Vizitați castelul Ducilor de Bretania: bilete, prețuri, ore de deschidere

Căutați vizite culturale în Franța în timpul vacanței? Urmează ghidul pentru a vizita castelul ducilor de Bretania!

Situat în inima istorică a orașului Nantes, Château des Ducs de Bretagne este o fortăreață care reprezintă unul dintre cele mai importante monumente din patrimoniul orașului și chiar al regiunii. Și-a redeschis porțile în 2007, după 15 ani de renovări și amenajări pentru a găzdui muzeul de istorie urbană și primește zilnic sute de vizitatori.

Dacă doriți să vizitați castelul Ducilor de Bretania, iată toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă organiza vizita!

Istoria Castelului Ducilor de Bretania

Castelul ducilor de Bretania, Nantes

Credit foto: Flickr – unclwink

Actualul castel al ducilor de Bretania a fost construit în perioada Secolul al XV-lea pe locul primului castel ducal, care a fost construit pe un zid gallo-roman în secolul al XIII-lea. A fost construit la instrucțiunile ultimului duce al Bretaniei independente, François II. A dorit să facă din acest castel reședința curții ducale, dar mai ales o adevărată fortăreață militară pentru a face față puterii regale.

În anii care au urmat, ducesa Ana de Bretania Castelul a fost construit în stilul Renașterii italiene, iar decorațiunile sale sculptate au fost inspirate de acest stil. Castelul și, în special, decorațiunile sale sculptate, au fost inspirate de influențele timpurii ale stilului Renașterii italiene.

Pe parcursul celor două secole care au urmat atașării Bretaniei la Franța în 1532Castelul a avut mai multe funcții, mai întâi ca rege al regilor Franței, apoi ca cazarmă, apoi ca arsenal militar și, în cele din urmă, ca închisoare. În ciuda numeroaselor incidente, cum ar fi incendii și daune cauzate de intemperii, castelul a rămas în stare excelentă până când praful de pușcă depozitat a provocat o explozie în 1800.

La 1862Castelul ducilor de Bretania este clasificat ca monument istoric. În 1924După ce a fost vândut în 1915 orașului Nantes de către stat, castelul a devenit muzeu municipal. Mai târziu, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, clădirea a fost ocupată de trupele germane, iar în această perioadă a fost construit un buncăr în interiorul zidurilor castelului.

Ce să vezi și ce să faci la castelul Ducilor de Bretania

Exteriorul castelului

Prima impresie pe care o veți avea atunci când vizitați castelul Ducilor de Bretania este că este cu adevărat impunător – chiar intimidant – din momentul în care îi vedeți perete cu un perimetru de 500 de metri, dar și de șanțȘanțul a fost transformat în pat de flori, iar cealaltă parte a fost reabilitată și umplută cu apă.

Totuși, odată ce intrați în curte, veți fi probabil și mai uimit de contrastul izbitor al blocurilor de granit ale zidului cu reședința ducelui O reședință din piatră albă de tuf care datează din secolul al XV-lea, precum și clădirile din secolele al XVI-lea și al XVIII-lea din interiorul zidurilor.

De aici se poate intra în castel pentru a vizita interiorul și muzeul de istorie urbanăsau faceți o plimbare în curte și petreceți ceva timp la terasa brasserie castelului, sau să vă plimbați pe pasarelă și bucurați-vă de o vedere panoramică a orașului din fiecare dintre cele 7 turnuri care leagă zidurile de cortină.

Interiorul castelului

Interiorul castelului, care combină atât arhitectura gotică, cât și decorațiunile renascentiste italiene, este pur și simplu divin și vă va duce înapoi în timp cu câteva secole. În plus, castelul găzduiește muzeul de istorie urbană din Nantes. Acest muzeu povestește istoria orașului Nantes și a Bretaniei printr-o serie de 7 secvențe nepublicateși anume :

 • Castelul, Nantes și Bretania până în secolul al XVII-lea
 • Nantes, fiica râului și a oceanului
 • Comerțul și aurul negru în secolul al XVIII-lea
 • Nantes în Revoluție
 • Un port colonial și industrial (1815-1914)
 • În război – 1914-1918 / 1939-1945
 • O metropolă atlantică, azi și mâine

Această călătorie, prin mai mult de 1500 de lucrăriExpoziția este o reamintire istorică a secolelor trecute, iar dumneavoastră veți fi complet transportat. De la machete de nave la hărți și instrumente științifice și până la creația multimedia a lui Pierrick Sorin, care ocupă întreaga sală 32, o viziune a orașului.

Atenție Nu toate sălile sunt accesibile în timpul vizitelor gratuite și le puteți descoperi doar dacă vă înregistrați pentru un tur ghidat pentru a vizita castelul ducilor de Bretania.

Expoziții temporare

Se organizează numeroase expoziții temporare, pe care le puteți admira în timp ce vizitați castelul Ducilor de Bretania. De exemplu, o expoziție despre Amazon are loc în perioada 15 iunie 2019 la 19 ianuarie 2020. O altă expoziție despre stânca din Nantes a fost expusă din 24 februarie 2018 și va rămâne așa până când 10 noiembrie 2019.

Există mai multe modalități de a ajunge la Château des Ducs de Bretagne, indiferent de unde veniți. Acesta se află în apropiere de Nantes turism, iar adresa exactă este : 4, Place Marc Elder, 44000 Nantes.

Cu mașina

Pentru a ajunge la Château de Nantes cu mașina, trebuie doar să luați :

 • Din Paris A11 ” ieșire Nantes “.
 • Din Bordeaux A83 ” ieșire Nantes “.
 • Din Rennes RN 137 “Nantes exit

Odată ajunși în oraș, trebuie doar să urmați săgețile care indică direcția către Château des Ducs de Bretagne.

Parcări

Pentru parcări în centrul orașului, puteți accesa :

Cu tramvaiul

Este posibil să mergeți cu tramvaiul la castelul Ducilor de Bretania luând :

 • Linia 1 stop: “Duchesse Anne” stop

Cu TGV

De la Paris, este posibil să se ia un TGV până la Nantes. Există 20 de navete pe zi, iar călătoria durează aproximativ 2 ore.

Orarul și prețurile de la Château des Ducs de Bretagne

Orar

Curtea și bastioanele

 • În fiecare zi de la 8.30 la 19.00
 • Iulie și august (în fiecare zi, cu excepția zilei de sâmbătă): de la 8.30 la 20.00

În interiorul castelului

 • În fiecare zi (cu excepția zilei de luni): de la 10:00 la 18:00
 • Iulie și august (în fiecare zi, cu excepția sâmbetei): de la 10.00 la 19.00

Atenție Castelul nu este deschis în zilele de 1 ianuarie, 1 mai, 1 noiembrie și 25 decembrie.

Tarife

 • Tarif pentru adulți : 8€
 • Gratuit pentru persoanele sub 18 ani

E bine de știut

– Personalul castelului organizează animații pentru copii de la 4 la 13 ani, în fiecare miercuri și sâmbătă, precum și în fiecare zi în timpul vacanțelor școlare.
– În cazul în care librărie-boutique castelul este o mină de aur pentru iubitorii de istorie
– Castelul ducilor de Bretania este accesibil pentru utilizatorii de scaune cu rotile.
– De la atacurile din 2015, au fost luate măsuri de securitate suplimentare și nu se recomandă să aduceți rucsacuri sau valize la castel.

TravelMax.ro