Vizitați Central Park din New York: bilete, prețuri, orar

Plănuiți o călătorie la New York? Nu ratați  sa vizitati Central Park, plămânul verde al orașului!

Dacă există o destinație obligatorie în timpul unui sejur în New York, aceasta este, fără îndoială, vizitarea Central Park. Acest vast parc amenajat de 341 de hectare este o adevărată oază de verdeață în inima Manhattanului.

Acest dreptunghi de verdeață, cu o lungime de 4 km și o lățime de 800 de metri, face parte integrantă din stilul de viață al locuitorilor care îl iubesc. Turiștii se bucură, de asemenea, de ea, fie că este vorba de o pauză în drum spre un muzeu sau după o zi de cumpărături. Fiecare anotimp aduce un mod diferit de a aprecia Central Park, în special prin peisajele sale și activitățile pe care le oferă.

Urmăriți ghidul pentru a afla toate informațiile importante și profitați la maximum de plămânul verde al New York-ului!

Istoria Parcului Central

La începutul secolului al XIX-lea, acest loc sălbatic și mlăștinos se afla la o distanță bună de oraș, fiind concentrat în partea inferioară a insulei Manhattan. Doar câteva familii irlandeze locuiau în barăci modeste, iar newyorkezii bogați veneau să se plimbe duminica.
În 1850, s-a născut ideea de a crea un parc în acest loc. Într-adevăr, potrivit poetului William Cullen Bryant, el a spus că New York-ul avea nevoie de un parc adevărat care “să îi țină pe locuitorii săi departe de alcool, jocuri de noroc și vicii”.

Lucrările la parc au început în 1857. Central Park a fost construit complet artificial, într-o succesiune de tablouri naturale, în tradiția Școlii Hudson River, școala de pictură peisagistică în vogă la acea vreme.

Lucrările au fost colosale și au costat echivalentul a 500 de milioane de dolari în prezent. Arhitecții Olmsted și Vaux i-au dedicat mai mult de 19 ani din viața lor. Central Park a devenit astfel unul dintre primele parcuri publice din istorie!

A devenit plămânul verde al orașului, ocupând 6% din suprafața totală a Manhattanului. Orașul, care se extindea treptat, l-a încadrat: la est (Upper East Side) și la vest (Upper West Side). După o perioadă de declin la mijlocul secolului al XX-lea, Central Park a devenit unul dintre cele mai periculoase locuri din New York. Dar în curând și-a recăpătat gloria de odinioară, datorită măsurilor luate de primar. Rudolph Giuliani.

În prezent, Central Park primește peste 25 de milioane de vizitatori pe an și rămâne o destinație obligatorie atunci când vizitați orașul.

Ce să vezi și ce să faci în Central Park?

Este dificil să vizitezi Central Park din New York într-o singură zi. Într-adevăr, dacă sunt multe monumente de descoperit, este plăcut să te plimbi pe acolo pentru a descoperi flora variată, dar și pentru a practica multiple activități. Puteți face jogging, patinaj, ciclism sau călărie.

Iată lista noastră de top a lucrurilor de făcut și de văzut în Central Park:

  • Peluza Mare The Great Lawn: Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai importante locuri din Central Park. Chiar în inima parcului, între străzile 79 și 86, această peluză imensă este un loc minunat pentru a vă relaxa: vă puteți odihni, puteți face un picnic și puteți asista la concerte gratuite.
Peluza Mare

Credit foto: Maxpixel

  • The Câmpuri de căpșuni Strawberry Fields este un monument dedicat memoriei lui John Lennon, unul dintre Beattles, și este un loc de vizitat dacă vizitați Central Park. În West Side, între străzile 71 și 74, cuvântul “imagine” este inscripționat pe un pavaj de mozaic și atrage fani din toată lumea.
Câmpuri de căpșuni
  • Pajiștea de oi Pe timpul verii, nu uitați să vă relaxați pe peluza imensă de la Sheep Meadow. Situat în West Side (străzile 66-69), este locul perfect pentru a face plajă în timp ce admirați priveliștea spectaculoasă a orizontului. În timpul sezonului estival, aici se organizează filme gratuite în aer liber.
  • The Castelul Belvedere Situat pe strada 79, Castelul Belvedere a fost construit în vârful Vista Rock, una dintre rocile autentice ale parcului. Oferă vedere superbă la lacul Belvedere și la peluza Great Lawn.
  • The Fântâna din Bethesda Îndreptați-vă spre inima Central Park pentru a admira Fântâna Bethesda, una dintre cele mai faimoase din lume. Terasa de deasupra acestuia oferă o priveliște uluitoare asupra lacului și a peluzei Great Lawn. Luați o pauză pentru a asculta muzicienii stradali.
Fântâna Bethesda

Credit foto: Pexels – Nicholas Santasier

  • The Loeb Boathouse În fața fântânii Bethesda, nu ratați ocazia de a închiria o barcă mică sau o barcă cu pedale la Loeb Boathouse. Aceasta este o ocazie excelentă de a vedea parcul dintr-o altă perspectivă și de a vă lăsa purtați de atmosfera rurală.
Parcul central Loeb Boathouse

Credit foto: Pxhere

  • The Grădina Zoologică Central Park Situată în East Side, între străzile 63 și 66, Grădina Zoologică din Central Park este o activitate perfectă pentru o excursie în familie. Puteți vedea multe specii de animale. Grădina zoologică pentru copii le permite, de asemenea, celor mici să se apropie de animalele de fermă.
  • Patinoarul de gheață Patinoarul Wollman Dacă vizitați Central Park în timpul iernii, nu uitați să profitați de patinoarul Wollman Rink (59th Street și 6th Avenue). De la sfârșitul lunii octombrie până la sfârșitul lunii aprilie, puteți să vă puneți patinele și să vă bucurați de una dintre cele mai bune priveliști ale orizontului New York-ului.

Dacă doriți să vizitați Central Park, trebuie să știți că acesta este situat în inima cartierului Manhattan din New York. Mai exact, începe în sud, pe strada 59, și se termină în nord, pe strada 110, unde începe cartierul Harlem. Este mărginit de 8th Street și 5th Avenue.

Puteți merge în Central Park din New York:

 • Cu avionul: New York are trei aeroporturi principale: JFK (John F. Kennedy), LaGuardia și Newark. Din Europa, JFK este principala poartă de intrare în Statele Unite. Multe companii aeriene operează zilnic de la Paris către acest aeroport principal. Este nevoie de aproximativ 7 ore pentru a zbura fără escală până la Big Apple.
 • Cu taxiul: Odată ajuns acolo, puteți ajunge în centrul orașului cu un taxi. Tariful de la aeroportul JFK la orice punct din Manhattan este de 75 de dolari (inclusiv taxe de drum și bacșișuri). Durata călătoriei este de aproximativ o jumătate de oră.
 • Cu metroul:

Liniile N, R și Q : Aceste trenuri opresc la intersecția străzii 57 cu 7th Avenue.

Liniile 2 și 3: Aceste trenuri circulă spre nord și sud și opresc la 59th Street și Columbus Circle, urmate de opriri de-a lungul Broadway la 72nd, 96th și 110th Streets.

Liniile B și C: Aceste trenuri circulă spre nord și spre sud de-a lungul Central Park West, cu opriri la străzile 72, 81, 86, 96, 103 și 110.

Liniile A, B, C, D și 1: Toate aceste trenuri opresc la 59th Street / Columbus Circle. Trenul 1 face, de asemenea, toate opririle de-a lungul Broadway la străzile 66, 72, 79, 86, 96, 103 și 110.

M10 : în partea de vest, acest autobuz circulă spre nord și spre sud de-a lungul Central Park West.

M1, M2, M3, M4 : În partea de est, autobuzele circulă spre sud pe Fifth Avenue și spre nord pe Madison Avenue.

M57, M66, M72, M79, M96, M96, M116, M57, M116 : Aceste autobuze interurbane circulă de la vest la est și de la vest la vest pe străzile 57, 66, 72, 79, 86, 96, 106 și 110.

De la Penn Station: Ia autobuzul M20 de la stația W 34th Street Station spre Lincoln Center. Coborâți la Central Park South, lângă Columbus Circle

De la Gara Grand Central: Luați autobuzul Q32 de pe Madison Ave și stația E 42nd Street spre Jackson Heights, Queens. Mergeți spre vest pe E 59th Street până când ajungeți la 5th Avenue și Central Park South.

 • Cu mașina: Dacă ați optat pentru închiriere de mașini când ajungeți în New York, există parcări în apropiere de Central Park

Odată ajunși în Manhattan, puteți accesa Central Park prin una dintre cele 18 intrări ale sale. De asemenea, puteți utiliza harta Google pentru a găsi cea mai apropiată intrare de locația dumneavoastră.

Central Park ore și prețuri specifice pentru Central Park

Central Park din New York este deschis în fiecare zi, de la 6:00 la 1:00iar intrarea este gratuit. Cu toate acestea, unele activități din cadrul parcului sunt contra cost și au un orar diferit:

Acesta este cazul lui Grădina Zoologică Central ParkGrădina Zoologică Central Park este deschisă de luni până vineri între orele 10:00 și 17:00, iar în weekend și în zilele de sărbătoare până la ora 17:30. Grădina Zoologică este deschisă de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:30, iar în weekend și în zilele de sărbătoare până la ora 17:30.

Există, de asemenea, numeroase tururi ghidate pentru a afla mai multe despre plămânul verde al New York-ului. Unele sunt gratuite, iar pentru altele este necesară o contribuție de 15 dolari, care este destinată întreținerii parcului. Mai multe informații despre site oficial.

💡 Sfatul editorului:

 • Lasă-te tentat de un tur ghidat al Central Park în limba franceză, pe jos sau cu bicicleta.

E BINE SĂ ȘTIȚI

 • Iarna, atunci când ninge, Central Park se transformă într-un adevărat stațiune de schi. Acum este posibil să se facă schi fond și să se dea cu sania pe dealuri.
 • Central Park este un loc popular pentru cei care fac jogging, iar unii regulile trebuie respectate. De exemplu, dacă te duci la Turnul Rezervorului, va trebui să mergi în sens invers acelor de ceasornic în jurul acestuia.
 • Pentru să te orientezi în Central ParkVă puteți orienta în Central Park uitându-vă la cei 1600 de stâlpi de iluminat. Toate sunt numerotate și vă permit să știți unde vă aflați în raport cu străzile învecinate. Primele două numere se referă la numărul străzii (de exemplu, 8316 = 83th St). Ultimele două numere reprezintă estul sau vestul (numere pare = est / numere impare = vest).
 • L’acces la Grădina Zoologică nu mai este posibilă cu 30 de minute înainte de ora de închidere.
TravelMax.ro