Vizitați Château de Chantilly: bilete, prețuri, ore de deschidere

Doriți să traversați secolele de istorie franceză? Vizitați Château de Chantilly în regiunea Oise, o reședință princiară de excepție.

Situat în inima văii Nonette din regiunea Oise, la aproximativ 50 de kilometri nord de Paris, Château de Chantilly vă invită să descoperiți bogăția moștenirii monarhice a Franței. O invitație prin secole de istorie, unde veți descoperi apartamentele de prestigiu ale diferitelor familii nobile și alte colecții unice.

Sunteți gata pentru o călătorie în timp? Urmați ghidul pentru a vizita Château de Chantilly și pentru a-i descoperi comorile!

Château de Chantilly în câteva cuvinte

Istoria Castelului de Chantilly

Credit foto: Shutterstock – Josegmsphoto

Construit pe o stâncă în 1358 ca un bastion împotriva dușmanilor în timpul Războiului de o sută de ani, Castelul Chantilly s-a reinventat de-a lungul timpului. Ilustrul Familia Montmorency a devenit proprietara clădirii în secolul al XV-lea. Ei au mărit proprietatea cu un castel de plăcere în stil renascentist. Autoritățile regale au decis apoi să confiște castelul și să-l restituie doisprezece ani mai târziu lui Charlotte de Montmorency, soția prințului de Condé. Fiul cuplului, “Grand Condé”, a transformat domeniul de Chantilly într-o a doua curte regală și i-a cerut celebrului grădinar peisagist de la Versailles, Le Nôtre, să proiecteze grădinile.

Linia Bourbon-Condé s-a stins în timpul Revoluției. Henri d’Orléans, duce de Aumale, a fost numit moștenitor al domeniului. În aceste condiții, el a reconstruit părțile distruse ale castelului și a instalat colecții de tablouri și cărți. De la moartea ducelui, în 1898, Château de Chantilly a devenit “Musée Condé” și este deschis pentru vizitatori.

Sfatul nostru pentru a vizita Château de Chantilly

Ora de vizită

Vă puteți aștepta la un jumătate de zi Este nevoie de cel puțin o jumătate de zi pentru a vizita Castelul de Chantilly în toate colțurile sale. Pentru a evita cozile, vă recomandăm să vă cumpărați biletul în avans.

Instrumente pentru a vă însoți vizita

Vă sfătuim să descărcați programul și instrumentele care vă vor ajuta în timpul vizitei dumneavoastră. Acestea se prezintă sub forma unei aplicații pentru smartphone (Cele 10 secrete ale Domaine de Chantilly), broșuri și jocuri pentru copii, precum și podcast-uri.

Ordinea vizitei

O vizită la Château de Chantilly începe cu cele două părți esențiale ale castelului: Muzeul Condé și apartamentele mobilate de ducele d’Aumale. Parcul de 115 hectare și grădinile în stil francez ale lui Le Nôtre vă invită apoi să vă continuați descoperirea. În cele din urmă, încheiați descoperirea domeniului cu Grandes Écuries.

Ce să faci în timpul vizitei la Château de Chantilly ?

Interiorul castelului Chantilly

Credit foto: Shutterstock – Kiev.Victor

Galeria de pictură (1h de vizită)

Cea mai mare încăpere din Château de Chantilly conține o galerie de 85 de tablouri alese și aranjate de ducele d’Aumale, un mare iubitor de artă. Printre această colecție remarcabilă de picturi antice, cea mai importantă după cea de la Luvru, veți descoperi în special opere italiene, inclusiv Fecioara din Loreto de Rafael. Camera este, de asemenea, decorată cu picturi orientaliste care evocă trecutul ducelui în Algeria.

Apartamentele mari (vizită 45mn)

Explorați relicvele secolului al XVIII-lea în apartamentele care au servit drept recepție și locuințe ale liniei Bourbon-Condé. Aici veți vedea picturi, mobilier și câteva obiecte de artă restaurate după Revoluție. Marile apartamente ale Château de Chantilly includ câteva camere emblematice, cum ar fi Galerie des Batailles, decorată de arhitectul regelui Ludovic al XIV-lea, precum și anticamera care leagă marele castel de fostul mic castel.

Apartamentele private (vizită 45mn)

Ducele și ducesa de Aumale, ultimii proprietari ai domeniului, aveau propriile apartamente la parterul micului castel. Veți putea admira decorul pictorului romantic Eugène Lami, cu mobilier care a rămas la fel ca în acea perioadă. Plimbați-vă prin diferitele camere: de la dormitorul de inspirație militară al Ducelui la Salonul Violet al Ducesei.

Sala de carte (25mn vizită)

Vizitarea Château de Chantilly este, de asemenea, un mod de a trece prin artă și literatură. Ducele de Aumale a fost un bibliofil și a construit o bibliotecă somptuoasă cu aproape 19.000 de volume expuse. Veți avea ocazia să consultați manuscrise care datează din secolul al XI-lea și alte lucrări care au supraviețuit secolelor. De asemenea, biblioteca găzduiește expoziții temporare pe tot parcursul anului.

Fostele bucătării de la Vatel

Întâlnire pentru o degustare de cremă Chantilly sub bolțile de piatră ale fostei bucătării a lui François Vatel, intendentul prințului de Condé. Inițial, Vatel a organizat ospețe somptuoase în onoarea oaspeților regali. De atunci, restaurantul La Capitainerie și-a deschis porțile pentru a oferi formule de prânz și un salon de ceai.

Cât costă un bilet la Château de Chantilly?

Vedere aeriană a castelului Chantilly

Credit foto: Shutterstock – Kiev.Victor

Vizita la Château de Chantilly este inclusă în vizita generală a domeniului. Acesta permite accesul la parc și la Grandes Écuries cu ajutorul unui ghid audio.

  • Preț întreg : 17€
  • Preț redus (copii între 7 și 17 ani, studenți, persoane cu handicap, persoane în căutarea unui loc de muncă) : 13,50€
  • Familii formate din 2 adulți și până la 3 copii : 48€
  • Intrare gratuită pentru copii sub 7 ani

Vă rugăm să rețineți Este disponibil și un abonament anual, în valoare de 50 de euro la preț întreg și de 40 de euro la preț redus.

Cardul Muzeelor din Paris

Doriți să includeți o vizită la Château de Chantilly alături de alte obiective de vizitat în timpul sejurului dumneavoastră? Optați pentru Paris Museum Pass, un abonament all-inclusive care include și Château de Chantilly.

Rezervați în avans direct pe site-ul Domaine de Chantilly și alegeți formula care vi se potrivește. De asemenea, puteți alege să apelați la o platformă de rezervări specializată în excursii și activități.

În orice caz, se recomandă rezervarea online! Și asta pentru un motiv întemeiat: vă permite să evitați cozile și să profitați la maximum de vizita dumneavoastră.

Ore de deschidere

  • Din aprilie până în octombrie În fiecare zi de la 10.00 la 18.00 (parcul se închide la ora 20.00)
  • Din noiembrie până în martie În fiecare zi (cu excepția zilelor de marți și 24 și 31 decembrie), de la 10.30 la 17.00 (parcul se închide la ora 18.00).

Există tururi ghidate la Château de Chantilly?

Audioghidurile sunt incluse în biletul de intrare pentru a vă însoți vizita la castel.

Château de Chantilly oferă de asemenea tur ghidat al apartamentelor private a ducelui și a ducesei de Aumale, ultimele apartamente monarhice care s-au mai păstrat. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că vizitarea apartamentelor costă un supliment de 5 €. la intrarea în Domaine.

Există mai multe moduri de a vizita Château de Chantilly. Iată care sunt principalele:

  • De RER Ddirecția Creil. Este nevoie de aproximativ 50 de minute cu RER din centrul Parisului (Châtelet-Les-Halles) până la stația “Chantilly-Gouvieux”. De la stația RER, puteți ajunge la castelul Chantilly cu DUC, autobuzul gratuit al orașului Chantilly, sau cu linia nr. 15 în direcția Senlis, stația “Chantilly, église Notre-Dame”. Dacă alegeți să mergeți pe jos, este nevoie de 30 de minute pentru a ajunge la Domaine.
  • Cu trenulCu TER Pack. Aceasta include un bilet dus-întors și o intrare la Domaine de Chantilly pentru 25 de euro pe adult și 1 euro pe copil sub 12 ani. Oferta este valabilă pentru toate gările din regiunea Hauts-de-France și pentru Gare du Nord din Paris.
  • Cu mașinaDe la Paris. Puteți ajunge la Château de Chantilly prin intermediul autostrăzii A1 sau al autostrăzii A3. Ieșirea se numește “Chantilly”.

Unde să parchezi în apropiere de castelul Chantilly ?

Vedere aeriană a castelului Chantilly

Credit foto: Shutterstock – Francois BOIZOT

Puteți parca în apropierea castelului, unde sunt disponibile locuri de parcare. Contează pe 5€ pe zi pentru un loc de parcare (autoturism, microbuz, rulota, autocar).

De asemenea, autocarele pot parca temporar în punctele de debarcare disponibile în fața porților domeniului.

Unde să stați în apropiere de Château de Chantilly ?

Auberge du jeu de paume, chantilly

Credit foto: Shutterstock – Pack-Shot

Doriți să rămâneți una sau mai multe nopți pentru a explora fiecare colț al acestei bijuterii a monarhiei? Iată câteva idei de cazare pentru a vizita Château de Chantilly pe durata șederii dumneavoastră.

Hoteluri de pe domeniu

Pentru un sejur de lux, hotelul Relais & Château oferă o experiență unică în Domaine de Chantilly. În program sunt incluse un centru spa și un restaurant cu stele. Prețul este de 300 de euro pe noapte.

Chantilly

În afara domeniului și pe o rază de 4 km de Château de Chantilly, veți găsi mai multe hoteluri la tarife cuprinse între 90 € și 170 € pe noapte:

În cele din urmă, gândiți-vă la cazare la domiciliu prin alegerea unui apartament sau a unei camere în Chantilly.

Acum știi tot ce trebuie să știi pentru a vizita Château de Chantilly. Tot ce trebuie să faceți acum este să intrați pe ușile acestei bijuterii naționale!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro