Vizitați Castelul Neuschwanstein: bilete, prețuri, ore de deschidere

Doriți să vizitați Castelul Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele din Germania? Atunci iată care sunt elementele esențiale pe care trebuie să le cunoașteți despre acest magnific castel bavarez!

Situat în sudul Bavariei, Germania, la granița cu Austria vecină, Castelul Neuschwanstein se află pe un pinten stâncos de peste 200 de metri înălțime, în apropierea orașului Füssen în regiunea istorică Allgäu.

Construit în secolul al XIX-lea la inițiativa regelui Ludovic al II-lea al Bavariei, este acum cel mai faimos castel din Germania. În fiecare an, mai mult de un milion de vizitatori vin să o vadă! În timpul verii, 6.000 de vizitatori pe zi se grăbesc să descopere diferitele încăperi ale castelului, care au fost proiectate inițial pentru a găzdui o singură persoană.

Doriți să vizitați Castelul Neuschwanstein? Descoperiți apoi mini-ghidul nostru pentru a vă pregăti vizita!

Istoria Castelului Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein Sub frumosul nume de Castelul Neuschwanstein se ascunde un edificiu ireal, construit pe vârful stâncilor din Alpii bavarezi, la ordinul lui Ludovic al II-lea al Bavariei, iubitor de artă și cultură. L-a inspirat pe desenator Walt Disney pentru castelul Frumoasei sale adormite.

Visător și singuratic, Ludovic al II-lea al Bavariei a decis să construiască castelul Neuschwanstein în urma unor dezamăgiri și înfrângeri. Pierderea suveranității Bavariei în favoarea Prusiei, în special, a dus la retragerea treptată a acestuia în lumea sa imaginară a minunatelor castele medievale.

Ideea castelului a venit în urma unei vizite în Franța, în 1867. A decis să îmbine stilul neogotic, pe care îl văzuse în timpul călătoriei sale, cu stilul medieval al castelelor construite pe stânci. Pentru a construi castelul său de vis, Ludovic al II-lea a distrus două castele vechi și a dinamitat muntele pentru a coborî baza vechilor castele cu 8 metri!

În 1885, landul Bavaria era puternic îndatorat, iar situația sa era catastrofală. Regele a devenit din ce în ce mai retras și s-a izolat în munți. Guvernul a decis să îl înlăture pe rege de la putere, deoarece starea sa mentală a fost considerată anormală de către o comisie de medici numită de guvern. A fost arestat și internat în Castelul Berg Regele și medicul său au fost găsiți înecați în lac a doua zi. De atunci, au existat mai multe teorii cu privire la circumstanțele morții sale: crimă sau sinucidere? Adevărul cu siguranță nu va fi cunoscut niciodată!

La câteva săptămâni după moartea regelui Ludovic al II-lea, Castelul Neuschwanstein a fost deschis pentru prima dată pentru public.

Ce să faci și ce să vezi la Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein Vizitele la Castelul Neuschwanstein sunt posibile doar sub formă de tururi ghidate în limba aleasă de dumneavoastră (germană sau engleză) sau cu un audiofon (în special în franceză). Veți fi însoțit de un ghid pe tot parcursul turului, care durează între 30 și 45 de minute, în funcție de perioadă și de numărul de vizitatori.

O vizită la Castelul Neuschwanstein vă va conduce prin principalele încăperi ale clădirii: holul de intrare, sala tronului, sufrageria, dormitorul, capela, toaleta, sala mare, biroul, camera cântăreților și bucătăriile.

De asemenea, turul vă va permite să admirați decorațiunile elaborate din fiecare dintre camerele care pot fi vizitate și să aflați mai multe despre istoria castelului și a lui Ludovic al II-lea al Bavariei, a cărui viață a fost tragică.

Este bine de știut:

 • Din cauza unor ample lucrări de renovare, podul Marienbrücke este închis până la noi ordine.
hartă castelul neuschwanstein

Credit foto : Wandering

După ce ați cumpărat biletul în Hohenschwangau, ajungeți la castel pe jos în aproximativ 20-30 de minute. În timpul iernii, când ninge, ar trebui să vă aduceți încălțăminte bună pentru ascensiune. De asemenea, sunt disponibile microbuze sau trăsuri trase de cai pentru a facilita accesul la Castelul Neuschwanstein. Pentru persoanele cu mobilitate redusă, la castel se poate ajunge cu aceste mijloace de transport.

Dacă plănuiți să vizitați Castelul Neuschwanstein, vă recomandăm să combinați această vizită cu o plimbare în jurul frumoasei Lacul Forggen pentru a descoperi orașul medieval Füssen sau vizitarea castelului familiei regale bavareze Hohenswchangau (există un bilet special). După Castelul Neuschwanstein, puteți vizita și Castelul Linderhof.

E bine de știut :

 • În castel nu sunt permise rucsacuri mari sau alte bagaje, cărucioare sau cărucioare pentru copii;
 • Nu este permisă fotografierea sau filmarea în interiorul castelului;
 • Animalele nu sunt permise în castel;
 • Pentru mâncare și băutură, puteți merge la Café & Bistro de la etajul al doilea al Castelului Neuschwanstein;
 • Persoanele cu mobilitate redusă sunt rugate să își rezerve în avans turul ghidat (taxa de rezervare: 1,80 EUR de persoană).
Castelul Neuschwanstein Există mai multe opțiuni pentru a vizita Castelul Neuschwanstein. Pentru a vă face o idee mai bună, am detaliat diferitele modalități de a ajunge la sit din München, cel mai popular punct de întâlnire pentru a pleca. :

Luați un tren până la Füssen, apoi luați un autobuz până la stația “Hohenschwangau Neuschwanstein Castles, Schwangau” din Hohenschwangau. Puteți găsi toate informațiile despre tarife și orare la adresa site-ul web al DB.

Castelul Neuschwanstein Orar și prețuri

Castelul Neuschwanstein Pentru a vizita Castelul Neuschwanstein, va trebui să vă cumpărați biletul de la casa de bilete Hohenschwangau, situată sub castel. Prin urmare, este important să vă cumpărați biletele înainte de a urca la castel. Biletele pot fi rezervate în avans, prin rezervare online, ceea ce poate evita surprizele neplăcute de ultim moment. Uneori este posibil ca până la prânz toate biletele disponibile pentru a vizita Castelul Neuschwanstein să fie deja epuizate. În acest fel, veți scăpa de cozile lungi, mai ales între iulie și septembrie.

Orele de deschidere a Castelului Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein este deschis în fiecare zi cu excepția zilei de 1 ianuarie și a zilelor de 24, 25 și 31 decembrie.

Casa de bilete Hohenschwangau:

 • De la 1 aprilie la 15 octombrie: de la 8.00 la 16.00;
 • Între 16 octombrie și 31 martie: între orele 9.00 și 15.00.

Tururi ale Castelului Neuschwanstein:

 • Din aprilie până în 15 octombrie: de la 9.00 la 18.00;
 • Între 16 octombrie și 31 martie: între orele 10.00 și 16.00.

E bine de știut Ultimul bilet este emis cu 10 minute înainte de închiderea casei de bilete, astfel încât ultima vizită este la ora 18.00 sau 16.00.

Castelul Neuschwanstein Prețuri

 • Prețul întreg : 15 €
 • Tarif redus : 14 €
 • Intrare gratuit pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani

Lasă un comentariu

TravelMax.ro