Vizitați Castelul Sant’Elmo din Napoli: bilete, prețuri, ore de deschidere

Aveți de gând să descoperiți Italia și faimosul “Napoli”? Iată tot ce trebuie să știi pentru a vizita Castelul Sant’Elmo din Napoli!

Napoli, situat în inima regiunii Campania, este unul dintre acele orașe de neratat din Italia. Toată lumea știe sau a auzit de magnificul “Golf al Neapolelui”, dominat de Muntele Vezuviu. Acest oraș, bogat într-un patrimoniu excepțional și o cultură incredibilă, deține comori somptuoase, precum Castelul Sant’Elmo, care domină Napoli de 700 de ani!

Nu puteți trece prin Napoli fără să vizitați Castelul Sant’Elmo, care oferă o priveliște excepțională asupra orașului Napoli, a golfului său, a Vezuviului și a centrului istoric! Descoperiți aici toate informațiile practice pe care trebuie să le știți pentru a vizita Castelul Sant’Elmo din Napoli.

Istoria Castelului Sant’Elmo

Situat pe dealul Vomero, Castello Sant’Elmo din Napoli este astăzi un castel medieval și un muzeu. Construit sub Robert de Anjou (1329), acest vechi palat medieval, numit Belforte sau Castel Sant’Erasmo, a fost o reședință regală fortificată proiectată de Timo di Camaino. Însă un cutremur a provocat prăbușirea unei părți a castelului. Când spaniolii au decis să îl reconstruiască, au transformat castelul într-unul defensiv.

Arhitectul militar Pedro Luis Escrivà di Valenza a fost însărcinat să construiască un fort inexpugnabil: Castelul Sant’Elmo a fost construit pe dealul Vomero, permițând astfel supravegherea întregului Golf Napoli, a orașului și a împrejurimilor sale. Fortul a fost numit San Telmo, după numele unui sfânt dominican spaniol. Din secolul al XVII-lea până în secolul al XIX-lea, a devenit închisoare până în 1952.

Astăzi, Castello Sant’Elmo din Napoli este un bun cultural de stat care, după restaurare, a fost deschis pentru vizitatori. Este o emblemă remarcabilă a istoriei și culturii napolitane și, uneori, găzduiește expoziții și evenimente culturale.

Ce să vezi și ce să faci la Castello Sant’Elmo?

Vedere de la Castelul Sant'Elmo

Credit foto: Flickr – Rob Alter

Dacă mergeți să vizitați Castello Sant’Elmo din Napoli, veți avea acces la clădire trecând un pod mobil și o hersă care duce la piața de arme.

Interiorul castelului nu poate fi vizitat, dar în prezent găzduiește un centru multicultural care organizează în mod regulat expoziții temporare, concerte și spectacole. Muzeul Napoli Novecento ocupă unele dintre camerele castelului, unde puteți admira picturi și sculpturi ale unor artiști napoletani reprezentativi ai secolului XX.

Dar Castelul Sant’Elmo din Napoli este și el un belvedere de excepție, care oferă o panoramă incredibilă a orașului, a golfului său și a Vezuviului, dar și a centrului istoric, a defileului Spaccanapoli, a cartierului monumental, a cartierului Chiaia, a lungomare, a insulei Capri în depărtare, a Mergellina, a dealului Pausilippe sau chiar a carierelor de tuf….

Castelul vă va impresiona cu zidurile sale înalte și verticale. La terasa superioară se poate ajunge cu liftul sau cu rampa din partea stângă a intrării. Accesul prin rampe vă permite să descoperiți podul mobil și grilajul, precum și priveliștea prin ghișee, în special a Cartușei San Martino.

Dealul Vomero, unde se află Castelul Sant’Elmo, dar și mănăstirea carthusiană San Martino, beneficiază de 3 funiculare.

Puteți ajunge la ea din Stația de metrou Montesanto (verspiazza Dante). Aceasta este cea mai apropiată linie de San Martino și Sant’Elmo. Când ieșiți din stația Morghen, virați imediat la dreapta pe o mică stradă semi-privată.

De asemenea, puteți lua funicularul centralcare pleacă din via Toledo, în cartierul Monumental, sau de la Funicularul Chiaiacare pleacă din cartierul cu același nume, în apropiere de Piazza Amedeo, care este deservit de linia 2 de metrou. Aceste funiculare, de diferite vârste, reprezintă, înainte de toate, un mod fermecător de a ajunge la sit, dar și unul rapid. Este nevoie de doar câteva minute pentru a ajunge acolo, în timp ce călătoria cu autobuzul sau metroul poate dura mai mult.

Cu autobuzul, luând autobuzul linia V1Există mai multe stații în apropierea Castelului Sant’Elmo (de exemplu, San Martino-certosa și Sant’Elmo).

Dacă ați venit la Napoli cu mașina personală sau ați optat pentru a inchiria o masina la sosirea la aeroport, puteți parca lângă Castelul Sant’Elmo și puteți continua pe jos.

Orarul și prețurile Castelului Sant’Elmo din Napoli

SCHEDULE

– Castelul Sant’Elmo din Napoli este deschis în fiecare zi de la 8.30 la 19.30(ultima intrare la ora 18.30).
-Muzeul Novecento este deschis în fiecare zi (cu excepția zilei de marți) între orele 9.30 și 17.00(ultima intrare la ora 16.15).

TARIFE

  • Prețul întreg : 5€
  • Tarif redus : 2,50€
  • Tariful de marți (Muzeul Novecento este închis): 2,50 €.

AtențieCostul de intrare și orele de deschidere pot varia în funcție de expozițiile în curs. Puteți verifica condițiile de intrare gratuită pe site-ul oficial al Castello Sant’Elmo din Napoli.

Se pot organiza tururi ghidate în limba franceză (Durata: 1 oră și 30 de minute / Preț: 90,00 €)

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vă ajuta să vizitați Castelul Sant’Elmo din Napoli în cele mai bune condiții, iată câteva informații practice suplimentare:

  • Vizita la sit durează în medie 1h30.
  • Dacă doriți să vizitați Castelul Sant’Elmo din Napoli fără prea mulți turiști, preferați dimineața sau la sfârșitul zilei.
  • Un lift vă duce în vârful castelului Sant’Elmo
  • Animalele de companie nu sunt permise pe amplasament
  • Începând cu 28 februarie 2019, prețul biletului este de 2,00 € pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Acum știi totul despre cum să vizitezi Castelul Sant’Elmo din Napoli!

TravelMax.ro