Vizitați Catedrala Sfântul Vasile din Moscova: bilete, prețuri, orare

La simpla menționare a numelui, nu mulți oameni ar recunoaște clădirea. Cu toate acestea, atunci când se vorbește despre orașul Moscova, ne imaginăm imensa bezea colorată și turnurile sale dulci în formă de bomboane de pe Piața Roșie. Ei bine, este vorba de Catedrala Sfântul Vasile din Moscova! Construită între 1555 și 1561, catedrala – cunoscută și sub numele de Catedrala Sfântul Vasile cel Binecuvântat – a fost ridicată la ordinul țarului Ivan cel Groaznic (1530-1584), în urma victoriei trupelor rusești asupra Hanatului Kazanului (care a dispărut odată cu înființarea Imperiului Rus).

În prezent, simbolizează arhitectura tradițională rusă. Dar nu o să vă spunem totul chiar acum! Descoperă în acest articol ghidul nostru pentru a vizita Catedrala Sfântul Vasile din Moscova!

Vizitați Catedrala Sfântul Vasile din Moscova: istorie și prezentare

Cea mai faimoasă catedrală din Moscova este o clădire a religiei creștin-ortodoxe, al cărei nume și istorie sunt învăluite în mister. Nu se știe cine a fost arhitectul Catedralei Sfântul Vasile din Moscova. Se presupune că ar fi fost italian – italienii au construit multe dintre clădirile Kremlinului – dar alte teorii sugerează un nume rusesc: Postnik Yakovlev (Barma). De asemenea, se spune că țarul Ivan IV (Ivan cel Groaznic) a pus să scoată ochii arhitecților pentru ca aceștia să nu mai fie capabili să reproducă o clădire atât de frumoasă (dacă ar fi știut ce le rezervă șefii de stat celor care creează capodopere…).

Construită inițial din lemn, catedrala a fost incendiată, fiind renovată în secolul al XVI-lea cu cărămidă roșie și cu turlele bulboase pe care le cunoaștem astăzi. Catedrala se ridică la 65 de metri în cel mai înalt punct al său. În total, clădirea are nouă cupole și un turn clopotniță. Clădirea este formată din opt biserici separate, fiecare dintre ele fiind acoperită de un turn: se spune că aceste opt biserici simbolizează opt bătălii victorioase care au avut loc în timpul cuceririi Khanatului Kazan, precum și mai multe festivaluri religioase.

Amenințat cu distrugerea de către trupele napoleoniene în 1812, care au vrut să dinamiteze monumentul și nu au mai avut timp, acesta a fost din nou sub șaua imprecațiilor umane: Stalin, la sfârșitul anilor 1920, a considerat că trebuie demolat ca “loc de cult” și simbol inamic al revoluției comuniste. A fost arhitectul sovietic Piotr Baranovski care a reușit să o salveze de la nebunia stalinistă. În 1990, cu puțin timp înainte de căderea URSS, situl a fost adăugat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ce să vezi și ce să faci la Catedrala Sfântul Vasile din Moscova?

Catedrala Sfântul Vasile cel Binecuvântat

Vizitarea Catedralei Sfântul Vasile din Moscova reprezintă o șansă de a intra în interiorul unei clădiri unice în lume. Cei mai mulți turiști se mulțumesc să o fotografieze din exterior, din Piața Roșie, dar intrarea în ea oferă o cu totul altă perspectivă.

În primul rând, priviți cele zece cupole din exterior, cu cupola Intercesiunii Maicii Domnului. La primul nivel, vizitați Capela lui BasilAceastă capelă datează din 1588 și este foarte bine decorată cu fresce și icoane care datează din secolele XVI-XIX. Celelalte încăperi alăturate sunt toate mici și prezintă diverse obiecte religioase și istorice.

O scară îngustă în spirală vă conduce la etajul al doilea, unde veți descoperi capela centralăCapela centrală are o înălțime de 64 de metri. Programul include iconostase și fresce din secolul al XVIII-lea. Trebuie remarcat faptul că iconostasul capelei centrale provine din Ucraina. Capelele sunt legate între ele prin pasaje cu pereți decorați cu motive florale create în secolul al XVII-lea. De la ferestre vă puteți bucura de o priveliște unică asupra malurilor râului Moskva și a parcului Zaryadye.

La coborâre, mergeți la subsol catedrală Subsolul a fost cândva o cameră secretă în care erau ascunse comorile țarilor și ale moscoviților bogați. Subsolul este format din mai multe încăperi cu tavane de 6,5 metri și pereți groși de 3 metri, acoperiți de bolți largi.

Accesul pentru a vizita Catedrala Sfântul Vasile din Moscova este relativ ușor. Situat chiar în centrul Moscovei, este imposibil de ratat! Este deservit de patru stații de metrou:

  • Okhatny Ryad pe linia 1
  • Teatralnaya pe linia 2
  • Ploschad Revolutsii pe linia 3
  • Kitai-gorod pe liniile 6 și 7

Când ieșiți din metrou, traversați Piața Roșie: ați ajuns!

Vizita durează între 30 de minute și o oră și se face în ritmul propriu: nu există sentimentul unei vizite obligatorii.

Rețineți că scările care duc la etajele catedralei sunt foarte înguste: scara persoane cu mobilitate redusă și copii în cărucior nu vor putea să o acceseze.

Orar și prețuri la Catedrala Sfântul Vasile din Moscova

Catedrala Sfântul Vasile cel Binecuvântat

Rezervați-vă vizita la Catedrala Sfântul Vasile din Moscova

SCHEDULE

Catedrala Sfântul Vasile din Moscova este deschis în fiecare zi din an, cu excepția primei zile de miercuri a fiecărei luni, pentru a permite personalului de întreținere să curețe monumentul.

Iată orele de deschidere:

  • Din noiembrie până în aprilie: de la ora 11.00 la 17.00,
  • Mai, septembrie și octombrie: de la ora 11.00 la 18.00,
  • Din iunie până în august: de la 10.00 la 19.00.

Biletele se închid Cu 45 de minute înainte de ora de închidere catedralei, așa că nu ajungeți prea târziu.

Este bine de știut: În cazul în care mercurul scade sub -15°C în timpul iernii, este posibil ca orarul să se modifice și să fie restricționat.

TARIFE

Prețul a fost 1.000 de ruble (13,7 euro) la sfârșitul anului 2018. Dar prețul fluctuează în funcție de evenimentele sportive și culturale din Moscova. De exemplu, prețul a ajuns la 1.000 de ruble în timpul Cupei Mondiale de Fotbal 2018.

Vizita este gratuit pentru minorii cu vârsta sub 16 ani.

O rată redusă de 150 de ruble (2,06 euro) disponibil pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani și pentru studenți (pe baza unui card internațional).

E BINE SĂ ȘTIȚI

Iată câteva sfaturi bonus pentru a vizita Catedrala Sfântul Vasile din Moscova:

  • Nu atingeți ferestrele, exponatele sau decorațiunile catedralei.
  • Fotografiile trebuie să fie făcute fără bliț și fără trepied
  • Acesta este interzis să facă fotografii în expoziții temporare
  • Nu lăsați copiii nesupravegheați, deoarece se pot pierde rapid în monument.
  • Rucsacuri și genți mai mari de 30×40 cm și umbrele. trebuie să fie lăsate în dulap

Lasă un comentariu

TravelMax.ro