Vizitați Castelul Praga: bilete, prețuri, ore de deschidere

Călătoriți la Praga? Apoi nu ratați o vizită la Castelul Praga, un monument istoric de neratat!

Nu departe de Franța, pentru un weekend sau o săptămână, Praga vă deschide brațele. Capitala Cehiei oferă o gamă largă de activități și vizite care vor fi pe placul unui număr cât mai mare de persoane. O vizită la Castelul Praga este una dintre atracțiile obligatorii. Într-adevăr, cehii s-au gândit mult la castelul lor, deoarece acesta se află pe în Cartea Recordurilor Guinness. Astfel, complexul castelului, cu o suprafață de aproape 70 000 m²Este cel mai mare din lume. Este un sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Doriți să vizitați Castelul Praga? În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a-l descoperi în cele mai bune condiții. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și orare, veți cunoaște elementele esențiale pentru a vă planifica vizita și a vă bucura din plin de ea!

Castelul Praga în câteva cuvinte

Grădina Castelului Praga

Credit foto: Shutterstock / Catarina Belova

Castelul Praga a fost fondat în jurul anului 880 de către Prințul Bořivoj din dinastia Přemyslid. Constând dintr-un vast complex de palate și biserici de diferite stiluri arhitecturale, inclusiv vestigii din diferite secole, este vizitat în special pentru Catedrala Sfântul Vitus, Bazilica Sfântul Gheorghe și mănăstirea sa, precum și pentru faimoasa Alee de Aur. Potrivit legendei, alchimiștii lui Rudolf al II-lea au transformat plumbul în aur în acesta din urmă.

Acest castel medieval nu este un loc ca și celelalte, pentru că pe lângă faptul că este un loc sacru de peste 1000 de ani, a fost, de asemenea, centrul de cult și de putere pentru o perioadă foarte lungă de timp. Fostul palat regal a fost sediul puterii cehe, precum și al prinților boemi. Este cu siguranță inima spirituală și politică a națiunii.

O vizită la Castelul Praga vă rezervă o serie de surprize care vă vor duce înapoi în timp: între istorie și artă.

Sfaturile noastre pentru a vizita Castelul Praga

Vedere Castelul Praga

Credit foto: Shutterstock / kavalenkava

Veți ajunge în curând în capitala cehă și doriți să vă organizați descoperirile? Vă înțelegem perfect, timpul este prețios! Pentru a vă ajuta, iată câteva sfaturi despre cum să vizitați Castelul Praga.

Cel mai bun moment pentru a vizita Castelul Praga

Cel mai bun sezon pentru a merge la Praga este situat între aprilie și septembrie. Pentru a evita aglomerația, cel mai bine este să vizitați Castelul Praga primăvara. Acest lucru se datorează faptului că vremea este mai blândă decât în timpul verii și sunt mai puțini turiști în afara sărbătorilor de Paște, când destinația este foarte populară.

Vă rugăm să rețineți că orele de deschidere variază în funcție de perioadă.

Durata unei vizite

Biletul pentru Castelul Praga este valabil două zile, astfel încât să nu vă grăbiți și să admirați fiecare colț al castelului, fiecare floare din grădină și fiecare pictură din săli. Zona este atât de mare încât vă recomandăm unul dintre aceste trei tururi:

 • A : Vechiul Palat Regal, expoziția “Istoria Castelului Praga”, Bazilica Sfântul Gheorghe, Aleea de Aur și Turnul Dalibor, Turnul Pulberilor, Palatul Rosenberg, Catedralele Sfântul Vitus, Sfântul Venceslas și Sfântul Adalbert.
 • B : Vechiul Palat Regal, Bazilica Sfântul Gheorghe, Aleea de Aur și Turnul Dalibor, Catedrala Sfântul Vitus, Catedrala Sfântul Wenceslas și Catedrala Sfântul Adalbert.
 • C : Expoziție: “Comoara Sfântului Vitus”, Galeria Castelului din Praga.

Turul ghidat al Castelului Praga durează aproximativ 1 oră. Cu toate acestea, puteți continua să vă plimbați prin grădini după aceea.

Câteva informații practice

 • Nu este necesară rezervarea, deoarece puteți cumpăra bilete la fața locului. Cu toate acestea, o recomandăm pentru a economisi timp.
 • Castelul nu este dotat cu cutii de depozitare și nu permite genți mari, așa că vă rugăm să nu transportați prea multe lucruri.
 • La intrare se efectuează un control, astfel încât orice obiect metalic va fi confiscat.
 • Este interzis să se mănânce sau să se bea în interiorul clădirii. Nu uitați să mâncați înainte de vizită. De ce nu faceți un picnic într-unul dintre parcurile din jurul Castelului Praga.
 • Animalele de companie sunt permise, dar numai în lesă.

Ce să faci când vizitezi Castelul Praga?

Castelul Praga pe timp de noapte

Credit foto: Shutterstock / Teerawat Sumrantin

Vizitarea Castelului din Praga nu este o treabă ușoară, după cum v-ați dat seama. Alcătuit din mai multe clădiri, castelul este plin de surprize.

Monumente religioase

 • Catedrala Saint-Guy Simbol al orașului Praga și al întregii Republici Cehe, este unul dintre cele mai emblematice monumente ale Castelului Praga.
 • Bazilica și Mănăstirea Sfântul Gheorghe Fondată în anul 920, vechea bazilică a fost extinsă în anul 973 prin construirea mănăstirii, care acum găzduiește colecția de artă boemă din secolul al XIX-lea a Galeriei Naționale din Praga.

Turnurile

 • Turnul Daliborka Faimoasa închisoare a orașului, care inițial a închis membri ai nobilimii, iar mai târziu a devenit locul de primire a tot felul de prizonieri.
 • Turnul Negru Acest turn, care își datorează numele unui incendiu care l-a înnegrit, a fost folosit ca închisoare pentru cei îndatorați, care se bucurau totuși de numeroase privilegii în interior.
 • Turnul Alb Acest turn a fost folosit ca loc de detenție pentru membrii nobilimii.
 • Turnul de pulbere Construit în secolul al XV-lea, a făcut parte din fortificația castelului. În cele din urmă a fost transformat în laborator pentru alchimiștii regelui Rudolf al II-lea.

Palatele

 • Vechiul Palat Regal Creat în secolul al IX-lea, palatul a fost inițial o construcție din lemn. De-a lungul anilor, palatul a suferit numeroase renovări pentru a deveni clădirea impresionantă care este astăzi.
 • Schimbarea gărzii la castel Puteți asista la schimbarea gărzii la fiecare oră, de la 7:00 la 20:00 vara și de la 7:00 la 18:00 iarna. Nu ratați schimbarea solemnă a gărzii, cu fanfară și ridicarea culorilor în prima curte a castelului, la ora 12:00.

Lucruri de văzut

 • Aleea de aur Oferă un șir frumos de case mici și colorate, transformate acum în magazine artizanale, ideale pentru a cumpăra suveniruri.
 • Palatul Lobkowicz Situat în capătul îndepărtat al Castelului Praga, în apropierea ieșirii care duce la Treptele Vechiului Castel, este deținut de o casă privată cehă, familia Lobkowicz.

Cât costă un bilet la Castelul Praga?

Castelul din Praga pe timp de zi

Credit foto: Shutterstock / cge2010

Prețurile pentru vizitarea Castelului din Praga variază în funcție de vârstă, statut și alegerea vizitei. Vă rugăm să rețineți că tariful redus se aplică numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, studenții cu vârsta sub 26 de ani și persoanele în vârstă de peste 65 de ani. Biletul de familie poate fi folosit pentru până la 7 persoane, inclusiv 5 copii sub 16 ani.

Taxa de intrare

 • Prețul întreg : 350 CZK (13,85 €)
 • Tarif redus : 175 CZK (6,93 €)
 • Tarif familial : 700 CZK (27,71€)

Pentru tururi

 • A : 350 CZK (13,85 €) pentru prețul întreg, 175 CZK (6,93 €) pentru prețul redus și 700 CZK (27,71 €) pentru bilet de familie.
 • B : 250 CZK (9,90 €) pentru prețul întreg, 125 CZK (4,95 €) pentru prețul redus și 500 CZK (19,79 €) pentru bilet de familie.
 • C : 350 CZK (13,85 €) pentru prețul întreg, 175 CZK (6,93 €) pentru prețul redus și 700 CZK (27,71 €) pentru bilet de familie.

Rețineți că puteți cumpăra și cardul Praga Card, care vă va permite să descoperiți diverse monumente din capitală și să vizitați Castelul Praga. Prețul acestui card variază între 46 € și 81 €, în funcție de vârstă și de numărul de zile pe care doriți să le vizitați.

Vă puteți rezerva cu ușurință vizita la Castelul Praga pe site-ul oficial al muzeului. De asemenea, este posibil să vă cumpărați biletul de intrare de pe un site web al unei terțe părți și să beneficiați de anumite reduceri sau vizite speciale.

De asemenea, nu ezitați să care vă va permite să beneficiați de tarife reduse la diverse monumente din oraș, cum ar fi sanctuarul Notre-Dame-de-Lorette sau Muzeul Național din Praga.

Există tururi cu ghid la Castelul Praga?

Se pot organiza tururi ghidate pentru grupuri. Pe site-ul oficial al muzeului le puteți personaliza. Cu toate acestea, dacă doriți să vizitați muzeul pe cont propriu, puteți Închiriere ghiduri audio la intrarea în castel. Înregistrarea este aproximativ 3 h ceea ce vă va oferi mai mult timp pentru a vă plimba prin împrejurimi.

Orarul de funcționare al Castelului Praga

Puteți vizita Castelul Praga:

 • Din noiembrie până în martie: zilnic între orele 06:00 și 23:00. Monumente între orele 09:00 și 16:00.
 • Din aprilie până în octombrie: zilnic între orele 05:00 și 00:00. Monumente între orele 09:00 și 18:00.

Castelul Praga este situat în centrul capitalei cehe, pe un deal deasupra văii râului Vltava. În jurul acestuia se află numeroase stații de tramvai și de metrou. Accesul este destul de ușor și puteți folosi mai multe opțiuni, iată care sunt cele mai plăcute:

 • Luați tramvaiul 22 până la stația Pražský hrad (Castelul Praga). Virați la dreapta și în mai puțin de 5 minute veți fi în fața fântânii de pe terenul 2.
 • Luați tramvaiul 22 și coborâți la stația Pohořelec. Coborâți dealul și, după zece minute de mers pe jos, vă veți afla în piața Hradčanské náměstí, în fața Porții Uriașilor, aceștia păzesc intrarea în curtea I.
 • Luați tramvaiul 22 până la stația Královský letohrádek (Palatul Regal de Vară), intrați în complexul Castelului Praga. Apoi, de la Belvedere, mergeți prin verdeață și prin Grădina Regală. Aproximativ 15-20 de minute mai târziu, ieșiți din fața Arsenalului Castelului Praga.
TravelMax.ro