Vizitați Castelul Morilor din Sintra: bilete, prețuri, ore de deschidere

Situat în apropiere de Lisabona, orașul Sintra ascunde multe comori… Iată tot ce trebuie să știi pentru a vizita Castelul Morilor din Sintra!

Silueta castelului maur se remarcă pe înălțimile din Sintra sierra. Este una dintre cele mai populare atracții din frumosul, dar și foarte turisticul oraș Sintra. Departe de exuberanța palatelor din regiune, pietrele sale vechi sunt totuși pline de istorie.

Doriți să vă pregătiți vizita pentru a nu pierde nimic? Iată tot ce trebuie să știți despre castelul maur din Sintra: istorie, ore de deschidere, prețuri, sfaturi…

Istoria castelului maur

Apus de soare pe Castelul maur din Sintra

Credit foto: Shutterstock / Elena Pavlovici

Primele fortificații ale castelului au apărut în jurul secolului al VIII-lea. Aceasta a fost perioada de cucerire a Peninsulei Iberice de către musulmani. Maurii au profitat de înălțimile munților Sintra pentru a observa orașul și împrejurimile sale. Din acel moment, soarta castelului maur a fost strâns legată de istoria Portugaliei. În secolele al XI-lea și al XII-lea, a trecut prin mai multe mâini. În 1093, a fost cedat regelui Alfonso al VI-lea al Castiliei, pentru ca trei ani mai târziu să fie înapoiat musulmanilor și, în cele din urmă, să fie recucerit de catolici în 1147. Apoi a fost abandonat treptat, fiind victima a numeroase dezastre naturale.

Dar se pare că Château des Maures nu era menit să dispară! A fost renovat la inițiativa Regele Ferdinand al II-lea. Era în secolul al XIX-lea, în plin avânt al mișcării romantice. Interesul pentru perioada medievală și culturile orientale au readus castelul în centrul atenției. Castelul a devenit o atracție obligatorie în zona Pena. A atras deja turiști care veneau să îi admire pietrele și grădinile. Astăzi, epoca este foarte diferită, dar castelul este încă deschis pentru vizitatori.

Sfatul nostru pentru a vizita Château des Maures

Cel mai bun moment pentru a vizita Château des Maures

Bineînțeles, vizita va fi mai plăcută în sezonul scăzut. Sintra este un oraș foarte turistic, iar castelul este una dintre principalele atracții. Mai ales că vizitarea castelului este mai degrabă sportivă… De evitat, așadar, dacă este prea cald. Dar și în zilele cu vânt, pentru că turul zidurilor este deja impresionant într-o zi liniștită.

Cu toate acestea, Castelul Morilor este mai puțin turistic decât Palatul Pena. Dacă doriți să vizitați ambele monumente în aceeași zi, este mai bine să începeți cu Pena. Dacă mergeți dimineața devreme, veți evita aglomerația.

Durata vizitei

Alocați între una și două ore pentru vizitarea completă a sitului.

Accesibilitate

Pentru a vizita Château des Maures, trebuie să fii pregătit să urci! Drumul dintre casa de bilete și castel și turul bastioanelor sunt destul de dificile. Prin urmare, nu este recomandată persoanelor cu handicap sau celor cu o pierdere de autonomie. Iar dacă vă este frică de înălțime, ar trebui să evaluați înălțimile înainte de a porni pe drumul acoperit.

Zona înconjurătoare

Doriți să vă bucurați de patrimoniul natural din jurul castelului? Canopy Sintra este un traseu de cățărare care nu trebuie ratat dacă vă plac activitățile în aer liber!

În plus, iată și alte locuri de neratat din oraș:

 • Palatul Național din Sintra ;
 • Palatul Pena ;
 • La Quinta da Regaleira ;
 • Palatul din Monserrate.

Ce să faci când vizitezi Château des Maures?

Bastioanele castelului maur, Sintra

Credit foto: Shutterstock / Arako Space

Centrul de interpretare istorică a castelului

Pe drumul dintre casa de bilete și castel se află o mică expoziție arheologică. Acesta a fost amenajat în biserica Sao Pedro de Canaferrim. O oportunitate de a vă cufunda în istoria castelului Sintra! Prezintă piese găsite în timpul săpăturilor, datând din neolitic până în Evul Mediu. Veți găsi, de asemenea, o machetă a castelului și o reprezentare a necropolei. Vă sfătuim să nu ratați această expoziție, deoarece restul vizitei nu include informații istorice.

Bastioanele

Odată ajunși în piața centrală a Brazilor, puteți urca pe ziduri dinspre est sau sud-vest. Urmați pasarela până la turnul regal. De ce regal? Pentru că acesta era locul preferat al regelui Ferdinand al II-lea, care venea aici să picteze. Este ușor de înțeles cum a fost inspirat de această priveliște spectaculoasă!

Vedere panoramică

Bastioanele oferă o priveliște uluitoare asupra regiunii Sintra! Dincolo de aceste câmpii verzi, presărate cu reședințe romantice, se poate vedea linia albastră a Oceanului Atlantic. O vizită la Castelul Morilor este, de asemenea, o oportunitate de a admira alte monumente cheie dintr-un unghi neobișnuit. De exemplu, veți avea o priveliște privilegiată asupra culorilor flamboaiante ale Palatului Pena, dar și asupra Palatului Național din Sintra.

În interiorul zidurilor orașului

În interiorul bastioanelor nu au mai rămas prea multe: Turnul Omagial, o cisternă și capela romanică Sfântul Petru. Cu toate acestea, în 2013 s-au înregistrat noi evoluții. Astfel, veți găsi și structuri din lemn care amintesc de turnurile de asalt medievale. Opriți-vă la Poarta Trădării, un pasaj secret care permitea castelului să scape în caz de atac… Sau să lase dușmanii să intre, de unde și numele său. O prețioasă relicvă maură.

Cât costă un bilet la Castelul Morilor?

Castelul Morilor este un castel medieval situat pe un deal din Sintra, Portugalia.

Credit foto: Shutterstock / saiko3p

Iată prețurile biletelor pentru a vizita Château des Maures în 2020:

 • Adult (18 – 64 de ani) : 8 € ;
 • Tineret (6 – 17 ani) : 6,50 € ;
 • Copii (5 ani și sub 5 ani) gratuit;
 • Senior (65 de ani și peste) : 6,50 € ;
 • Familie (2 adulți + 2 tineri) : 26 €.

Biletele pentru Château des Maures pot fi rezervate pe site-ul oficial al orașului www.parquesdesintra.pt (faceți clic pe fila “Ticket Office”, în galben în partea dreaptă a meniului).

Astfel, veți beneficia de o reducere de 5% din prețul biletului.

Există tururi ghidate la Château des Maures?

Municipalitatea din Sintra oferă tururi ghidate ale parcului și ale monumentelor sale. Mergeți la casa de bilete pentru a face rezervări. Prețul este de 5 euro de persoană. Pentru mai multe informații, îi puteți contacta prin e-mail (info@parquesdesintra.pt) sau prin telefon (+351 21 923 73 00).

Alternativ, multe agenții private oferă un tur ghidat al Château des Maures. Puteți găsi cu ușurință diferite oferte pe internet.

Există tururi combinate cu alte monumente din Sintra?

Puteți cere bilete combinate la casele de bilete fizice ale monumentelor sau puteți opta pentru o excursie din Lisabona.

Acestea sunt valabile timp de 30 de zile și vă dau dreptul la următoarele reduceri:

 • 2 site-uri 5% reducere din prețul total al biletelor;
 • 3 site-uri 6% reducere;
 • 4 site-uri 7 % reducere ;
 • 5 site-uri 8 % reducere ;
 • 6 site-uri 10% reducere.

Ore de deschidere

Castelul Sintra al Morilor este deschis în fiecare zi de la 10:00 la 18:00.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți cumpăra un bilet sau intra în incintă după ora 17:00.

Cu autobuzul
Cel mai bun mod de a vizita Castelul Morilor din Sintra este să luați autobuzul 434. Acest autobuz vă va duce la toate atracțiile turistice din Sintra. Se poate lua din centrul istoric sau de la gară.

Pe jos
Aveți energia necesară? O potecă semnalizată (galbenă și roșie) vă conduce din centrul istoric al orașului Sintra până la castel. Vă așteaptă o oră de mers cu mașina. Atenție, este o urcare!

Din Lisabona
Cum pot ajunge de la Lisabona la Sintra? Din stațiile Rossio sau Oriente, puteți lua trenul spre Sintra. Călătoria durează 50 de minute și costă în medie 4 euro. După cum am menționat mai sus, există bilete care includ transportul și intrarea la Palatul Sintra (castelul maur este în plus).

Unde să parchezi în apropiere de Château des Maures?

Nu există parcări în apropierea Castelului Sintra. Cu toate acestea, vă puteți parca mașina în centrul orașului Sintra, lângă gară, la adresa Parcarea Portela (P1).

Dacă totuși doriți să luați mașina, există câteva locuri de parcare pe de-a lungul drumului care duce la castel. De asemenea, puteți merge în parcarea Estacionamento Calçada da Pena. Cu toate acestea, se umple foarte repede. Luați în considerare acest lucru dacă doriți să vizitați castelul maur în cursul dimineții sau la sfârșitul zilei.

Lasă un comentariu