fost construit primul castel în care regele putea dormi. În 1631 a fost extinsă și au fost create grădinile franceze. Regele a ordonat noi extinderi în 1660: Grand Trianon, Petit Trianon, Capela Regală, Teatrul etc. De-a lungul anilor, au fost adăugate noi elemente interioare și exterioare, grădinile au fost extinse și au fost construite anexe.

Castelul de Versailles a fost reședința permanentă a regilor și a curții până în 1789, anul Revoluției Franceze. În urma acestui eveniment istoric, parcul a fost redus de la 8000 ha la puțin peste 800 ha. Deși Napoleon I și-a stabilit reședința la Marele Trianon, Palatul de la Versailles nu a mai fost niciodată reședință regală, dar a rămas un loc simbolic pentru anumiți lideri, unde au avut loc evenimente importante din istoria țării, cum ar fi semnarea Tratatului de Tratatul de la Versailles în 1919. Din 1995, Château de Versailles este deschis publicului și poate fi vizitat.

Ce să vezi și ce să faci la Château de Versailles?

Vizitarea Castelului de Versailles vă va permite să retrăiți o parte din istorie și să vă proiectați în vremea Regelui Soare.

Vă sfătuim să descărcați harta interactivă de la moșie, care vă va ajuta în timpul vizitei.

Pentru a evita pierderea de timp la ghișeul de audioguide, puteți acum, gratuit descărcați aplicația pentru vizitarea Château de Versailles pe telefonul mobil. Acesta conține toate ghidurile audio și informații suplimentare despre vizite.

Domeniul Castelului de Versailles, care se întinde pe aproape 800 de hectare, conține mai multe părți de văzut sau de revăzut:

  • Castelul : Château de Versailles are acum 2.300 de camere, dispuse pe o suprafață de 63.154 m2. Plimbați-vă prin Sala Oglinzilor, vizitați apartamentele regelui, apartamentele favoriților sau admirați picturile magnifice din Galeria Bătăliei.
  • Domeniul Trianon: Marele Trianon, Micul Trianon și cătunul nu vor mai avea niciun secret pentru dumneavoastră. Descoperiți acest loc fermecat și mergeți pe urmele Mariei Antoaneta.
  • Galeria de trăsuri : Vizitați Grande Écurie din Château de Versailles pentru a descoperi o colecție excepțională de trăsuri și vehicule de epocă.
  • Grădinile și parcul : O vizită la Château de Versailles trebuie să includă ceea ce îl face atât de faimos: grădinile și parcul său. Creat de André Le NôtreVeți fi literalmente copleșit de frumusețea bazinelor, statuilor și a altor alei de flori și plante perfect aranjate!
  • Grandes Eaux Musicales și Grădinile muzicale : În perioada 2 aprilie – 29 octombrie 2019, descoperiți un spectacol uluitor în grădinile Palatului Versailles: Les Grandes Eaux Musicales et des Jardins Musicaux și Les Grandes Eaux Nocturnes.

Există mai multe modalități de a ajunge la Palatul Versailles, situat în Place d’Armes, 78000 Versailles.

Venind de pe autostrada A13, luați ieșirea nr. 5 Versailles Centre și urmați indicatoarele pentru Château de Versailles. Vă rugăm să rețineți că există mai multe parcări (cu plată) în fața castelului și în parc.

Orașul Versailles este deservit de trei gări.
– Versailles Château Rive Gauche (RER C) : la 10 minute de mers pe jos de castel.
– Versailles Chantiers : la 18 minute de mers pe jos de castel
– Versailles Rive Droite : la 17 minute de mers pe jos de castel

Autobuzul de transfer “Versailles Express” asigură transferuri către Château de Versailles de la Turnul Eiffel, de marți până duminică:

– Plecare la ora 7.45, întoarcere la ora 15.15
– Plecare la ora 9.45, întoarcere la ora 15.15
– Plecare la ora 13.30, întoarcere la ora 18.00

Autobuzul 171 de la Pont de Sèvres vă va duce la Château de Versailles în aproximativ 30 de minute.

Orarul și prețurile la Palatul Versailles

SCHEDULE

– Castelul este deschis în fiecare zi, cu excepția zilei de luni, de la De la 9.00 la 17.30.
– Proprietatea Trianon și Galeria des Carrosses sunt deschise în fiecare zi, cu excepția zilei de luni, și numai după-amiaza, de la De la ora 12.00 la 17.30.
– De asemenea, grădinile și parcul sunt deschise în fiecare zi de la De la 8am la 6pm.

TARIFE

– Intrarea la Château și la domeniul Trianon este gratuită pentru persoanele sub 18 ani (sub 26 de ani pentru rezidenții UE).
– Parcul și grădinile (cu excepția zilelor de Grandes Eaux Musicales sau Jardins Musicales)
– Ghiduri audio
– Domeniul de la Versailles este deschis gratuit pentru vizitatori în prima duminică a fiecărei luni, din noiembrie până în martie.

Pașaportul oferă acces la întregul domeniu: castelul, domeniul Trianon, expozițiile temporare, grădinile și parcul, Grădinile muzicale și Galeria de autocare.

Biletul Château oferă acces la Château, la expozițiile temporare prezentate la Château, la Grădini (cu excepția zilelor de Grandes Eaux Musicales sau Jardins Musicaux), la Parc și la galeria de trăsuri.

  • Pașaport de 2 zile : 25€

Pașaportul de 2 zile oferă acces la întreaga proprietate timp de 2 zile consecutive. Dacă doriți să asistați la spectacolul ecvestru prezentat la Académie équestre de Versailles sâmbăta la ora 18.00, duminica la ora 15.00 (17.00 între 7 iulie și 18 august inclusiv) și în anumite zile ale săptămânii la ora 15.00, prețul este de 40 de euro.

  • Bilet Domaine de Trianon : 12€

Biletul Trianon Estate oferă acces la domeniul Trianon, la expozițiile temporare prezentate la Grand Trianon, la Grădini (cu excepția zilelor de Grandes Eaux Musicales sau Grădini Muzicale), la Parc și la galeria de trăsuri.
Vă sfătuim să vizitați site-ul web al castelului pentru a vedea toate tarifele pentru spectacolele castelului.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Pentru a vă ajuta să vizitați Château de Versailles în cele mai bune condiții, am selectat cele mai frecvente întrebări legate de această vizită:

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Palatul Versailles?

Dacă doriți să vizitați Palatul Versailles fără prea multă lume, este recomandabil să mergeți imediat ce se deschide la ora 9.00, iar la moșia Trianon la prânz.
Sfat: Pentru a evita cozile, vă sfătuim să vă cumpărați biletele online în avans.

Intrarea principală în Palatul Versailles se face prin Cour d’Honneur.
Pentru a cumpăra bilete, mergeți la casa de bilete din stânga, în Cour d’Honneur, în aripa miniștrilor de sud, apoi la intrarea A a castelului.
Dacă v-ați cumpărat deja bilete online, mergeți direct la intrarea A.

Articole interzise:

– Cărucioarele, cărucioarele metalice pentru copii, bagajele voluminoase, umbrelele etc. trebuie lăsate în dulapurile gratuite.
– Fotografiile fără bliț sunt permise, iar selfie-urile sunt interzise.

Sunt permise animalele de companie?

Doar câinii de ghidaj pentru persoanele cu deficiențe de vedere au voie în parc.

Accesibilitate :

Lifturile deservesc diferitele niveluri ale castelului și permit vizitatorilor să viziteze întregul circuit al Grands Appartements sau să meargă la toalete.
Scaunele cu rotile nemotorizate sunt disponibile gratuit pentru vizitele la castel.

TravelMax.ro